tirsdag, november 28, 2006

Rhode slipper med advarsel

TV2 Radios direktør, den tidligere Venstre-politiker Jens Rohde, slap for videre påtale, da TV2's bestyrelse på et møde tirsdag drøftede hans udtalelser om Helle Thorning-Schmidts politiske evner.

En enig bestyrelse erklærede sig tilfreds med den advarsel, som administrerende direktør Per Mikael Jensen gav radiochefen i søndags - og udsigten til en fyring, hvis det gentog sig.

På et pressemøde i Odense meddelte bestyrelsen ifølge Ritzau, at den "finder det yderst uhensigtsmæssigt, at en så centralt placeret leder i TV2-koncernen finder anledning til at lufte sine politiske holdninger."

Det socialdemokratiske medlem af bestyrelsen, Gina Øbakke, der havde ønsket sagen drøftet, erklærede sig tilfreds med bestyrelsens udmelding.

Spørgsmålet står dog stadig til at blive taget op på politisk niveau, da den socialdemokratiske medieordfører, Mogens Jensen, fortsat vil tage sagen op med den ansvarlige minister, kulturminister Brian Mikkelsen. Det er dog tvivlsomt, om der kommer noget ud af det. Ministeren kan nok ikke gøre meget andet end at henholde sig til TV2's egen beslutning og that's it. Men Rhode skal passe på fremover. Et godt vil nok være, at han skal undlade at deltage i "portrætinterviews" - og generelt passe på med at sige noget som helst om politikere eller dansk politik generelt.

Ingen kommentarer: