lørdag, december 16, 2006

Formand for Nørrebros Handelsforening: Københavns Kommune skal betale!

Formanden for Nørrebros Handelsforening, Johnny Beyer, mener at dagens ødelæggelser af forretninger på Nørrebro skal betales af Københavns Kommune. Forretningsvinduerne på Nørrebrogade blev smadret af henholdsvis voldpsykopater fra Ungdomshuset og unge indvandrere fra området omkring Blågaards Plads.

- Vi har besluttet, at nu vil vi gøre kassen op, og så vil vi sende regningen til kommunen og sige, at de må refundere den, siger Johnny Beyer.

Det virker helt godnat at skatteborgerne i København skulle betale for det hærværk, jeg sad bl.a. herhjemme foran min tv-skærm og fulgte gadekampene på TV2/News og føler mig ikke medskyldig og jeg så hverken Anne Vang, Martin Geertsen eller andre medlemmer af Københavns Borgerrepræsentation kaste sten mod butiksvinduer, så jeg tror heller ikke at de har noget at gøre med de smadrede ruder.

Jeg synes at regningen i stedet skulle sendes til "Jagtvej 69-fonden" der så kan tage medansvar for det voldshelvede som de ønsker fortsat skal eksistere på Nørrebro.

Kilde: Politiken

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

johnny Beyer har ret
Politikerne på Københavns rådhus bærer ansvaret for udviklingen. ( ikke forstået som en accept af hærværket, fra min side)

Borgerrepræsentationen overdrog huset til de unge i 1982, i 96 brændte huset og kommunen ville ikke betale for istandsættelsen efter branden.
De unge og håndværkere satte huset i stand og det blev godkendt af bygningsmyndighederne.

Alligevel besluttede BR at huset skulle sælges pga brandskaderne.
En fond tilbød at købe huset til de unge, hvilket en klausul i den politiske beslutning muliggjorde uanset pris.
Men istedet valgte Kramer og de andre BR-politikere Faderkirkens stråmand Lise Loft Humana A/S som køber.
BR havde en tilbagekøbsret jvfr. en klausul i udbuddet, som de kunne have effektueret da de opdagede at Faderhuset (som BR ikke ønskede som køber) viste sig at være den reelle køber.
Den ønskede BR ikke at gøre brug af

I aftale med de unge har kommunen påtaget sig en genhusningspligt for Ungdomshuset altså et nyt hus ved salg af det gamle - denne aftale vil BR ikke overholde.

Kommunen kunne have fundet en alternativ placereing, have indgået i forhandleinger med Faderhuset, men intet har de gjort.

Så Johnny Beyer fra Nørrebro handelsforening har ret Kommunen må betale - de er årsagen tileskaleringen.

Anonym sagde ...

Nu er forretninger vel for pokker forsikret mod hærværk. Ville det ikke være en smule mere logisk at sende regningen derhen,end til en eller anden institution, der kun anden eller tredje omgang kan gøres ansvarlig. Den kristne sekt har jo også et vist medansvar, så skal de også være med til at betale?

Hvis man ender med at dømme nogle af brostenskasterne kunne man jo passende vælge at trække regningen i deres overførselsindkomster !

mvh
Kirk

Unknown sagde ...

ARGH! Det kan du da ikke mene Bjarne?

Hvordan i alverden kan det være BR's ansvar at fjolserne går på gaden og smadrer alt på deres vej? Jeg er enig i, at beboerne af Ungdomshuset har grund til at være utilfredse med BR, men det legitimerer da på ingen måde deres opførsel - og derfor kan det også kun være dem selv, der skal betale for aftenens uroligheder.

Hvorfor køber alle - deriblandt MSM - bare præmissen om, at "de unge" er udenfor pædagogisk rækkevidde, og derfor ikke kan stilles til ansvar for deres gerninger? De burde betale alle reperationer på Nørrebro og den samlede politistyrkes ekstraomkostninger.