fredag, februar 09, 2007

VK-politikere vil genåbne heroindebat

Én efter én står markante medlemmer af de to regeringspartier frem og kræver, at regeringen undersøger fordele og ulemper ved lægeordineret heroin, skriver Berlingske Tidende. For halvanden uge siden afviste sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ellers al videre debat. Det skete umiddelbart efter, at Berlingske Tidende havde beskrevet, hvordan seks piger i Skelbækgade i desperation efter jagt på stoffer siger ja til at lade sig bedøve af en 71-årig mand, som derefter har sex med pigerne.

- Vi skal have en analyse af erfaringerne udefra som grundlag for en debat. Det er tydeligt, at vi ikke har fundet de vises sten, siger de konservatives politiske ordfører Pia Christmas-Møller til Ritzau.

Christmas-Møller bliver suppleret af yderligere syv borgerlige politikere.

- Resultaterne af den hidtidige narkopolitik fortæller, at man er nødt til at gøre tingene anderledes, siger Venstres Søren Pind.

Ingen af de otte politikere mener, at man her og nu skal indføre lægeordineret heroin, som 60 procent af danskerne ellers bakker op om i en undersøgelse fra Megafon til TV2.

Derimod taler de otte politikere om, at regeringen må tage bindet fra øjnene og få undersøgt erfaringerne fra Holland, Schweiz og Tyskland. I de to første lande er der ikke længere tale om forsøg - resultaterne har været så gode, at det er blevet til fast behandling.

Også herhjemme har eksperter ændret holdning, så de i dag bakker op om et dansk forsøg. Lars Løkke Rasmussen svarede for to uger siden, at "effekten vil være begrænset sammenlignet med metadon-ordination, og de betydelige omkostninger ville kunne gøre større nytte andre steder i kampen mod narkotikamisbruget".

Lars Løkke Rasmussen var syg i går. I stedet slår Venstres socialordfører Hans Andersen fast, at regeringen ved tilstrækkeligt om lægeordineret heroin.

- Der er andre måder. Vi har haft et vellykket forsøg på Vesterbro med kontaktpersoner, og den vej skal vi fortsætte, mener Hans Andersen.

Kilde: Ritzau

Ingen kommentarer: