onsdag, november 29, 2006

Mere V-ballade: Unge Jensen undsiger Thor på topskat

Der er lagt op til endnu et bal i den borgerlige. Af den underholdende slags.

Skatteminister Kristian Jensen mener ifølge Børsen ikke, at der kan være nogen tvivl om, at lettelser i topskatten vil have en klar effekt på arbejdsudbuddet. Det afviste Thor Pedersen ellers i går.

»Jeg tror, Thor Pedersen har udtalt sig ud fra sin egen situation. Jeg tror på, at hvis du kigger på de rigtigt mange danskere med almindelige lønninger, som i dag er oppe at betale topskat, så viser blandt andet erfaringerne fra skattelettelserne i 2004, at lavere skat giver en effekt på arbejdsudbuddet,« siger Kristian Jensen til Børsen.

I går udtalte Thor Pedersen til Berlingske Tidende, at effekten af en lettelse i topskatten på arbejdsudbuddet vil være »marginal«, og at den teoretiske sammenhæng mellem lavere skat og flere arbejdstimer er »overvurderet.«

Thor Pedersen brugte eksemplet Henning Dyremose, som han ikke mente ville begynde at arbejde mere selvom man fjernede topskatten. Der var to tydelige signaler i dette eksempel. For det første et væsentligt hip til den konservative skatteordfører, Henning Dyremoses datter, Charlotte, der kom glat afsted med at plædere for skattelettelser på tv, mens hun striglede sin præmiehest.

Og for det andet giver Thor Pedersen med eksemplet indtryk af, at det kun er de meget rige, der i dag betaler topskat. Henning Dyremose kom for skade at sige, at han "kun" tjente 30 mio. kroner på kapitalfondes opkøb af TDC. Og det var åbenbart ikke særlig meget i hans verden.

Kristian Jensen erkender, at den konkrete effekt af en topskattelettelse er svær at vurdere. Men at den er mere end »marginal«, føler han sig overbevist om, skriver Børsen.

Hvor uenigheden før stod mellem V og K, så ser det ud til, at splittelsen også findes internt i de borgerlige partier. Og hele miseren bliver mere og mere komisk at følge.

Kilde: Børsen.

Ingen kommentarer: