lørdag, februar 17, 2007

Uafhængigt nævn skal godkende nye partinavne

Krigen mellem partierne Venstre og Liberalisterne medfører nu, at indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (V) nedsætter et uafhængigt nævn, der får til opgave at godkende nye partinavne.

Løkke har endelig indset, at der kan være habilitetsproblemer, når medlemmer af gamle partier skal godkende nye partinavne.

- Så længe det er ministre, der behandler ansøgninger om nye partinavne, vil der altid være risiko for habilitetsproblemer. Derfor vil regeringen allerede i næste folketingssamling foreslå, at opgaven med at vurdere ansøgninger om nye partinavne fremover foretages af et uafhængigt og kompetent nævn, siger Lars Løkke Rasmussen til Ritzau.

Dermed imødekommer han oppositionens forslag om, at et uafhængigt "organ" fremover skal have ansvaret for at sige god for nye partinavne. Regeringen foreslår at lade det eksisterende Valgretsnævn stå for vurderingen af de nye navne.

Kilde: Jyllands-Posten.

fredag, februar 16, 2007

Bloggen er ikke død

Selv om der ikke har været så mange indlæg de sidste stykke tid skyldes det ikke, at vi er ved at lukke projektet. Vi må blot konstatere at enten er hver eneste politiker i dette land gået i tænkeboks og forsøger lige nu at finde på praktiske, politiske løsninger af fremtidens udfordringer eller også er de allesammen gået på vinterferie. Vi hælder nok mest til det sidste.

I mellemtiden, ind til politikerne igen begynder at kaste med mudder, kan man så hygge sig med at læse og høre talerne fra Kristian Madsens "Centrum-venstre tale-kanon" - specielt skal man ikke snyde sig selv for hverken den tidligere New York-guvernørs Mario Cuomos tale fra 1984 eller Barack Obamas tale fra forleden hvor han annoncerede at han gerne ville være præsident, ellers kan man blive klogere om dansk forsvars- og sikkerhedspolitik med det nystartede Dansk Institut for Militære Studiers, DIFMS, nystartede blog om deres arbejde.
Synes man livet er hårdt kan man også bare besøge Nordvestjylland, hvor lussingerne som altid sidder løst.

torsdag, februar 15, 2007

Pinds hemmelige forening

Foreningen Københavns Fremtid har gennem flere år været en flittig bidragsyder til Venstre i København og er blevet en central del af korruptionssagen i København. Alligevel har ingen i partiet lyst til at tale højt om foreningen. Det fortæller Jyllands-Posten i adg.

I et uddrag af en e-mail, som NCC offentliggjorde i går, tilbyder Søren Pind (V), NCC medlemskab af en forening ved navn Københavns Fremtid.

»Medlemmerne er en række fremtrædende erhvervsfolk, der mødes med ministre og mig i løbet af året. Årskontingentet er for enkeltpersoner 8.000. Der kan også tegnes særskilte virksomhedsmedlemskaber,« skriver Pind ifølge NCC.

Formanden for Venstre i København, Niels M. Knudsen, ønsker ikke at kommentere foreningen.

Ifølge partistøtteloven skal politiske partier oplyse navn og adresse på private bidragsydere, der giver mere end 20.000 kr.

Formålet med loven er at sikre åbenhed om, hvilke personer, virksomheder og organisationer der støtter partierne. Ved at kanalisere pengene gennem en forening kan større bidragsydere gemme deres identitet.

Heller ikke Søren Pind ønskede i går at tale om den forening, som han ifølge e-mailen har tilbudt NCC medlemskab af.

»Det er i forvejen meget besværligt for borgerlige politikere at skaffe bidrag til valgkampe. Den sag, der kører nu, gør det ikke nemmere. Derfor har jeg ingen kommentarer,« siger Søren Pind.

Foreningen Københavns Fremtid deler adresse med et medlem af forretningsudvalget for Venstre i København ved navn Asmus Lorenzen.

Det lykkedes i går ikke Morgenavisen Jyllands-Posten at træffe Asmus Lorenzen for en kommentar om Foreningen Københavns Fremtid.

Lorenzen har tidligere over for Ekstra Bladet bekræftet, at han var medlem af foreningens bestyrelse, men han sagde samtidig, at han »ikke lige kan huske«, om han er foreningens formand.

Kilde: Jyllands-Posten.

S: 24-årig ny folketingskandidat i Esbjerg og omegn

Det blev den 24-årige byrådsmedlem Anders Kronborg der vandt urafstemingen om at blive den første socialdemokratiske kandidat til Folketinget i den nye Esbjerg omegns-kreds. Det blev offentliggjort på kredsens stiftende generalforsamlig i går aftes.

Med sejren fortsatte Anders Kronborg sin hastige opstigning i partiet. På trods af sin unge alder har han allerede nu været kandidat til Europa-parlamentet, medlem af partiets hovedbestyrelse, formand for den lokale DSU-afdeling og i 2005 blev han valgt til byrådet i Esbjerg kommune med det højeste stemmetal efter borgmesterkandidaten - Helge Mortensen.
Anders Kronborg er i sit civile liv skolelærer. I byrådet er han ordfører for teknik- og miljøområdet.

Esbjerg omegns-kredsen dækker foruden Ribe, byer som Tjæreborg, Bramming og den slags. Den er fysisk placeret i Sydjyllands Storkreds.

Det er ikke en særlig stor kreds og der er ikke så mange sikre socialdemokratiske stemmer. Derfor er det nok meget tvivlsomt om den giver valg.

onsdag, februar 14, 2007

Ræson bliver til papirmagasin

Ræson, der hidtil har været et netbaseret magasin, bliver nu udgivet på papir.

Papir-magasinet vil trække de lange politiske linjer op, og manden bag - TV-værten Clement Kjersgaard - mener, at det skal "fylde hullet ud fra Politiken".

"Vi skal være tværgående på en måde, som de store aviser - herunder Politiken - har forladt," siger Clement Kjersgaard ifølge Business.dk

Ræson udkommer to gange årligt til en pris af 199 kr. i løssalg.

Det første nummer af Ræson, som magasinet hedder, er allerede på gaden, og her giver Venstres Søren Pind og Socialdemokraternes Mogens Lykketoft deres bud på fremtidens danske udenrigspolitik.

Og det er netop der - i spændingsfeltet mellem de modsatrettede synspunkter - at opinionsdannelsen i samfundet har det bedst.

Udover Clement Kjersgaard er medredaktørerne bag magasinet Aimée Kjær og Eske Vinther-Jensen der er henholdsvis gymnasielærer og embedsmand i Eksportkreditrådet.

Kilde: Business.dk

KD vil samle oppositionen

Hun fik et afslag for halvanden måned siden, men nu er hun på banen igen.

Kristendemokraternes formand, Bodil Kornbek, forsøger endnu engang at samle Socialdemokraterne og De Radikale i én bæredygtig opposition. Denne gang i form af et arbejdsmarkedsudspil, som hun betegner som "en slags prøveballon på mulighederne for at samle oppositionen".

- Det, jeg synes, der er vigtigt, er at sætte fokus på, at der skal være et meget klart alternativ til det siddende VKO-flertal, siger Bodil Kornbek til Jyllands-Posten.

KD's arbejdsmarkedsudspil tager udgangspunkt i at få flere af de svageste i arbejde ved blandt andet at skabe et særligt bundfradrag for virksomhederne.

Ved årsskiftet takkede Helle Thorning-Schmidt (S) nej tak til Bodil Kornbeks forslag om et møde i oppositionen mellem de to og Marianne Jelved (R), mens Jelved var positiv.

Det er dog noget tvivlsomt, om KD overhovedet kan få indflydelse på et så væsentligt politikområde som arbejdsmarkedspolitikken. Sandsynligheden for, at S indgå i forhandlinger med et parti, der end ikke sidder i Folketinget, er meget, meget lille. Men måske De Radikale igen vil bruge chancen til at drille Thorning-Schmidt lidt.

Kilde: Jyllands-Posten.

V-politiker arbejdede i juridisk gråzone

Den korruptionsmistænkte Venstre-politiker i Københavns Borgerrepræsentation, Jesper Schou-Hansen, har bragt sig i en helt usædvanlig dobbeltrolle: Om dagen arbejder han som lobbyist og PR-mand i et af Danmarks førende og ældste lobbyfirmaer, Waterfront, for at hjælpe virksomheder med at påvirke det politiske system mod betaling. Om aftenen ifører han sig de gyldne kæder og fører selv politik i bystyret. Det fortæller Berlingske Tidende.

Politikerens private ansættelse er helt central i den skandale, der nu ruller på Københavns Rådhus. Her har Københavns Kommune meldt Venstre-politikeren til politiet efter et tip fra entreprenørkoncernen NCC om, at den pågældende politiker muligvis har fisket efter et økonomisk tilskud til Venstre-folks valgkamp samt betaling for politisk rådgivning.

Politiet efterforsker bl.a. et møde mellem NCC og politikeren, som sidder i bygge- og teknikudvalget. Mødets emne var et lokalplantillæg, der kunne redde NCC fra et tab på op mod 70 mio. kr. i en byggesag. Berlingske Tidende erfarer, at politikerens ansættelse i Waterfront kom op på mødet. Politikeren nævnte, at han privat arbejder med at hjælpe firmaer som NCC med problemer af netop den karakter, som virksomheden stod midt i. Han opfordrede på samme møde NCC til at styrke koncernens forbindelser til Venstre på rådhuset.

Politiet har mørkelagt sin efterforskning, Københavns Kommune udtaler sig ikke i sagen, NCC tier, og foreløbig er ingen sigtet i sagen. Venstre-politikeren ønsker ikke at stå frem, men afviser enhver mistanke om korruption. Flere juridiske eksperter fastslår, at der er meget vide grænser for en folkevalgts arbejde ved siden af politik.

Venstre-politikeren har tidligere lobbyet for bilindustrien, samtidig med at han har været Venstres trafikordfører i København.

Kilde: Berlingske Tidende.

Forsoningsfrokost mellem DF og K hos Fogh

Selvom man siger nej til forsonings-kaffe i fuld offentlighed, kan man jo godt spise en frokost sammen uden for mediernes søgelys. Det synes at være tankegangen hos den konservative leder Bendt Bendtsen, der i starten af sidste uge mødtes med DF-leder Pia Kjærsgaard til en frokost hos statsministeren. Det skriver Dagbladenes Bureau.

Dermed blev der taget et afgørende skridt til at neddæmpe den bitre konflikt mellem DF og de konservative, der kort før jul gik helt op i spids med fyringen af den konservative forbrugerminister Lars Barfoed. På det tidspunkt var stemningen så iskold mellem parterne, at Bendt Bendtsen afslog et forslag fra Pia Kjærsgaard om at tale ud om tingene over en kop kaffe. Det var medvirkende til afslaget, at den konservative leder frygtede forsoningsmødet skulle få karakter af et medie-stunt.Men på statsminister Anders Fogh Rasmussens initiativ blev Pia Kjærsgaard i stedet inviteret med til den ugentlige frokost mellem Bendtsen og Fogh i Statsministeriet - helt uden mediernes viden.

Frokosten havde ikke formelt karakter af et forsoningsmøde, men kan ses som en "tillidsskabende foranstaltning" mellem to partiledere, der en måned tidligere dårligt nok kunne være i stue sammen.

Frokosten hos statsministeren forløb i en god tone - og markerer på det politiske plan, at der nu gøres store bestræbelser på at stoppe den konflikt mellem DF og konservative, der med stor dramatik afsluttede 2006.

Konflikten har længe generet Anders Fogh Rasmussen, og den seneste måned har også topfolk i DF og K arbejdet målbevidst på at få striden under kontrol. Vurderingen er, at regeringsblokken ikke længere kan tillade sig den luksus at slås indbyrdes i en situation, hvor valget nærmer sig, og oppositionen vinder frem i meningsmålingerne.

S vil afskaffe Østaftalen

Socialdemokraterne åbner for en fuldstændig afskaffelse af den omstridte østaftale. Det vil betyde fri adgang til det danske arbejdsmarked fra Østeuropa. Det kan ske, hvis regeringen til gengæld er klar til at opruste myndighedskontrollen på arbejdsmarkedet, og fagbevægelsen samtidig får adgang til centrale oplysninger, så man lettere kan finde frem til firmaer med udenlandsk arbejdskraft.

Dermed skrinlægger S sin tidligere modstand mod at lempe østaftalen yderligere. Aftalen har siden 2004 begrænset erhvervslivets muligheder for at ansætte østeuropæisk arbejdskraft, skriver dagbladet Børsen.

Østaftalen blev vedtaget i forbindelse med EU's udvidelse i 2004. Aftalen er siden blevet lempet, men erhvervslivet har længe presset hårdt på for at få aftalen helt fjernet af hensyn til manglen på arbejdskraft i Danmark.

Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører Thomas Adelskov siger, at man er klar til et opgør med østaftalen, hvis man kan få stor sikkerhed for, at arbejdere fra Østeuropa arbejder på danske løn- og arbejdsvilkår.

Kilde: Børsen.

S foreslår kommunal ombudsmand

I lyset af de dybt kritisable forhold på institutionen Strandvænget i Nyborg foreslår Socialdemokraterne nu, at der etableres en ombudsmand i hver af landets 98 kommuner, skriver Fyens Stiftstidende og Nordjyske.

- Hvor går du hen med din kritik, når du er ansat eller pårørende? Du er dybt afhængig af det bofællesskab, som du er en del af, og derfor er det meget svært at gå til de ansatte eller ledelsen, så jeg tror, vi skal tænke i helt nye baner, siger Socialdemokraternes socialordfører Mette Frederiksen.

Hun begrunder sit forslag med, at der i dag er alt for langt, både fysisk og mentalt, til landets ombudsmand, og derfor får alt for få ansatte og borgere sagt fra i tide over for uretfærdig behandling fra det offentliges side.
De Radikale er åbne over for at se på kommunale ombudsmænd.

Derimod vinder det socialdemokratiske forslag ikke genklang hos Venstre.

tirsdag, februar 13, 2007

Helveg fejres for 30 år i Middelfart

Ét af Folketinget mest erfarne medlemmer, den tidligere udenrigs- og økonomiminister Niels Helveg Petersen, fejrer sit 30 års jubilæum som folketingsmedlem for Middelfartkredsen.

Det Radikale Venstre i Middelfartkredsen samt partiets landsforbund er arrangører af receptionen.

Før opstilling i Middelfart var Niels Helveg Petersen i øvrigt i otte år (1966-74) valgt til Folketinget i Fredensborg-kredsen.

At det ikke er Helveg, der åbner Folketinget i oktober, men derimod Svend Auken, skyldes, at Helveg har haft en afstikker i en periode med et job udenlands, hvorimod Auken har været medlem uafbrudt siden 1972.

Barfoed bliver PR-formand

Tidligere familie- og forbrugerminister, folketingsmedlem Lars Barfoed (K) har sagt ja til bat live formand for den nye virksomhed Plus PR.

Kommunikationsvirksomheden Plus PR er en fusion af Grandjean Kommunikation og InformationsGruppen.

Lars Barfoed har også en fortid som direktør i Finansrådet og det daværende Butikshandlendes Fællesråd.

Kilde: Altinget.

Tidligere KU-formand skifter til Venstre

Den tidligere landsformand for KU, Søren Vandsø, har besluttet sig for at skifte partibogen ud.

Ligesom Karen Jespersen skifter han til Venstre. Ifølge Altinget, har han truffet sin beslutning med den begrundelse, at Venstre har "højere til loftet", og i øvrigt stiller med den bedste statsministerkandidat.

Selv har Vandsø dog ingen aktuelle planer om opstilling for sit nye parti.

Kilde: Altinget.

Godt at kende en politiker, når man er syg

Det hjælper at kende en politiker, hvis man står lang tid på venteliste til en undersøgelse på sygehuset, skriver JydskeVestkysten.

Det kan den 82-årige Nanna Pedersen skrive under på. Hun ventede i tre måneder på en hastende hjerteundersøgelse, inden hun fik nok af henholdende svar fra Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg.

Nanna Pedersen klagede sin nød Karen Baungaard, der er medlem af Regionsrådet i Region Syddanmark. Baungaard sendte en mail til sygehusdirektøren.

Fire timer senere blev Nanna Pedersen ringet op med besked fra sygehuset: Du kan komme til undersøgelse på mandag.

Sygehusdirektør Bjarne Normark beklager den lange ventetid. Men både Nanna Pedersen og Karen Baungaard undrer sig: Hvorfor skulle der politisk indblanding til.

Her på bloggen undrer vi os slet ikke. Der er intet nyt i den slags historier. Det er faktisk en stor del af det arbejde, som lokal-politikere laver - nemlig at tage borgernes sager op overfor forvaltningen. Og det er naturligvis en kerneopgave for politikerne at tale borgernes sag overfor "systemet".

Det kan derfor være en god idé at kode nummeret på sit lokale byråds-, regionsråds- og folketingsmedlem ind i mobiltelefonen, så man kan ringe direkte fra ambulancen eller rådhusets servicebutik, hvis man oplever problemer.


Kilde: Jyske Vestkysten.

DSU smider Karen Jespersen ud

Karen Jespersen (V) blev mandag ekskluderet af Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU).

DSU fandt ingen nåde for Karen Jespersen skifte til Venstre, og en enig forbundsbestyrelse tog mandag det drastiske skridt at ekskludere hende.

- Vores love er meget klare. Melder man sig ind i en organisation, der arbejder diametralt modsat for, hvad vi i DSU gør, bliver man ekskluderet, sagde forbundssekretær Casper Claudi, efter mødet til Ritzau.

Selv om Karen Jespersen har sagt farvel til moderpartiet, havde hun ikke fået meldt sin afgang til ungdomsorganisationen. Hun meldte sig ind i Venstre for små to uger siden.

Hos Venstres Ungdom (VU) byder formand Karsten Lauritzen hende til gengæld velkommen:

- Jamen, det er hun da. Vi har alle mulig mennesker i vores parti, der kan støtte det liberale livssyn. De færreste af vores medlemmer ville dog nok definere det liberale, som Karen Jespersen ville, og vi adskiller os jo i hvert fald ved, at vi i VU principielt går ind for fri indvandring. Det gør hun jo ikke, lyder det fra VU-formanden.

Kilde: Nyhedsavisen.

mandag, februar 12, 2007

Måling: Søvndal er mest folkelig

En meningsmåling fra Epinion viser, at Helle Thorning-Schmidt og Anders Fogh Rasmussen begge scorer 28 point, når vælgerne skal vurdere deres folkelighed. SFs formand Villy Søvndal slår dem med en pæn banelængde og scorer 39 point.
Resultatet er en del af en større undersøgelse, som SF har fået lavet til intern brug, men metoden og antallet af svar gør, at den er fuldt repræsentativ. Det fortæller Berlingske Tidende.

Søvndal har også grund til at glæde sig på andre områder. Vælgerne vurderer nemlig også, at han er den mest troværdige af de tre partiledere, og så mener de, at han har bedre kompetencer til at blive minister end Thorning Schmidt.

Epinion konkluderer desuden, at 45 pct. af oppositionens vælgere har sympati for Søvndal mens Marianne Jelved (R) kun får sympatitilkendegivelser fra 35 pct.

Sådanne analyser kan ikke bruges til meget i den virkelige verden - altså andet end at få god omtale i aviserne. Hvis SF vitterligt har tænkt sig at bruge den til at lægge strategi, så burde de nok have stillet nogle andre spørgsmål.

Men det er da god priming af folkesocialisternes førstemand, må man sige.


Kilde: Berlingske Tidende.

Jersild er tilbage

I lørdags tog DR hul på endnu en omgang Jersild og Spin, hvor Jens Olaf Jersild sammen med "spineksperterne" Lotte Hansen og Henrik Qvortrup afkoder ugens politiske medie-billeder.

Programmet har ikke været sendt i det seneste halve år, fordi Jens Olaf Jersild i 2006 modtag Det Journalistiske Fellowship, uddelt af Syddansk Universitet i Odense.

Prisen i indebærer at modtageren i ½ år er tilknyttet Syddansk Universitet, hvor de studerende og prismodtageren gensidigt inspirere hinanden. Jens Olaf Jersild har derfor haft orlov fra DR i sidste halvdel af 2006 og har naturligvis ikke kunnet lave programmer i mellemtiden.

Men nu er han altså tilbage med det totalt low-budget interview-program, hvor de tre kloger sig på det politiske liv på Christiansborg og omegn.

Fik du ikke set det sidste program, så find det på programmets hjemmeside, hvor man også kan se sendetider etc.

Ministerierne dumper i integration

Tal fra Personalestyrelsen fra 2006 viser, at i 15 ud af 19 ministerier har under fire procent af medarbejderne indvandrerbaggrund. Dermed lever de ikke op til regeringens mål om, at fire procent af de ansatte i staten skal være nydanskere.

Værst ser det ud i Forsvarsministeriet, hvor kun 0,8 procent er indvandrere eller efterkommere fra ikke-vestlige lande. Men eksempelvis Claus Hjort Frederiksens Beskæftigelsesministerium lever med en indvandrerandel i personalestaben på 3,3 procent heller ikke op til kravene, skriver 24timer.

Netop derfor synes Erik Simonsen, chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening, at ministeren skal vende blikket mod sit eget ministerium, før han kritiserer erhvervslivet.

- Jeg har da svært ved at forstå, hvorfor politikere nogle gange beskylder virksomhederne for ikke at ansætte nok med indvandrerbaggrund, når ministerierne faktisk har ansat færre end de fleste private virksomheder, siger han til Ritzau.

Venstre igen det største parti

Socialdemokraterne taber vælgere i ny meningsmåling fra Synovate Vilstrup. Venstre er igen det største parti. VKO har stadig flertal.

Socialdemokraternes fremgang i meningsmålingerne ser ud til at være stoppet, mens Venstre går frem og atter har erobret førertrøjen som Danmarks største parti. Det viser en ny måling fra Synovate Vilstrup i Politiken.

Venstre står til at få 28,7 procent af stemmerne, mens 28,3 procent ifølge målingen vil stemme på Socialdemokraterne. S ligger dog stadig over katastrofevalget i 2005, hvor partiet fik 25,9 procent.

Venstre ligger stort set på valgresultatet.

Dansk Folkeparti står til det ringeste resultat siden 2005-valget og vil få 10,5 procent af stemmerne ved et valg nu. Også De Radikale går tilbage og står nu til 8,3 procents vælgertilslutning. VKO bevarer dog flertallet.

Meningsmålingen bygger på 1033 telefoninterview foretaget i dagene 9.-11. februar.
Et valg nu vil give partierne følgende procentvise tilslutning - valgresultatet fra 2005 er angivet i parentes:

Socialdemokraterne 28,3 (25,9)
Det Radikale Venstre 8,3 (9,2)
Det Konservative Folkeparti 10,3 (10,3)
Centrum-Demokraterne 0,2 (1,0)
Socialistisk Folkeparti 8,0 (6,0)
Kristendemokraterne 1,2 (1,7)
Dansk Folkeparti 10,8 (13,2)
Venstre 28,7 (29,0)
Enhedslisten 3,7 (3,4)

Kilde: Politiken/Vilstrup

Korruptionssag på Københavns Rådhus bliver mere og mere speget

Et bidrag til en partikasse eller en opfordring til at blive kunde i et firma, der er ejet af en politiker til gengæld for en byggetilladelse. Det er ifølge Politikens oplysninger det tilbud, som en eller flere medlemmer af Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune har givet entrepenørfirmaet NCC.

NCC gik til medlem af Borgerrepræsentationen Anne Vang (S), fordi de fandt behandlingen af deres byggeprojekt underlig, skriver Politiken. Anne Vang gik derefter til sin gruppeformand Jesper Christensen, og i fællesskab underrettede de kommunens administrerende direktør Claus Juhl, der kontaktede politiet, som nu undersøger sagen.

Ifølge Politiken drejer det sig blandt andet om en Venstre-politiker, men det afviser Venstres gruppeformand i København Pia Allerslev. Hun mener, at overborgmester Ritt Bjerregaard (S) har en finger med i spillet.

Men overborgmesteren, der blev underrettet af den administrerende direktør, efter han havde anmeldt sagen til politiet, mener, at det er en utidig form for mudderkastning.

- Det her har overhovedet ikke noget med spin eller ikke spin at gøre. Det er en sag om kriminalitet, der er overgået til politiet, og den er alt for alvorlig til at køre plat politisk argumentation på, fastslår hun over for Politiken.

Sagen bliver mere og mere speget, for hver dag, der går. I dag kan man således læse i gratisavisen dato, der har talt med Venstre-medlemmer i Københavns Borgerrepræsentation, som på det skarpeste benægter enhver form for afpresning af NCC og specifikt peger på koncerndirektøren i NCC, Christian Herskind, som central i sagen.

På opfordring fra Venstre spurgte avisen i går direktøren, om han på noget tidspunkt er blevet afkrævet penge af Venstre-medlemmer i Borgerrepræsentationen, og hvorvidt det er korrekt, at Herskind selv er medlem af partiet Venstre.

Direktøren, der som fire andre i NCC's topledelse allerede har talt med politiet i sagen, ønskede ikke at svare på de to spørgsmål og gjorde det klart, at han ikke ønskede at kommentere sagen, så længe politiet undersøger den.

Han henviste i stedet til NCC's kommunikationschef, Bo Dybkær. Herfra bliver det bekræftet, at Christian Herskind er medlem af Venstre. Bo Dybkær forklarer:

- Så længe sagen kører og undersøges af politiet, ønsker vi ikke at udtale os om detaljer. Set med vores øjne var der tale om flere brikker, der efterhånden dannede et billede. Derfor gik vi til Socialdemokraterne på Københavns Rådhus. Sagen blev siden overdraget til politiet.

Ifølge kommunens topchef var det politidirektør Hanne Bech Hansen, der blev informeret.

Venstres gruppeformand i Købehavns Borgerrepræsentation, Pia Allerslev, undrer sig over, at den børsnoterede storentreprnør NCC vælger at bruge sagen i, hvad der betegnes som politisk bagvaskelse.

Kilde: dato m.fl.