lørdag, december 02, 2006

En stemme på Thorning er en stemme på Jelved!

Nu har danskerne i seks år fået tudet ørerne fulde med at en stemme på Anders Fogh er en stemme på Pia Kjærsgaard. De frelste venstreorienterede troede at man kunne skræmme folk fra at stemme på Anders Fogh, men det virkede ikke i 2001 og det virkede heller ikke i 2005.

Nu prøver justitsminister Lene Espersen (K) så det samme spin med modsat fortegn: "En stemme på Helle Thorning-Schmidt er en stemme på Marianne Jelved," siger den konservative justitsminister.

"Det vil indebære en slappere retspolitik, hvor straffene skal sættes ned. Det vil indebære en slappere udlændingepolitik, hvor vi igen skal have flere udlændinge ind i Danmark, og det vil indebære et opgør med skattestoppet, hvilket til syvende og sidst vil betyde højere skatter på boliger. Det vil være en bombe for boligejerne i Danmark," siger altså Lene Espersen.

Her på bloggen mener vi godt at kunne genkende en skræmmekampagne når vi ser en, og Lene Espersens forsøg på at skræmme livet af de danske bil- og boligejere falder lige ned i den kategori. Måske skulle Lene Espersen forsøge at udtænke og præsentere selvstændige politiske forslag i stedet for at forsøge at jage en skræk i livet på de stakkels danskere her i julemåneden.

Kilder: TV2/Politik

fredag, december 01, 2006

S-politiker står til eksklusion

Det socialdemokratiske medlem at Københavns Borgerrepræsentation og tidligere MF'er Jette Bergenholz Bautrup risikerer i dag på et møde med den københavnske partitop at blive indstillet til eksklusion. Det sker, hvis hun ikke på mødet underskriver en erklæring om, at hun vil stemme for byggeriet af billige boliger på Kløvermarken - og at hun ikke har og aldrig har haft en særaftale med S-gruppen på rådhuset om, at hun som den eneste socialdemokrat kan stemme imod det omdiskuterede byggeprojekt.

Til Berlingske Tidende siger formanden for Socialdemokraterne i Købehavn, Jan Salling:

»Jeg kan bekræfte, at vi skal holde et møde, der handler om, at alle gruppefæller naturligvis skal overholde partiets love, herunder at man er forpligtet til at stemme sammen med gruppen i budgetspørgsmål - og Kløvermarken er et budgetspørgsmål - medmindre man har en aftale med resten af den socialdemokratiske gruppe.Og det har Jette Bergenholz Bautrup ikke, selv om hun flere gange offentligt har givet udtryk for det modsatte.«

Jette Bergenholz Bautrup, der er valgt på Amager, er indædt modstander af byggeriet på Kløvermarken, og hun kalder ifølge Berlingeren partiledelsens fremgangsmåde »vanvittig« og udtryk for »rene DF-metoder«.

»Jeg har på intet tidspunkt brudt partiets love, fordi jeg slet ikke var til stede, da budgettet kom til afstemning i Borgerrepræsentationen, hvilket måske nok var held i uheld. Men at man nu pludselig vil afkræve mig svar på konkrete afstemninger, der ligger langt ud i fremtiden, det er ikke seriøst,« siger Jette Bergenholz Bautrup, der endnu ikke har taget stilling til, om hun vil underskrive erklæringen.

Politikerne på Rådhuset vedtog i forbindelse med budgettet en principbeslutning om at bygge på Kløvermarken, men den konkrete udformning er endnu ikke på plads, og projektet kommer til afstemning igen, når der er udarbejdet en lokalplan for området.

Og Jette Bergenholz Bautrup vil ikke afvise, at hun på det tidspunkt så alligevel vil stemme for det projekt, hun er modstander af.

»Jeg er da realist, og jeg kan da godt se, at et stort politisk flertal gerne vil bygge på Kløvermarken - og så får det jo ingen praktisk betydning, hvis jeg stemmer imod. Men nu må vi se,« siger Jette Bergenholz Bautrup, der fastholder, at overborgmester Ritt Bjerregaard (S) tidligere i år gav hende lov til at gå solo på spørgsmålet om billige boliger på Kløvermarken.

Bautrup er det eneste tilbageværende "enfant terrible" i Ritts gruppe på Rådhuset. Sammen med Finn Rudaizky og fhv. miljøborgmester Winnie Berntson stemte hun for nogle år siden imod sine gruppefæller ved afstemningen om budgettet. De to andre forlod partiet umiddelbart før konstitueringerne i år, og nu ser det ud til, at Bautrup må gøre dem følgeskab.

Der er dog meget, der taler for, at Bautrup vil gøre alt for at kunne blive i partiet. Ud over at have sæde i Borgerrepræsentationen er hun nemlig også kandidat til Folketinget. Og hvis meningsmålingerne holder til valgdagen, har hun gode chancer for at blive valgt ind i tinget igen.

Mange havde derfor spået, at Bautrup ville sygemelde sig ved de kommende afstemninger om Kløvermarken, for på den måde at undgå at komme i direkte karambolage med Ritt og sine partifæller. Men nu sætter de altså hende kniven for struben og afkræver hende en loyalitetserklæring.

Bautrup har traditionelt haft stærk støtte i baglandet, men når det kommer til spørgsmålet om de billige boliger, så er der ingen tvivl om, at det er en så afgørende sag, at partiet ikke kan holde til, at et gruppemedlem er imod.

Læs mere hos Berlingske Tidende.

Helle Ib afløser E. M. Carlsen på B.T.

Det bliver den 41-årige Helle Ib, der afløser Erik Meier Carlsen som B.T.s politiske kommentator. Carlsen blev fyret som led i en "omstrukturering", men med ansættelsen af Ib tyder meget på, at bladledelsen bare ville af med EMC.

Helle Ib er i dag selvstændig journalist og har haft en fast tilknytning til Dagbladenes Bureau, hvor hun har leveret adskillige politiske analyser og kommentarer.

Hun har markeret sig som en af de mest kompetente analytikere, og på mange områder overgår hun klart de store dagblades faste politiske analytikere både i indsigt og analytiske evner. Der er ingen tvivl om, at det er en stor gevinst for den lille formiddagsavis, at Ib nu skal tage over for Carlsen.

- Jeg glæder mig meget til at kunne koncentrere mine kræfter om at skrive for en avis, der har en stor og engageret læserskare, siger Helle Ib ifølge Berlingske Tidende.

- Med ansættelsen af Helle Ib fastholder vi traditionen for, at B.T. har en højt profileret politisk kommentator, som kan give læserne skarpe holdninger, baggrund og perspektiv, siger B.T.'s ansvarshavende chefredaktør Arne Ullum.

Om Helle Ib vil indgå i chefredaktionen som EMC gjorde det, er uvist.

Kilde: Berlingske Tidende.

Hvor presset er Lars Løkke?

Den islandske gratisavis Nyhedsavisen har fanget indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i at lyve for åben skærm.

Lars Løkke Rasmussen fodrede seerne med et oppustet og forkert tal, da han søndag aften i tv-programmet Deadline påstod, at regeringen har afsat 1,6 milliarder kroner direkte til køb af udstyr til strålebehandling.

Men han medregner 800 millioner kroner, som amterne har fået til at købe alle slags medicinsk udstyr for. De skal imidlertid ikke kun bruges på strålekanoner, og det ved ministeren, det skriver Nyhedsavisen.

Lars Løkke forsvarer sig med at det er amterne der har besluttet sig for hvad pengene skulle bruges til og de kunne altså have brugt de 1,6 milliarder på strålekanoner hvis de havde lyst til det.

Socialdemokraternes sundhedsordfører Lone Møller er ikke helt overbevist af den argumentation:

"Det er jo rystende, hvis ministeren står og bilder den danske befolkning noget ind, som ikke er rigtigt. Det er dybt, dybt bekymrende," siger hun og har krævet ministeren i samråd.

Nu er det der med at lyve for åben skærm jo ikke det meste smarte politiske træk og er endnu en dårlig historie for Lars Løkke der er ude i sit livs politiske stormvejr. Spørgsmålet må efterhånden være hvor længe Anders Fogh kan holde på sin næstformand?

Kilde: Nyhedsavisen

Dumme retoriske spørgsmål fra RV-ordfører

Vi indrømmer gerne her på bloggen at ældrepolitik ikke er vores største force, men tillader os alligevel at stille os en anelse tvivlende overfor den radikale Bente Dahls forsøg på at tale et forslag fra Venstre ned.

Venstre vil åbenbart indføre personlige budgetter til modtagere af hjemmehjælp. Vi gætter naturligvis på at der er tale om at den enkelte får et beløb til hjemmehjælp og kan den vedkommende så selv kan sammensætte hvilken hjemmehjælp han eller hun ønsker eller mener har behov for og kender man Venstre ret skal der sikkert kunne vælges mellem både offentlige og private udbydere.

Men i den radikale verden bliver den slags åbenbart til at de ældre pludselig skal være arbejdsgivere for hjemmehjælperne.

"Skal den enkelte hjemmehjælpsmodtager så pludselig lave ferieindberetninger, regnskaber og anden dokumentation? Det ville være en stor belastning for den ældre," siger ældreordfører Bente Dahl.

"Ud over at tilføre hver hjemmehjælpsmodtager en ekstra arbejdsopgave, bliver kommunerne også ramt af forslaget. De skal kontrollere om indberetningerne er valide, og den langsigtede hjemmehjælpsplanlægning vanskeliggøres." fortsætter hun.

Her på bloggen har vi en tiltro til at der en stadig større gruppe ældre der har de mentale evner til at være med til at bestemme hvilken hjemmehjælp de selv har brug for og hvis de ikke længere kan det, kan de åbenlyst blive medlem af Det Radikale Venstres folketingsgruppe.

Kilde: Pressemeddelelse "R: Startskuddet til dårligere ældreservice"

Baggrund: Mere om ældrekontoen hos Jarl Cordua

Mogens Lykketoft vil endnu engang ud af Irak

Mogens Lykketoft, dansk politiks svar på en plade der er gået i hak, udviser endnu engang logik på højt plan. Han vil have de danske tropper hjem fra Irak efter at præsident Al-Malaki sagde til præsident Bush at han mente at irakerne var klar til at overtage sikkerheden om et halvt år.

"Vi bør trække vores soldater hjem med det samme. I hvert fald får regeringen en ualmindelig god anledning til at trække kontingentet hjem, når briterne begynder at trække soldater tilbage," siger den mest antiamerikanske, venstreorienterede socialdemokratiske partileder i historien.

Hvis irakerne er klar til at bekæmpe oprørere og forbrydere om et halvt år skal vi så ikke lade de danske drenge blive dernede indtil da. Det andet ville måske virke en anelse mærkeligt.

Hvor er det dog rart at den mand ikke længere har nogen indflydelses på Danmarks udenrigspolitik.

Jelved advarede Nyrup mod triplevalg

Marianne Jelved, der på de sidste har vist at hun ikke hører til blandt landets elitestrateger, "afslører" i en ny bog at hun advarede daværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) mod at udskrive folketingsvalg sammen med kommunalvalget i 2001 - hvilket retroperspektivt nok var en ganske godt råd.

Jelved mente, at det var dumt at tage kommunerne "som gidsel", og frarådede en valgkamp i kølvandet på terroren 11. sept. 2001. Men Nyrup, der allerede på det tidspunkt havde mistet jordkontakten, overhørte altså den citronsure skolelærer fra Greve der hellere havde set at regeringen havde siddet perioden ud.

"De sejre, Nyrup fik i internationale sammenhænge, vægtede ikke noget herhjemme i det offentlige billede," fortæller hun i en ny bog 'Jelveds Danmark'.

Kilde: TV2/Nyhederne

torsdag, november 30, 2006

Sagen Opklaret: Slikfriller er en der bruger meget gele i sit hår

Fornylig nævnte vi her på sagen mellem Rasmus Paludan og et par unge konservative, der bl.a. havde kaldt den unge mand "Slikfriller", et ord som vi ikke i min omgangskreds bruger som skældsord.

Vi ville meget gerne vide hvad en slikfriller var og har været i kontakt med sagens hovedperson der skriver: "at en slikfriller er en person med fladt hår med masser af gele i."

Rasmus Paludan læser jura på Københavns Universitet og studiet har åbenbart gjort ham ude af stand til at kommunikere med pøblen for i den samme mail indgår ord og vendninger som "partsforklaring i byretten", "strafbar ringeagtsytring" og "støtte i retspraksis", hviket vi her på bloggen fatter ganske lidt af.

Jeg vil inden længe tage kontakt til mine venner på Justitsen som sikkert kan hjælpe mig med en oversættelse til almindelig dansk.

S jubler over ny V-ordfører

Venstres valg af Kristian Phil Lorentzen som ny trafikordfører vækker jubel hos Socialdemokraterne, hvor MF Jens Chr. Lund (S) er gået så vidt som at udsende en pressemeddelelse som velkomst til den nye Venstre-mand på posten. Det fortæller TV2 Politik.

Den tidligere militærmand skriver blandt andet: "Ind til nu har specielt kampen om Rute 13, Rute 26, Silkeborg, modulvogntog på Rute 26 osv. været op ad bakke. Især Venstres tidligere ordfører har været besværlig. Jeg har ofte taget mig i at sige til mig selv, "bare det var Kristian Pihl, der sad på den anden side af bordet. Han forstår behovet for regional udvikling og den heraf nødvendige infrastrukturudvikling." Kristian Pihl ved om nogen, hvor nødvendigt det er at få udbedret vejene i og til det gamle Viborg Amt.

Men Venstres gruppeformand Svend Erik Hovmand afviser, at der er fare for, at den berygtede trafikmafia - som den daværende trafikordfører Gitte Lillelund for en måned siden gjorde en dyd ud af at aflive - nu bliver genoplivet.

Det fastholder Kristian Pihl Lorentzen også selv: "På min hjemmeside står der, at jeg vil arbejde for vejnettet omkring Viborg, hvor jeg er valgt. Men jeg har ikke lovet noget, og jeg er meget bevidst om, at jeg er trafikordfører for hele landet - både for øst og vest," siger Lorentzen, imens Jens Chr. Lund jubler videre:

"Det er helt berettiget, at Kristian er blevet kendt som Mr. Rute 13. Vi vil knokle sammen med dig, og vi vil sikre, at du holder dig på den sti, som du så udmærket har trådt til, lyder det fra J.C. Lund.

Kilde: TV Politik.

Folketingets alderspræsident fejret

Det ældste nuværende medlem af Folketinget hedder Poul Nødgaard og repræsenterer Dansk Folkeparti. Han fyldte i går 70 år og blev fjeret på behørig vis med en reception og 250 gæster i Folketingets såkaldte Samtaleværelse.

Ved receptionen var der taler af såvel Folketingets formand, partiejer Pia Kjærsgaard og Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen.

Læs Altingets reportage fra receptionen her.

DF: Folkeafstemning om dyresex

Dansk Folkeparti er så utilfreds med Dyreetisk Råds holdning til dyresex, at det gerne vil afskaffe rådet. Samtidig vil DF have dyresex til folkeafstemning.

Anbefalingen fra Dyreetisk Råd om ikke at indføre et totalt forbud mod dyresex vækker stor forargelse hos Dansk Folkeparti. Partiet, der som det eneste har en dyrevelfærdsordfører, nemlig Christian H. Hansen, mener, at rådets anbefaling er helt forkert. Nu vil han gerne have en folkeafstemning om forbud mod dyresex.

- Så ville der ikke være tvivl om resultatet, siger han og erklærer sig dybt chokeret over rådets konklusion, siger han til Ritzau.

- Rådet burde tage udgangspunkt i hensynet til dyrene, men det må vi konstatere, at de ikke har gjort. Og jeg må indrømme, at det her får mig til at overveje værdien af rådet, siger Christian H. Hansen, som derfor overvejer at nedlægge rådet.

Christian H. Hansen vil på trods af rådets udtalelse genfremsætte forslaget om total forbud af dyresex for Folketinget. Justitsminister Lene Espersen (K) har tidligere afvist, at stramme op på loven, og med udmeldingen fra Dyreetisk Råd er Christian H. Hansen ikke optimistisk.

- Jeg tror det bliver svært at skaffe flertal, men det gode er, at nu kan justitsministeren ikke gemme sig bag, at der er en rapport undervejs. Men allerhelst ville jeg ønske, at spørgsmålet blev lagt ud til folkeafstemning, siger Christian H. Hansen.

Grundloven giver et mindretal i Folketinget mulighed for at sende et lovforslag til folkeafstemning. Om dyrevelfærdsordføreren har tænkt sig at benytte sig af den mulighed, er uvist. Det kræver dog at flere partier end blot DF bakker op om idéen.

Kilde: JP.

Københavns SF'ere udpeger folketingskandidater

SF opererer med en partiliste, og det betyder, at det er partiets medlemmer, der bestemmer, hvilke kandidater, der skal bestride partiets mandater.

SF i København har netop været igennem en urafstemning, der skulle afgøre opstillingen af kandidaterne i den nye københavnske storkreds, der dækker København, Frederiksberg, Tårnby og Dragør.

Antal stemmeberettigede medlemmer: 2157 Heraf stemte 962, hvilket giver en stemmeprocent på 45%

Resultatet er som følger, med stemmetallet i parantes:

1. Kamal H. Qureshi (476)
2. Anne Grete Holmsgaard (361)
3. Özlem Sara Cekic (246)
4. Ida Auken (242)
5. Trine Pertou Mach (234)
6. Lotte Thiim Bertelsen (153)
7. Marie Fugl (137)
8. Rachid El Mousti (127)
9. Ole Riisgaard (108)
10. Ninna Thomsen (92)
11. Torben Morten Lund (84)
12. Balder Mørk Andersen (54)

De sidste to kandidater, der var med i opløbet, fik ikke en af de 12 kreds-opstillinger. Skulle en af de opstillede kandidater springe fra, bliver de dog insuppleret. De to suppleanter er:

13. Anne-Mette Wehmüller (49) - 1. suppleant
14. Evin Cilgin (47) - 2. suppleant

Kilde: SF

Lars Løkke får ny spindoktor

Den seneste tids megen polemik omkring indenrigs- og sundhedsminister, Lars Løkke Rasmussen (V), har tydeligt vist, at han mangler en god rådgiver efter han mistede Ulla Østergaard, der gik over til TV2 News.

Om det netop er al balladen, der har fået Løkke til at speede processen med at finde en afløser op, skal være usagt, men han har i hvert fald nu meddelt, at han har ansat 31-årige Søren Lauridsen som ny særlig rådgiver.

Lauridsen kommer fra en stilling som souschef i Venstres Pressetjeneste og har derfor et godt kendskab til partiets indre struktur.

- Det er et super spændende område at arbejde med. Det er et ministerium, hvor der sker meget med Venstres næstformand i spidsen. Det var ikke en svær beslutning at tage, siger Søren Lauridsen til Ritzau.

Han vurderer, at hans største udfordring de næste par måneder bliver at være "en god rådgiver og at pressen føler sig serviceret". Foreløbigt er han ansat i en tidsbestemt stilling frem til den 31. januar 2007.

At Løkke har valgt en "partimand" og ikke headhuntet en journalist, kan være et tegn på, at han gerne vil styrke sig internt i partiet med henblik på at overtage det store ror. Men det er måske for meget at lægge i ansættelsen af en rådgiver :-)

K ændrer skattepolitik

De konservative ændrer nu kurs i skattedebatten, skriver Politiken torsdag.

For første gang åbner partiet mulighed for, at skattelettelserne kan gives alene i bunden af skattesystemet, og dermed især komme de lavestlønnede til gode. Det sker i et forsøg på at gøde jorden for partiets krav om lavere skat inden næste valg.

- Der er tale om en nuancering af vores synspunkter. Det nye er, at vi vil tilrettelægge en skattelettelse, så den er tilpasset konjunkturerne. Og det kan være en lettelse af bundskatten, siger finansordfører Christian Wedell-Neergaard fra De Konservative, der hidtil har ment, at en lettelse af topskatten ville få folk til at yde ekstra.

Ordføreren erkender nu, at en lettelse i bunden er det bedste, hvis målet er at få flere ud på arbejdsmarkedet.

Kilde: Politiken.

V-offensiv: Betal selv hjemmeplejen

Venstre forsøger sig nu med en politisk offensiv på et af velfærdspolitikkens kerneområder: Ældreplejen. Partiet vil give ældre et kontant beløb i stedet for at sende en hjemmehjælper. Modtagere af hjemmehjælp skal være arbejdsgivere.

Venstre siger selv, at ordningen vil indføre "den ultimative grad af frit valg på hjemmehjælpsområdet". Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten torsdag.

Forslaget udspringer af en forsøgsordning, som Venstre nu vil gøre landsdækkende. Ordningen giver alle, der er visiteret til hjemmehjælp, et kontant beløb i stedet for en hjemmehjælper.

For pengene skal den enkelte ældre eller handicappede kunne ansætte den eller de personer, der skal levere hjemmehjælpsydelserne.

- Det har vist sig at være en klar succes i Holland, hvor man kan ansætte venner eller nære slægtninge. Den enkelte skal være arbejdsgiver og dermed have den ultimative frihed til at styre hvem, hvornår og hvordan hjemmehjælpen skal ydes, siger Venstres politiske ordfører, Troels Lund Poulsen, til Jyllands-Posten.

Torsdag holder regeringen det første af en række temamøder om en ny kvalitetsreform af den offentlige sektor. Reformen skal bl. a. sikre øget frit valg og ansvar til den enkelte i forhold til den offentlige service.

Med et "personligt budget" vil den enkelte modtager af hjemmehjælp blive ansvarlig for f.eks. at indbetale feriepenge for sine ansatte og lave indberetninger til kommunen om, hvordan pengene er brugt.

- Man skal dokumentere, at pengene bruges rigtigt. Det vil sige inden for den overordnede ramme, de er givet til. F.eks. personligt eller praktisk hjælp. Men det skal også være muligt at lægge penge til side og dermed spare op til hovedrengøring, hvis man ønsker det, siger Venstres politiske ordfører.

Kilde: Jyllands-Posten.

Gorba og Gore til Frederikshavn

Først var det den tidligere amerikanske præsident Bill Clinton, der besøgte de nordjyske mini-by, Frederikshavn, og nu fortsætter byen med at markere sig som besøgsmål for storpolitiske has-beens.

Yderligere to af den nyere verdenshistories politiske ikoner er klar til at sætte den nordjyske by på den anden ende.

Sovjetunionens sidste Generalsekretær, Mikhail Gorbatjov, og Clintons tidligere vicepræsident, nuværende miljøaktivist Al Gore, kommer til byen og holder foredrag. Det sker den 6. marts næste år, oplyser Nordjyske Stiftstidende.

Det er første gang, de to tidligere toppolitikere taler ved samme arrangement. Samtidig er det første gang overhovedet, at Gorbatjov holder tale ved et åbent arrangement.

Det er ligesom ved Clinton-showet TOPevent.dk i Frederikshavn, der i samarbejde med Frederikshavn Event har skaffet de kendte ansigter til Nordjylland.

Kilde: Nordjyske Stiftstidende.

onsdag, november 29, 2006

Justits-Lene vil ikke svare Enhedslisten

Et spørgsmål fra Rune Lund (EL) om forbud mod kommunistpartier i 46 europæiske lande er for tidkrævende, mener justitsminister Lene Espersen (K). Derfor nægter hun at svare.

Enhedslistens Rune Lund har spurgt ministeren, hvor kommunistpartiet er forbudt i Europarådets 46 lande.

Rune Lund ville vide, hvor kommunistpartiet eller dets symboler er forbudt i Europarådets 46 lande. Desuden skulle ministeren redegøre nærmere for detaljerne om forbud.

Men Lene mener, at det er for meget arbejde for hende. Hun henviser til Håndbog i folketingsarbejdet, som siger, at svaret må ikke væsentligt overstige, hvad der kræves til et mundtligt svar på to minutter.

- En besvarelse af det rejste spørgsmål vil forudsætte, at der indhentes oplysninger om retstilstanden i Europarådets 46 medlemslande. En sådan indhentning af oplysninger må forventes at være meget tids-og ressourcekrævende, står der i ministerens ikke-svar.

Der er op til folketingssekretæren eller Lovsekretariatet at afgøre, om et skriftligt spørgsmål er for omfattende, forklarer Håndbog i folketingsarbejdet:

"Som eksempel kan nævnes et spørgsmål om, hvorvidt en minister vil indhente oplysninger om en række landes strafferetlige praksis ved narkotikahandel. Ved et sådant spørgsmål overstiger både omfanget af et svar og tidsforbruget ved at indhente oplysninger til brug for at skrive svaret utvivlsomt, hvad der bliver anset for sædvanligt".

Den sag, som Rune Lund har taget op med ministeren, er ganske givet afstedkommet af Dagbladet Arbejderens interesse for sagen. Baggrunden er, at Tjekkiets indenrigsministerium den 16. oktober 2006 forbød det Kommunistiske Ungdomsforbund (KSM) og opløste organisationen.

Det tjekkiske indenrigsministeriums officielle begrundelse for dette forbud er, at KSM i henhold til sit program arbejder for at erstatte den private ejendomsret til produktionsmidlerne med kollektiv ejendomsret. Og det må man altså ikke i det nye Tjekkiet.

Arbejderen har iværksat en underskriftindsamling, hvor man også kan læse mere om sagen.

Nye taxa-regler for Odenses byrødder

Efter balladen om rådmand Søren Thorsager (S) og borgmester Jan Boyes (K) taxa-regninger har Odense kommune nu lavet et nyt sæt regler.

Reglerne skal træde i kraft 1. januar og indebærer blandt andet at politikerne ikke længere kan tage en taxa til arbejdet - med mindre de har et bestemt møde eller lignende. Det er altså slut med praje en vogn fra morgenstunden, hvis man blot skal passe sit arbejde.

Sammen med de nye regler er der desuden lavet et etisk regelsæt som vil blive offentlig tilgængeligt på Internettet, side om side med regnskaber fra de enkelte politikers rejser, efter forbillede fra København, hvor Ritt Bjerregaard (S) indførte fuld offentlighed om rejser, løn, ben osv. til BR-politikerne.

Regelsættet er endnu ikke at finde på kommunens hjemmeside, men Fyens Stiftstidende har dem.

K-politiker i skatteproblemer

Det konservative medlem af Københavns Borgerrepræsentation Peter Schlüter risikerer at modtage en større regning enten fra Københavns Kommune eller fra Skattevæsnet. Det skriver Berlingske Tidende og B.T.

Baggrunden er, at Peter Schlüter, der arbejder som selvstændig kommunikationskonsulent, i årets første 10 måneder løbende har fået udbetalt i alt 136.000 kr. fra kommunekassen i erstatning for tabt arbejdsfortjeneste. Det viser papirer fra Københavns Kommune, som Berlingske Tidende har fået aktindsigt i.

Peter Schlüters begrundelse for sit økonomiske krav er, at de politiske møder, studieture og kurser gang på gang afholdes på tidspunkter, hvor han under normale omstændigheder ville arbejde som selvstændig konsulent og dermed tjene penge.

Ordningen med erstatning for tabt arbejdsfortjeneste til de politikere på Københavns Rådhus, der driver egen virksomhed, bygger i høj grad på tillid, da det er politikerne selv, der underskriver en række særlige opgørelser over deres økonomiske tab.

Af Peter Schlüters opgørelser fremgår det bl.a., at han har mistet penge ved at deltage i en lang række politiske møder, der er begyndt efter normal arbejdstid.

Kilde: B.T.

Mere V-ballade: Unge Jensen undsiger Thor på topskat

Der er lagt op til endnu et bal i den borgerlige. Af den underholdende slags.

Skatteminister Kristian Jensen mener ifølge Børsen ikke, at der kan være nogen tvivl om, at lettelser i topskatten vil have en klar effekt på arbejdsudbuddet. Det afviste Thor Pedersen ellers i går.

»Jeg tror, Thor Pedersen har udtalt sig ud fra sin egen situation. Jeg tror på, at hvis du kigger på de rigtigt mange danskere med almindelige lønninger, som i dag er oppe at betale topskat, så viser blandt andet erfaringerne fra skattelettelserne i 2004, at lavere skat giver en effekt på arbejdsudbuddet,« siger Kristian Jensen til Børsen.

I går udtalte Thor Pedersen til Berlingske Tidende, at effekten af en lettelse i topskatten på arbejdsudbuddet vil være »marginal«, og at den teoretiske sammenhæng mellem lavere skat og flere arbejdstimer er »overvurderet.«

Thor Pedersen brugte eksemplet Henning Dyremose, som han ikke mente ville begynde at arbejde mere selvom man fjernede topskatten. Der var to tydelige signaler i dette eksempel. For det første et væsentligt hip til den konservative skatteordfører, Henning Dyremoses datter, Charlotte, der kom glat afsted med at plædere for skattelettelser på tv, mens hun striglede sin præmiehest.

Og for det andet giver Thor Pedersen med eksemplet indtryk af, at det kun er de meget rige, der i dag betaler topskat. Henning Dyremose kom for skade at sige, at han "kun" tjente 30 mio. kroner på kapitalfondes opkøb af TDC. Og det var åbenbart ikke særlig meget i hans verden.

Kristian Jensen erkender, at den konkrete effekt af en topskattelettelse er svær at vurdere. Men at den er mere end »marginal«, føler han sig overbevist om, skriver Børsen.

Hvor uenigheden før stod mellem V og K, så ser det ud til, at splittelsen også findes internt i de borgerlige partier. Og hele miseren bliver mere og mere komisk at følge.

Kilde: Børsen.

Måling: Kvinder vil ikke have Fogh

Anders Fogh kan kun være sikker på halvdelen af de kvinder, der stemte på Venstre ved sidste valg, viser ny måling, som bekræfter fremgangen for S. Det viser en ny analyse fra Sentio, som B.T. bringer i dag, onsdag.

Målingen giver oppositionen flertal, så Helle Thorning-Schmidt (S) kunne flytte ind på Marienborg, hvis der var valg i dag.

Socialdemokraterne er oppe på 29,3 pct. mod 25,8 pct. ved valget, mens Venstre dykker til 23,6 pct. mod 29 pct. ved valget.

Målingen viser også, at kun 53 pct. af de kvinder, der stemte på Venstre ved valget, ville stemme på V i dag. 10 pct. af dem ville stemme på S.

Kilde: B.T.

Lokalpolitiker død

Det sodialdemokratiske byrådsmedlem i Suså Kommune og medlem af sammenlægningsudvalget i Ny Næstved, Bjarne Mikkelsen, døde tirsdag pludselig efter at have været lidt sløj. Han blev 54 år. Det skriver Sjællandske.

Bjarne Mikkelsen blev valgt ind i Suså Byråd i 1990. Her blev han formand for skole- og kulturvalget. Efter valget i 2002 blev han gruppeformand og medlem af både økonomiudvalget og teknisk udvalg. Efter valget i november 2005 blev han valgt ind i sammenlægningsudvalget i den nye storkommune, Ny Næstved.

Kilde: Sjællandske [kræver login]

Voldsdømt lokalpolitiker nægter at trække sig

Den voldsdømte radikale 2. viceborgmester, Nicolaj Holm, fra Hobro nægter at trække sig som politiker trods opfordring fra det radikale bagland.

Baglandet i den Radikale partiforening opfordrer Holm til at trække sig på grund af den voldsdom, han fik i september.

Men Nicolaj Holm afviser at trække sig, oplyser DR i Nordjylland.

Tre af fem bestyrelsesmedlemmer i kredsbestyrelsen står bag opfordringen. Den beklager politikeren, men hæfter sig ved, at der ikke er enighed.

Forleden trak Nicolaj Holm sig som folketingskandidat, men har tænkt sig at sidde i byrådet i kommunen hele den næste valgperiode.

Til april skal det såkaldte valgbarhedsnævn se på, om Nicolaj Holm er egnet som kommunalpolitiker. Han fik en voldsdom efter at have været i klammeri med en dørmand på en beværtning i sommer. En dørmand, som han også var i familie med.

Kilde: DR Nordjylland.

tirsdag, november 28, 2006

HTS til Blair: Ud af Irak nu

De danske tropper skal ud af Irak inden for måneder, hvis det står til partiformand Helle Thorning-Schmidt (S). Den holdning gav hun udtryk for da hun mødtes med den engelske premiereminister Tony Blair på den engelske ambassade i dag.

Det virkede ikke umiddelbart som om at Helles holdning blev delt 100 % af Blair.

– Så vi er ikke helt enige, sagde Helle Thorning-Schmidt og fortsatte. Situationen i Irak bliver »værre dag for dag«. – Vi skal ud af Irak, men på en god og ordentlig måde. Vi taler om måneder her, ikke om år.

Tony Blair, der var pågennemrejse inden han skal til NATO-topmøde i Letland, mødtes også med statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) og her var der anderledes enighed om den politiske linie i forhold til Irak. De vil blive i Irak, til irakerne selv kan overtage sikkerheden.

Kilde: JydskeVestkysten

S: Rohde bør forlade Folketinget nu

Det er op til Jens Rohde at bevise, at TV2 Radio ikke er partisk, og derfor bør han udtræde af Folketinget øjeblikkeligt, mener Socialdemokraternes kulturordfører Mogens Jensen (S).

- Desværre hviler der allerede fra TV2 Radios start en mistanke om, hvorvidt radioen vil agere upartisk i sin medievirksomhed. Det er nu op til Rohde at bevise, at TV2 Radio ikke er partisk, og det vil jeg opfordre ham til at markere klart og tydeligt ved allerede nu at udtræde af Folketinget, siger Socialdemokraternes kulturordfører, Mogens Jensen, til Ritzau.

Ved ansættelsen af Jens Rohde blev det aftalt med TV2, at han skulle udtræde af Folketinget pr. 1. januar 2007. Men det er ikke længere godt nok, mener Mogens Jensen.

- Nu må vi jo holde et vågent øje med TV2 Radio og se, om Jens Rohdes behov for at ytre sig politisk også manifesterer sig ned i radioens virksomhed, hvilket jeg selvfølgelig ikke håber, er tilfældet. Men den eneste rigtige måde at eliminere enhver tvivl på er ved at forlade Folketinget øjeblikkeligt, siger Mogens Jensen.

Socialdemokraternes kulturordfører slog i weekenden til lyd for, at Jens Rohde burde forlade sit job som radiodirektør efter sine udtalelser om Helle Thorning-Schmidts politiske evner.

Se S' pressemeddelelse her.

Et godt tip til Jens Rhode

Venstres tidligere politiske ordfører er nu direktør for TV2 Radio. Men allerede inden stationen går i luften, er han kommet i problemer, fordi han ikke kunne finde ud af at holde sine politiske meninger og vurderinger for sig selv.

Siden det famøse interview med B.T. kom frem, har Rhode selv holdt sig fra at kommentere sagen og i stedet ladet det være op til TV2's adm. direktør at kommentere sagen. Denne har gjort det tydeligt, at Rhode skal holde sine politiske meninger indenbords - ellers bliver han fyret på gråt papir.

Men Jens Rhode har ikke fået ryddet helt op i de politiske udmeldinger. I hvert fald har han glemt at slette de virtuelle politiske udmeldinger. På www.jensrohde.dk kan man således stadig læse, at Jens Rhode "Siger hvad han mener - gør som han siger". Siden er sidst opdateret i august med kommentar til velfærdsforliget.

Det vidner om, at Jens Rhodes hjemmeside ikke - som andres politikere - blot er noget, der bruges i valgkampen, og så ligger død resten af tiden. Nej, han har faktisk sørget for at holde den opdateret helt frem til han stoppede som aktiv politiker.

Men et godt tip til den nye radiodirektør skal komme herfra: Luk din side eller lav den om til et familiealbum eller en blog om den nye radiostation.

Ny formand for Radikal Ungdom

Andreas Steenberg er blevet valgt til ny formand for Radikal Ungdom.

På Radikal Ungdoms landsmøde stillede to kandidater op til posten som ny landsformand og klar vinder blev 23-årige Andreas Steenberg fra Århus, oprindeligt Randers Avis. Det skriver dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) i sit nyhedsbrev.

Andreas Steenberg startede sit politiske liv i Radikal Ungdom som lokalformand og hovedbestyrelsesrepræsentant for Radikal Ungdom i Randers, som han selv stiftede. I det seneste år har han siddet i forretningsudvalget og i det seneste halvårs tid været næstformand.

På Radikal Ungdoms landsmøde fratrådte foreningens nu tidligere landsformand, Zenia Stampe, 27, efter tre år på formandsposten. Hun vil nu vie sit politiske liv til Det Radikale Venstre, hvor hun er folketingskandidat i Køge.

Radikal Ungdom har også fået ny sekretariatsleder - Alexander Ege, 22 år. Han er tidligere økonomimedarbejder og næstformand i RU.

Kilde: DUF.

Nye ordførere hos Venstre

Erling Bonnesen bliver Venstres nye kommunalordfører efter fyringen af Leif Mikkelsen. Samtidig overtager Kristian Pihl Lorentzen posten som trafikordfører.

Det er resultatet af et et gruppemøde tirsdag i Venstre. I øvrigt på dagen, hvor V og K fejrer fem års regeringsjubilæum.

Beslutningen om at fjerne Leif Mikkelsen fra kortbunken blev truffet på fredagens gruppemøde, uden at hovedpersonen selv var til stede. Det var han derimod, da der skulle udpeges en ny kommunalordfører, og på gruppemødet ønskede han sin efterfølger held og lykke.

Den nye ordfører kommer fra Fyn, hvor han indtil sidste års kommunalvalg var borgmester. Han er oprindeligt uddannet revisor, men kom i Folketinget, da Mariann Fischer Boel blev udpeget til EU-kommissær i 2004. Herefter skiftede han opstillingskreds til Fischer Boels ledige Faaborg/Ærø-kreds, og det sikrede, at han blev valgt i 2005.

Læs mere hos Bonnesen selv.

Rhode slipper med advarsel

TV2 Radios direktør, den tidligere Venstre-politiker Jens Rohde, slap for videre påtale, da TV2's bestyrelse på et møde tirsdag drøftede hans udtalelser om Helle Thorning-Schmidts politiske evner.

En enig bestyrelse erklærede sig tilfreds med den advarsel, som administrerende direktør Per Mikael Jensen gav radiochefen i søndags - og udsigten til en fyring, hvis det gentog sig.

På et pressemøde i Odense meddelte bestyrelsen ifølge Ritzau, at den "finder det yderst uhensigtsmæssigt, at en så centralt placeret leder i TV2-koncernen finder anledning til at lufte sine politiske holdninger."

Det socialdemokratiske medlem af bestyrelsen, Gina Øbakke, der havde ønsket sagen drøftet, erklærede sig tilfreds med bestyrelsens udmelding.

Spørgsmålet står dog stadig til at blive taget op på politisk niveau, da den socialdemokratiske medieordfører, Mogens Jensen, fortsat vil tage sagen op med den ansvarlige minister, kulturminister Brian Mikkelsen. Det er dog tvivlsomt, om der kommer noget ud af det. Ministeren kan nok ikke gøre meget andet end at henholde sig til TV2's egen beslutning og that's it. Men Rhode skal passe på fremover. Et godt vil nok være, at han skal undlade at deltage i "portrætinterviews" - og generelt passe på med at sige noget som helst om politikere eller dansk politik generelt.

Poul Henrik Hedeboe ramt af blodprop

SF's folketingsmedlem Poul Henrik Hedeboe blev i sidste uge ramt af en blodprop i hjertet.

Hedeboe er efter en operation vendt hjem fra hospitalet og har det efter omstændighederne godt, skriver TV 2Politik.

Poul Henrik Hedeboe er væk fra Folketinget på ubestemt tid, og han vil blive afløst af Pia Olsen, som er mest kendt for at have tabt kampvalget som ny partiformand efter folketingsvalget i 2005.

Hedebo vandt i 2005 sin plads i Folketinget netop over Pia Olsen, fordi SF benytter partiliste ved opstilling til Folketinget.

Poul Henrik Hedeboe er 60 år gammel og har siddet i Folketinget for SF siden sidste valg. Han fungerer som partiets trafik- og erhvervsordfører.

Kilde: TV2/Politik.

To kommunistiske afdelinger i Århus

To uger efter stiftelsen af det nye parti, "Kommunistisk Parti", har partiet nu oprettet to afdelinger i Århus.

Partiet blev dannet ved en fusion mellem DKP/ML og Kommunistisk Samling.

Det ny parti har medlemmer i fagbevægelsen, kamp mod racisme og bevægelsen for velfærd, oplyser partiet i en pressemeddelelse ifølge Ritzau.

Kommunistisk Parti står fremover for Café Oskar i Mejlgade i Århus og udgiver dagbladet Arbejderen.

S-kandidater i Herning klar

Socialdemokraterne i Herning er klar med deres kandidater til næste folketingsvalg.

De valgte mandag at opstille byrådsmedlem Anne Marie Kristensen fra Sunds og folketingsmedlem Mogens Jensen, København i henholdsvis Herning Nord og Herning Syd Kredsen.

Opstillingerne blev énstemmigt vedtaget af de to kredsgeneralforsamlinger, ifølge DR Midt & Vest.

OK med dømte kandidater hos DF

I går fortalte vi - og andre medier - at Dansk Folkeparti vil bede om at se rene straffeattester fra fremtidige kandidater til folketinget.

Om Dansk Folkeparti har tænkt det helt igennem, skal vi lade være usagt, men i dagens udgave af gratisavisen "dato" kan man læse, at DF ikke har tænkt sig at udelukke de af deres nuværende MF'ere, der har en dom. Og det er der faktisk to - tilmed højtstående - pianister, der har.

Således er EU-ordfører Morten Messerschmidt idømt en betinget fængselsstraf for overtrædelse af straffelovens paragraf 266b om racisme. I samme sag blev også Kenneth Kristensen, der er opstillet i Hvidovrekredsen og i øvrigt er formand for Dansk Folkepartis Ungdom, også dømt.

Og ingen ringere end partiejer Pia Kjærsgaard er også dømt for ulovlig våbenbesiddelse, da det kom frem, at hun gik rundt med en såkaldt peberspray - et våben, der er ulovligt at besidde i Danmark.

Partiets organisatoriske næstformand, Carl Christian Ebbesen, bekræfter, at en dom for overtrædelse af den særlige racismeparagraf ikke belaster i samme grad som andre straffelovsovertrædelser. »Vi ønsker jo at få racismeparagraffen afskaffet,« siger han.

Partiet gør det klart, at en voldsdom ikke vil blive accepteret, men da regelsættet ikke er fremlagt til offentlig beskuelse, så kan man ikke vide sig sikker på, hvilke straffelovsparagraffer, man gerne må overtræde, og hvilke man ikke må - altså hvis man er kandidat for Dansk Folkeparti.

mandag, november 27, 2006

Sovjet, Cuba og Iran fængsler journalister, ikke Danmark

"Står det til anklageren, så er to journalister fra Berlingske Tidende og deres redaktør på vej i fængsel. De er tiltalt for at viderebringe de fortrolige oplysninger, som Frank Grevil lækkede til dem, og mandag hørte Københavns Byret de sidste argumenter." skriver TV2/Nyhederne

Det er simpelthen et nærmest absurd krav at kræve journalister sat i fængsel for at skrive sande historier der er med til at klarlægge grundlaget for Danmarks deltagelse i Irak-krigen. Det er afgørende for et demokratisk at vi gennem medierne kan blive oplyst om de oplysninger som vores politikere baserer deres beslutninger på.

Jeg mener at hvis Københavns Byret i morgen idømmer de anklagede så meget som en enkelt dagbøde så skal dommer og anklager for retten med anklager om at de har stjålet eller i hvert fald udøvet groft hærværk mod landets demokratiske sjæl og ånd. Føj!

Heldigvis er både Berlingske Tidende og Journalistforbundet klar til at anke en eventuelt dom til Menneskerettighedsdomstolen.

Kilde: TV2/Nyhederne
Kilde2: Journalisten

Jan Petersen vil være borgmester

Socialdemokraternes finansordfører Jan Petersen meddelte for nyligt at han ikke fortsætter i Folketinget efter dette valg. Nu vil Jan Petersen, der har siddet i Folketinget siden 1990, hjem til Djursland og være borgmester i den sammenlagte Norddjurs Kommune.

Jan Petersen har endnu ikke løftet sløret for sine fremtidsplaner men vi vil gerne gætte på at da han hverken har fået et aftrædelsesjob i "Bevægelsen" eller et drømmejob i en kommune så er der et kommunalt tobjob i kikkerten hos socialdemokraten.

Norddjurs Kommunes borgmester er fra 1. januar Torben Jensen (Borgerlisten) den nuværende borgmester i den lille Rougsø Kommune.

Hvis Jan Petersen bliver valgt følger han i fodsporene på sine tidligere kolleger Jan Trøjborg (Horsens) og Nicolai Wammen (Århus) der begge byttede det sure liv i som medlem af oppositionen i Folketinget ud med borgmesterkæder.

Regeringen fejrer fødselsdag

I morgen, tirsdag den 28. november 2006, er det 5 år siden, HM Dronning Margrethe II udnævnte Regeringen Anders Fogh Rasmussen.

Det fejrer Regeringen tirsdag morgen med kaffe og blødt brød, som det er traditionen i den borgerlige del af det politiske spektrum.

VK-ministrene mødes derfor med folketingsmedlemmer samt medarbejdere fra de to partier i Fællessalen på Christiansborg mellem klokken otte og ni tirsdag morgen. Mon ikke Bertel Haarder har skrevet en lille sang, og måske fru Rønn Hornbech spiller op på klaveret mens hele flokken beder Fogh vælge tre instrumenter.

Regerings-jubilæet overskygges dog af elendige meningsmålinger, hvor V igen er mindre end S og VKO-blokken har mistet flertallet. Samtidig slås flere prominente ministre med dårlige sager og V og K har flere og flere indbyrdes skænderier og uoverensstemmelser.

Helle Thorning-Schmidt mødes med Tony Blair

Tony Blair har inviteret sig selv på besøg i Danmark. Ud over Anders Fogh Rasmussen (V) bliver også Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, beæret med et møde, når den britiske premierminister, Tony Blair, tirsdag kommer på besøg i Danmark.

Helle Thorning-Schmidt regner med, at Blair viser interesse for, hvordan det går de danske partifæller. Men ellers bliver dagsordenen for mødet mest udenrigspolitisk.

- Jeg håber, at vi kan nå at tale om både Afghanistan og Irak. Vi får ikke så lang tid sammen, siger Helle Thorning-Schmidt til politiken.dk.- Når det gælder Afghanistan, vil jeg sige til ham, at vi har et godt samarbejde med briterne i det sydlige Afghanistan, og at han kan regne med, at vi også fortsat vil påtage os nogle af de svære opgaver i Helmand provinsen, siger partiformanden til Ritzau.

Det er Tony Blair, der har bedt om mødet med Helle Thorning-Schmidt. De skal mødes på den britiske ambassade.

SF: Flere unge kvinder

Flere unge kvinder, flere danskere med indvandrerbaggrund og flere unge (og helst kombinationen af de tre) skal bringe SF tilbage til fordoms storhed. Folketingsgruppen består i øjeblikket hovedsagelig af gamle mænd og et par ældre fruer (Anne-Grethe Holmsgaard og Anna Baastrup)

"Vi ved, at vi er et parti, der har mange unge vælgere, og det er klart, at det skal genspejle sig i folketingsgruppen. Det kommer det også til efter næste valg. Men vi har også brug for den gode blanding af unge og gamle," siger partiformanden Villy Søvndal - selv en af de gamle gråhårede mænd som SF ville kunne afskibe i bundter.

Med en gennemsnitsalder på over 50 og kun tre kvinder ud af i alt 11 folketingsmedlemmer er SF's folketingsgruppe i dag både en af de ældste og den allermest mandsdominerede i Folketinget.

Kilde: TV2/Nyhederne

Konservative i ny skatteoffensiv


De Konservative skærper nu tonen i den interne regeringsstrid om skattelettelser.
Det sker, efter at flere eksperter har konstateret, at der nu er råderum i den danske økonomi til sænke skatten på arbejde, fortæller TV2 Politik.

"Jeg er slet ikke i tvivl om, at det vil lykkes at få skattelettelser i denne valgperiode. Det lykkedes i sidste valgperiode, hvor vi havde 16 konservative mandater. Nu har vi 18 mandater og sagkundskaben på vores side," siger Charlotte Dyremose ifølge TV2 Politik.

Hun læner sig op ad cheføkonom i Nordea, Helge Pedersen, der mandag slår fast, at arbejdsmarkedet er ved at løbe tør for kvalificeret arbejdskraft, og at der findes et råderum på 20 milliarder kroner til lavere skat i hvert af de kommende fire år.

"Jeg mener, at det vil være uansvarligt ikke at lave skattelettelsen. Derfor er jeg slet ikke i tvivl om, at vi får overbevist et flertal i Folketinget om det," siger Charlotte Dyremose.

Om den unge Dyermose har opbakning fra sin ledelse til udmeldingerne er der ingen tvivl om, men det virker underligt, at det lille regeringsparti konsekvent lægger sig ud med storebror, der ønsker at tale om alt andet end skattelettelser lige nu.

Kilde: TV2 Politik.

V: S og R kun ude på at jagte Lars Løkke

Socialdemokraterne og De Radikale fører oppositionspolitik, når det er værst, i debatten om problemerne inden for kræftområdet, siger Troels Lund Poulsen (V) ifølge Ritzau.

I partiernes udkast til finanslov for de tre seneste år har hverken Socialdemokraterne eller De Radikale sat så meget som en krone af til kræftbehandling. Det hævder Venstres politiske ordfører, Troels Lund Poulsen, og han tager det som udtryk for, at der bag de to partiers udmeldinger i de seneste dages debat om ventelister og kræftbehandling gemmer sig ét budskab: At skabe politiske vanskeligheder for indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

- Det er virkelig hul kritik og oppositionspolitik, når det er værst, mener Venstres ordfører. Han har ved nærlæsning af papirerne bl.a. fundet frem til, at Socialdemokraterne i den seneste valgkamp havde afsat midler til en styrket indsats inden for kræftområdet. Helt nøjagtigt yderligere 400 mio. kr. om året gennem tre år.

- Men pengene blev aldrig afsat på de forslag til finanslov, som Socialdemokraterne fremsatte for 2006 og 2007. Derimod har regeringen tilført området flere milliarder ekstra siden 2005, siger Troels Lund Poulsen.

Man kunne indvende, at regeringen - der trods alt sidder på embedsapparat etc. - konsekvent har fortalt både opposition og offentlighed, at der ingen problemer er på kræftområdet. Og det er trods alt svært for en opposition at vide, at der er så store problemer, som det har vist sig, når ministeren konsekvent har benægtet det. Desuden er det vel netop en oppositions opgave at skabe problemer for de siddende ministre. Havde Lund Poulsen forestillet sig det modsatte?

Enhedslisten støtter Rohdes ret til ytringsfrihed

Venstres tidligere ordfører, kommende radiodirektør Jens Rhode, kom i weekenden for skade at udtale sig om en tidligere kollega til B.T. Typisk for Rhode var hans udmeldinger hverken kloge eller velovervejede. Faktisk var de ifølge hans nuværende chef, Per Mikael Jensen fra TV2, direkte dumme.

Udtalelserne har fået både bestyrelse og kulturpolitikere til at fare i flint og kræve handling fra både bestyrelse, direktør og kulturminister.

Men nu får Rhode støtte fra en noget uventet kant. Enhedslisten kalder TV2-chefs reprimande til Jens Rohde for urimelig og beder kulturministeren bekræfte, at ytringsfriheden også gælder for ansatte i DR og TV2.

Partiets medieordfører, Per Clausen, oplyser, at han i et spørgsmål til kulturminister Brian Mikkelsen (K) har bedt denne om at bekræfte, at ytringsfriheden også gælder for de ansatte ved DR og TV2.I sin begrundelse for spørgsmålet kalder Per Clausen det grotesk, når Socialdemokraterne efter hans opfattelse vil afskaffe ytringsfriheden for ansatte på radio- og tv-stationer, der er omfattet af public serviceforpligtelser.

- I stedet burde de forsvare Jens Rohde mod de urimelige angreb på hans ytringsfrihed, som TV2's direktør står bag, siger Enhedslistens ordfører.

TV2s bestyrelse mødes tirsdag, hvor sagen vil blive behandlet. Her på bloggen vil vi se frem til, at J. Rhode bliver nødt til at give Helle Thorning-Schmidt en undskyldning. Han burde være mand nok til at indrømme, at han har dummet sig - men i noget uvant stil, så har han holdt sig langt væk fra medierne og gemmer sig bag sin chef.

S: Send hjemmeværnet til Afghanistan

»Ingen ved hvad morgendagen bringer. Men vi ved, vi er klar.« Sådan lyder Hjemmeværnets velkomst på nettet, og nu er Socialdemokraternes forsvarsordfører parat til at tage dem på ordet. Det skriver Dagbladet Information.

Efter et hemmeligt besøg i Afghanistan mener forsvarsordfører Per Kaalund, at Danmark bør sende en større mængde hjemmeværnsfolk til Afghanistan for at hjælpe med få gang i genopbygningen af det fattige og krigshærgede land.

Fem år efter invasionen af Afghanistan har store dele af befolkningen meget svært ved at få øje på de fremskridt, som det internationale samfund har lovet dem.

Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jan S. Norgaard, synes, ideen er strålende og peger på, at Hjemmeværnet omfatter tusindvis af danskere med en unik kombination af militære og faglige færdigheder.

Pia K kræver rene straffeattester

Når Dansk Folkeparti i foråret opstiller kandidater til Folketinget, skal alle indsende ansøgning til partiets ledelse og samtidig vedlægge straffeattest. Det skriver altinget.dk.

- Hvis vi ikke gør det, kan vi komme i den situation, at vi får en opstillet, der er straffet, og det kan jo give problemer med valgbarheden, siger partisekretær Poul Lindholm Nielsen til netavisen.

Selv velkendte folketingsmedlemmer skal fra 2007 vedlægge straffeattest, når eller hvis de søger genopstilling. På spørgsmålet om det også gælder partiformand Pia Kjærsgaard svarer Poul Lindholm Nielsen:

- I princippet skal hun jo, men i praksis tror jeg ikke, vi vil kræve det. Vi ved jo godt, at hun ikke er straffet.

Tidligere pressechef for den konservative folketingsgruppe, Niels Krause Kjær, tror ikke, at kontrol af straffeattest vil vinde udbredelse blandt andre partier:

- De har jo ikke lagt skjul på i Dansk Folkeparti, at de gennem en uhørt central styring vil undgå, at der, ligesom i Fremskridtspartiet, går for megen "landsbytosse" i partiet, og det ligger den her politik jo i forlængelse af, siger han.

søndag, november 26, 2006

Troels Lund: Fortrøstningsfuld trods dårlige Galluptal

At Venstres politiske ordfører Troels Lund Poulsen fra tid til anden bliver sendt på nogle rimelig urimelige opgaver med at forsvare regeringen ligger naturligt i jobbet, men jobbet med at kommentere dårlige meningsmålinger er næsten det værste, uanset hvor kløgtig man ellers er, kommer man bare til at fremstå utroværdig når man maler et rosenrødt billede af tingenes tilstand, når nu alle kan se at det går skidt.

Gallup er lige kommet med en meningsmåling der giver oppositionspartierne 90 mandater mod regeringens 85 (Er det i øvrigt fuldstændigt umuligt for de der analysebureauer at ringe til de nordatlantiske kolonier og spørge dem hvad de stemmer...) og de tal blev forelagt den politiske ordfører der konstaterer:

"Vi er i en protestfase. Det er ikke unaturligt for en regering, at man oplever sådan en fase, hvor folk gerne vil give udtryk for, hvordan de ser på tingenes tilstand," siger Troels Lund Poulsen til TV2/Nyhederne, og forudser at der formentlig er to år til næste valg både erklærer sig "fortrøstningsfuld" og "tager det stille og roligt".

Når man ser hvordan de øvrige partifæller opfører sig eller har opført sig de seneste dage er "stille og roligt" måske ikke det første jeg tænker på - måske nærmere ord som "opløsning" eller "panik".
Billede af den politiske ordfører fra en skatteyderbetalt ferietur til "Nevørk".