lørdag, december 16, 2006

R kritiserer Brian Mikkelsen for nepotisme og fedteri

De radikales medieordfører, Simon Emil Ammitzbøll frygter, at den politiske kulturkamp vil blusse op i DR's bestyrelse. Frygten skyldes, at kulturminister Brian Mikkelsens (K) i går udpegede Katrine Winkel Holm som nyt bestyrelsesmedlem i DR. Det skriver Politiken.

Katrine Winkel Holm er teolog og næstformand i Trykkefrihedsselskabet og formand for Islamkritisk Netværk. Hun er en ivrig debattør og kronikskribent, med markante holdninger om blandt andet islam. Derudover er hun datter af Søren Krarup fra Dansk Folkeparti. Og netop det sidste falder også unge Ammitzbøll for brystet.

Han forstår ikke, hvilke kvalifikationer Katrine Winkel Holm har, der skulle kunne retfærdiggøre en plads i DR’s bestyrelse, og han er mildest talt irriteret over, at Brian Mikkelsen ikke har konsulteret medieforligets parter inden en udnævnelse, som Ammitzbøll kalder ’uden for nummer’.

»Udpegelsen er bare ministerens fedteri for den yderste højrefløj. Jeg frygter, at hun vil præge bestyrelsens arbejde i en uheldig retning. Men jeg vil holde øje med dem, og hvis jeg opdager nogen form for klapjagt på røde svende i DR, indkalder jeg ministeren til møde,« siger Simon Emil Ammitzbøll.

Brian Mikkelsen udpegede også Lone Færch, der er direktør i Færch Holding A/S, og i forvejen besidder bestyrelsesposter i blandt andet RealDania. Derudover genudpegede ministeren Mogens Munk-Rasmussen som bestyrelsesformand for DR.

Kilde: Politiken.

Ingen kommentarer: