fredag, februar 02, 2007

Karen J.s søster: Jeg stemmer ikke på hende

Venstres nye trumfkort Karen Jespersen har valgt den forkerte folketingskreds. Det mener hendes søster Else Juhl, der selv er tidligere byrådsmedlem i Hinnerup. Selv vil hun ikke stemme på søsteren

De er søstre og begge tidligere socialdemokrater. Men der hører enigheden op. Mens Else Juhl har forladt politik efter 17 år som medlem af byrådet i Hinnerup Kommune, fortsætter hendes søster Karen Jespersen sit politiske liv, denne gang som folketingskandidat for Venstre.

Karen Jespersen stiller op i Favrskovkredsen, som den gamle Hinnerup Kommune er en del af. Hun skal dog ikke forvente at få en stemme fra sin søster. Til DR Østjylland siger Else Juhl, at hun i det hele taget tror, søsteren vil få svært ved at blive valgt til Folketinget.

- I vores kommune har vi ikke de store problemer med flygtninge og indvandrere, og det er det, hun slår på, konstaterer det tidligere byrådsmedlem.

Else Juhl skal næppe gøre sig store forhåbninger om en fremtidig som politisk analytiker. Her på Dansk Politik er vi ret sikre på, at Karen nok skal blive valgt. Hun har trods alt også mulighed for at få stemmer udenfor Hinnerup/Favrskov-området.
Men at Karen Jespersens valg af kreds er bemærkelsesværdigt, er der ingen tvivl om. Da hun var opstillet for S, var det i Dragør, hvor hun også bor - og som hun efter sigende elsker højt. Hun har absolut ingen tilknytning til Favrskov-området - altså bortset fra en søster, der åbenbart bor der.
Man må derfor tolke kreds-valget som et meget typisk spindoktor-valg. Hele Østjylland er bemærkelsesværdigt tømt for "store V-navne" efter Uffe Ellemann stoppede som kandidat. Og det mærkede Venstre hårdt ved sidste valg, hvor man gik meget tilbage. Det er næppe Karen, der har siddet og sorteret i kredsene. Det er sket enten i partihovedkvarteret i Søllerød, eller måske snarere i Indenrigsministeriet, hvis minister efter sigende har haft stor indflydelse på sagen.


Kilde: Danske Kommuner.

Godt råd til politikere: Lær at holde dig

Et byrådsmedlem i Skanderborg har på egen krop mærket, hvor meget en lille blære kan betyde. Vedkommende missede nemlig en afstemning, fordi denne blev nødt til at liste ud under mødet for at tage en tissepause.

Sagen får nu en partifælle til at kræve, at tissepauser bliver fast punkt på dagsordenen i byrådet.

- Når møderne er lange, er vi nødt til at have nogle pauser. Jeg ville nødig skulle forklare mit bagland, at jeg ikke stemte i en sag, fordi jeg havde været nødt til at tage en nødvendig pause, sagde Jonna Grønver ifølge Radio Silkeborg.

Her på Dansk Politik bakker vi op. Vi ved, at mange vigtige politiske forhandlinger føres på skumle værtshuse over adskillige fadøl - og vi ved alle, hvad de fører med sig. At indføre et "tisse-moratorium" i politiske forhandlinger er derfor helt afgørende, og alle politiske instanser bør naturligvis straks skrive det ind i forretningsordenen. Hvis ikke kommunerne selv tager initiativ til det, så vil vi straks opfordre raske MF'ere til at stille spørgsmål til indenrigsministeren om, hvorvidt det ikke er nødvendigt med et lovindgreb.

Kilde: Danske Kommuner.

V-kandidat vil kæmpe for Århus

Byrådsmedlem for Venstre i Århus Kommune Bünyamin Simsek savner Århus-politikere, der er lige så gode til at profilere hjembyen som politikere fra andre byer. Derfor vil han nu selv i Folketinget, fortæller Danske Kommuner.

- Politikere fra eksempelvis Esbjerg og Nordjylland har flere gange bevist, at de er gode til at skaffe resultater til deres hjemegn. Der synes jeg godt, at jeg kan savne politikere, der på samme måde arbejder for Århus. Det er noget, jeg virkelig har tænkt at fokusere på, hvis jeg bliver valgt, siger han til Jylland Posten, ifølge Danske Kommuner.

Bünyamin Simsek vil ellers fokusere på socialpolitik, børn og unge og integrationspolitik, hvis han bliver valgt ind. Han har siddet i Århus Byråd i fem år, men skal dog samle flere personlige stemmer for at komme i Folketinget, end han gjorde ved sidste kommunalvalg. Der fik han 336 personlige stemmer. Næste gang skal han tilmed kæmpe mod (eller med?) V's nye kandidat i storkredsen, Karen Jespersen.

Kilde: Danske Kommuner.

S: DR skader Sjælland

Danmarks Radio undergraver muligheden for, at der kan skabes en fælles identitet blandt borgerne i Region Sjælland. Ikke alene har DR afvist at ændre på sine regionale grænser, så hele regionen dækkes af en station, men der har også været mindst et program, hvor journalisten ikke kendte til regionens udstrækning. Det fortæller Dagbladet Roskilde.

Den tidligere vestsjællandske amtsborgmester, Søren Eriksen (S), vil nu gå til sit partis kulturordfører, Mogens Jensen, for at få ham til at gribe ind og appellere til kulturminister Brian Mikkelsen (K) om at ændre på grænsedragningen for DRs regionale stationer.

- Højere magter må gribe ind, når nogle programdirektører ikke kan finde ud af det, mener Søren Eriksen.

Han beklagede ved regionsrådsmødet i går, at DR's-grænsedragning hindrer dannelsen af en fælles regional identitet, og at borgerne i fem af regionens kommuner, Greve, Solrød, Roskilde, Lejre og til dels Køge alene har DAGBLADET, men hverken radio eller tv, at ty til, for at blive informeret om, hvad der sker i Region Sjælland.

Søren Eriksen finder det desuden uheldigt, at DR's radiostation, Regionalen, og TV Øst skaber forvirring om Region Sjællands udstrækning ved konsekvent at omtale deres eget dækningsområde (de tidligere Vestsjællands og Storstrøms Amter) som regionen.

At en radio-vært i en quiz om Region Sjælland heller ikke evnede at skelne mellem radioens eget dækningsområde og den politiske regions, understreger kun for Søren Eriksen, at der er brug for indgriben.

Kilde: Dagbladet.

Karen Jespersen kan udrydde Venstre i Århus

Karen Jespersens kandidatur for Venstre i Favrskov kan blive et alvorligt problem for de århusianske Venstre-kandidater. Det forudser professor og valgforsker Jørgen Elklit, Aarhus Universitet i Jyllands-Posten

- Partiledelsen har fra centralt hold besluttet at sende Jespersen ned med faldskærm i det østjyske som nødløsning for at rette op på det fortvivlende resultat i Århus fra sidste valg. Og reelt har man jo ikke nogen kandidater i Århus, der kan trække stemmer til sig. Derfor har man nok vurderet, at Jespersen generelt kan trække resultatet op, men det kan meget vel alene blive til fordel for partiets spidskandidater i Randers, Silkeborg, Horsens, Skanderborg, Hammel og Grenaa, der traditionelt når høje stemmetal på grund af lokale mærkesager, forklarer Jørgen Elklit.

Et andet problem er, at valgkredsreformen betyder, at de århusianske kredse bliver mindre i forhold til de nye, større kredse i den nye Østjyllands Storkreds. Og da det er kandidaterne med de største personlige stemmetal kombineret med opstillingskredsens størrelse, der nyder størst gavn af partistemmerne, så presser det de århusianske kandidater, påpeger Jørgen Elklit:

- Ved det seneste valg mistede man to mandater af tre i Århus, og resultatet kan meget vel blive et blankt nul ved det kommende valg.

Ved de seneste Folketingsvalg har Venstre i Århus haft vanskeligt ved at få sine vælgere til at stemme personligt. Som modtræk var Henrik Vestergard - dog uden held - opstillet i to kredse ved valget i februar 2005. Den praksis blev forbudt på Venstres landsmøde i november.

- Det er et større slag mod muligheden for at få valgt Venstre-kandidater i Århus, end at Karen Jespersen trækker stemmer ude fra Favrskov, mener Henrik Vestergaard, der endnu ikke har besluttet, om han genopstiller.

Kilde: Jyllands-Posten

Gade i flere problemer

Forsvarsminister Søren Gade er til grin i skandalen om polske håndværkeres malerarbejde i Nyboder i København. Det skriver Ekstra Bladet fredag.

Avisen afslører, at renoveringen af forsvarets bygninger i Nyboder er udført af ansatte i det berygtede polske firma Grupa Zakupowa, der i årevis har stået på fagbevægelsens sorte liste, fordi firmaet har nægtet at underskrive overenskomst og betale sine folk den løn, de har krav på.

Gade oplyste den 9. januar i år i Folketinget, at Forsvaret ganske vist havde indgået en millionaftale med det danske firma Brynier Byg og Bo (der ikke har overenstkomst, red.) - Gades embedsmænd havde dog sikret sig, at underentreprenøren, det svenske firma BTC Sweden AB, var medlem af Dansk Byggeri.

Ministeren understregede dengang, at han ikke accepterer, at der anvendes underbetalt arbejdskraft til forsvarets byggeopgaver. Desværre for Søren Gade var der nogle i forsvaret, som ikke fortalte ham hele sandheden bag malerentreprisen i Nyboder.

Faglig sekretær Allan Leegaard fra Rør- og Blikkeslagernes Fagforeninger kalder ifølge bladet hele konstruktionen med et dansk, svensk og polsk firma for fup og svindel.

- De bliver mere og mere opfindsomme, de mennesker, der laver sådanne nogle konstruktioner. Og specielt må staten som bygherre gøre alt, hvad der er muligt, for at sikre sig mod svineri med underbetalt arbejdskraft, bemærker den faglige sekretær.

Det har taget Dansk Byggeri cirka tre måneder at gennemtjekke det svenske firma BTC Sweden og finde ud af, at firmaet kunne blive optaget som medlem.

Det er normal procedure. Alligevel kommer det bag på Eva Kartholm, kontorchef i Dansk Byggeri, at BTC Swedens hovedformål ifølge firmaets eget regnskab er at sælge medicin og dyrefoder.

- Det virker mystisk og ulogisk, siger Eva Kartholm til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet afslørede for to uger siden en række mystike forhold i sagen. Blandt andet, at malerarbejdet til 2.5 millioner kroner er udført af naboen til den kontorchef fra Forsvarets Boligforvaltning, Søren Bagge, som har placeret ordren.
Brynier Byg & Bo fik millionordren bare atten dage efter, at firmaet blev stiftet. På trods af at der ikke var nogen ansatte i firmaet, og at direktøren - Søren Bagges nabo, Angelina Jensen - åbent erkender, at hun ikke har nogen relavent erfaring eller uddannelse som maler.

På baggrund af Ekstra Bladets afsløringer undersøger kammeradvokaten nu sagen, og det kan meget vel tænkes, at det fører til en næse til ministeren, og at han vil sende den videre i hierarkiet som en fyring af en chef i forsvaret.

Men denne sag og flere andre viser, at Søren Gade måske skulle lade være med blindt at tro på alt, hvad forsvarets folk oplyser ham. Eller i hvert fald indføre en eller anden kontrolmekanisme og samtidig lade forstå, at han er villig til at lade hoveder rulle, hvis der er problemer.

Gade er i høj grad en "forsvarets mand", og det kan give problemer, når man pludselig bliver politisk chef for en så stor og politisk biks.


Kilde: Ekstra Bladet.

Greens: Karen Jespersen bør blive socialminister

De borgerlige vælgere vil have den tidligere socialdemokrat Karen Jespersen sat ind som socialminister i VK-­regeringen, skriver dagbladet Børsen fredag.

Det viser en meningsmåling fra Greens Analyseinstitut, der er foretaget blandt 574 vælgere i dagene før, at Karen Jespersen i går bekendtgjorde, at hun agter at stille op for Venstre i Favrskov-kredsen ved Århus ved næste folketingsvalg.

44 pct. af Venstre-vælgerne og hele 55 pct. af Dansk Folkepartis vælgere ser gerne Karen Jespersen på posten, der i dag bestrides af Venstres ultraliberalist Eva Kjer Hansen, mens De Konservative vælgere er mere skeptiske.

Spørgsmålet er, om Karen Jespersen vil tage sig til takke med at rykke ned i ministergraderne. Hun forlod jo sidst indenrigsministeriet, efter at være blevet forfremmet netop fra socialministerposten.

Karen Jespersen stemte på V i 2005

Den tidligere minister og eks-socialdemokrat Karen Jespersen har længe været skabs-Venstrekvinde.

Til Ekstra Bladet siger Karen Jespersen, at hun satte sit kryds ud for sit nye parti ved sidste valg. Mens hun stadig var medlem af Socialdemokraterne.

Men utroskaben over for det gamle parti har ikke givet den nyudklækkede Venstre-kandidat moralske tømmermænd.

- Sådan tror jeg nu, at der er mange, der gør. Jeg var meget afklaret, da jeg satte mit kryds, og jeg tog jo også siden hen konsekvensen af det og meldte mig ud af Socialdemokraterne, siger Karen Jespersen til Ekstra Bladet.

Krydset ved V blev sat i valgkampen i februar 2005, men Jespersen meldte sig først ud af Socialdemokraterne et år og otte måneder efter.

- De sendte mig en klar besked, da de hverken ville have mig på posten som integrations- eller socialordfører. Jeg måtte bare konstatere, at de områder, der var vigtigst for mig, ikke var vedkommende for Socialdemokraterne, siger Karen Jespersen.

Begrundelsen for det epokegørende blyantskryds bag forhænget var, ikke overraskende, Venstres stramme udlændingepolitik, som Karen Jespersen i årevis har været forkæmper for. Men også Socialdemokraternes bejlen til de radikale og SF og deres økonomiske politik havde betydning. Ligesom Jespersen var stærkt utilfreds med sit gamle partis håndtering af Muhamed-krisen.

- Jeg stemte på Venstre, fordi de var meget klare i mælet på de her områder. De stod fast på frihedsværdierne modsat Socialdemokraterne, som gemte sig og ikke forsvarede ytringsfriheden. Det mener jeg, var en stor fejl. Og så var jeg imod partiets økonomiske politik, der efterhånden bare handlede om overbud. Jeg pegede ofte på de problemer, men jeg følte flere gange, at mine holdninger ikke var velkomne i partiet, og at jeg ikke blev hørt.

Kilde: Ekstra Bladet.

Karen Jespersen ville begrænse ytringsfriheden

Der rodes allerede nu i Karen Jespersens blakkede fortid.

Som VS'er støttede Karen Jespersen 'røde undtagelser fra demokratiet', der bl.a. indbefattede begrænsninger i ytringsfriehden. Det skriver metroXpress fredag.

Som folketingsmedlem for VS i slutningen af 1970'erne var hun en af demarkante skikkelser i den yderligtgående fraktion inden for VS, 'Gruppe 79', der blandt andet krævede en række 'røde undtagelser fra demokratiet'.

- Ideen var, at man under visse omstændigheder skulle kunne sætte demokratiet ud af kraft, hvis det gavnede sagen. Hvis der eksempelvis var flertal for at indføre et socialistisk samfund, og mindretallet forsøgte at forpurre det ved at sprede løgne, skulle man kunne censurere medierne, siger Jespersens daværende partifælle Jørgen Lenger.

Som byrådspolitiker og folketingsmedlem for VS gennem ni år husker han tydeligt diskussionen om de røde undtagelser, der skabte stor intern debat i partiet i 1980.

En af de mest indædte modstandere af de 'røde undtagelser' og Gruppe 79 var Preben Wilhjelm, der er medstifter af VS:
- Jeg gik ind for, at demokratiet var ukrænkeligt. Karen Jespersen og Ralf Pittelkow mente, at den holdning var for småborgerlig og blåøjet. De mente, at målet kunne hellige midlet under visse omstændigheder. Historien har heldigvis vist, at jeg fik ret.

Bent Jensen, der er professor i historie ved Syddansk Universitet og forskeri venstrefløjens historie, betegner fraktioner som Gruppe 79 som stærkt yderligtgående. Alligevel ser han ikke noget underligt i, at den tidligere socialist nu skal repræsentere 'Danmarks Liberale Parti.

- Folk bliver jo klogere, og det er kun glædeligt. Der er jo også gået over 25 år, så hun har haft god tid til at tænke sig om, siger han.

Karen Jespersen selv bekræfter, at hun var medlem af Gruppe 79-fraktionen, men hun husker intet om de 'røde undtagelser fra demokratiet.

- Det kan godt være, at Gruppe 79 havde den holdning, men jeg kan ikke huske, hvad jeg mente om det. Det siger mig ikke en pind, siger hun til metroXpress.

Ellemann går til angreb på Karen J

Mens regeringstoppen glæder sig over Karen Jespersens entré i partiet, udtrykker stærke kræfter i Venstre stor skepsis over for hendes holdninger til islam.

Den tidligere Venstreformand Uffe Ellemann-Jensen, der bliver udråbt som "naivist" i Karen Jespersen og Ralf Pittelkows nye bog "Islamister og Naivister" angriber direkte ægteparrets troværdighed.

- De to har bevæget sig holdningsmæssigt i så stor en bue, at jeg simpelthen ikke magter at følge med og ikke magter at tage dem alvorligt. Så derfor har jeg undladt at gå ind i en polemik om den bog, for jeg synes ikke, den er seriøs, siger Uffe Ellemann-Jensen til Fyens Stiftstidende og peger på parrets rejse fra den yderste venstrefløj, hvor de var hans argeste modstandere under den kolde krig til i dag, hvor de er gået til kamp mod islamismen.

- Konvertitter er tit dem, der indtager de ekstreme synspunkter, så konvertitter er jeg altid meget skeptisk over for, siger Uffe Ellemann-Jensen og uddyber, at det farligste der kan ske i indvandrerdebatten er, hvis man dæmoniserer mindretallene.

Det fynske V-folketingsmedlem Britta Schall-Holberg er enig med sin tidligere formand og ministerkollega:

- Jeg håber utroligt meget, at Karen Jespersen har andet på paletten end frygten for islamister, for ellers bliver det svært for Venstre. For selv om de udlændingestramninger, vi har foretaget, var nødvendige, tror jeg, at der langt ind i Venstres rækker allerede er folk, der synes, at vi er gået for hårdt til værks, og at det er båret af et lidt for firkantet synspunkt, siger Britta Schall-Holberg til Fyens Stiftstidende.

En række Venstrefolk bød dog Karen Jespersen velkommen med kommentarer om, at man altid kan blive klogere. Om Karens Jespersens vandring fra revolutionær VS'er til liberal Venstremand siger den ligeledes fynske MF'er Erling Bonnesen:

- Lige da jeg hørte, synes jeg det var lidt spøjst. Men hun har undergået en god udvikling siden sin rødstrømpetid. I dag er hun realistisk med et godt socialt engagement, siger Erling Bonnesen.

Også det odenseanske folketingsmedlem Lars Chr. Lilleholdt byder Karen Jespersen velkommen.

- Hun har sine meningers mod og er et talerør for de svageste i samfundet, siger han og ønsker ikke at kommentere kritikken fra den tidligere Venstreformand.

Kilde: Fyens Stiftstidende.

Ny formand for Frit Forum i Odense

De socialdemokratiske studerende i Frit Forum Odense har fået ny formand. Mette Kraaer afløser Nerma Dedic Palomino Aedo, som har valgt at stoppe for at søge nye udfordringer i den politiske sfære.

Mette Kraaer er 24 år og læser matematik og samfundsdag på Syddansk Universitet i Odense.

Meningsmåling: Rekordtilslutning til S

Helle Thorning-Schmidt (S) står til den største opbakning blandt vælgerne i sin tid som partiformand. Men fremgangen sker på bekostning af De Radikale, SF og Enhedslisten. De tre oppositionspartier står til at få 86 mandater ved et valg nu. Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti får i alt 89 mandater.

Det viser en ny meningsmåling som Greens Analyseinstitut har foretaget for dagbladet Børsen.

Målingen giver Socialdemokraterne 31,1 procent. Det er den højeste tilslutning som Greens har målt for S, siden Helle Thorning-Schmidt blev formand for partiet i april 2005. Tilslutningen er også højere end valgresultaterne fra 2001, hvor S fik 29,1 procent af stemmerne. I 2005 fik partiet 25,8 procent.

Målingen, der bygger på 1013 telefoninterview foretaget mellem 29. og 31. januar, viser, at Socialdemokraternes fremgang er sket på bekostning af den øvrige opposition. SF's tilslutning er siden foråret sivet og ligger i målingen på 7,6 procent. Enhedslisten går tilbage til 2,3 procent. De Radikale ligger med 7,7 procent på det laveste punkt siden november 2004.

Venstre står til 26,6 procent, De Konservative til 10,7 procent og Dansk Folkeparti til 12,6 procent af stemmerne.

Kristendemokraterne får 0,8 procent i målingen og er dermed under spærregrænsen på 2 pct.

Greens måling giver partierne følgende procent-/mandattilslutning. Valgresultatet fra folketingsvalget i februar 2005 er angivet i parentes:

Socialdemokratiet 31,1/55 (25,8/47)
De Radikale 7,7/14 (9,2/17)
De Konservative 10,6/19 (10,3/18)
Socialistisk Folkeparti 7,7/13 (6,0/11)
Kristendemokraterne 0,8/0 (1,7/0)
Dansk Folkeparti 12,9/23 (13,3/24)
Venstre 26,6/47 (29,0/52)
Enhedslisten 2,3/4 (3,4/6)

Meningsmåling: Venstre frem og Socialdemokrater tilbage

Venstre vinder stærkt frem, mens Socialdemokraterne går tilbage i en meningsmåling, som det skandinaviske meningsmålingsselskab Sentio Research har foretaget.

Regeringsblokken kan fortsætte med sit flertal ifølge målingen, som er lavet i ugen frem til den mandag den 29. januar, altså før Karen Jespersen blev officiel kandidat for Venstre.

Venstre og Socialdemokraterne er næsten lige store med 27,7 procent til S og 27,2 procent af stemmerne til V. Venstre vinder 2,7 procentpoint i forhold til december, mens Socialdemokraterne taber 1,1 procentpoint. Til gengæld ligger Socialdemokraterne fortsat et par procent højere end valgresultatet fra 2005, mens Venstre ligger tilsvarende under valgresultatet.

Dansk Folkeparti vinder en anelse - 0,6 procentpoint - i forhold til decembermålingen, men stadig et procentpoint under valgresultatet.

De øvrige partier går tilbage i forhold til december - værst for De Radikale med 0,9 procentpoint og De Konservative med 0,7 procentpoint. For SF, Enhedslisten og Kristendemokraterne er tilbagegangen meget lille.

I Skandinavien under ét er centrum-venstre partierne størst. De får 51,8 procent af stemmerne ifølge målingerne i Danmark, Norge og Sverige. Det gode resultat skyldes Norge og Sverige, hvor centrum-venstre øger stemmetallet på femte og sjette måned i træk, mens samme fløj altså går tilbage i Danmark.

Målingen er lavet blandt 3000 vælgere i de tre lande.

Kilde: Ritzau

torsdag, februar 01, 2007

Karen Jespersen bliver opstillet i Favrskov-kredsen

TV2-Nyhederne oplyser, at Karen Jespersen torsdag bliver opstillet for Venstre i den ØSTJYSKE Favrskov-kreds. Det er en ganske pæn stor kreds. Det bliver offentliggjort torsdag på et pressemøde kl. 12.

"... Venstre (har) længe været på udkig efter en markant, kvindelig profil med gennemslagskraft i den nye østjyske storkreds med over en halv million attraktive vælgere. Her skal Karen Jespersen kæmpe mod gamle partifæller og ministerkolleger som Svend Auken i Århus og Henrik Dam Kristensen i Horsens.

Socialdemokratiets partisekretær og folketingskandidat, Henrik Dam Kristensen, har svært ved at se Karen Jespersen som Venstrekvinde:

- Det vil jeg se, før jeg tror det. Jeg har kendt Karen i mange år også privat og jeg synes, hun er en varm kone og en god kollega. Jeg har haft mange samtaler med Karen, og liberal er hun ikke, siger Henrik Dam Kristensen til Jyllands-Posten."

Kilde: Jarl's Blog

onsdag, januar 31, 2007

Hørsholm vil sagsøge ministerium

Den nye udligningsreform koster i år borgerne i Hørsholm 62 mio. kr., og nu kommer reformen også til at koste Indenrigs- og Sundhedsministeriet et sagsanlæg fra Hørsholm Kommune, skriver Frederiksborg Amts Avis.

I de oprindelige beregninger på reformen var der lagt op til, at kommunen skulle aflevere 35 mio, kr., men det beløb blev i løbet af kort tid næsten fordoblet til de 62 mio. kr. Derfor ønsker et flertal i kommunalbestyrelsen med den konservative borgmester Uffe Thorndahl (billedet) i spidsen at lægge sag an mod Indenrigsministeriet.

- Der kan ikke være så enorm en afvigelse på tre uger, det er ikke rimeligt. Der må være tale om mangel på oplysning til Folketinget om lovens konsekvenser, siger Uffe Thorndahl.

Flertallet i kommunalbestyrelsen ønsker også, at Indenrigs- og Sundhedsministeriet anerkender, at tabet gør det nødvendigt at lade skatten i Hørsholm Kommune stige fra 2008 på grund af det ændrede udgiftsgrundlag.

Professor i offentlig ret Claus Haagen Jensen bekræfter, at Hørsholm har ret til at lægge sag an, men uden at kende sagens detaljer tvivler han dog på kommunens chancer. Administrationen i Hørsholm har da også beregnet 75 pct. sandsynlighed for, at søgsmålet tabes.

Kommunalbestyrelsen har udsat sagen, imens kommunen undersøger, hvorvidt kommunalbestyrelsesmedlemmerne kan gøres personligt økonomisk ansvarlige for udgifterne til en retssag. Det anser Claus Haagen Jensen dog for usandsynligt.

- Man skal ikke skræmme folk fra at prøve at få ret, og hvis der bare er en vis udsigt til at vinde en retssag, så må det være udelukket, at der kan gøres personligt erstatningsansvar gældende.

Kun Venstres fem medlemmer af kommunalbestyrelsens 19 afviser et sagsanlæg.

Nye slag i gammelt salgsmål

Lars Løkke Rasmussen og Uffe Thorndahl har i mange år været politiske dødsfjender. De var begge medlemmer at amtsrådet i Frederiksborg Amt da man omdannede Hørsholm Sygehus for at være et almindeligt sygehus med skadestue og lignende, til et sygehus der kun udfører planlagte operationer. En ændring som Hørsholm-borgmesteren absolut ikke var tilfreds med.

I amtsrådets sidste leveår har Thorndahl været formand for sundhedsudvalget i Frederiksborg Amt og han mener ikke, at amterne har fået tilstrækkeligt penge fra staten til at drive sygehusene.

Thorndahl var også en stor modstander af kommunalreformen og den eventuelle sammenlægning med den indvandrertunge Karlebo Kommune, en løsning som Lars Løkke Rasmussen personligt pressede på for. Her vandt Thorndahl dog - og Karlebo (bedre kendt som Nivå-Kokkedal endte sammen med Fredensborg Kommune.

Og nu slås de så om udligningsordningen.

Uffe Thorndahl, 65, sad i Folketinget for Fremskridtspartiet fra 1977-84 og var en periode gruppeformand. Han skiftede "Z" ud med "C" i '84, blev valgt til kommunalbestyrelsen i Hørsholm i '90 og i 2001 blev han borgmester. Han har desuden været medlem af Frederiksborg Amtsråd i to perioder, først fra '91-'94 og siden fra 98-06.

Kilde: Jyllands-Posten

Jan Køpke Christensen gør comeback

Forhenværende folketingsmedlem Jan Køpke Christensen er valgt til konservativ folketingskandidat til Storkreds Sydjylland.

Partimedlemmerne i Fredericia konservative vælgerforening har genvalgt Jan Køpke Christensen som folketingskandidat i den nye storkreds Sydjylland.

Storkredsen udgør både de tidligere Fredericia, Vejle og Kolding kommuner, men også Ribe- og Sønderjyllands amter, hvor Jan Køpke Christensen tidligere har været valgt til Folketinget.

Det giver dermed gode muligheder for at Køpke bliver valgt ved et kommende folketingsvalg, vurderer Køpkes formand Poul Sørensen.

Jan Køpke Christensen (født 9. april 1955) var medlem af Folketinget for Fremskridtspartiet fra Sønderjyllands Amtskreds tilbage i perioden 1989-1998. Han valgte Det konservative Folkeparti fremfor Dansk Folkeparti, og bliver han valgt, vil han næppe være en af de varmeste fortalere for samarbejdet med sine tidligere partifæller i støttepartiet.

Hvis han bliver valgt til Folketinget bliver han højst sandsynlig kollega med en anden tidligere partifælle, Tom Behncke.

Kilde: Altinget.

Brev fra læserne: SF er kun beton nogle steder

Vi har fået et lille brev (og det er vi altid meget glade for) for en af vores læsere, der skriver:

"...SF har kun partilister i Sydjylland, Københavns Omegn og Østjylland. I Københavns Storkreds opstiller vi sideordnet, men med fællesopstilling. Urafstemningen i SF København er kun for at afgøre, hvem der skal fokuseres på som "spidskandidater" samt hvem, der skal stå som nr. 1 på stemmesedlen i de 12 valgkredse i København. Det er altså stadig de personlige stemmetal, der bestemmer, hvem der kommer ind.

I al venlighed, hilsner fra
Ida Auken"

Så fik vi afklaret det.

Det kan så nævnes, at Ida Auken, 28, står nummer fire på listen for netop SF i Københavns Storkreds, ved næste Folketingsvalg.

Hvis du synes at navnet lyder bekendt så er det fordi Ida A. er datter af SF's Margrethe Auken, MEP, og hun er derfor også niece til dansk politiks svar på en Ente, Svend Auken.

Ligesom sin mor er hun også teologisk uddannet, men om hun også hader den københavnske Metro melder hendes hjemmeside ikke noget om.

Ida Auken var ved sidste Folketingsvalg opstillet i Esbjerg-kredsen i Ribe Amt, hvor hun fik 2100 personlige stemmer, men da SF ikke vandt noget kredsmandat i amtet kom hun ikke i Folketinget.

Ida Auken, Folketingskandidat for SF.

SF fik ved sidste valg, valgt to medlemmer i København (Anne-Grethe Holmsgaard og Kamal Qureshi, så partiets skal have lidt fremgang og Ida Auken skal have et godt valg for at komme i Folketinget.

Liberalisterne har storhedsvanvid og er sjuskehoveder

Det nystartede parti Liberalisterne har store ambitioner eller også er der nok ikke mange af medlemmerne der har gået i SFU's, hårde men hyggelige, basisdemokratiske skole. Her lærer man at sætte det enkelte medlem i centrum og give så mange som muligt medindflydelse (mens man samtidig kæmper om, at presse den anden fløj ud).

Hvis man læser partiet, altså Liberalisternes, vedtægter igennem kan man bl.a. se følgende om Landsmødet der er foreningens højeste myndighed:

"På landsmødet har hver delegeret én stemme. De delegerede er: En repræsentant fra hver lokal- og kredsafdeling, samt en ekstra repræsentant pr. påbegyndt 50 medlemmer i afdelingen. To repræsentanter fra partiets ungdomsafdelinger. Medlemmerne i partiets landsbestyrelse Partiets medlemmer i byråd, regionsråd og folketing Partiets ministre."

På nuværende tidspunkt har partiet 4 lokalafdelinger, og yderligere to er planlagte, vi kan nok hurtigt regne med at ingen af de fire afdelinger endnu har over 50 medlemmer.

Partiet har mig bekendt heller ikke nogen byrådsmedlemmer, folketingsmedlemmer eller ministre (man kan undre sig over hvorfor regionsrådsmedlemmer, uuropaparlamentarikere, EU-kommisærer skal holdes udenfor?) sidder man tilbage med en situation hvor bestyrelsen, bestående af 13 medlemmer sidder samme med de seks-syv lokale, alt efter hvor mange lokalafdelinger de nu får op og stå. Bestyrelsen sidder derfor på landsmødet med 2/3 flertal.

Delegeretsystem er udemærket for store organisationer og partier, men for et lille parti hvor der er brug for alle gode kræfter er det nok lidt håbløst ikke, at arbejde med en generalforsamling hvor alle interesserede kan møde op og få indflydelse.

I et parti hvor det vrimler med folk der kommer direkte fra Handelshøjskolen, CBS, er det underligt, at der ikke er en der kan se at de vedtægter er helt hen i vejret og fuldstændigt ubrugelige for en lille forening, der bør være dynamisk.

Det er satme en gang amatørsjusk og jeg har mødt 15-årige der kunne lave vedtægter der var mere brugbare.

Hvis Liberalisternes vedtægter var en ølreklame viller det nok være en ... (i ved det godt, jeg siger det ikke).

Karen J. velkommen hos V i Nordjylland

Den for tiden mest ombejlede kvinde i dansk politik, Karen Jespersen, kan være på vej til at overtage den nordjyske Himmerlandskreds efter Folketingets formand, Christian Mejdahl (V). Flere medlemmer af Venstre i Himmerland har i al fald henvendt sig til kredsbestyrelsen og foreslået Karen Jespersen som ny kandidat efter Christian Mejdahl, der ikke genopstiller ved næste valg. Det bekræfter kredsformand Holger Jessen over for Ritzau.

- Jeg er blevet kontaktet af flere medlemmer i kredsen angående Karen Jespersen. De mener, at det er alletiders idé, hvis hun stiller op her. I øjeblikket har jeg selv ingen mening om den sag, idet der først er opstillingsmøde den 5. marts, siger Holger Jessen, der indtil for nylig var kredsformand i den gamle Aarskreds. Efter kommunalreformen bliver Aars til Himmerlandskredsen.

Holger Jessen afviser, at han er blevet kontaktet af Venstres landsorganisation om spørgsmålet. Og han vil ikke sige meget om sin egen holdning til Karen Jespersen, men medgiver, at en landskendt politiker er attraktiv som folketingskandidat.

Hvis Karen Jespersen stiller op for regeringspartiet, vil en sjælden politisk udvikling fra Venstresocialisterne, over Socialdemokratiet til Venstre være en realitet. Det mener Holger Jessen ikke er et problem.

- Hvis det er ærligt ment, at hun er Venstrekvinde i dag... så har vi da vel alle sammen det sådan, at fordi, vi mente et eller andet dengang, vi var 20 år, så behøver man jo ikke mene det samme den dag, man er 60. Vi ændrer alle sammen holdning. Tingene står ikke stille - de udvikler sig, siger han.

Adspurgt om det kan være et problem, at Karen Jespersen til daglig bor i Dragør og ikke i det nordjyske, svarer Holger Jessen:

- Det kan jeg ikke på forhånd sige noget om. Vi er selvfølgelig vant til at have en kontakt til vores folketingsmedlem. Og vi forventer da, at vedkommende, der bliver valgt her, vil deltage i de møder og arrangementer, som vi har her. Og det kan da nok lade sig gøre.

De morer sig rigtigt inde på Ritzau, hvor de nu ringer rundt til alle V-kredsformænd, der har ledige pladser og spørger, om de vil have Karen Jespersen. Her på bloggen vil vi følge sagen, og hører gerne fra læsere, der ved noget mere sikkert om sagen...

Kilde: Ritzau.

Bergstein blev ny K-formand i København

I sidste uge fortalte vi her på Dansk Politik, at tidligere CD'er og forhenværende minister i en socialdemokratisk ledet regering, major Svend Bergstein, ville være ny formand for de konservative i København.

Det lykkedes tirsdag aften, hvor TV-majoren fra Golfkrig ver. 1.0 fik comeback i dansk politik, da han blev valgt til formand.

59 af deltagerne på generalforsamlingen i den konservative vælgerforening stemte på Svend Bergstein som ny formand, mens 58 stemte på modkandidaten Knud Palsbro, skriver DR Nyheder. Der var altså tale om et meget tæt opgør.

Svend Bergstein meldte sig ind hos de konservative for 11 år siden. Alligevel har der været en del intern kritik af, at Bergstein valgte at gå efter formandsposten.
Svend Bergsteins første store opgave bliver at mægle i den fløjkrig der mellem de konservative medlemmer af Københavns Borgerrepræsentation.

Og når han ikke har et stærkere mandat, så kan det blive svært. Fronterne står stejlt på alle niveauer i partiet - selv i BR-gruppen er der en meget dårlig stemning.

Kilde: DR Nyheder.

Nye arbejdsformer på vej til Folketinget

Dødkedelige debatter i Folketinget risikerer dødsstødet. I oktober sidste år lancerede statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) et fromt ønske om, at debatterne skal være mere livlige. Onsdag i næste uge mødes Folketingets Præsidium for endeligt at afpudse sit forslag til nye arbejdsformer, herunder debatformen.

Forslagene skal derefter forelægges statsministeren og partiernes gruppeformænd, inden det forelægges Udvalget for Forretningsordenen, oplyser Folketingets formand, Christian Mejdahl (V), til Ritzau.

Ved en konference i Ishøj i oktober sammenlignede statsministeren det danske parlament med det britiske.

- Dér kan man roligt sige, at debatterne er meget livlige og underholdende. Jeg kunne godt ønske mig folketingsdebatter, som engang imellem kunne fremkalde lidt latter og morskab, sagde Fogh, uden at tro at den britiske form kan overføres direkte til Danmark.

Ændringer i Folketingets forretningsorden skal endeligt vedtages i Folketinget - og helst med opbakning fra alle partier, hvis traditionen skal følges.

Kilde: Ritzau via JP.

Karen overtager ikke i Guldborgsund

Mens rygterne svirrer på Christiansborg om, at Karen Jespersen er på vej til et politisk comeback for Venstre, så vender i hvert fald en Venstre-kreds tommelfingeren nedad over for den tidligere socialdemokrat. Guldborgsund er en af de kredse, som bliver ledige med tidligere skatteminister Svend Erik Hovmands (V) beslutning om ikke at opstille.

Men kredsen formand, Kaj Jørgensen, mener ikke, at Karen Jespersen er den rigtige for Falster. Det fortæller Ritzau.

- Jeg er sikker på, at hun skal kunne bruges i Venstre - men det vil være problematisk herude, siger Kaj Jørgensen.

Formanden peger på, at kredsen leder efter en yngre kandidat - Karen Jespersen er netop fyldt 60 år - og at mange partimedlemmer vil have svært ved at sluge hendes fortid.

- Det er nu ikke noget problem for mig. Men mange af mine medlemmer vil synes, at det er underligt, at man kan skifte politik fra den ene dag til den anden og lige pludselig mene noget helt andet efter så mange år i Socialdemokratiet. Så vi retter i hvert fald ikke kontakt til hende, siger Kaj Jørgensen.

Kilde: Ritzau via JP.

Ny V-kandidat i Lemvig/Struer

Byrådsmedlem i Lemvig Kommune, Steffen Damsgaard, som også er landsformand for LandboUngdommen, er udpeget som folketingskandidat af Venstre-foreningerne i Lemvig og Struer. Han forventes valgt på et opstillingsmøde til foråret.

Yderligere informationer har vi desværre ikke kunnet finde, men man kan læse lidt om Damsgaard på Landboungdommens hjemmeside.

Naser Khader angribes for honorar

16.000 kroner. Så meget krævede det radikale folketingsmedlem Naser Khader i honorar, da han lørdag deltog i den såkaldte Auschwitzdag, som Vejle Kommune markerede med et arrangement. Det fortæller Fredericia Dagblad.

Kravet fra folketingskollegaen har oprørt viceborgmester i Vejle, Kristian Thulesen Dahl (DF):

- Jeg synes, det er en skændsel, at et folketingsmedlem, der hæver en halv million kroner om året i gage, tager sig betalt for at stille op til et sådant arrangement. Pengene kommer fra Undervisningsministeriet - så på den måde har det offentlige faktisk betalt Naser Khader to gange.

Heller ikke folketingskollega Karen Klint (S), valgt i Vejle, har forståelse for krav af den størrelsesorden:

- Som udgangspunkt bør man ikke tage honorar for at stille op som politiker. Det er med til at ødelægge det for os andre, når folk opfatter politikere som griske, siger Karen Klint.

Hun mener ikke, at Naser Khader er alene blandt folketingsmedlemmerne. Også andre opkræver - så vidt hun ved - honorar for foredrag. Men hun er sikker på, at det er langt de færreste.

- Jeg kan have en vis forståelse, hvis det er et foredrag, som handler om noget helt andet end det politiske. Ellers bør man ikke tage penge.

Selv hæver Karen Klint aldrig honorar , når hun stiller op. Og heller ikke Kristian Thulesen Dahl sender en regning:

- I sidste uge holdt jeg en times foredrag i en forening i Egense på Sydfyn, og i samme uge var jeg i Sønderborg på et gymnasium. Jeg mener, at vi har pligt til at stå til rådighed.

Thulesen Dahl vil tage sagen op lokalt og mener også, at man bør have en drøftelse på Christiansborg af det rimelige i, at en kommune bruger så stor en del af budgettet for Auschwitzdagen til at honorere et medlem af Folketinget.

Selv afviser Naser Khader, at der er noget forkert i at skrive en regning på 16.000 kr. til Vejle Kommune.

Til avisen forklarer KhadeR:

- Men jeg optrådte jo ikke som den radikale politiker Naser Khader. Jeg var der som personen Naser Khader.

- Jeg var jo foredragsholder, før jeg blev politiker. Det er også mit job. Jeg brugte en hel dag på arrangementet i Vejle og ændrede min flybillet hjem fra Paris for at få det til at gå op. Og det er jo min fritid, jeg bruger til formålet. Det er tid, som jeg ellers kunne have tilbragt med min familie, siger Naser Khader.

Auschwitz-dagen i Vejle startede klokken 11.00. Naser Khader kom klokken cirka 11.45. Han holdt et indlæg på cirka 25 minutter, og efter et indlæg fra kultursociologen Jacques Blum, svarede han på spørgsmål i cirka et kvarter. Arrangementet var slut omkring klokken 13.15.

Naser Khader har en omfattende foredragsvirksomhed. Af hans hjemmeside fremgår, at han ikke skal have honorar for politiske debatmøder, mens der kræves honorar for en række andre foredrag.

Khader mener ikke, at det var et politisk møde, og derfor er honoraret i orden:

- Jeg nævnte ikke mit parti med et ord i mit indlæg, siger Naser Khader.

Han henviser samtidig til oplysningen på hjemmesiden om, at en del af honoraret går til en særlig fond, der står i Naser Khaders fars navn. Som der står på hjemmesiden:

»Dele af overskuddet fra min foredragsvirksomhed går til min fars mindefond, som jeg har oprettet til fordel for hans landsby i Palæstina«.

Hvor stor en del af honoraret fra Vejle går til fonden, ved Khader endnu ikke:

- Det vil fremgå af min endelige regning til kommunen, når jeg ser, hvor meget det har kostet for eksempel at ændre min flybillet.

Han peger på, at også andre folketingsmedlemmer kræver honorar for at stille op til foredrag. Og han mener som nævnt, at det er i orden, når man bruger sin fritid til formålet.

Kilde: Fredericia Dagblad.

Minister lover at godkende liberalt parti

18 måneder skulle der gå, inden Indenrigsministeriet løb tør for undskyldninger og bekvemmede sig til at godkende det ny liberale parti Liberalisterne, skriver morgenavisen dato.

I et svar til SF'eren Kristen Touborg lovede ministeriet i går, at det ny parti vil blive godkendt inden udgangen af januar. Derfor venter partiets stifter Torben Mark Pedersen i dag på månedens sidste dag med spænding på, hvad resultatet bliver. Trods udsigten til en afgørelse på den langvarige navnestrid er Torben Mark Pedersen vred. Han mener, at Venstre bevidst har forhalet sagen for at slippe for en ubehagelig konkurrent.

»Jeg mener hel klart, at det er chikane. De har bevidst trukket det i langdrag for at forhindre os i at stille op,« siger han og begrunder det med, at der først skulle gå et halvt år, før indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen indså, at han som næstformand i Venstre var inhabil og måtte overgive sagen til den konservative justitsminister Lene Espersen.

Så lå sagen stille i fire måneder, uden at nogen har kunne give en fornuftig forklaring, og senest måtte SF rykke selveste statsministeren for at få ham til at fremskynde processen.

Venstre har fra start protesteret mod, at partinavnet Liberalisterne lå for tæt op af Venstres officielle tilnavn, Danmarks liberale parti. Torben Mark Pedersen foreslog i stedet tre andre navne: ‘Liberalisterne - Frihed og Velstand', 'Liberalisterne - Friheds- og Velstandspartiet' og 'Liberalisterne, Det Frihedsorienterede Parti'. I dag afslører Lene Espersen hvilket af de tre navne, der får det blå stempel.

SF'eren Kristen Touborg mener, at den langvarige sagsbehandling er meget uheldig for ministeriets omdømme.

»Det nærmer sig slendrian. Enten er man meget ineffektive, eller også er det en bevidst forhaling,« siger han. Kristen Touborg kan godt forstå, hvis Liberalisterne er nervøse for, om de kan nå at indsamle de nødvendige underskrifter for at få lov til at stille op til næste folketingsvalg.

»Det er sidste udkald, hvis de skal have en chance for at indsamle de nødvendige 25-30.000 underskrifter,« siger han.

På baggrund af sagen har SF foreslået, at Indenrigsministeriet får frataget retten til at godkende partinavne. I stedet skal sagsbehandlingen flyttes til et uvildigt nævn, der oprettes til lejligheden.

Kilde: dato via DR Nyheder.

S: Register over sorte barnepiger

Registrér din rengøringsdame og få skattebonus. Sådan lyder et forslag fra Socialdemokratiet, der vil lave et register på nettet, hvor private kan tilmelde deres nuværende "sorte" barnepiger, rengøringsdamer og havemænd. Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende og Fyens Stiftstidende.

- Der bør oprettes en mulighed for borgerne, så de kan registrere deres arbejdskraft i hjemmet - helt simpelt på en hjemmeside med cpr-nummer på arbejdsgiveren og cpr-nummer på den, man ansætter. Siden skal varetages af SKAT, som så også står for at opkræve den skat, som vedkommende skal betale. siger Socialdemokratiets skatteordfører John Dyrby til de to aviser.

Forslaget fra Socialdemokratiet kommer efter, at Fyens- og NORDJYSKE Stiftstidende har afsløret, at brugen af sort rengøringshjælp er fordoblet siden 2001.

- Regeringen satser meget på en holdningsændring, når det kommer til sort arbejde, men det er nødt til at følges op af en praktisk løsning, og man er selvfølgelig også nødt til at give folk et incitament til at lade sig registrere. Derfor er det oplagt at give de, der tilmelder sig, en skattefordel, som kan mærkes af både arbejdsgiver og arbejdstager, siger John Dyrby.

John Dyrby mener, at et af problemerne med sort arbejde i private hjem er, at de fleste ikke aner, hvordan de skal forholde sig, hvis de gerne vil betale hushjælpen "hvidt". I princippet skal arbejdsgiveren nemlig oprette sig som firma, indbetale til feriekonto og på andre måder tilbyde rettigheder som arbejdsgiver, Og det er noget pjat, mener han.

- I en tid hvor der er mangel på arbejdskraft, er det indlysende, at overlægen skal kunne betale sig fra rengøring og græsslåning. Derfor skal det også være nemt, siger han.

Venstres skatteordfører Kim Andersen afviser over for de to Stiftstidender, at en registrering kunne være et våben mod sort arbejde med begrundelsen, at Socialdemokratiet forsøger at relancere hjemmeserviceordningen.

Kilde: Fyens.dk

Ribe-politikeres fråds var ulovligt

Det var fråds med skatteborgernes penge, da politikerne i Ribe Amt sidste år tog på studietur til København.

Sammen med embedsmænd og ledsagere kørte amtsrådet til hovedstaden for at studere behandling af psykisk syge. Turen indeholdt dog også middag, overnatning, museumsbesøg og operaforestilling. Og de ting er det ulovligt at bruge amtets penge på. Det slår Statsforvaltningen i Syddanmark - det tidligere statsamt - fast. Det skriver JydskeVestkysten onsdag.

Forhenværende amtsborgmester Laurits Tørnæs (V) beklager sagen, men han undskylder sig med, at amter og kommuner har kutyme for at holde en middag med ledsagere, når en fireårig valgperiode er slut. Turen var til dels en erstatning for en afslutningsmiddag.

- Jeg prøver ikke på at være mere katolsk end paven eller mere klog på det strengt juridiske end Statsforvaltningen er, men jeg siger bare, at det for et almindeligt menneske som mig er lidt uforståeligt, at man ikke har lovhjemmel til det, vi har gjort, hvis man har haft lovhjemmel til det andet, siger han og mener, at en middag med musik kan koste mere end de i alt 78.240 kr. studieturen løb op i.

Statsforvaltningen mener ikke, der kan være tale om et afslutningsarrangement, når det bliver holdt hele ni måneder før amtet nedlægges.

Selv om over 62.000 kr. blev misbrugt, skal de ikke betales tilbage. Politikerne handlede i god tro, og derfor er der ikke grundlag for at kræve erstatning, lyder afgørelsen.

Kilde: Jydske Vestkysten.

Ekstra Bladet: Karen Jespersen opstiller for Venstre

Karen Jespersen vender tilbage til dansk politik, skriver Ekstra Bladet onsdag. Noget tilsvarende mener B.T. at have fundet ud af. De to formiddags-blade er dog ueige om, hvor Jespersen bliver opstillet. Ekstra Bladet tror på Jylland, B.T. hælder til København.

Det bekræfter en højtplaceret venstre-kilde over for Ekstra Bladet.

Gennem de seneste uger har rygterne svirret på Christiansborg, men forhandlingerne mellem Karen Jespersen og statsministerpartiet har været ført med kortene holdt tæt til kroppen.

Det er ifølge Ekstra Bladets oplysninger indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen, der har ladet en bemærkning falde til en lokal V-kredsformand, om, at det nok kunne være en god idé med en telefonopringning til socialdemokraternes tidligere social- og indenrigsminister.

Men ifølge B.T. så er Jespersen allerede i spil til at overtage Jens Rhodes gamle kreds i København, Indre By.

»Vi er ved at undersøge forskellige personer, der kan profilere Venstre-holdninger på en god og effektiv måde. Karen Jespersen kan være en mulighed. Men det er der også andre, der kan,« siger Jes Kjær Jessen til B.T.

Det næste par dage er Karen Jespersen 'i tænkeboks', men inden for ganske overskuelig tid bliver den nye alliance mellem 'Ø-Karen' og Venstre offentliggjort. Tiden i tænkeboks skal ifølge Ekstra Bladets oplysninger bruges til at varme op under det håndslag om en ministerpost, som Karen Jespersen gerne vil have aftvunget regeringstoppen, inden det meldes endeligt ud, at hun har sagt ja til at stille op for Venstre.

Her på bloggen forbeholder vi os retten til at være endog meget skeptiske overfor Ekstra Bladets "oplysninger"; vi tror simplethen ikke på, at det kan lade sig gøre. Det vil være alt, alt for let at finde en masse gamle Karen J.-udtalelser om Fogh og V, som både hun og Fogh skal forholde sig til.

Men skulle der være hold i billetten, så gætter vi på, at det er Billund-kredsen, som Løkke har talt med. Den er nemlig vacant efter Kurt Kirkegaard for nylig trak sig som kandidat.

I København er der fire ledige V-kredse: Sundbyvester, Indre By, Nørrebro og Vesterbro. I Århus er der også fire ledige kredse. Himmerland bliver ledig efter Christian Mejdahl og Guldborgsund bliver ledig efter Svend E. Hovmand.

En meningsmåling i B.T. 16. januar viste, at Karen Jespersen kan trække ni mandater helt alene, hvis hun dannede sit eget parti.

Men også kredse i Konservative og Dansk Folkeparti er ude efter den populære stemmesluger, der trækker fulde huse når hun rejser land og rige rundt med sin mand Ralf Pittelkow og holder foredrag om islamister og naivister.

Fhv. borgmester trækker sig fra Borgerrepræsentationen

Tidligere skoleborgmester i Københavns Kommune, Per Bregengaard (EL), træder ud af Borgerrepræsentationen. Det meddelte partiet i en pressemeddelelse her til morgen.

I pressemeddelelsen meddeler han, at beslutningen skyldes "arbejdsmæssige årsager", men det uddybes ikke.

Per Bregengaard har det seneste år været udsat for stærk kritik grundet økonomisk rod og et kraftigt underskud i den skoleforvaltning, som han var øverste chef for indtil sidste valg. Dette underskud medfører nu kraftige besparelser i den nuværende Børne- og Ungdomsforvaltning, dvs. på de københavnske skoler, hvor børnene må undvære bl.a. lejrskoler og der skal fyres lærere.

Beslutningen fra Bregengaard kommer på et noget besynderligt tidspunkt, og ordlyden i partiets meddelelse kunne tyde på, at det ikke er med hans egen gode vilje, men nærmere en beslutning som "Partiet" har truffet for ham, for at undgå mere ballade om hans person.

SF's Bo Asmus Kjeldgaard har nemlig været utrolig dygtig til at få alle medier til at tilskrive ham selv æren for genopretningen og Per Bregengaard har således måttet tage skraldet for alle problemerne. Ja, selv da Kjeldgaard - på trods af enorme underskud - besluttede at bruge mange hundredetusinde kroner på at ombygge sit borgmesterkontor, så lykkedes det - næsten - at spinne sagen, så Per Bregengaard fremstod som en lidt person, der havde haft et beskidt kontor, der nu ikke kunne reddes.

Kilde: Enhedslisten.

tirsdag, januar 30, 2007

Khader vil stoppe DR-film

Det er ikke kun regeringen, der er utilfreds med Danmarks Radio. Den radikale toppolitiker, Naser Khader, har set sig sur på en kommende dokumentarfilm på DR1 om Khader og imam Ahmed Akkari, og nu forsøger han at stoppe filmen.

Han truer med et fogedforbud, hvis DR ikke lystrer. Det skriver gratisavisen 24timer.

Filmen er programsat til 7. februar og blev optaget for et år siden, mens Muhammed-krisen rasede - en periode, som gjorde Khader til landets mest populære politiker, mens Akkari af mange blev gjort ansvarlig for de brændende danske flag og ambassader ude i verden.

Undervejs optog et fransk tv-hold med skjult kamera en udtalelse fra Ahmed Akkari, der kunne opfattes som en direkte trussel mod Naser Khader.

Nu nægter Khader at dele hovedrolle i filmen med Akkari. Han siger, at han havde en klar aftale med produktionsselskabet Bastard Film om, at han skulle indgå i en film om krisen sammen med en række centrale aktører. Eksempelvis udenrigsminister Per Stig Møller og Jyllands-Postens redaktører Carsten Juste og Flemming Rose.

I stedet har Bastard lavet et dobbeltportræt.

»Det ville jeg aldrig have sagt ja til. Jeg synes ikke, Akkari og imamerne skal have mere taletid. Det afgørende er, at jeg ikke vil bruges til at gøre ham interessant. Det er en mand, der har truet med at bombesprænge mig, og som i en periode har ødelagt mit liv. Han er medskyldig i, at over 120 mennesker rundt om i verden er døde under Muhammedsagen«, siger Naser Khader, som føler sig ført bag lyset af Bastard Film.

I sidste uge holdt han to møder med Danmarks Radio og et par advokater, uden at parterne blev enige. Og i går besluttede DR at sende filmen på trods af Khaders utilfredshed.

DR1-chef Ulla Pors Nielsen vil ikke kommentere Khaders kritik. Men hun holder fast i, at filmen bliver sendt som planlagt.

Filmens anden hovedperson, Ahmed Akkari deler ikke Khaders utilfredshed.

»Egentlig er jeg overrasket. Jeg håber da, jeg får den at se. Men for mig betyder det ikke det store. Det er bare en blandt tusinde film«.

Naser Khader skal måske til at lære, at man som politiker bør indgå aftaler på skrift, inden man går i gang med sådanne projekter. Men Khader var måske for optaget af at se sig selv på så mange avisforsider og i så mange TV-programmer, at han bare regnede med, at alle ville synes, at et 3-timers program med og om ham da ville være vildt interessant for alle danskere at se. At koble netop Khader og Akari - de to mest centrale personer i krisen - i et dokumentarprogram om krisen forekommer både logisk og rigtigt - set ud fra en journalistisk synsvinkel. At Khader så helst så, at det hele kun handlede om ham - det kan man vel ikke rigtig tage seriøst.

Kilde: Politiken.

Fogh: Karen J. er velkommen i Venstre

Den tidligere socialdemokratiske minister og nu partiløse Karen Jespersen er "bestemt" velkommen til at melde sig under de blå faner hos regeringspartiet Venstre. Det sagde statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), da han på sit pressemøde tirsdag blev spurgt til det, fortæller Ritzau.

Statsministeren havde dog som udgangspunkt ingen kommentarer til sagen og understreger, at Karen Jespersen skal have lov til at overveje sit partivalg alene.

- Jeg synes, at Karen Jespersen skal have lov til at foretage de overvejelser i fred og ro, sagde statsministeren.

På spørgsmålet om, hvorvidt Karen Jespersen er velkommen i regeringspartiet, svarede Fogh:

- Karen Jespersen er bestemt velkommen. Hun har givet udtryk for nogle overvejelser, som jeg selv har stået for i flere år. Blandt andet den vægt, hun lægger på sammenhængskraften i samfundet. Så jeg ser klart nogle parallelle holdninger. Men jeg synes, at hun skal have lov til at foretage sine overvejelser selv.

Kilde: Ritzau

Borgmestre roser S-udspil

Hvis der bare følger en check med, har to socialdemokratiske borgmestre ingen problemer med Helle Thorning-Schmidts forslag om en nationale rettigheder for den kvaliteten af den offentlige service.

Selv om central styring i form af en bestemt normering i børnehaven eller faste minimumskrav på plejehjemmet normalt ikke er en kommunal livret, giver socialdemokratiske borgmestre en pæn karakter til partiformand Helle Thorning-Schmidts forslag om at forny velfærdssamfundet ved at give borgerne minimumsrettigheder for den offentlige service.

I Rødovre vurderer borgmester Erik Nielsen (S), at kommunerne allerede i dag er spændt ind i krav, rettigheder og standarder.

- Det kan nærmest ikke blive værre end det, vi kender med den nuværende regering. Det kan kun blive bedre, og S lover jo, at der følger flere penge med, og der oven på en given rettighed er plads til at bygge kommunale prioriteringer ind, siger han til Jyllands-Posten.

Han understreger, at det ikke er et problem at love borgerne en bestemt standard.

- Vi slipper ikke udenom at blive målt og vejet i kommunerne, og det er også helt fint, hvis der følger økonomi med, siger Rødovre-borgmesteren.

Hans kollega fra Aalborg, Henning G. Jensen (S), støtter også formandens udspil.

Læs også: S: Kvalitetsrettigheder til velfærd

Kilde: Jyllands-Posten

mandag, januar 29, 2007

SF: Forbyd brændeovne

SF har længe været et parti, der var glad for forbud. Og nu har folkesocialisterne i Gentofte fundet på et nyt forbud: De vil have brændeovnsfrie kvarterer. Det fortæller Villabyerne, den lokale avis.

