fredag, december 15, 2006

K-baglandet vil af med DF

Dansk Folkeparti skal smides på porten efter næste valg, og i stedet skal der åbnes for at basere en borgerlig regering f.eks. på De Radikale. Sådan lyder den klare melding fra Det Konservative Folkepartis bagland, efter regeringens støtteparti onsdag fældede forbrugerminister Lars Barfoed (K), skriver dagbladet Børsen.

Avisen har i går talt med 12 af de 16 amtsformænd i K.

Enkelte ville ikke udtalte sig om emnet, men ellers udtrykker amtsformændene samstemmende en stor frustration over DF's ageren, som kaldes »yderst pinlig«, »møgirriterende« og »under al kritik«.

Amtsformændene erkender, at der inden et valg ikke er andre muligheder end at få samarbejdet med DF til at fungere igen.

Men de seneste dages begivenheder har uden tvivl pustet til ilden i forhold til lysten til at finde et andet parlamentarisk grundlag efter et valg, lyder meldingen ifølge Børsen.

Det er så nok sidste gang, vi kommer til at se sådan en artikel. Amtsformænd i politiske partier er et begreb, der dør sammen med amterne den 31/12-2006. Det er derfor også til en vis grad "gratis" for amtsformændene at udtale sig i aviserne. Der er ingen bestyrelsesmøder tilbage, som kan banke dem på plads - og partiledelsen kan ikke true med at tage posterne fra dem etc.

Kilde: Børsen.

Ingen kommentarer: