mandag, december 11, 2006

Lene Espersen: Staten ud af folks privatliv

Det of­fent­li­ge skal ikke løse danskerne pri­va­te pro­ble­mer. Det me­ner De Kon­ser­va­ti­ve, som er klar til at kig­ge kri­tisk på, hvor langt det of­fent­li­ge skal ind i folks hjem.

- Vi vil som par­ti være bed­re til at gå alle lov­for­slag igen­nem med hen­blik på at fjer­ne de ting, der be­væ­ger sig ind på folks pri­vat­liv, si­ger jus­tits­mi­nis­ter Lene Es­per­sen til Nordjyske.

Hun me­ner, at dan­sker­ne ri­si­ke­rer at mis­te den sid­ste rest af selv­stæn­dig­hed, hvis ikke ud­vik­lin­gen ven­des.

- Det er utro­ligt skræm­men­de, og vi skal vel til­ba­ge til kul­tur­re­vo­lu­tio­nen, for at se ek­semp­ler på, at sta­ten på den måde dik­te­rer, hvor­dan vi le­ver vo­res liv. For­di nog­le har be­hov for hjælp - be­hø­ver ikke at lov­gi­ve om hjælp til alle, si­ger Lene Es­per­sen.

Hun peger på lo­ven om les­bis­kes ret til kun­stig be­frugt­ning som et af de slem­me ek­semp­ler.

Kilde: Nordjyske Stitfstidende [kræver login].

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Den gode Lene Espersen har skam en helt igennem glimrende pointe her. Der er al mulig god grund til at undgå unødig indblanding i folks privatliv, og det ville være befriende, om det hensyn blev vægtet tungere end alskens tabloidoverskrifter og tilfældige strømninger.

Men Men. Var det ikke selvsamme Espersen, som nær havde kvalt mig i morgenkaffen forleden, da hun bedyrede at vi må vænne os til videoovervågning i det offentlige rum. Og, var det ikke også selvsamme Espersen, der var en af arkitekterne bag terrorpakken. Om ikke andet i sit udgangspunkt var terrorpakken et af de mest rabiate angreb på den personlige frihed, jeg kan mindes.

Måske er hun bare kommet på bedre tanker...

Svensgaard

Anonym sagde ...

Det var da et elendigt eksempel, den gode Lene Espersen har valgt. At forbyde lesbiske kunstig befrugtning var da netop at blande sig voldsomt indgribende i deres privatliv - at give dem rettigheder på lige fod med heteroseksuelle er da at blande sig helt uden om!

Katrine