Forslaget kommer, fordi brændeovnsrøg er en storsynder, når det kommer til at forurene med de såkaldte fine partikler.

Det er en type forurening, som årligt koster dødsfald. Halvdelen af de danske udslip af partikler kommer rent faktisk fra brændeovne og kedler. Til sammenligning kommer kun en femtedel fra udslippet fra diesel-lastbiler.

Derfor vil SF i Gentofte have lokale boligområder, hvor den type forurening slet ikke findes fortæller Brigitta Rick:

- Hvis man for eksempel er i risikozonen, fordi man har en lungevejslidelse eller har et barn med astma, eller bare gerne vil bo i et område uden brændeovne, så vi vil vi gerne have, at der er sådanne nogle områder som en slags miljøzoner, siger hun.

Miljøzoner kunne for eksempel indføres via lokalplanerne, som jo netop lægger linien for hvad der kan lade sig gøre i et givet område, tilføjer Brigitta Rick.

Hun sammenligner det med kampen for røgfri områder, som for ti år siden vakte ramaskrig. Men i dag er røgfri lokaler helt gængse.

Og de radikale i Gentofte er parate til at bakke et egentlig forslag op, siger de radikales John Phillip.

Det er dog tvivlsomt, om den K-dominerede kommune vil indføre et sådant forbud, men mon ikke en eller anden SF-ordfører finder på at kalde ministeren i samråd om sagen og stiller en 20-30 §20-spørgsmål om sagen.

Kilde: DR København.

V-kandidat i Valby valgt

Torben Skytte Raahede er blevet valgt som folketingskandidat for Venstre i den nye Valby kreds, oplyser partiet.

Han blev 1. suppleant ved sidste folketingsvalg, i den nu nedlagte Vestre Storkreds.

Torben Skytte Raahede har tidligere været landsformand for Liberale Studerende, er 33 år, uddannet cand.scient.pol. og ansat i Frederiksberg Kommune som fuldmægtig.

Ved kommunalvalget stille Raahede også op for Venstre på Frederiksberg, men blev her ikke valgt, da partiet blev decimeret til blot et enkelt mandat.

Den nye Valbykreds består af den gamle Valbykreds, den vestlige del af den tidligere Kgs. Enghave kreds, samt et lille hjørne af Vanløse.

Besøg kandidatens hjemmeside her, der dog ikke virker synderligt opdateret.

S vil gøre op med private fup-uddannelser

Der skal være langt stærkere kontrol af private uddannelser mener Socialdemokraterne.

I en aktuel sag om kosmetologuddannelsen er det helt uacceptabelt, at unge mennesker udnyttes, når de ønsker at blive en del af skønhedsindustrien.
Private kosmetologskoler har kronede dage, hvor mange unge mennesker betaler formuer for at få en uddannelse. Men der er intet tilsyn med uddannelserne.

- I mange tilfælde kommer de unge blot til at fungere som gratis arbejdskraft – ja nogen af dem betaler jo ligefrem for at få lov til at gå og feje gulve. Det er helt uholdbart, og derfor må vi have et skærpet tilsyn med de private uddannelser, så vi kan sikre, at de unge faktisk får en uddannelse, der kan bruges, siger Socialdemokraternes uddannelsesordfører, Christine Antorini.

Grundlæggende er der et problem med tilsyn af private uddannelser. Vi ser det samme problem med psykoterapeutuddannelsen som med kosmetologuddannelsen. Der er for mange uddannelser der har problemer med troværdigheden. Derfor må vi nu finde løsninger, der kan dæmme op for disse uddannelser.

- Der skal indføres en kvalitetsgaranti f.eks. med inspration fra autorisationsordninger eller næringsbreve, så vi har sikkerhed for uddannelsernes kvalitet, og at kvalitetsgarantien fremgår på alt materiale skolerne sender ud, siger Christine Antorini.

Christine Antorini har nu kaldt ministeren i samråd, så de i fælleskab kan redde de unge piger for at blive snydt.

V: Socialdemokraterne vil afskaffe frit valg

- Det er bare dybt beklageligt, at de vil berøve borgerne muligheden for selv at bestemme. Socialdemokraterne har ganske enkelt ikke tillid til, at folk selv kan administrere deres liv. Helle Thorning-Schmidt vil hellere støbe alle ind i de samme betonfyldte systemer, end hun vil tillade folk friheden til at vælge mellem forskellige udbydere og løsninger, udtaler politisk ordfører Troels Lund Poulsen (V).

Meldingen kommer efter det interview i ugebrevet Mandag Morgen, hvor Helle Thorning-Schmidt slår til lyd for at "rydde op i den statsstyrede ideologiske bureaukratisering." Som eksempel nævner hun frit valgs-ordningen på hjemmehjælpsområdet, som i Thorning-Schmidts optik har betydet enorme udgifter til udbudsrunder og unødigt bureaukrati.

- Jeg har intet imod frit valg, men det er ikke noget, som staten skal bestemme. Vi kan sagtens lade det være et anliggende mellem de kommunale politikere og kommunens borgere, siger Helle Thorning-Schmidt til Mandag Morgen.

I samme interview afstår den socialdemokratiske formand desuden fra at udstede bestemte milliardløfter til forbedring af kvaliteten på nøgleområder som folkeskolen, børneinstitutioner, sygehuse og ældreplejen.

I stedet vil Helle Thorning-Schmidt udstyre danskerne med nyskabelsen "kvalitetsrettigheder", som skal være borgernes rettesnor til at måle velfærd.

- Vi vil fastsætte nogle håndfaste servicemål, som befolkningen efterfølgende kan kontrollere. Den tankegang ligger bag vores børne- og ældreudspil, hvor vi har formuleret konkrete målsætninger for, hvad der efter en årrække skal være opfyldt på de to områder, siger Helle Thorning-Schmidt til ugebrevet.

Kilde: Jyllands-Posten

CD vil fusionere med KD

Fusioner er jo populære, og nu breder de sig fra erhvervs- og universitets-livet til den politiske verden. CD-formand Bjarne Møgelhøj vil slå CD og Kristendemokraterne sammen. Det skriver Berlingske Tidende.

Årsagen er klar: De kristelige har samlet de 20.000 underskrifter, som der kræves for at blive opstillet, og det har CD langt fra. De har indtil nu under 7.000 stillere. En sammenslutning ville betyde, at CD'erne kunne opstille på de Kristeliges liste, K. Lidt af en smutvej og lidt for utraditionel, ifølge Kristendemokraterne, som endte med at sige nej.

»Jamen, det er inspireret af, hvad venstrefløjen gjorde, da den var ved at blive kvalt politisk. De forskellige partier valgte at opstille på en fælles liste: Enhedslisten. Der må vi sige, at midten i dansk politik også har vanskelige vilkår. Så det var tænkt som et nyt Enhedslisten - bare på midten,« fortæller Bjarne Møgelhøj til Berlingske Tidende.

Møgelhøj holdt møde med Kristendemokraternes formand, Bodil Kornbek, kort efter at hun var blevet valgt til formand.

Tanken var, at CD'ere kunne opstille de steder i landet, hvor de var særlig stærke, og så kunne man på den måde fordele landet imellem sig. Ifølge Møgelhøjs hoved, så ville det bringe begge partier i Folketinget, og når de så var kommet indenfor, kunne de igen gå hver til sit.

Den slags går bare ikke, mener Kornbek:

»Det havde vi det svært med. Altså, når vi kom i Folketinget, så var vi igen to partier med hver vores politik. Vi i Kristendemokraterne er så godt kørende, at det bare ville forvirre at få CD med, men jeg forstår da godt, at de gør forsøget,« siger hun.

Fusions-idéen er endnu en bizar idé fra Møgelhøj, der tidligere via avisannoncer averterede efter kendte kandidater. Senest har han forsøgt at kapre Naser Khader som ny CD-formand.

Efter forsøget på at hyre Naser Khader meldte Mimi Jakobsen sig ud i protest. Men det har kun gavnet CD, hævder Møgelhøj.

»Folk spørger, om hun er væk,« fortæller han, og så giver de gerne en underskrift, så CD igen kan blive opstillingsberettiget. Faktisk har der været en medlemstilgang, siden Mimi gik.

Kilde: Berlingske Tidende.

B-mennesker får politisk opbakning

B-mennesker får politisk opbakning

Endelig er der politisk opbakning på vej til os, der har svært ved at stå tidligt op.

Meget tyder på, at det er en god idé at lade dele af befolkningen sove lidt længere. Det har senest en ny forening for B-mennesker påpeget, og på Christiansborg er der fuld støtte til at bryde de faste sovevaner, skriver NORDJYSKE og Fyens Stiftstidende.

- Det er tradition, vanetænkning og stivhed. Arbejdsgiver og arbejdstager må være langt mere fleksible. Det gælder også offentlige institutioner, der lige så godt kan være åbne til kl 21. Det er ikke, fordi Danmark skal være åbent døgnet rundt, men i en travl og stresset tid vil det være meget lettere at planlægge en hverdag, siger SFs familieordfører, Pernille Vigsø Bagge.

Familieordfører Inger Støjberg (V) er helt enig i, at ressourcerne kan udnyttes langt bedre, hvis de, der ønsker at arbejde sent, får mulighed for det. Det gælder på sygehusene, hvor strålekanonerne kunne køre længere, og på vejene, hvor myldretiden kunne fordeles over flere timer.

- Der er alt for mange ressourcer, der ikke bliver udnyttet, og jeg tror, der er ændringer på vej, siger hun.- Det er det offentlige, der halter bagud. Vi skal kigge meget mere på fleksible åbningstider og fortsætte med at digitalisere forvaltningen, så folk kan komme til i deres fritid, siger Inger Støjberg.

Familieminister Carina Christensen (K) er forsigtig med at tage B-menneskernes parti, men er enig i, at mere fleksibilitet er vejen til et bedre familieliv.

- Mange føler sig stressede, og jeg er sikker på, at hvis man ikke skulle hænge i klokken hele tiden, så ville man slappe lidt mere af. Og hvis mor og far slapper lidt mere af, er det godt for hele familien, siger Carina Christensen, som vil komme med en række forslag i maj, når Familie- og Arbejdslivskommissionen har afleveret sin rapport.

Kilde: Nordjyske

S: Kvalitetsrettigheder til velfærd

Socialdemokraterne lover ikke danskerne bestemte milliardbeløb til bedre kvalitet på folkeskoler, børneinstitutioner, sygehuse og plejehjem. Partiet indfører i stedet "kvalitetsrettigheder" som rettesnor, så danskerne kan måle dén velfærd, de kan vente.

Det oplyser partiformanden Helle Thorning-Schmidt (S) i et interview med Ugebrevet Mandag Morgen.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) og hans fagministre forbereder regeringens offentlige kvalitetsreform ved møder med forskellige faggrupper. Socialdemokraterne ser på den offentlige sektor i et udvalg anført af partiets næstformand, Hillerøds borgmester, Nick Hækkerup.

- Vi vil fastsætte nogle håndfaste servicemål, som befolkningen efterfølgende kan kontrollere. Den tankegang ligger bag vores børne- og ældreudspil, hvor vi har formuleret konkrete målsætninger for, hvad der efter en årrække skal være opfyldt på de to områder, siger hun.

Helle Thorning-Schmidt understreger, at der skal flere penge til velfærden efter historisk lav vækst i det offentlige forbrug under VK-regeringen. Den offentlige kvalitet skal forbedres fagligt - som i folkeskolen med nationale test - og brugerne skal mærke bedre kvalitet. I hjemmeplejen skal ældre føle sig behandlet med respekt. Det er ikke nok, at sengen er redt, eller gulvet er støvsuget, påpeger S-formanden.
Offentlige institutioner skal ikke måles med kvalitetstavler, som regeringen har foreslået, mener hun.

- Hvis de blot anvendes som gabestok, giver det ingen mening. Det er ret uinteressant for forældre at få at vide, at ens daginstitution har en negativ smiley, siger hun til ugebrevet.

Ny Løn kan erstattes med kollektiv belønning af de ansatte. En institution kan f.eks. få højere løn eller større bevillinger, hvis den får mindre sygefravær eller laver ændringer, så brugerne er mere tilfredse, siger partiformanden.

Kommunerne får lov at afskaffe frit valg f.eks. af privat hjemmehjælp. Udbud af arbejdet har slugt mange hundrede millioner kroner i bureaukrati. Socialdemokraterne vil skaffe flere offentligt ansatte med lavere sygefravær, mindre nedslidning af lavtuddannede, tilbud om fuld tid til 100.000 deltidsansatte samt ved at importere udlændinge fra nabolandene, mener Helle Thorning-Schmidt.

Kilde: Mandag Morgen.

DFU er venner med Europas yderste højre

Dansk Folkepartis Ungdom og en folketingskandidat for Dansk Folkeparti har ikke noget imod Sverigedemokraterne og det belgiske Vlaams Belang, som ellers begge er sorte får i det pæne politiske selskab i deres hjemlande på grund af deres negative holdning til indvandrere.

Kenneth Kristensen, som er formand for Dansk Folkepartis Ungdom (DFU) og folketingskandidat for Dansk Folkeparti, fortæller om to-tre møder med hver af de to partiers ungdomsorganisationer inden for det seneste år til halvandet. "Stuerene" er imidlertid ikke partier som det franske Front National og de tyske NPD og Republikanerne.

- Det er et problem, at pressen gør nogle partier i andre lande til "ikkestuerene". Men Front National og NPD er bestemt ikke stuerene. Dem vil jeg bestemt ikke samarbejde med, siger Kenneth Kristensen til Ritzau.

- Når vi har fået en henvendelse fra Republikanerne i Tyskland, så har vi brugt cirka 30 sekunder på at afgøre, at dem vil vi ikke have noget med at gøre, siger Kenneth Kristensen.

Hans problem med det franske Front National er ikke mindst, at partispidser bagatelliserer jødeudryddelsen under Anden Verdenskrig. Og om Det tyske NPD siger han:

- Deres fremfærd er helt ude i skoven med nazimarcher, korthårede mennesker og konflikt med forfatningsdomstolen, siger han.

Det afgørende for Kenneth Kristensen er, om partier er frihedsorienterede eller søger at knægte frihedsrettigheder.

Sverigedemokraterne havde DFU møde med op til det svenske valg i september, hvor den konservative Fredrik Reinfeldt blev statsminister. Han lægger kraftig afstand til Sverigedemokraterne.

Når det gælder Vlaams Belang (flamsk interesse, red.), har alle de øvrige partier i Belgien vendt ryggen til partiet. Partiet ønsker et selvstændigt hollandsktalende Flandern og er en afløser for Vlaams Blok, der blev opløst af den belgiske højesteret på grund af "permanente opfordringer til raceadskillelse og racisme".

DFU's moderparti, Dansk Folkeparti, holder generelt afstand til andre udenlandske partier.

- Dansk Folkeparti har den politik, at det ikke vil have noget med partier fra andre lande at gøre. I Dansk Folkepartis Ungdom føler vi, at der kan være et udbytte af at have et samarbejde med politiske partier fra andre lande, siger Kenneth Kristensen, som udover posten som DFU-formand også er ansat specialkonsulent i Dansk Folkepartis pressetjeneste.

- Jeg kan se logikken i, at Dansk Folkeparti ikke vil have formelle forbindelser med partier i andre lande af frygt for at blive slået i hartkorn med dem og alt, hvad de har sagt. Personligt ser jeg forholdsvis fordomsfrit på det.

Det belgiske Vlaams Belang er udsat for en hetz fra de belgiske myndigheder, mener Kenneth Kristensen.

- Man opløste Vlaams Blok på grund af racistiske udtalelser, som i mine øjne på ingen måde var racistiske. Samtidig fører man en politik, som holder dem ude af det gode selskab og stempler dem som racistiske. Det er forrykt, siger Kenneth Kristensen, der i 2003 selv fik en dom for racisme, som landsretten takserede til 14 dages betinget fængsel.

Oplevelser i Østrig ligger bag den holdning, som Dansk Folkeparti har til partier i udlandet, forklarer partiets pressechef, Søren Søndergaard.

I 2000 tog Pia Kjærsgaard til Østrig for at støtte landet, som dengang var ved at blive isoleret i Europa, fordi Jörg Haiders Frihedsparti var kommet med i regering. Imidlertid blev Pia Kjærsgaard selv mødt med isolation af Haider, som ikke ville mødes med hende.

- Mens hun var i luften på vej til Wien, fik han kolde fødder, fortæller Søren Søndergaard.

Pia Kjærsgaard mødes heller ikke med Sverigedemokraterne, som jævnligt henvender sig.

- Det er ikke, fordi vi har noget som helst imod dem. Men Pia har den holdning om søsterpartier, at man ikke kan styre, hvad de siger og skejer ud med i forskellige sammenhænge. Og så vil hun hellere undgå, at man blive kædet sammen med dem, siger Søren Søndergaard.

Kilde: Ritzau.

søndag, januar 28, 2007

Charlotte Dyremose er gravid

- Vi ved endnu ikke, hvilket køn barnet er. Og det er heller ikke sikkert, vi vil have det at vide. Det tænker vi over i øjeblikket, siger Charlotte Dyremose til B.T.

Charlotte Dyremose har termin (det betyder hvornår man regner med at hun skal poppe ungen ud, DTG) 28. juni og regner med at være på barsel fra Folketinget hele efteråret.

Hun er med egne ord lykkelig over at vente sit og manden Jacob Bræstrups første barn - et ønskebarn for den 29-årige uddannelsesordfører.

Når Charlotte Dyremose så er på orlov indkaldes hendes suppleant, han hedder Jens Jørgen Nygaard og er tidligere borgmester i den nu nedlagte Ledøje-Smørum kommune.

Jens Jørgen Nygaard blev for en kort stund landskendt da han, ved sidste kommunalvalg, blev afsløret i at skære valgplakater for Venstre ned.

Kilde: B.T.

Endnu en dårlig meningsmåling for regeringen

Vælgerne støtter ikke længere i samme grad statsminister Anders Fogh-Rasmussens (V) regering.

Ifølge en Gallup-måling i Berlingske Tidende søndag har regeringen og Dansk Folkeparti således akkurat ikke længere flertal.

Hvis der var valg i dag, ville 48,7 procent af vælgerne stemme på regeringsblokken, mens 49,5 procent peger på oppositionen.

Situationen var den samme i november, mens regeringssiden generobrede flertallet i decembermålingen.

Socialdemokraterne fortsætter sin fremgang og står nu til 29,9 procent af stemmerne - det bedste resultat i hele Helle Thorning-Schmidts tid som partileder (og bedre end valgresultaterne i både 2001 og 2005, men der er stadig et stykke op til resultatet i 1998, da Nyrup fik 35,9 %, Red.). Socialdemokraterne distancerer dermed klart Venstre i kampen om at være det største parti. Venstre må nøjes med 26,4 procent hos Gallup.

De øvrige partier ligger alle tæt på resultat fra valget for to år siden. Størst er forskellen for SF, der får frem fra 6,0 til 8,1 procent af stemmerne.

Anders Fogh kan heldigvis glæde sig over at der er et stykke tid til, at der skal udskrives valg. På den anden side er det lidt svært, at forestille sig hvad han eventuelt kan gøre for, at vende den negative udvikling. Desuden er der ingen tvivl om at hvis Venstre i en længere periode præsterer meningsmålinger på 24-25-26 % så vil der blive masser af ballade med folketingsgruppen, hvor desparate backbenchere kommer med alle mulige og umulige udmeldinger for, at de kan komme i avisen og blive genvalgt.

Helle Thorning-Schmidt skal bare holde sig langt væk fra Christiansborg og tage på besøg hos virksomheder, gymnasier og den slags. Det er hun nemlig retti' god til.

Hvis socialdemokraterne kan holde fast i 30 % af vælgerne betyder det også, at mere end en million danskere ved næste valg vil stemme på partiet.

Kilde: Ritzau via Jyllands-Posten.