torsdag, februar 15, 2007

Pinds hemmelige forening

Foreningen Københavns Fremtid har gennem flere år været en flittig bidragsyder til Venstre i København og er blevet en central del af korruptionssagen i København. Alligevel har ingen i partiet lyst til at tale højt om foreningen. Det fortæller Jyllands-Posten i adg.

I et uddrag af en e-mail, som NCC offentliggjorde i går, tilbyder Søren Pind (V), NCC medlemskab af en forening ved navn Københavns Fremtid.

»Medlemmerne er en række fremtrædende erhvervsfolk, der mødes med ministre og mig i løbet af året. Årskontingentet er for enkeltpersoner 8.000. Der kan også tegnes særskilte virksomhedsmedlemskaber,« skriver Pind ifølge NCC.

Formanden for Venstre i København, Niels M. Knudsen, ønsker ikke at kommentere foreningen.

Ifølge partistøtteloven skal politiske partier oplyse navn og adresse på private bidragsydere, der giver mere end 20.000 kr.

Formålet med loven er at sikre åbenhed om, hvilke personer, virksomheder og organisationer der støtter partierne. Ved at kanalisere pengene gennem en forening kan større bidragsydere gemme deres identitet.

Heller ikke Søren Pind ønskede i går at tale om den forening, som han ifølge e-mailen har tilbudt NCC medlemskab af.

»Det er i forvejen meget besværligt for borgerlige politikere at skaffe bidrag til valgkampe. Den sag, der kører nu, gør det ikke nemmere. Derfor har jeg ingen kommentarer,« siger Søren Pind.

Foreningen Københavns Fremtid deler adresse med et medlem af forretningsudvalget for Venstre i København ved navn Asmus Lorenzen.

Det lykkedes i går ikke Morgenavisen Jyllands-Posten at træffe Asmus Lorenzen for en kommentar om Foreningen Københavns Fremtid.

Lorenzen har tidligere over for Ekstra Bladet bekræftet, at han var medlem af foreningens bestyrelse, men han sagde samtidig, at han »ikke lige kan huske«, om han er foreningens formand.

Kilde: Jyllands-Posten.

Ingen kommentarer: