lørdag, marts 03, 2007

DF: Mogens Camre vil i Folketinget

Den 70-årige, tidligere socialdemokrat har besluttet, at han vil stille op til Folketinget for Dansk Folkeparti ved næste valg

Dansk Folkepartis kontroversielle EU-parlamentariker, Mogens Camre, forbereder sig på at tage hul på en ny politisk karriere.

Den 70-årige, tidligere socialdemokrat har besluttet, at han vil stille op til Folketinget for Dansk Folkeparti ved næste valg - og partiets top har nikket til beslutningen.

- Jeg er 70 år, men det er jo ingen alder nu om stunder. Min far arbejdede som adm. direktør, til han var 87, så jeg tror, jeg holder et par dage endnu, siger Mogens Camre til Ekstra Bladet.

Camre har i snart to valgperioder repræsenteret Dansk Folkeparti i EU-Parlamentet. Og en tredje periode har han ikke lyst til.

Opnår han valg, er det en særdeles erfaren politiker, Dansk Folkeparti får i Folketinget. Camre blev valgt til Folketinget første gang i 1968 og sad der frem til 1987.

Mogens Camre var i sin tid opstillet i Valby-kredsen i København, men om han skal tilbage til København er ikke sikkert. Vi gætter på at Camre overtager Pia Kjærsgaards kreds når hun som ventet flytter til Kalundborg.

Kilde: Jyllands-Posten

fredag, marts 02, 2007

Reklame: Politi vs. Voldspsykopater på justitsen.dk

Vi vil igen gerne gøre lidt reklame for vores venner på www.justitsen.dk der minut for minut kommenterer begivenhederne fra København, med indsigtsfulde kommentarer om politiets udstyr og strategi samt juridske spørgsmål og svar. Sammen med TV2/News en uvurderlig ressource når man skal følge drengenes kamp mod de autonome voldspsykopater.

Borgmester rystet og skuffet over Køge Boldklub

Køge Kommunes nyvalgte socialdemokratiske borgmester Marie Stærke er overrasket over, at Køge Boldklubs økonomi er så dårlig, og hun erklærer sig både skuffet og rystet.

Et stort hul i Køge Boldklubs økonomi resulterede sent torsdag aften i, at boldklubben valgte at indsende en begæring om betalingsstandsning gældende fra fredag på grund af nogle ”uafklarede økonomiske spørgsmål” ved selskabets finansiering, som Køge Boldklub selv skrev i den pressemeddelelse de sendte ud i forbindelse med konkursbegæringen.

Ifølge lokalavisen Lørdags-Avisens oplysninger handler disse ’uafklarede økonomiske spørgsmål’ dels om et underskud på fem millioner kroner, et yderligere efterslæb på i alt fem millioner kroner, og samtidigt et stadionprojekt der ikke kan generere det forventede økonomiske overskud til en overbygning og de investorer, der måtte stå bag det nye stadion Køge Park

Den manglende økonomi i et nyt storstadion skyldes dels leje- og afdragsperioden, og dels at Køge Kommune ikke kan give grønt lys til det ønskede antal kvadratmeter til detailhandel i et nyt stadion, og dermed mindre indtægt end folkene bag projektet ønsker.

Køges borgmester Marie Stærke er dybt forundret over den dårlige økonomi i Køge Boldklub.

- Jeg er overrasket over at Køge Boldklubs økonomi er så dårlig. Det er bestemt ikke det billede der er givet til os politikere under forhandlingerne, og jeg er både skuffet og rystet. De sidste 24 timer må siges at have givet os alle et noget andet billede end det vi havde, siger Marie Stærke til Lørdags-Avisen.

Borgmesteren understreger dog, at hun selvfølgelig ønsker at en overbygning fortsat kan realiseres.

- Men nu vil jeg da vente på hvad Køge Boldklub kommer med af udspil. Det må være deres opgave at komme videre her fra, siger Stærke.

Kilde: Bold.dk

Eksborgmester bliver folketingskandidat

Aars Kommunes tidligere borgmester Knud Kristensen er ny folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti i Himmerlandskredsen. Han sidder i dag i byrådet i Vesthimmerland

Knud Kristensen slutter sig nu til den lange række af tidligere borgmestre, der gerne vil i Folketinget. På et opstillingsmøde torsdag aften blev Aars Kommunes sidste borgmester kåret som konservativ folketingskandidat i Himmerlandskredsen.

Oprindeligt ville Knud Kristensen gerne have været borgmester i Vesthimmerlands Kommune, men tabte i et tæt opgør til Jens Lauritzen (V). Nu glæder han sig til i stedet at kæmpe om en plads i Folketinget med andre konservative kandidater som Lene Espersen og Jakob Axel Nielsen.

- Der er ingen tvivl om, at Nordjylland i særdeleshed har brug for en repræsentant på Christiansborg med en erhvervsmæssig indsigt og forståelse for erhvervslivet, siger Knud Kristensen til Nordjyske.

Som kandidat afløser han Per Larsen, der er byrådsmedlem i Hjørring Kommune og medlem af regionsrådet i Region Nordjylland.

Kilde: Danske Kommuner.

Socialdemokraternes hovedkontor besat

Socialdemokraternes partikontor på Danasvej i København er besat, oplyser en talsmand for gruppen, der kalder sig "Aktionsgruppen for Frustrerede Københavnere."

- Vi har gjort det i frustration over den katastrofale uansvarlighed, som Socialdemokraterne har udvist i sagen om Ungdomshuset, fremgår det af en pressemeddelelse.

En aktivist udtaler, at de først vil forlade bygningen, når der er fundet en løsning på problemet, som de unge kan acceptere.

DSUs hovedkontor befinder sig samme steds, og her optog en af de ansatte, Peter Strauss, en video med en erklæring fra BZ'erne. Videoen og billeder kan ses på hans weblog.

Kilde: TV2

21 mio. på fly, tog og taxa

Folketingspolitikere tog sidste år bus, tog, fly og taxa sidste år for 21 millioner kroner. Det fortæller Nyhedsavisen i dag.

Politikerne har adgang til fri transport mellem hjemmet og Christiansborg samt i hele landet ifm. politiske møder.

Alle folketingspolitikere er udstyret med et frikort til DSB 1. klasse, men flybilletter skal bestilles i Folketingets rejsekontor, ligesom taxabonnerne kun kan bruges mellem enten Hovedbanengården eller Lufthavnen og Christiansborg, samt tilsvarende på den anden side, mellem hjem og banegård/lufthavn.

Nyhedsavisens noget sarkastiske kommentar til opgørelsen lyder:

Enten har vi for mange politikere på Christiansborg, eller også har politikerne for mange penge. Helt Ærligt holder dog muligheden åben for, at begge svar er korrekte.


Der er vi dog noget uenige her på bloggen. Det er en fin ordning, som danske politikere har. Der er ingen tvivl om, at de har brug for at kunne komme rundt i landet til møder og arrangementer, og naturligvis skal de ikke selv betale for at tage ud og holde taler rundt om i landet, ligesom de heller ikke skal betale for at køre til København hver dag.

Alternativet ville være, at ingen politikere kom ud i landet, og alle ville flytte til København.

Kilde: Nyhedavisen.

Enhedslisten skal på budget-kursus

Enhedslistens politikere på Københavns Rådhus har taget konsekvensen af uoverskuelige regnskaber og budgetter. De folkevalgte sendes nu på økonomistyringskurser, og internt vil partiet oprette en vidensbank.

- Baggrunden for det hele er underskuddet i Børne- og Ungdomsforvaltningen. Vi tager også vores del af ansvaret, og vi må konstatere, at vi ikke har været gode nok. Derfor har vi nu taget initiativ til økonomistyringskurser, forklarer Morten Kabell (EL), der indtil for nylig var medlem af Børne- og Ungdomsforvaltningen til Nyhedsavisen fredag.

- Medlemmerne vil blive undervist af kommunalrevisorer og jurister, så vi bedre kan gå ind og vurdere, om regnskaber og budgetter ser fornuftige ud, siger Morten Kabell.

Kabells afløser i det underskudsramte Børne- og Ungdomsudvalg er Allan Mylius Thomsen. Ved sidste valg sprængte han partilisten, og han er som andensuppleant netop trådt ind i Borgerrepræsentationen.

- Jeg har meget brug for de kurser for at kunne gennemskue, hvad der sker, ellers har jeg ikke en skrædders chance i helvede for at vide det. Før mit første udvalgsmøde fik jeg 5,5 centimeter papir, og det er noget af en stabel, skulle jeg hilse at sige, siger Allan Mylius Thomsen, der indtil videre skal være i Borgerrepræsentationen et halvt år.

Kilde: Nyhedsavisen.

Carina C. mister sin spindoktor

Pressechef i Familie- og Forbrugerministeriet, Mette Hovmand stopper.

Mette Hovmand har sagt ja til et job som projektleder i Radius Kommunikation A/S fra 1. maj 2007.

- Jeg er ked af at sige farvel til en betroet medarbejder, som har været en utrolig stærk støtte for mig i min første tid som familie- og forbrugerminister. Jeg har lært Mette Hovmand at kende som en yderst kompetent og effektiv pressechef, og jeg er overbevist om, at hun vil blive en stor gevinst for sin nye arbejdsgiver, siger familie- og forbrugerminister Carina Christensen (K) i en pressemeddelelse.

Mette Hovmand vil frem til sin fratræden 1. april fortsat være kontaktled mellem pressen og ministeren.

Det er den anden pressemedarbejder, ministeren mister på kort tid. For få uger siden forlod pressemedarbejder Jenny Bøving også Familie- og Forbrugerministeriet til fordel for en stilling på Københavns Rådhus.

Men mon ikke, Carina Christensen gerne selv vil udpege en af sine nærmeste rådgivere, og det kan vel også have spillet ind på Mette Hovmands beslutning.


Kilde: TV2|Politik.

Hovmand på kollisionskurs med regeringens politik

Venstres gruppeformand i Folketinget, Svend Erik Hovmand, stiller sig i et læserbrev i Nordjyske Stiftstidende torsdag i opposition til regeringens officielle politik på sygehusområdet. I læserbrevet gør han sig til talsmand for at bevare de små sygehuse.

"Man har vel som almindelig borger lov til at undre sig lidt over, hvorfor regionerne - inspireret af eksperterne - absolut skal nedlægge det ene sygehus efter det andet - og den ene skadestue efter den anden. Og da især hvis man ikke sætter noget andet - og bedre - i stedet", lyder en passus i Hovmands læserbrev.

Det står i skærende kontrast til den strømpil, som regeringen har angivet over for regionerne. Her er målsætningen færre og større sygehuse.

Sundhedsordfører Jens Peter Vernersen (S) vil bore i uenigheden med spørgsmål til indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Ministeren skal svare på, om han er enig med Hovmand, og om der er forskel på Venstres og regeringens politik på området.

- Det er jo helt utroligt det læserbrev. Det er helt utroligt, at man kan skrive sådan et læserbrev, og samtidig føre en helt anden politik i virkeligheden, siger han.

Kilde: Ritzau via EB.dk

500 indlæg

Så rundede Dansk Politik de første 500 indlæg.

Lebech vil have valg på internettet

Borgerne skal kunne afgive deres stemmer ved politiske valg uden at gå uden for døren.

Det mener Frederiksberg Kommunes borgmester Mads Lebech (K), der har gode erfaringer fra valg til ældreråd i Frederiksberg. Her gik valgdeltagelsen frem fra 36,1 procent til 40,3 procent, da kommunen indførte elektronisk valg første gang.

- Digitale afstemninger giver en større valgdeltagelse generelt. Det er positivt i tider, hvor engagement og deltagelse ved valg mange steder er vigende, siger han til Computerworld.

Det bliver dog afvist af Indenrigsministeriet og Folketinget. Valgkonsulent i Indenrigsministeriet Anne Birte Pade mener ikke, at sikkerheden er god nok.

- Nøgleproblemet er, at stemmeafgivning hjemme eller på arbejdspladsen giver problemer med at fastslå vælgernes identitet og at de ikke udsættes for påvirkning under stemmeafgivningen, siger hun.

Videnskabsminister Helge Sander (V) vil dog bede IT- og Telestyrelsen om at lave en statusrapport over elektroniske valg og vil derefter drøfte valgformen med indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Kilde: Computerworld.

Ungdomspolitikere går sammen om ulandshjælpen

Imens partierne skændes, så bygger de unge bro. Sådan ser det i hvert fald ud, efter at seks af landets politiske ungdomsorganisationer er blevet enige om et udspil, "Større og bedre", til Danmarks fremtidige udviklingsbistand.

En enighed som ville vække en del opsigt, hvis den foregik på tværs af moderpartierne.

De ideologiske skel har der ikke været plads til i det her udspil, som Venstres Ungdom, Konservativ Ungdom, Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, SF's ungdom, Radikal Ungdom og Kristendemokratisk Ungdom står bag.

- Partiegoistiske motiver og ideologiske forskelligheder er tilsidesat for at opnå enighed om så konstruktive og substantielle politiske anbefalinger som muligt. Det er vores håb, at dette samarbejde kan tjene som forbillede for det danske Folketing, skriver de unge i en fælles pressemeddelelse.

Udspillet bliver fredag overrakt til udviklingsminister Ulla Tørnæs (V), og lørdag holder ungdomspolitikerne en konference om udspillet på Christiansborg. De unge politikere er blevet enige om punkterne efter et års samarbejde med FN's udviklingsprogram UNPD om FN's mål for 2015.

De mener, at Danmark skal hæve udviklingsbistanden til 1 procent af bruttonationalindkomsten, eftergive udviklingslandenes gæld uden at det koster bistandskroner og gøre bistanden mere effektiv ved at fokusere på årsagerne til fattigdom fremfor symptomerne.

En række tidligere toppolitikere roser udspillet, og flere af dem hæfter sig ved samarbejdet på tværs af ideologier. Heriblandt Gert Petersen, der var SF's partiformand i perioden 1974-91, samt fhv. V-formand, Uffe Ellemann Jensen.

Dansk Folkepartis Ungdom valgte fra starten ikke at være med, fordi foreningen ikke regner med at kunne nå til enighed med de øvrige partier, som formand Kenneth Kristensen siger til Ritzau. Samtidig går organisationen "ikke ind for ulandsbistanden overhovedet".

Fakta om udspillet til Danmarks fremtidige udviklingsbistand, som seks politiske ungdomsorganisationer har udarbejdet sammen.

Fire af punkterne fra det udspil, som de seks politiske ungdomspartier vil overrække til udviklingsminister Ulla Tørnæs fredag:

- Hæv udviklingsbistanden til 1 procent af bruttonationalindkomsten.
- Eftergiv udviklingslandenes gæld uden at det koster bistandskroner.
- Gør bistanden mere effektiv og lad den fokusere mere på grundlæggende årsager til fattigdom end på symptomerne.
- Koncentrer halvdelen af den danske indsats om det, vi er gode til, og lad den anden halvdel gå gennem FN.

Kilde: Ritzau

Ministerium reklamerer for øl og sodavand

Bryggeriet Harboe og sodavanden Faxe Kondi får god reklame fra Transportministeriet i en animationsfilm, der skal vise, hvordan en eventuel bro mellem Danmark og Tyskland over Femern Bælt vil tage sig ud.

Transportminister Flemming Hansen (K) kæmper for tiden en hård kamp for at lukke en aftale om en fast forbindelse over Femern Bælt. I den forbindelse er der lavet en animationsfilm, der skal vise, hvordan en bro kommer til at se ud. I animationsfilmen kører lastbiler med tydelige logoer fra Faxe Kondi og Harboe på broen.

- Vi mener ikke, det er en offentlig myndigheds rolle at bringe reklame for private virksomheder, siger Agnete Sigurd, jurist i Forbrugerrådet, om filmen.

Den befinder sig på ministeriets hjemmeside og kan også bruges i fjernsynet, hvis tv-stationer ønsker at illustrere indslag om broen. På hjemmesiden tager ministeriet det fulde ansvar for filmen.

- Transport- og Energiministeriet har fået produceret en kort animationsfilm, der tager seeren med på en tur over broen over Femern Bælt, står der.

Ministeriet henviser til Sund og Bælt A/S, der står for den overordnede styring af broerne over Storebælt og Øresund og planlægningen af broen over Femern Bælt.

Markedsføringsloven slår fast, at en reklame skal fremstå på en måde, så den klart bliver opfattet som en reklame uanset dens form og medium. Det mener Forbrugerrådets jurist ikke, at Transportministeriet lever op til.

- De bør overholde de regler, der er på det øvrige marked, nemlig at fortælle hvornår det er en reklame, slår Agnete Sigurd fast.

Kilde: Ritzau.

Karen Jespersen kandidat fra Favrskov

Karen Jespersen fik torsdag aften sit første folketingskandidatur i hus som Venstre-kvinde.

Det var Venstre-medlemmerne i Favrskov Kommune, der gav hende kandidaturet, da partiet holdt opstillingsmøde i kulturhuset Inside i Hammel. Og Karen Jespersen blev valgt med applaus - uden modkandidater.

Borgmesteren i Favrskov Kommune, Anders G. Christensen (V), har igennem hele forløbet været en varm fortaler for, at Karen Jespersen bliver spidskandidat for Venstre i Favrskov-kredsen.

- Jeg er rigtig godt tilfreds. Jeg synes, at Karen har nogen rigtig gode budskaber at byde på overfor de udfordringer, vi står overfor. Jeg synes, det er flot, at hun vil bakke op om hele arbejdet med kvalitetsreformen, som statsminister Anders Fogh Rasmussen arbejder på, sagde Anders G. Christensen til Ritzau kort efter valget af Karen Jespersen.

KildE: Jyllands-Posten.

Oppositionspartier vil genindføre gruppeeksamen

Socialdemokraterne, De Radikale og Socialistisk Folkeparti vil have genindført gruppeeksamen, som regeringen besluttede at afskaffe i 2005.

Gymnasieskolens Netnyheder skriver torsdag, at de tre partier har fremsendt et beslutningsforslag til Folketinget. Forslaget handler dels om at genindføre frihed til forskellige eksamensformer, dels om at iværksætte et udviklingsprogram med henblik på at udvikle eksamens- og prøveformerne.

Af bemærkningerne til forslaget fremgår det bl.a., at udviklingsprogrammet skal dække alle uddannelsesniveauer og omhandle både individuelle prøver og gruppeeksaminer. Uanset prøveform ønsker forslagsstillerne, at der fortsat gives individuelle karakterer.

Det ligger endnu ikke fast, hvornår beslutningsforslaget kommer til behandling i Folketinget.

Da 178 skoleelever fra 8. og 9. klasse i starten af februar deltog i det årlige ungdomsparlament i Folketinget, gik ét af de unges forslag på at genindføre gruppeeksamen i matematik, fysik/kemi og biologi i folkeskolen.

Det fik Socialdemokraternes uddannelsesordfører, Christine Antorini, til at bebude, at partiet ville arbejde for at genindføre gruppeeksamen.

Kilde: Gymnasieskolens Netnyheder

torsdag, marts 01, 2007

Oppositionen stiller krav til energi-aftale

Socialdemokraterne, SF og De Radikale lægger pres på regeringen forud for forhandlingerne om fremtidens energiforsyning. Partierne vil have sikkerhed for at energiaftalen fra 2004 bliver overholdt, ellers vil de ikke indgå en ny aftale. Det kom frem på et fælles pressemøde, som godt nok blev lidt overskygget af dagens begivenheder på Nørrebro.

Ifølge aftalen fra 2004 skal der bygges to havvindmølleparker på hver 200 megawatt. De skal ligge ved Horns Rev ud for Esbjerg og ved Rødsand syd for Lolland, og de skal begge levere strøm fra næste år. Men Energistyrelsen regner først med at havvindmølleparkerne er i drift i 2009 og 2010.

Aftalen indeholder også en skrotningsordning for gamle vindmøller på land. Nye og større møller skal sikre 350 MW ny kapacitet inden udgangen af 2009. Men de to seneste år er der kun opstillet henholdsvis to og ni møller i Danmark.

Derfor kræver en samlet opposition nu, at regeringen skal leve op til disse mål, før de vil diskutere en ny aftale.

Lsæ mere hos DR.

Karen Jespersens skæbne afgøres i Hammel

Medlemmerne af Venstre i Favrskov Kommune har i aften mulighed for enten at vende tommelfingeren op eller ned til Karen Jespersens folketingskandidatur.

Karen Jespersen får præcis 10 minutter til at overbevise Venstre-medlemmerne i Favrskov Kommune om, at hun skal være kredsens folketingskandidat ved næste folketingsvalg.

Men meget tyder på, at hun ikke behøver at finde de helt store talegaver frem, da hun formentlig ikke vil få nogen modkandidater, når Venstre i Favrskov torsdag aften holder opstillingsmøde i kulturhuset Inside i Hammel.

- Jeg tror ikke, at der dukker andre kandidater op, men skulle det scenarium blive til virkelighed, er jeg ret overbevist om, at Karen Jespersen vil blive valgt med et meget markant flertal, siger borgmester i Favrskov Kommune, Anders G. Christensen (V), til Ritzau.

Han har igennem hele forløbet været en varm fortaler for, at Karen Jespersen bliver spidskandidat for Venstre i Favrskov-kredsen.

- Uanset om der er én eller flere kandidater, så forventer jeg, at vi får et godt opstillingsmøde. Jeg håber selvfølgelig, at vi får valgt Karen Jespersen, siger Anders G. Christensen.

Karen Jespersen og eventuelle andre kandidater vil få 10 minutter til at fortælle, hvad de vil arbejde for i Folketinget, hvis de bliver valgt.

I alt 700 medlemmer af Venstre i Favrskov Kommune har mulighed for at møde op i kulturhuset i Hammel

Vi vil her på bloggen godt sætte en rund femmer på, at der ikke kommer modkandidater, og at Jespersen bliver valgt med rungende applaus. Faktisk vil det undre, hvis der kommer så meget som en kritisk bemærkning fra de helt sikkert mange fremmødte.

Byrådsmedlem skifter fra K til V

Det er få medlemmer af den konservative byrådsgruppe i Hørsholm Byråd, der bestemmer partiets politik. Det mener Birger Bøgeblad, der derfor har skiftet sit medlemskab af Det Konservative Folkeparti ud med et medlemskab af Venstre.

- Flertallet i den konservative gruppe har den opfattelse, at kun få af gruppens medlemmer skal tegne partiet. Det betyder, at den bredde, der er i gruppens kompetence, ikke anvendes optimalt, siger han ifølge Danske Kommuner

Birger Bøgeblad er uenig med den konservative byrådsgruppes politik på en række forskellige områder. Blandt andet mener han, at de konservative bærer en stor del af skylden for, at der ikke er fundet en løsning i spørgsmålet om Rungsted Havn.

Kilde: Danske Kommuner.

S: Rydningen handler ikke om at være fair

Politet skal udfylde sin opgave, og den handler ikke om at være fair. Den handler om at overdrage Jagtvej 69 til de retmæssige ejere, mener Socialdemokraterne.

Når politiet torsdag rydder Ungdomshuset på Jagtvej 69, handler det ikke om at være fair. Derfor er det helt fint, at politiet foretager en overraskende rydning af huset, mener Socialdemokraternes næstformand i folketingsgruppen, Morten Bødskov.

- Det er politiets ansvar at finde ud af at håndtere den opgave, som man har fået af fogedretten. Og der er jo ikke noget fairness hensyn i den her sammenhæng, siger Bødskov.

Politet skal kun tænke på at udfylde den opgave, der består i at overlevere huset til de retmæssige ejere, Faderhuset, mener han. Bødskov vil ikke blande sig i aktionens tidspunkt, men blot håbe på, at Nørrebro ikke ender i samme situation som i december, hvor mange hundrede unge kom op at slås med politiet.

Kilde: Ritzau

Følg rydningen af Ungdomshuset (næsten) live

Vi vil gerne lige reklamere for dagens bedste tilbud på Nettet. Vores venner på www.justitsen.dk live-blogger hele dagen om rydningen af Ungdomshuset.



Billedet er fra Politiken. Tak for lån.

