torsdag, februar 08, 2007

V: København skal have en multiarena

Regeringen har flere gange afvist at støtte et byggeri af en multiarena. Nu foreslår Københavns kultur- og fritidsborgmester, Martin Geertsen, at hovedstaden selv bygger en multiarena ved Bella Centret. Byggeriet skal ske helt uden medfinansiering fra regeringen. Det skriver TV2/Sporten

- Regeringen har tydeligt afvist at støtte en multiarena. Københavns Kommune må nu selv trække i førertrøjen, og få sparket gang i det byggeri, siger Martin Geertsen til TV 2 Sporten.

Ifølge Martin Geertsens forslag, skal Københavns Kommune ikke stå alene med projektet. Flere investorer skal involveres.

- Fonde eller private investorer skal være med til at betale byggeriet. Des­uden er det private, der skal drive multiarenaer, fastslår Martin Geertsen.

De Konservative og Dansk Folkeparti støtter forslaget. Det samme gør Socialdemokraterne, men de tror ikke på idéen.

- Problemet er, at der ikke er nogen fond eller privat investorer til at gå ind i projektet. Hvis Martin Geertsen kan finde dem, jamen, så er vi naturligvis med, siger socialdemokraternes medlem af kultur- og fritidsudvalget, Morten Westergaard.

En multiarena forventes at koste mellem 600-700 millioner kroner, og selv om ingen fonde eller private investorer har meldt sig klar til en medfinansiering, så er Kulturborgmesteren fortrøstningsfuld.

- Hvis vi ikke har råd til en multiarena nu, så får vi aldrig råd til det. Det er en god og langsigtet investering til en by som København, siger Martin Geertsen.

Ifølge Venstres forslag skal der inden sommerferien fremlægges en helt konkret forretningsplan for en multiarena ved Bella Centret.

Der skal ikke herske nogen tvivl om at vi her på bloggen støtter forslaget om en ordentlig hal i Københavnsområdet. Gerne et arkitektonisk pragtstykke lige som Globen i Stockholm. Noget der kan være et vartegn for hele byen.

Kilde: TV2/Sporten

Ingen kommentarer: