fredag, februar 09, 2007

Mette Bock bag politisk program på DK4

Tidligere chefdirektør og adm. direktør på Syddanske Medier (der står bag Jydske Vestkysten, red.) vil lave TV af den langsomme slags, der går i dybden. Gæsterne er politikere.

Allerede på søndag kan du - hvis du slår om på DK4 - se Mette Bocks nye program, der har fået titlen "Hva' er meningen?"

Her laver hun en række samtaleprogrammer med fremtrædende politikere, skriver Jydske Vestkysten.

"Det er langsom tv, hvor der bliver tid til at nå i dybden. Og så er det rigtig sjovt at prøve kræfter med et nyt medie," siger Mette Bock.

Det første program sendes nu på søndag kl. 22.20, hvor emnet er Grænser for politik som Mette Bock debatterer med Bertel Haarder.

Kilde: Jydske Vestkysten.

S har fundet 5 mia. kr. til skattelettelser

Socialdemokraterne har identificeret skattehuller for mere end 5 mia. kr., og de penge vil partiet bruge til lettelser af personskatten i en skattereform efter næste valg.

- En af de ting, vi betragter som et skattehul, er de meget store skattelettelser, der er kommet til landbruget. Det er i sig selv knap 2,5 mia. kr. Det samlede provenu er i hvert fald 5 mia. kr., siger skatteordfører John Dyrby til Børsen.

Hovedsporet i Socialdemokraternes politik er velfærd frem for skattelettelser, men listen vokser over såkaldte skattehuller, som Socialdemokraterne vil lukke. Den tæller også et loft over skattefri pensionsindbetalinger og nedbringelsen af skatten via passiv deltagelse i udenlandske ejendomsprojekter.

Det får Venstres skatteordfører Kim Andersen til at angribe Socialdemokraternes skattepolitik for at "stritte i alle retninger".

- Hvis de definerer en lettelse af jordskatten for landbruget, som er vedtaget i Folketinget, som et hul, så er alting jo huller, siger Kim Andersen.

Kilde: Børsen.

Ellemann kritiserer VK-skatteindgreb

Tidligere udenrigsminister og partiformand Uffe Ellemann-Jensen (V) rådede fredag regeringen til ikke at gennemføre det skatteindgreb imod kapitalfonde, som i den senere tid også er blevet stærkt kritiseret fra erhvervslivet. Indsparket i debatten skete på baggrund af, at direktøren fra det islandske investeringsselskab FL-group i Børsen fredag tilsluttede sig kritikken og frarådede indgrebet.

- Det var et godt og velanbragt råd til regeringen. Lad være med at lave erhvervsfjendtlig skattelovgivning, sagde Uffe Ellemann-Jensen fra talerstolen, da han fredag var ordstyrer til en konference om islandsk erhvervsliv i Industriens Hus i København.

Uffe Ellemann-Jensen ønskede bagefter ikke at uddybe sin kommentar - ud over at han ikke ønsker at blande sig i den hjemlige skattedebat.

Og netop dette forhold er værd at bemærke. Uffe Ellemann har hidtil sagt, at han vil afholde sig fra at blande sig i indenrigspolitikken, men har fra tid til anden blandet sig i udenrigspolitiske emner.

Man skal dog næppe begynde at tolke stort på det. Uffe er ikke på vej tilbage i Dansk Politik - og ej heller ved at at lave en "omvendt Karen Jespersen". Han er nok snarere bare kommet til at sige noget ud gennem sidebenet, som han så har fortrudt kom ud fterfølgende.

Men det er da værd at bemærke, at det er anden gang på kort tid, at Ellemann kommer frem med kritik af sin efterfølger. Sidst kritiserede han Karen Jespersens optagelse i Venstre.

Kilde: Børsen.

Ny K-kandidat i Himmerland

Den tidligere borgmester og stemmesluger i Aars, Knud Kristensen har sagt ja til at stille op til Folketinget i Himmerlandskredsen for de konservative. Medlemmerne skal endelig udpege ham den 1. marts.

Der bliver kamp om de konservative stemmer i Nordjylland til næste folketingsvalg. Justitsminister Lene Espersen og Jacob Axel Nielsen bliver nu udfordret af den tidligere borgmester i Aars, Knud Kristensen.

- Jeg er blevet opfordret til at stille op af begge vælgerforening i Himmerlandskredsen. Nu får vi så se om medlemmerne ønsker at jeg skal opstille. Hvis de peger på mig, så er jeg klar, bekræfter Knud Kristensen overfor TV2/NORD.

Per Larsen trak sig for nylig som kandidat for de konservative i den gamle Aars-kreds. Den er nu omdøbt til Himmerlandskredsen - og hos de konservative betyder det, at det er de to vælgerforeninger i Rebild Kommune og Vesthimmerlands Kommune, der skal finde en folketingskandidat.

- Begge vælgerforeningers bestyrelser er enige om at begge på Knud Kristensen som folketingskandidat, men der er selvfølgelig mulighed for at der kommer andre kandidater - inden eller på opstilingsmødet, og så tager vi en afstemning om det, siger formanden for de konservative i Vesthimmerlands Kommune, Ernst Pinstrup til TV2/NORD.

De konservative har valgt to personer til Folketinget i Nordjylland, og der er langt til det tredje mandat ifølge de seneste meningsmålinger. Det tager Ernst Pinstrup ikke så tungt.

- Jeg tror på at Knud Kristensen kan vælges, også selvom han kun skulle få tredjeflest konservative stemmer i Nordjylland. Han står utrolig stærkt lokalt og vil sikkert også trække stemmer fra andre end konservative vælgere, siger Ernst Pinstrup.

Knud Kristensen bliver sandsynligvis opstillet på et opstillingsmøde den 1. marts på Aars Hotel.

Her på Dansk Politik tror vi dog ikke på tre K-mandater i Nordjylland. Det betyder nok, at Jacob Axel Nielsen bør se sig om efter en ny kreds et andet sted i landet. For selvom han som menig K-MF'er gør sig bemærket, så ved vi af erfaring, af især nordjyske borgmestre altid er et godt kort i lokalområdet.

Brixtoffte rejst ud af landet efter dom

I går blev Peter Brixtoftes dom på 2 års fængsel stadfæstet af Øster Landsret.

I dag fløj han og kæresten Nadia Adim til New York.

Ifølge Ekstra Bladet, der har talt med Brixtoftes datter, er der dog hverken tale om en flugt fra myndigheder eller medier.

- Det har de planlagt for længe siden. Faktisk længe før de vidste, hvornår der ville falde dom i sagen. Og så ville de ikke aflyse turen, siger Vibeke Brixtofte til ekstrabladet.dk.

Kilde: Ekstra Bladet.

Århus rumler med at droppe kinesisk venskabsby

Byrådet i Århus pønser på at opsige samarbejdet med en kinesisk venskabsby, Harbin, der mistænkes for grove overgreb på medlemmer af den religiøse bevægelse Falun Gong, som de kinesiske myndigheder betragter som systemkritikere.

Den socialdemokratiske borgmester Nicolai Wammen vil bede Udenrigsministeriet om at undersøge anklagerne. Og Venstres politiske ordfører i byrådet, Bünyamin Simsek, siger, at samarbejdet med Harbin må høre op, hvis anklagerne holder stik, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Anklagerne mod Harbin rettes af foreningen Netværk for Menneskerettigheder i Kina, der tæller lokale tilhængere af Falun Gong som medlemmer.

Ifølge foreningen udsættes Falun Gong-medlemmer for tortur i koncentrationslejre i Harbin og berøves indre organer, der er en salgsvare til transplantationer.

Kilde: Jyllands-Posten

Kristian Jensen skal i praktik

Skatteminister Kristian Jensen (V) bruger sin vinterferie på at lære skatteforvaltning i praksis. Det skriver Århus Stiftstidende fredag.

Ministeren vil ikke snakke med chefer, og han vil ikke holde møder. Kristian Jensen var fuldstændig klar og kontant, da han bad om at komme i erhvervspraktik på skattecentret i Århus i vinterferien.

"Vi har fået at vide, at han ikke vil snakke med ledere, der skamroser sig selv. Han vil kun være sammen med medarbejderne og høre, hvilke problemer de går og døjer med i hverdagen," fortæller konsulent Henrik Larsen, Skattecenter Århus.

Her har man dog overtalt ministeren til, at skattedirektør Jens Sørensen må tage imod ham i døren til skattevæsenets domicil i Scandinavian Center. Her møder ministeren som alle andre mandag morgen klokken ni.

Efter skattedirektørens godmorgen får ministeren anvist et skrivebord, så han kan arbejde sammen med de øvrige medarbejdere.

Skat har taget ministeren på ordet og har lagt et hårdt program for en uge, hvor der først er fyraften fredag klokken 15. Det er første gang en minister vælger at tage i erhvervspraktik, og medarbejderne hos Skat har stået i kø for at komme på arbejde i vinterferien.

"Vi sender ham rundt til de fleste afdelinger i Århus og i Viby. Han skal se, hvordan vi vurderer ejendomme og være med på kontrolbesøg i forbindelse med sort arbejde. Han skal også se på inkassosager, og han har ønsket at være med til kundebetjening i ekspeditionen, så han kan se, hvordan kunderne bliver behandlet," siger Henrik Larsen til Århus Stiftstidende.

Skatteministeren har også frabedt sig at drikke kaffe og spise forkost sammen med cheferne. Han vil holde kaffepauser og sidde i kantinen sammen med de ansatte.

- Som ansvarlig minister er det godt at vide, hvilken hverdag mine medarbejdere har. Det syn man har på verden, når man befinder sig i en teoretisk og politisk verden, som jeg gør, kan være vidt forskellig fra den, medarbejderne oplever i praksis, hvor det er konkrete opgaver, der skal løses, siger Kristian Jensen til Århus Stiftstidende.

- Jeg vil også gerne se, hvordan hverdagen er for de mennesker, som nu er bragt sammen ved fusionen mellem de kommunale og de statslige skatteforvaltninger, siger han.

Selv om ministeren ikke holder vinterferie, kan chaufføren på ministerbilen slappe af. Skatteministeren tager hver dag med toget fra bopælen i Herning til Århus.

Skat og tal er ikke helt fremmede for Jensen, der er uddannet i et pengeinstitut.

Kilde: Århus Stiftstidende.

Brixtoftes afløser er en 72-årig tidligere kommunist

72-årige Bent Jensen, tidligere medlem af det kommunistiske DKP og senere såvel Venstre som CD, står til at afløse Peter Brixtofte i Furesø Byråd som repræsentant for Velfærdspartiet, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Peter Brixtoftes afløser i Furesø Byråd for Velfærdspartiet, 72-årige Bent Jensen, er klar til udfordringen - men det sker ikke med lyst eller glæde.

- Først og fremmest er jeg utrolig ked af det på Peter Brixtoftes vegne. Jeg har hele tiden været overbevist om, at han ville klare frisag for de urimelige anklager. Men selvfølgelig er jeg klar til at træde ind i Furesø Byråd, siger Bent Jensen til avisen.

Han stoppede som folkevalgt i Farum Byråd ved årsskiftet efter 25 år som byrådsmedlem. Bent Jensen har tidligere været medlem af en række forskellige partier, blandt andre DKP, Venstre og Centrum-Demokraterne, og han fulgte med Brixtofte, da denne stiftede Velfærdspartiet.

Ved valget i november 2005 var Bent Jensen opstillet som kandidat for Velfærdspartiet til Furesø Byråd, og han fik 13 personlige stemmer. Derved blev han anden suppleant efter Peter Brixtofte og Metin Bicen.

Sidstnævnte flyttede dog fra kommunen, og med Brixtoftes ubetingede fængselsstraf på to år er banen klar for Bent Jensen.Bordet fanger.

Da Frederiksborg Amts Avis i går eftermiddag fik fat i Bent Jensen, følte han sig som en jaget mand. Han var nemlig på vej til flere tv-interviews - samt et møde i den boligforening, hvor han er formand.

- Jeg havde ellers lige vænnet mig til at have en dejlig »luftig« kalender uden alt for mange aftaler og møder, men bordet fanger. Jeg har dog endnu ikke talt med min kone, Tove, for at fortælle hende om min kommende byrådskarriere. Det tør jeg næsten ikke, lød meldingen fra en grinende Bent Jensen.

Kilde: Frederiksborg Amts Avis.

VK-politikere vil genåbne heroindebat

Én efter én står markante medlemmer af de to regeringspartier frem og kræver, at regeringen undersøger fordele og ulemper ved lægeordineret heroin, skriver Berlingske Tidende. For halvanden uge siden afviste sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ellers al videre debat. Det skete umiddelbart efter, at Berlingske Tidende havde beskrevet, hvordan seks piger i Skelbækgade i desperation efter jagt på stoffer siger ja til at lade sig bedøve af en 71-årig mand, som derefter har sex med pigerne.

- Vi skal have en analyse af erfaringerne udefra som grundlag for en debat. Det er tydeligt, at vi ikke har fundet de vises sten, siger de konservatives politiske ordfører Pia Christmas-Møller til Ritzau.

Christmas-Møller bliver suppleret af yderligere syv borgerlige politikere.

- Resultaterne af den hidtidige narkopolitik fortæller, at man er nødt til at gøre tingene anderledes, siger Venstres Søren Pind.

Ingen af de otte politikere mener, at man her og nu skal indføre lægeordineret heroin, som 60 procent af danskerne ellers bakker op om i en undersøgelse fra Megafon til TV2.

Derimod taler de otte politikere om, at regeringen må tage bindet fra øjnene og få undersøgt erfaringerne fra Holland, Schweiz og Tyskland. I de to første lande er der ikke længere tale om forsøg - resultaterne har været så gode, at det er blevet til fast behandling.

Også herhjemme har eksperter ændret holdning, så de i dag bakker op om et dansk forsøg. Lars Løkke Rasmussen svarede for to uger siden, at "effekten vil være begrænset sammenlignet med metadon-ordination, og de betydelige omkostninger ville kunne gøre større nytte andre steder i kampen mod narkotikamisbruget".

Lars Løkke Rasmussen var syg i går. I stedet slår Venstres socialordfører Hans Andersen fast, at regeringen ved tilstrækkeligt om lægeordineret heroin.

- Der er andre måder. Vi har haft et vellykket forsøg på Vesterbro med kontaktpersoner, og den vej skal vi fortsætte, mener Hans Andersen.

Kilde: Ritzau

K-lokalpolitikere skal giftes

De to konservative lokalpolitikere, Lars Lindskov, Roskilde, og Brigitte Klintskov Jerkel, Greve, skal giftes. I den forbindelse forlader Lars Lindskov byrådet i Roskilde

Et forestående ægteskab med Greves viceborgmester Brigitte Klintskov Jerkel betyder, at partifællen Lars Lindskov forlader Roskilde Byråd. Det oplyser Lokalavisen Ugenyt.

I forbindelse med den forestående vielse flytter Lars Lindskov fra Jyllinge til Greve i løbet af sommeren og må derfor udtræde af Roskilde byråd.

Lars Lindskov afløses af suppleanten Tom Hjorth Andersen.

Jerkel blev landskendt, da hun efter kommunalvalget i 2005 skiftede fra Venstre til Konservative og dermed sikrede K borgmesterposten i stedet for Venstres René Milo.

Kilde: Danske Kommuner.

VK afviser rettigheder til mindretal i Folketinget

Socialdemokraterne lover, at Folketingets mindretal skal kunne kræve undersøgelseskommissioner nedsat. Venstre og De Konservative afviser tanken.

Folketingets politiske mindretal bør beskyttes bedre. Derfor lover Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, at - i fald at Socialdemokraterne får magt som de har agt - at 72 folketingsmedlemmer skal kunne nedsætte en undersøgelseskommission, selv om flertallet er imod. Hendes valgløfte afvises af regeringspartiernes politiske ordførere, Troels Lund Poulsen (V) og Pia Christmas-Møller (K).

- Vi vil sikre, at et mindretal på to femtedele af Folketingets medlemmer skal kunne gennemtrumfe, at man nedsætter undersøgelseskommissioner, siger Thorning-Schmidt til Radioavisen.

Hun peger på, at regeringen afviste oppositionens krav om en undersøgelse af danske specialstyrkers indsats i foråret 2002 i Afghanistan.

Med sit forslag gør Helle Thorning-Schmidt oppositionspartiernes fælles lovforslag om undersøgelseskommissioner til sit valgløfte. Regeringen afviste forslaget, og Dansk Folkeparti har "samme afslappede forhold til den parlamentariske kontrol af, om regeringen overholder de traditionelle parlamentariske spilleregler i Danmark", skriver hun i et indlæg i Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Vi har nu set fem års meget markante blokpolitik. Der er ikke nogen, der har gjort noget forkert, men jeg tror, at det er vigtigt, at Folketinget hele tiden kan kontrollere magthaverne. Det kan man netop gøre ved en form for mindretalsbeskyttelse af denne karakter, siger Helle Thorning-Schmidt til Radioavisen.

Thorning-Schmidts forslag pakker politisk uenighed ind i juridisk emballage, mener Pia Christmas-Møller.

- Jeg er imod, at et mindretal skal kunne nedsætte en undersøgelseskommission. Det er en dårlig idé. Hvis vi tager hele diskussionen om Irak og Afghanistan på baggrund af Guldbrandsens film ("Den hemmelige krig", red.), så er det en regulær politisk uenighed, siger hun til Ritzau.

I 90'erne gennemførte Nyrup-regeringen pinsepakken og en skattereform med én stemmes flertal. Alligevel ville det være "sindssygt", hvis den borgerlige opposition havde pakket dette ind i en undersøgelseskommission, mener hun.

- Vi kan ikke pakke det ind i en juridisk konstruktion og få det afgjort af en dommer. Det er misbrug af det juridiske system, siger Pia Christmas-Møller.
Hun opfordrer Helle Thorning-Schmidt til i stedet at deltage i flere debatter i folketingssalen.

Folketinget kontrollerer allerede regeringen, som er i mindretal, påpeger Troels Lund Poulsen.

- Jeg kan ikke se noget som helst argument for, at et mindretal nu skal til at bestemme over et flertal i Folketinget. Det er ikke klædeligt for demokratiet. Det er i grund og bund at kortslutte den politiske debat, siger han.

Helle Thorning-Schmidt ønsker ikke at tage en politisk diskussion i folketingssalen med åben pande, mener Troels Lund Poulsen.

- Når man ikke kan få sin vilje, så ønsker man, at alt skal parkeres i en undersøgelseskommission. Det er meget fattigt og et tilbageskridt for demokratiet. Vi har en folketingssal for at diskutere vore politiske uenigheder. Ikke for at undersøgelseskommissioner skal sidde i flere år for at komme med en lang teoretisk redegørelse, siger han.

Kilde: DR Nyheder.

torsdag, februar 08, 2007

V: København skal have en multiarena

Regeringen har flere gange afvist at støtte et byggeri af en multiarena. Nu foreslår Københavns kultur- og fritidsborgmester, Martin Geertsen, at hovedstaden selv bygger en multiarena ved Bella Centret. Byggeriet skal ske helt uden medfinansiering fra regeringen. Det skriver TV2/Sporten

- Regeringen har tydeligt afvist at støtte en multiarena. Københavns Kommune må nu selv trække i førertrøjen, og få sparket gang i det byggeri, siger Martin Geertsen til TV 2 Sporten.

Ifølge Martin Geertsens forslag, skal Københavns Kommune ikke stå alene med projektet. Flere investorer skal involveres.

- Fonde eller private investorer skal være med til at betale byggeriet. Des­uden er det private, der skal drive multiarenaer, fastslår Martin Geertsen.

De Konservative og Dansk Folkeparti støtter forslaget. Det samme gør Socialdemokraterne, men de tror ikke på idéen.

- Problemet er, at der ikke er nogen fond eller privat investorer til at gå ind i projektet. Hvis Martin Geertsen kan finde dem, jamen, så er vi naturligvis med, siger socialdemokraternes medlem af kultur- og fritidsudvalget, Morten Westergaard.

En multiarena forventes at koste mellem 600-700 millioner kroner, og selv om ingen fonde eller private investorer har meldt sig klar til en medfinansiering, så er Kulturborgmesteren fortrøstningsfuld.

- Hvis vi ikke har råd til en multiarena nu, så får vi aldrig råd til det. Det er en god og langsigtet investering til en by som København, siger Martin Geertsen.

Ifølge Venstres forslag skal der inden sommerferien fremlægges en helt konkret forretningsplan for en multiarena ved Bella Centret.

Der skal ikke herske nogen tvivl om at vi her på bloggen støtter forslaget om en ordentlig hal i Københavnsområdet. Gerne et arkitektonisk pragtstykke lige som Globen i Stockholm. Noget der kan være et vartegn for hele byen.

Kilde: TV2/Sporten

Mogens Lykketoft hoppet på blog-vognen

Socialdemokraten Mogens Lykketoft, vis politiske resumé de fleste læsere af denne blog sikkert er bekendt med, har oprettet en blog på Nyhedsavisens hjemmeside Avisen.dk.

Bloggens formål er vist i første omgang at gå i rette med Nyhedsavisens chefredaktør, og Lykketofts de facto partifælle*), David Trads. Lykketoft er nemlig sur over, at David Trads og hans avis er efter Danmarks Radio og Christoffer Guldbrandsens Afghanistan-film.

Mogens Lykketoft mener nemlig, at David Trads "manipulerer fuldstændig hæmningsløst i sit indlæg i Nyhedsavisen 5.februar i forsvaret for avisen vilde angreb på Danmarks Radio og på filmen ’Den Hemmelige Krig’".

Det er ikek unormalt at starte en blog med udgangspunkt i aggression over et eller andet, og det er vist tilfældet her for Mogens Lykketoft.

Se Mogens Lykketofts blog.

*) Det er ikke unormalt at journalister ikke er medlemmer af politiske partier, men David Trads prøvede jo fornylig at blive folketingskandidat for Socialdemokraterne hvilket vist afslører hvor sympatien ligger.

Dyrt kommunalt Bruxelles-kontor

Syv millioner kroner har det kostet at etablere et fælles kontor i Bruxelles for Region Syddanmark og regionens 22 kommuner.

Kontoret hedder Det Syddanske Bruxelles-Kontor og det er en fusion af EU-kontorene i Fyns Amt, Sønderjyllands Amt samt erhvervsudvilingskontoret i EU Vest.

Det nye kontors opgave er at rådgive, udvikle og positionere syddanske virksomheder og institutioner.

Det er medarbejdere på Det Syddanske Bruxelles-Kontors mål er at hente minimum 25 millioner kroner i EU til investeringer i det syddanske område, siger kontorets nye direktør Johnny Killerup Pedersen til nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Kilde: DR Trekanten.

V-kandidater i spil i Himmerlandskredsen

Venstre dannede onsdag aften sin nye Himmerlandskreds, der erstatter den tidligere Aars-kreds.

Kredsen valgte Holger S. Jessen fra Gammel Ullits ved Farsø som formand, mens Niels Juul Nielsen fra Haverslev blev næstformand.

Kredsens første opgave bliver at vælge sin folketingskandidat, som overtager pladsen efter Christian Mejdahl, der trækker sig fra Folketinget efter næste valg.

Der er foreløbig tre kandidater i spil.

Tidligere borgmester i Aalestrup Kommune, Per Bisgaard, har senest meldt sig som mulig kandidat. I forvejen er Ole B. Sørensen, Gedsted, og Mette Madsen, Skørping i spil, og hvem det bliver afgøres ved et opstillingsmøde hos Venstre i Himmerlandskredsen mandag, 5. marts.

Mødet bliver formentlig holdt i Haverslev Hallen af hensyn til både plads og geografi, idet Himmerlandskredsen omfatter Vesthimmerlands og Rebild kommuner.

For Per Bisgaard er det en drøm om at blive opstillet som kandidat til folketinget i lokalområdet, der kan gå i opfyldelse nu. Han har to gange tidligere forsøgt sig med opstilling - i Viborgkredsen i 1999, hvor han måtte vige pladsen til fordel for Kristian Pihl Lorentzen og i Kjellerupkredsen, hvor han kun var een enkelt stemme fra at blive opstillet som kandidat.

- Siden Christian Mejdahl bebudede sin afgang har jeg fået en del henvendelser fra borgere i Aalestrup og Aars som har opfordret mig til at stille op til valget af folketingskandidat, og da kredsen er i min egen “baghave” følger jeg denne opfordring, siger Per Bisgaard.

51-årige Per Bisgaard har 25 år bag sig som lærer og 20 år som kommunalpolitiker. Han er opvokset på landet ved Fjelsø og har drevet hobbylandbrug. Han var borgmester i Aalestrup Kommune fra 1993 til 2001, og har desuden haft sæde i Viborg Amtsråd frem til 31. december sidste år, hvor han var anden viceamtsborgmester og gruppeformand for Venstre. I den nye Vesthimmerlands Kommune er Per Bisgaard bl. a. formand for kultur- og fritidsudvalget.

Med kandidater fra både Aalestrup og Gedsted skulle Aalestrup-egnen have en god mulighed for at blive repræsenteret i Folketinget efter næste valg. Selv om der nu er tre personer på tale som Venstres folketingskandidat i Himmerlandskredsen, er døren stadig åben for andre Venstre-medlemmer, idet opstillingsmødet først holdes 5. marts.

Den anden kandidat, Ole B. Sørensen er ligeledes medlem af byrådet i Vesthimmerlands Kommune, medlem af Regionsrådet for Nordjylland og var fra 2001 til 2004 medlem af Europa-Parlamentet for Venstre.

Kilde: DR Nordjylland.

Politikeres taletid begrænset med succes

Århus Byråd har så gode erfaringer med at begrænse taletiden, at et forsøg nu bliver permanent.

Men så nøjeregnende, at der ligefrem skal elektronisk tidtagning til, er politikerne trods alt ikke, skriver DR Århus.

Prisen for elektronisk tidtagning er blevet undersøgt, mens forsøget har stået på. Det er for dyrt, er politikerne enige om.

Forsøget har kørt trekvart år, og det har givet markant kortere møder. Og bedre selvjustits.

Der er fem minutter til ordførere, rådmænd og borgmester i første runde og to minutter i anden, hvor andre byrådsmedlemmer også kan få ordet. Nu indføres en tredje runde, hvor ordførerne får et minut til en afsluttende replik.

Kilde: DR Århus.

Enhedslisten rokerer rundt i København

Enhedslisten skifter ud i Borgerrepræsentationen og bytter rundt på posterne. Det sker, efter at den tidligere skoleborgmester Per Bregengaards i januar trådte ud af Borgerrepræsentationen. Bregengaard har det seneste års tid været under hård kritik på grund af et økonomisk underskud i den tidligere skoleforvaltning.

Rokaden indebærer, at Rikke Lauritzen overtager tjansen som gruppeformand, Jette Gottlieb får Per Bregengaards plads i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget. Gottliebs ledige plads i Teknik- og Miljøudvalget går til Morten Kabell, og Allan Mylius Thomsen overtager Kabells plads i Børne- og Ungdomsudvalget, indtil Khaled Mustapha vender tilbage den 1. maj.

Kilde: DR København.

Brixtofte kan være færdig som politiker

En lang politisk karriere på den absolutte top ser ud til at gå i stå i dag. Det sker, hvis Østre Landsret stadfæster Kriminalrettens dom over Peter Brixtofte, som i dag er medlem af Furesø Kommunes byråd for sit eget parti Velfærdspartiet.

Bliver Kriminalrettens dom, der lyder på to år, stadfæstet, er byrådet i Furesø nemlig forpligtet til at indberette dommen til Valgbarhedsnævnet. Og her viser tidligere praksis, at en dom i den størrelsesorden er uforeneligt med at være medlem af et byråd, skriver Danske Kommuner.

Selv om dommen ikke bliver stadfæstet i dag, varer det ikke længe før Peter Brixtoftes politiske liv kommer i farezonen igen. Dommen i dag falder nemlig i en sag om ulovlige sponsorkontrakter, men Peter Brixtofte er også anklaget for at optage ulovlige lån og drikke rødvin på kommunens regning i en større sag. Der ventes dom i den sag til marts.

57-årige Peter Brixtofte blev første gang medlem af Folketinget i 1973. Han blev skatteminister i 1992 og var borgmester i Farum fra 1985-2002. Hvis Brixtofte bliver dømt i dag, risikerer han at ryge ud af Furesø Byråd fra den 27. marts, hvor Valgbarhedsnævnet har sit næste møde.

Kilde: Danske Kommuner.

Louise Gade ny formand for ungdomsboligrådet

Tidligere Århus-borgmester og nuværende rådmand Louise Gade (V) er udnævnt til formand for regeringens nye ungdomsboligråd. Ungdomsboligrådet skal holde socialminister Eva Kjer Hansen (V) orienteret om udviklingen i boligforholdene for unge.

En af rådets vigtigste opgaver bliver at være opmærksom på problemer med unges boligforhold og komme med løsningsforslag til, hvordan problemerne kan afhjælpes.

Ungdomsboligrådet er sammensat af repræsentanter for ungdomsorganisationerne, boligselskaberne, lejerorganisationerne, uddannelserne samt en fremtidsforsker og en byggeforsker.

Kilde: Danske Kommuner.

Billeder skræmmer politikere

Efter en undersøgelse har slået fast, at billeder på cigaretpakker virker bedre end ren tekst, tøver sundhedspolitikere stadig med at indføre billederne i Danmark, skriver morgenavisen dato.

Undersøgelsen, der blev omtalt i gårsdagens udgave af gratisavisen, konstaterer, at der i Canada er en langt højere bevidsthed om konsekvenserne af rygning end i USA, Storbritannien og Australien.

De sidste seks år har teksten på canadiske tobaksvarer nemlig været kombineret med billeder af diverse skrækscenarier - rygerlunger, rådne tænder, impotens og andet godt.

Men sådanne billeder har ikke nødvendigvis samme effekt i Danmark som i andre lande, mener SF's sundhedsordfører, Anne Baastrup.

- Vi har ikke så stor respekt for autoriteter som i andre lande. Derfor kunne jeg godt frygte, at den slags skræmmebilleder virker stik modsat hensigten, siger Anne Baastrup.

Hendes kollega i sundhedsudvalget Jens Peter Vernersen (S) siger om skræmmebillederne:

- Det er vigtigt, at vi indhenter alle erfaringer fra andre lande, før vi beslutter os for, om det er en god idé at indføre.

Også Venstres sundhedsordfører, Birgitte Josefsen, erklærede sig i går skeptisk over for de visuelle virkemidler, og indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har tidligere blankt fejet sådanne tiltag af bordet - trods kraftige opfordringer fra EU's Sundhedskommissær.

De radikales sundhedsordfører, Charlotte Fischer, går mod strømmen i sundhedsudvalget og tror på en gavnlig effekt af skræmmebillederne. Hun arbejder nu på at skabe grundlag for et beslutningsforslag.

Kilde: dato.

Sanders styrelse bruger død studievært som reklame

Flere videofilm, hvor den afdøde tv-vært Steen Bostrup fortæller om den såkaldte digitale signatur, kan lige nu ses på en hjemmeside, der ejes af IT- og Telestyrelsen, der hører under Helge Sanders (V) Videnskabsministerium.

På trods af, at hele Danmarks mr. News døde i starten af september sidste år, lader IT- og Telestyrelsen altså den legendariske TV-Avis-vært leve videre på www.digitalsignatur.dk.

Det imponerer ikke professor i økonomi og ekspert i markedsføring ved Handelshøjskolen i København, Flemming Hansen, skriver Urban.

- Det virker som en kommerciel udnyttelse af en kendt person, som er død, og det er der formentlig mange, der vil opleve som noget negativt. Så hvis jeg var ansvarlig for denne her kampagne, ville jeg ikke have gjort det. Og især en virksomhed af IT- og Telestyrelsens størrelse burde have råd til at droppe en reklamekampagne som denne, siger økonomiprofessoren.

Steen Bostrups datter, Camilla Sachs Bostrup, siger, hun har det "ok" med, at hendes far stadig lever i cyberspace. Alligevel afkrævede hun IT- og Telestyrelsen en forklaring.

- Jeg sagde til dem, at hvis de har rettighederne til filmen, er det op til dem selv om de vil bruge den,« siger Camilla Sachs Bostrup.

Og det vil IT- og Telestyrelsen. Hvis ikke de efterladte udtrykkeligt kræver de i alt seks minutter og 40 sekunders video-præsentation fjernet - så bliver de liggende, siger vicedirektør i IT- og Telestyrelsen, Marie Munk, til avisen.

- Da vi købte denne her videopræsentation, kendte alle parter konditionerne, og man fjerner heller ikke alle Dirch Passer-film fra hylderne, fordi Dirch Passer er afgået ved døden, mener Marie Munk.

Hun mener således ikke, der i denne sammenhæng er den fjerneste forskel på skuespilkunst og en præsentation af faktuelle oplysninger.

- Hans funktion er, at han er god til at formidle noget stof, der er svært tilgængeligt. Også selv om han er død, siger vicedirektøren.

Kilde: Urban.

Dansk Erhverv foreslår service-ombudsmand

Erhvervsorganisationen Dansk Erhverv lægger - som et indlæg i debatten om den kommende kvalitetsreform - op til, at der oprettes en slags forbrugerombudsmand for brugere af de offentlige systemer.

Det skal være en uafhængig, fælles klageinstans, der også kan tage sager op af egen drift.

- Som offentlige forbrugere er borgerne ofte henvist til at klage til den pågældende leverandør eller til det politiske administrative system, der er ansvarlig for at levere den pågældende service. Ofte er det altså kommunen, der kontrollerer sig selv, og denne form for selvkontrol er ikke hensigtsmæssig, siger formanden for Dansk Erhverv, adm. direktør Poul Erik Pedersen, ifølge Ritzau.

Han deltager i torsdagens temamøder på Bornholm om den kommende kvalitetsreform, hvor også regeringstoppen er med.

Regeringens kvalitets- eller servicereform er løbet ind i problemer, allerede inden den er kommet i gang. Der er slet ikke den opmærksomhed rettet mod projektet, som planlagt. Fogh havde tydeligvis forventet, at møderne ville være genstand for avisforsider i flere dage før og efter møderne, men har måttet se i øjnene, at det kræver interessante og måske også kontroversielle forslag.

At ingen af regeringens ministre har været i stand til at komme op med eet eneste forslag af den karakter vidner om, at ministrene er kørt så grundigt ind i områderne, at de har svært ved at have et køligt, politisk overblik. I stedet fokuserer de på at forsvare deres "turf" og vil nødigt lave noget om - med mindre de altså får penge til det.

Forslaget fra Dansk Erhverv er endnu et af de totalt ufarlige, som har domineret debatten, og vil næppe møde modstand mange steder.

onsdag, februar 07, 2007

Bendt Bendtsens spindoctor stopper

Bendt Bendtsens pressechef Annette Juhler Kjær har valgt at sige sit arbejde op for i stedet at starte sin egen kommunikationsvirksomhed.

- Jeg har sat stor pris på samarbejdet med Annette i de seneste par år, hvor hun har medvirket til at give ministeriet den stærke profil, det har i dag. Det har været et meget tillidsfuldt og visionært samarbejde, siger den konservative partileder i en pressemeddelelse.

Annette Juhler Kjær, 45, har været ansat i Økonomi- og Erhvervsministeriet siden november 2004. Hun er mest kendt i offentligheden som tidligere studievært hos både DR og TV2, bl.a. på programmet "Go'Aften Danmark".

Der er endnu ikke fundet en afløser.

Kilde: Økonomi- og Erhvervsministeriet

S: Fogh vælger kvinderne fra

Mere end tre ud af fire medlemmer af den gruppe, som skal rådgive regeringen om en kvalitetsreform, er mænd og det er helt absurd, når det primært er områder som beskæftiger kvinder der skal diskuteres, mener Socialdemokraternes nyudnævnte ligestillingsordfører Anne-Marie Meldgaard.

- Skævheden bliver kun mere grotesk af, at den såkaldte ”kvalitetsgruppe” skal rådgive regeringen om kvaliteten i den offentlige sektor, hvor langt de fleste ansatte er kvinder, siger Anne Marie Meldgaard.

I dag er 87 procent af FOA’s social- og sundhedshjælpere, social- og sundhedsassistenter, rengøringsassistenter og pædagogmedhjælpere kvinder. Kun 12 procent er mænd. (Om den sidste procent er dyr, androgyne eller bare intetkøn melder statistikken intet om)

- Derfor mener jeg, at statsministeren gør nar af de mange kvinder, som dagligt løfter centrale velfærdsopgaver, når 19 mænd og kun fem kvinder skal komme med forslag til, hvordan deres arbejde skal tilrettelægges fremover, siger Socialdemokraternes ligestillingsordfører.

Anne-Marie Meldgaard vil nu stille spørgsmål til statsministeren om, hvilket signal, han mener, det sender, at regeringen ikke inddrager flere kvinder i en arbejdsgruppe, der får stor indflydelse på fremtidens velfærd.

KD-kandidat klar i Frederikshavn

Det bliver Mogens Nørgaard fra Birkelse, der skal forsøge at komme i Folketinget for Kristendemokraterne i Frederikshavn-kredsen.

På et opstillingsmødet på Syvsten Kro i aftes blev det tidligere folketingsmedlem og nuværende regionsrådsmedlem valgt uden modkandidat.

- Vi er iikke i tvivl om, at det vil lykkes at få valgt Mogens Nørgaard ind i Folketinget igen, for han har altid trukket mange stemmer i Frederikshavnkredsen, siger lokalformand Kurt Munch, til DR Nordjylland.

Kilde: DR Nordjylland.

Lokal 3F-formand trækker sig efter mistillid

Fagforbundet 3F i Aalborg mister såvel formand som næstformand. De to har valgt at trække sig fra deres poster i fagbevægelsen med omgående virkning.

Formanden Finn Børge Jensen og næstformand Benny E. Karlsen vælger sig at gå efter den seneste tids interne uro i 3F's Aalborg-afdeling. Det oplyser 3F i en pressemeddelse.

Formand og næstformand træder tilbage efter, at afdelingsbestyrelsen har givet formand Finn Børge Jensen et mistillidsvotum, fordi han har overvåget personalets IT-aktivitet - blandt andet ved at læse medarbejdernes e-mails uden de kendte til det.

På en eller anden måde virker det ret pinligt, at en fagforeningsformand kan finde på den slags ting, når nu kollegerne i andre forbund har vundet så mange sager mod slemme arbejdsgivere, der netop har bedrevet samme uskik.

Kilde: DR Nordjylland.

3F nægter at inkassere penge for konkurrent

For nylig fik fagforeningen 3F i Silkeborg en noget besynderlig henvendelse fra Kristelig Fagbevægelse, der førte en sag for et afskediget medlem.

Den pågældende havde arbejdet under en 3F-overenskomst, og derfor bad Kristelig Fagbevægelse konkurrenterne fra 3F om at inddrage de penge, medlemmet havde til gode hos arbejdsgiveren.

Men henvendelsen medførte kun et skuldertræk hos 3F siger faglig sekretær i 3F Silkeborg, Find Poulsen, til DR Østjylland.

- Det er første gang, vi har hørt om, at en fagforening har bedt en anden fagforening kradse penge ind for sig, siger Find Poulsen.

Han afslår at hjælpe konkurrerende fagforenings medlemmer, og henvendelsen fra Kristelig Fagbevægelse førte til et godt grin i 3F.

Kilde: DR Østjylland.

Århus-politikere pjækker

Mange af politikerne i Århus byråd skulker fra udvalgsmøderne.

Nogle dropper op til 40 procent af møderne. Og blandt de største syndere er Bünyamin Simsek fra Venstre og Susan Arac fra Socialdemokraterne, viser en opgørelse Århus Byråds Kontor har lavet for Jyllands-Posten.

Selv siger politikerne, at det ikke betyder noget, om de bliver væk fra et møde eller fem.

Susan Arac begrunder sin manglende tilstedeværelse med, at hun som læge har været i turnusordning med mange tvungne vagter.

Kilde: DR Østjylland.

"Kiss & Goodbye" til Pia G. i morgen

Tidligere finansminister og gruppeformand Pia Gjellerup (S) forlader politik efter 20 år i Folketinget. Hun indbyder til offentlig reception under den noget særprægede betegnelse "kiss and goodbye".

Afskedsreceptionen holdes på hendes sidste dag - toårsdagen for sidste valg - i morgen, den 8. februar 2007.

Receptionen holdes i Socialdemokraternes gruppeværelse i Folketinget, dvs. vær. I-133 på Christiansborg.

Pia Gjellerup starter som leder af den politiske afdeling hos DJØF.

Herfra bloggen vil vi gerne have os frabedt kys, men siger da gerne "hej og mojn" til Pia.

DSU aktionerer mod tynde modeller

Danmark bør sige nej til underernærede modeller i forbindelse med modemesser. Det mener Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU), der under den kommende modeuge, der starter onsdag i Bella Center i København, vil føre kampagne mod de tynde tøjmodeller.

De unge socialdemokrater ønsker, at regeringen påtager sig et ansvar i sagen.

- Regeringen bør helt klart lovgive på området, siger Isabella Frenning, næstformand i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom.

Hun er oprevet over, at modebranchen i Danmark selv afviser at tage et ansvar. Isabella Frenning peger på, at man i Spanien og Italien ikke giver meget underernærede modeller lov til at optræde ved store arrangementer. Ifølge de unge socialdemokrater bør Danmark følge dette eksempel og stille krav til, hvor tynde modebranchens kvinder må være.

- Det er indimellem nogle helt vanvittige kvindeidealer, vi oplever i forbindelse med disse modeuger, siger Isabella Frenning, der mener, at de meget tynde modeller skaber et misvisende billede af, hvordan sunde og raske kvinder bør se ud.

Kilde: DSU.

tirsdag, februar 06, 2007

S: Københavnsk kredsbestyrelsesmedlem skifter til DF

Aia Fog, der indtil for nylig var medlem af kredsbestyrelsen i 10. kreds Østerbro, den kreds hvor Helle Thorning-Schmidt er opstillet, har udmeldt sig i protest mod Socialdemokratiets manglende sociale profil, oplyser Dansk Folkeparti.

- Socialdemokratiet mangler en strategi i forhold til tidens største samfundsproblemer. Den strategi mener jeg Dansk Folkeparti har. DF har en klar social profil, og derfor er det klart for mig, at Dansk Folkeparti må være mit parti, siger Aia Fog, der særligt fremhæver partiets indsats på ældreområdet.

Aia Fog, 40, var ved sidste kommunalvalg opstillet til Borgerrepræsentationen, hvor hun fik 239 personlige stemmer. Hun er til dagligt jurist i IT- og Telestyrelsen.

Kilde: Altinget (Kræver login)

Fogh: Ingen regeringsrokade på vej

Anders Fogh Rasmussen (V) går ikke med overvejelser om at ændre på sit ministerhold. Ved sit ugentlige pressemøde i Statsministeriet tirsdag afviste statsministeren spekulationer om en regeringsrokade med henblik på at indlemme den nyslåede Venstrekvinde Karen Jespersen på sit hold.

- Jeg går slet ikke ind i de overvejelser, for der er ingen overvejelser. Så hvorfor skulle jeg bryde min hjerne med det? Jeg ved godt, at det er en populær tese. Men det er der altså ingen overvejelser om, sagde Fogh Rasmussen på spørgsmålet om muligheden for en kommende rokade, ifølge Ritzau.

K for kommunal kultur

Er du til kultur, så flyt til en kommune, der har en konservativ borgmester. De bruger nemlig flest penge på kulturen, viser en analyse af kulturbudgetterne

Flytter man til en kommune med en konservativ borgmester får man for 1040 kroners kultur. Konservative borgmestre har de højeste kulturbudgetter, og der er et stykke ned til Socialdemokraterne og Venstre med henholdsvis 868 og 828 kroner per indbygger. Det viser en analyse af kulturbudgetterne foretaget af internettidsskriftet Søndag Aften og omtalt af Danske Kommuner.

En del af årsagen kan ligge i, at samtlige konservative kommuner ligger i hovedstadsområdet foruden Odense og Silkeborg Kommuner. Samtidigt arver mange borgmestre også prioriteringerne fra tidligere kommuner. Til gengæld viser analysen også, at størrelse i sig selv ikke har nævneværdig betydning for kulturudgifterne.

SF, Det Radikale Venstre og lokallister har tilsammen seks borgmesterposter. Samlet set ligger de 20 procent under landsgennemsnittet i kulturudgifter.

Spørgsmålet er, om det er noget K skal slå på i næste kommunalvalgkamp? Normalt er de jo ikke just begejstrede for at stå forrest, når det kommer til offentlige udgifter.

Kilde: Danske Kommuner.

Statsministeren skal ikke kunne granske ministres økonomi hemmeligt

Venstrefløjen kræver en opstramning af persondataloven, så statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) ikke kan lave hemmelige undersøgelser af sine ministres privatøkonomi uden at fortælle dem om det. Kravet kommer, efter at skatteminister Kristian Jensen (V) har oplyst, at skattemyndighederne var på et juridisk "mindre sikkert grundlag", da de besluttede ikke at orientere daværende forbrugerminister Henriette Kjær (K) og hendes samlever om deres årelange hemmelige undersøgelse af de to personers privatøkonomi.

Efter Kjærs ministerafgang i 2005 har juridiske eksperter kritiseret toppen af det danske embedsværk for at have overtrådt persondatareglerne i forbindelse med undersøgelsen ved ikke at orientere hende og samleveren om, at de fik gennemrodet deres privatøkonomi.

Formanden for Folketingets Politiske-Økonomisk Udvalg, Frank Aaen (EL), frygter, at Henriette Kjær-sagen åbner for politisk misbrug af personfølsomme oplysninger.

- Sagen er meget principiel, for den åbner en ladeport for, hvad statsministeren kan indhente af oplysninger om andre politikere, uden at de pågældende bliver informeret. Og hvor der i loven om persondata er en mulighed for overvågning af personer uden at informere dem af hensyn til forsvaret eller andre former for statens sikkerhed, så er denne mulighed åbenbart udvidet til også at omfatte statsministerens sikkerhed mod politisk ubehagelige overraskelser. Det, mener jeg, er et klart misbrug, der skal sættes en stopper for ved at præcisere loven, siger Frank Aaen til Ritzau.

Kristian Jensen erkender i en række svar til Folketingets Politisk-Økonomiske Udvalg, at den særlige undtagelsesparagraf i dataloven om hensynet til offentlige interesser, der blandt andet taler om tilfælde, som vedrører statens sikkerhed, forsvaret og den offentlige sikkerhed, ikke nævner noget om sådanne undersøgelser af ministres privatøkonomi.

- Der er tale om et helt særligt hensyn til Statsministeriets virksomhed vedrørende regeringens sammensætning og forretningernes fordeling mellem ministrene, som ikke er omtalt hverken i forarbejderne til loven eller i praksis. Vurderingen af, hvorvidt dette hensyn til offentlige interesser er omfattet af loven, må derfor nødvendigvis bero på et mindre sikkert grundlag, skriver skatteministeren, som ikke uddyber, hvad der talte imod at fortælle Henriette Kjær om undersøgelsen.

Afsløringen af undersøgelsen kom først frem, da Henriette Kjær i en erindringsbog beskrev, hvordan hun - en uge inden folketingsvalget blev udskrevet i januar 2005 - blev opsøgt af Statsministeriets daværende departementschef, Nils Bernstein. Under fire øjne fortalte departementschefen, at Statsministeriet var blevet ringet op af en gardinsælger, som ikke havde fået sine penge fra parret. På det tidspunkt havde SKAT og Skatteministeriet dog allerede siden 2002 holdt Henriette Kjær og hendes samlever, Erik Skov Petersen, under tæt opsyn.

Kilde: Ritzau.

K frygter Karen

Tre målinger i sidste uge viste, at Karen Jespersen vil stjæle stemmer hos De Konservative og Dansk Folkeparti, mens hovedmodstanderen - Socialdemokraterne - stort set er upåvirkede. Gallups måling viser, at hver femte konservative vælger er fristet af at følge Karen Jespersen over i Venstre. Det giver grå hår hos De Konservative, der ikke just deler regeringspartnerens begejstring over Jespersens partihop. Det fortæller Berlingske Tidende.

Ingen på Christiansborg tror, at det ender så galt, men som den nedtrykte konservative kilde formulerer det; hvis Venstre for alvor begynder at stjæle stemmer fra os, så vil uroen begynde at ulme hos os.

I øjeblikket befinder de Konservative sig på cirka 10 procentpoint af vælgerne, men bare et fald ned på otte vil betyde, at nogle konservative begynder at sætte spørgsmålstegn ved, om Bendt Bendtsen nu også er den rette formand.

Og skulle det ende med et så pauvert valgresultat, så er spørgsmålet om Bendt Bendtsen kan fortsætte som formand? Og om de Konservative så fortsat skal sidde i regering, hævder vedkommende.

Og hvad med Dansk Folkeparti? Målingerne fortæller, at de også kan risikere at tabe betragteligt til Venstre. De kan blive nødt til at skrue retorikken i udlændingepolitikken endnu højere op, og det passer slet, slet ikke de Konservative, fordi de jo netop forsøger sig med et mere menneskeligt ansigt i den boldgade.

I Venstre slår man sig til tåls med, at så længe Karen Jespersen blot er folketingskandidat i Hammel i Østjylland, så går det nok. Her er hun uden for de landsdækkende mediers søgelys. Så derfor er forventningen, at hun i Østjylland kan hive et ekstra mandat hjem til partiet. Og det er det. Det skriver Berlingske Tidende i hvert fald.

Noget andet er så, hvis hun allerede nu skulle hives ind som minister. Så vil hun pludselig være en central figur i dansk politik, men stadig vil ingen kunne flytte så mange stemmer, som målingerne påstår, lyder det fra Venstre, der fortsætter med den optimistiske tone: Hvis endelig Karen Jespersen kommer til at spille en central rolle, så vil det være med baggrund i udlændingepolitikken. Her viser erfaringen, at når vi diskuterer udlændinge, så er det venstrefløjen, der taber stemmer.

Her på Dansk Politik tror vi, at Berlingeren har været udsat for et klassisk stykke spin-arbejde fra De konservative. K forsøger at sende et signal til V om, at de lige skal klappe hesten og ikke tro, at Karen bare kan hives ind fra højre (eller venstre, eller hvor hun kommer fra) og sættes til at styre VK's udlændingepolitik. Spørgsmålet er, om K ikke er ret begejstrede for Karen Jespersen. Det giver den nemlig i høj grad mulighed for at profilere sig i modsætning til V på udlændingeområdet, uden at skulle markere sig mod en minister eller en ordfører - de kan nøjes med at sige, at "V-kandidaten fra Favrskov er helt ude af trit med regeringens politik", og at K "aldrig vil stemme for sådan et forslag".

Hvis K bruger Karen Jespersen rigtigt, så kan de faktisk få det optimale ud af hende. I hvert fald ift. deres politiske strategi.

Kilde: Berlingske Tidende.

søndag, februar 04, 2007

Meningsmåling: S skades ikke af Jespersens parti-hop

Ifølge en Gallup-måling foretaget for Berlingske Tidende svarer fem procent af de danske vælgere, at Karen Jespersens skift til det store regeringsparti også vil få dem til at gå til Venstre. Da 5 procent af Venstres egne vælgere - svarende til en pct. at den samlede vælgerskare - til gengæld nu vil forlade partiet netop på grund af Karen Jespersens entré, bliver det sammenlagt til en nettogevinst på fire pct. - svarende til syv mandater ifølge Gallups beregninger.

Blot en procent af de socialdemokratiske vælgere vil imidlertid følge deres tidligere partifælde og mangeårige minister hen over midten, mens specielt de Konservative og Dansk Folkeparti har sværere ved at holde på vælgerne efter Karen Jespersens partispring. Det skriver Berlingske Tidende.

Blandt argumenterne for at følge med Karen Jespersen til Venstre peger vælgerne først og fremmest på hendes evne til at sige, hvad hun mener, at hun står ved sine holdninger og hendes person. Først derefter kommer argumenter som Karen Jespersen synspunkter om udlændige- og socialpolitik.

48 pct. af de adspurgte i Gallups måling finder den nye folketingskandidat for Venstre enten meget troværdig eller ret troværdig, mens 51 pct. af vælgerne i enten høj eller overvejende grad giver Karen Jespersen ret i hendes hovedanklage mod Socialdemokraternes udlændingepolitik som værende utroværdig.

Kilde: Berlingske Tidende.

DFU-formand i hårdt angreb på Konservativ Ungdom

Konservativ Ungdom er blevet en totalitær organisation, mener formanden for Dansk Folkepartis Ungdoms Kenneth Kristensen. Han kommer i sit ugebrev med et særdeles hårdt angreb på formandskabet af Konservativ Ungdom som han mener har trukket KU i en "foruroligende og ubehagelig retning".

Han skriver blandt andet:
"Det er urovækkende, at Konservativ Ungdom afstår fra at holde sig på sikker afstand af Dansk Front. KUs formand i Kolding Kasper Demant blev i august måned afsløret som Dansk Front-mand. Den dag i dag er Kasper Demant stadig formand for Konservativ Ungdoms organisation i Kolding.

Forleden gik et andet medlem af Konservativ Ungdom, Erik Winther Paisley, på tv og fortalte om sin affektion for dødsstraf. Paisley bedyrede i tv-programmet Horisont, at han gerne så dødsstraf indført i Danmark.

Det kunne man så have taget med et vist gran salt, men forleden var Konservativ Ungdom så til forpremiere på filmen ”Hvordan vi slipper af med de andre”. KU’erne havde fået tilbudt en særforestilling af filmen, hvor Søren Pilmark spiller en afstumpet forhørsleder, der med stor begejstring henretter personer, der ”ikke har bidraget til samfundet” i øvrigt efter ordre fra en fremtidig dansk socialdemokratisk regering. Det må have været en særpræget oplevelse at følge de unge konservatives ageren i biografsalen, for KU’erne hujede og heppede angiveligt på forhørslederen og var ellevilde over at se førtidspensionister, autonome, prostituerede og kunstnere placeret i KZ-lignende lejre for senere at blive myrdet, fordi de ikke havde bidraget til samfundet."
Konservativ Ungdoms debatforum tager man dog ikke kritikken til sig. Medlemmerne har været en tur på lageret efter skældsord og kalder ungdomsformanden for en "kæmpe klovn", "absolut blottet for intelligens" og "helt åbenlyst idiot". Kritikken bliver afvist som "plat, nedladende og banalt".

Konservativ Ungdom og Dansk Folkepartis Ungdom har længe været i totterne på hinanden og med det sidste indspark i debatten, skal man nok ikke forvente, at der bliver holdt fællesmøde mellem de to lige foreløbig.