Folketingsmedlem har udsigtsgrunde til en formue

Venstres fødevarepolitiske ordfører, landmand Jens Kirk fra Ringkøbing, har solgt sin mælkekvote og afhændet sine jerseykøer. Det bringer et attraktivt udsigtsbyggeri langs Ringkøbing Fjord sydøst for Ringkøbing tættere på virkeligheden, idet Jens Kirks jord grænser op til et eftertragtet parcelhuskvarter kaldet Guldkysten på grund af den attraktive udsigt, skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern torsdag.

Borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Torben Nørregaard (V) er positivt stemt for at udvide Ringkøbing i retning af Jens Kirks forgyldte fjordudsigt.

- Det er helt sikkert meget naturligt at forlænge byen mod Velling. Jeg kan ikke se andet end, at det er en kommende og meget spændende mulighed, pointerer borgmesteren ifølge avisen.

Umiddelbart kan en udstykning tænkes at indbringe Jens Kirk mellem 50-100 millioner kroner, og borgmesteren afviser da heller ikke, at folketingsmedlemmet selv kommer til at stå for en eventuel udstykning.

I så fald bliver det ikke første gang, at venstrepolitikeren Jens Kirk sælger attraktiv jord til bebyggelse i byen, idet han for godt 17 år siden solgte jord fra bedriften til et nyt villakvarter.

Imidlertid afviser Jens Kirk at have konkrete udstykningsplaner.

- Jeg får nu mere tid til at tænke over mulighederne, men jorden er tilsået med vintersæd, så jeg fortsætter i landbruget som planteavler, siger Jens Kirk til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Kilde: Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Nyhedsmagasin for den offentlige sektor lukker

Foreningen af Danske Regioner har mistet et magasin for nyheder, analyser og debat om den offentlige sektor, som regionspolitikerne ellers havde sat sig for skulle erstatte de gamle amters blad, Mandat, efter kommunalreformen.

Firmaet EC-1 Media Aps, der udgav Struktur, er nemlig gået konkurs. Udgiveren arbejder på at genrejse et magasin for den offentlige sektor, oplyser han til Ritzau.

Danske Regioner har på informationssiden droppet Mandat for at koncentrere sig om presseudtalelser. Regionsformanden, Bent Hansen, har slået på, at samarbejdet med Struktur ville have sikret en helt uafhængig nyhedsdækning af regionerne.

Kommunernes Landsforening er fortsat med selv at stå for sit eget nyhedsmagasin, Danske Kommunerne, men der kommer altså intet magasin om det andet lokale administrative- og politiske led i Danmark længere.

onsdag, februar 28, 2007

V skifter ud i Greve Byråd

Kenneth Barett (V) fra Mosede (det er vist en forstad til forstad...) har bedt om at træde ud af Greve Byråd, hvor han har repræsenteret Venstre siden 2002. Hans plads overtages af 45-årige Henrik Kjer (V) fra Tune.

Når Kenneth Barrett, 42, der gik 576 personlige stemmer ved kommunalvalget i november 2005, ikke vil være medlem af byrådet mere, er det af arbejdsmæssige årsager. Det skriver han i sin ansøgning til byrådet, som man skal, når man ønsker at træde ud i utide. Han driver sit eget revionsfirma Kennth Barett med flere ansatte, og for Greve Byråd er det en formssag at opfylde hans ønske.

Eneste krav er, at der skal et andet medlem ind i stedet. Egentlig skulle det have været 62 årige Knud Phil fra Tune, som har siddet i byrådet før. Han er 1. suppleant for Venstre til Greve Byråd, men han kan ikke afse tid til det politiske arbejde, da hans job i Vejdirektoratet kræver mange rejser, især til udlandet. Det har han skrevet og forklaret byrådet.

2. suppleanten. Henrik Kjer, vil derimod gerne takke ja til det nye hverv. Han er til daglig projektleder i Køge Kommunes tekniske forvaltning og tilbringer fritiden med sin hustru og to børn, når han da ikke lige spiller golf. Disse oplysninger har han skrevet i sin præsentation op til seneste kommunalvalg, hvor han med 127 personlige stemmer ikke blev valgt ind.

Henrik Kjer er medlem af Greve Byråd efter 27. februar.

Her på bloggen har vi en lille formodning om at Kenneth Barett ikke ville have så travlt med arbejdet, hvis Venstre havde haft flertallet og han havde haft en fin udvalgsformandspost. Men det er jo ren spekulation for vores side.

Kilde: Sydkysten

V: Jørgen Winther overvejer stop

Venstres folketingsmedlem Jørgen Winther, der i 20 år har repræsenteret Mariagerkredsen, har takket nej til partiets tilbud om opstilling i såvel Mariagerkredsen som i begge Randers-kredse. Det skriver Randers Amtsavis.

- Jeg går i tænkeboks. Jeg er blevet spurgt, om jeg ville stille op, men har takket nej. Jeg er 61 år og vil gerne vente et års tid med at beslutte, om jeg stiller op igen. Har jeg stadig lyst til politik næste forår, vil jeg prøve at finde en kreds et sted i Jylland, siger Jørgen Winther per telefon fra Folketinget.

Jørgen Winther har siddet i Folketinget siden maj 1988. Han blev opstillet i Venstres Hobro-kreds i 1981 og har siden 1984 været opstillet i Mariagerkredsen. Han var midlertidigt medlem af Folketinget i november-december 1987 og har været partiets sundhedsordfører siden valget i 1988.

Jørgen Winther har i Folketinget været formand for udenrigsudvalget, delegeret ved FN's generalforsamling, formand for udvalget vedrørende det etiske råd og formand for udvalget for udlændinge- og integrationspolitik.

Det er vist stadigvæk for tideligt at spå om hvem der eventuelt skal afløse Jørgen Winther.

Hjort sat på plads af Fogh

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) fik én over fingrene af chefen, da statsminister Anders Fogh (V) onsdag kommenterede sin ministers forslag om, at den borgerlige tænketank CEPOS burde være medlem af Det Økonomiske Råd.

En samlet regering går ind for lovforslaget om, hvordan rådet skal sammensættes - og CEPOS står ikke på listen, understregede statsministeren på sit ugentlige pressemøde.

- Alle ministrene går ind for forslaget, også Claus, sagde Anders Fogh Rasmussen. Samtidig sagde han, at han værdsætter CEPOS's arbejde.

tirsdag, februar 27, 2007

Meningsmåling: Irak-retræte er indenrigspolitik

Regeringen trækker de danske styrker ud af Irak af indenrigspolitiske årsager. Sådan lyder vurderingen fra et flertal af danskerne i en ny meningsmåling, som Catinet har gennemført for Ritzau.

Hele 39,7 procent af den voksne del af befolkningen mener, at den politiske situation i Danmark er den afgørende faktor for Irak-retræten, mens 41,3 procent ser det som en kombination. Kun 10,1 procent er af den opfattelse, at situationen i Irak har haft størst betydning.

Socialdemokraterne mener, at det er et udtryk for, at danskerne har "gennemskuet" regeringens plan og kalder den danske Irak-indsats for et historisk nederlag for statsminister Anders Fogh Rasmussen (V).

- Vi er helt oppe i superligaklassen, når det gælder udenrigspolitiske fejltagelser i den nyere danmarkshistorie. Det har været en dundrende fiasko at gå med i alliancen med USA's præsident, George W. Bush, om at besætte Irak. Og for ikke at få for mange smæk herhjemme vælger Fogh at trække sig ud og efterlade det rod, han selv har lavet, til irakerne, siger Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, til Ritzau.

Forsvarsminister Søren Gade (V) forstår godt befolkningens reaktion, som den fremgår af meningsmålingen, men han mener samtidig, at fakta taler for regeringen.

- Folk kan da trække på smilebåndet, hvis de vil. Men irakerne har sagt, at de er klar til at overtage sikkerheden i syd. Og vi har holdt løftet til dem om, at når de overtager ansvaret, så skal vi ud. Hvornår skulle vi ellers have trukket os ud. Når der er lige så fredeligt som i København eller Århus, siger Søren Gade.

Den dugfriske Catinet-måling viser også, at danskerne generelt bakker op om beslutningen om at trække soldaterne hjem fra Irak. Samme billede fremmaner en meningsmåling, som Gallup har gennemført for Berlingske Tidende. 67 procent af danskerne mener, at det er rigtigt at hente soldaterne hjem. Kun 12 procent finder det forkert at trække de godt 450 soldater hjem, mens knap hver fjerde ikke ved, hvad de skal svare. Opbakningen til tilbagetrækningen er størst blandt venstrefløjens og Socialdemokraternes vælgere, mens flertallet blandt Venstres, de Konservatives og de Radikales vælgere er en anelse mindre.

Catinet-målingen hos Ritzau viser dog samtidig, at den samlede effekt af den danske deltagelse i Irak-operationen har haft en negativ effekt for den danske regering.

Kun 6,6 procent af danskerne er blevet mere positivt stemte over for regeringen på grund af deltagelsen i krigen i Irak. 27,4 procent er blevet mere negative, mens 61,5 procent er upåvirkede.

Det er nok det sidste tal, som Anders Fogh hæfter sig mest ved. Det viser nemlig, hvor vigtigt det er at måle, hvor meget en given sag betyder for folk. Der er næppe mange danskere, der vil flytte sit kryds pga. Irak-krigen. Hverken til den ene eller anden side.

mandag, februar 26, 2007

Pernille Frahm erstatter Homann under barsel

I de næste fire måneder vil Pernille Frahm (SF) være tilbage i Folketinget. Hun indtræder for Morten Homann (SF), der er på barselsorlov.

Pernille Frahm, der er gift med SF-formand Villy Søvndal, har tidligere repræsenteret SF både i Folketinget og Europarlamentet.

Frahm overtager ordførerskaber på uddannelses- og socialpolitik, mens Homanns ordførerskaber på skat, forskning, bolig og trafik fordeles mellem de øvrige medlemmer.

Homann er på barselsorlov de næste fire måneder. Han genopstiller ikke ved næste folketingsvalg, hvorimod Frahm allerede har annonceret sin hjemkomst til den danske politiske scene.

Dansk Politik flytter

Dansk Politik runder snart 500 indlæg. Der er hver dag ca. 200, der lægger vejen forbi, for at høre sidste nyt fra den danske politiske scene.

Det har overrasket, at der er så stor interesse for bloggen, men naturligvis kun på den posive måde.

Derfor er der nu indkøbt et domæne, som vi flytter over på. Fremover skal du altså skrive www.dansk-politik.dk i din browser, hvis du vil følge med og diskutere i kommentarfelterne.

Vi håber, at det nye domæne er oppe og køre i løbet af en dags tid.

Hvis du linker til Dansk Politik skal du altså også opdatere links. Denne side vil nemlig ikke blive opdateret længere.

Køber gods og forlader politik

Svend Brodersen sprang en bombe i Venstres byrådsgruppe i Kolding Kommune, da han afslørede, at han med øjeblikkelig virkning forlader lokalpolitik. Årsagen er, at han har købt Gram Slot og Nybøl godser, og en del af betingelserne for købet, er, at han forlader politik. Det fortæller Danske Kommuner.

- Det er et stort projekt, der kræver både min kone og mig på fuld tid. Jeg har lovet at holde mig fra politik i de første fem år som en betingelse for handelen, men det har været mit liv i ni år, og jeg har ikke mistet lysten til det, siger han til Jyske Vestkysten.

Svend Brodersen var Venstres borgmesterkandidat i Kolding Kommune, 2. viceborgmester og formand for byrådsgruppen. Byrådsgruppen vil mødes hurtigst muligt for at finde en afløser til og forventer at have en spidskandidat til borgmesterposten i år eller næste år.

Kilde: Danske Kommuner.

Nævninge rekrutteres stadig fra partierne

Netop nu vælger kommunerne de nævninge og domsmænd, der skal dømme i by- og landsretterne de næste fire år. Men selvom der har været massiv kritik af de nuværende nævningeting - så er der intet nyt under solen, nu når de nye vælges. Det viser en rundringning til landets tyve største kommuner som P3 Nyheder og Radioavisen har lavet.

Kommunerne gør nemlig det samme, som de har gjort de sidste mange år, når de sammensætter de grundlister, der skal vælges domsmænd og nævninge fra.
Og det er at få partierne i byrådene til at rekruttere blandt deres medlemmer.

-På den måde sikrer vi at listerne kommer til at afspejle den danske befolkning på køn, alder og etnisk baggrund, siger Kontorchef i københavns kommune Birgitte Rasmussen, til radioavisen.

Men det er ikke rigtigt, siger advokat og underviser i strafferet, Anders Nehmet.

-Jeg har ikke noget i mod, at partierne rekruterer blandt deres medlemmer. Vi kan bare se, at det ikke dur, når det handler om at få et repræsentativt udsnit af den danske befolkning.

At det er rigtigt bekræfter flere undersøgelser, der viser, at der en overrepræsentation af ældre hvide kvinder og mænd blandt nævninge og domsmænd.

Justitsminister Lene Espersen er netop nu på vej med en bekendtgørelse, der skal indskærpe over for kommunerne, at grundlisterne skal være sammensat, så de afspejler den danske befolkning.

- Kommunerne skal gøre sig mere umage, for det er vigtigt for vores retssikkerhed, siger Lene Espersen til P3 Nyheder og Radioavisen.

Men i følge rundringningen er der kun én kommune, der har taget en ny metode i brug, for at skaffe nævninge og domsmænd, der svarer til befolkningssammensætningen. I Århus vil man nemlig forsøge at nå ud til borgerne ved hjælp af en hvervekampagne, der skydes igang i dag.

-Vi annoncerer i den hustandsomdelte dagspresse, på biblioteker og på vores hjemmeside. Det er vigtigt for os at få fat på yngre mennesker og borgere med anden etnisk baggrund end dansk - også for at leve op til den nye bekendtgørelse, siger chef for borgerservice i Århus Lene Hartig Danielsen.

Kommunerne skal aflevere de nye grundlister til landsretterne senest den 1.april.

Her på Dansk Politik er vi lidt usikre på sagen. På den ene side bør nævningeting naturligvis afspejle befolkningen, så man dømmes af ligemænd. Men på den anden side er vi glade for, at mange af fremtidens og nutidens politikere har eller får mulighed for selv at være en integreret del af retssystemet. Det giver nu engang et mere nuanceret syn på de retssager, som medierne skriver så meget om og kræver politikernes stillingtagen til. Det ville i øvrigt være interessant at finde ud af, hvor mange af de nuværende MF'ere, der selv har eller er nævninge/domsmænd.

Kilde: DR Nyheder.