fredag, marts 02, 2007

Borgmester rystet og skuffet over Køge Boldklub

Køge Kommunes nyvalgte socialdemokratiske borgmester Marie Stærke er overrasket over, at Køge Boldklubs økonomi er så dårlig, og hun erklærer sig både skuffet og rystet.

Et stort hul i Køge Boldklubs økonomi resulterede sent torsdag aften i, at boldklubben valgte at indsende en begæring om betalingsstandsning gældende fra fredag på grund af nogle ”uafklarede økonomiske spørgsmål” ved selskabets finansiering, som Køge Boldklub selv skrev i den pressemeddelelse de sendte ud i forbindelse med konkursbegæringen.

Ifølge lokalavisen Lørdags-Avisens oplysninger handler disse ’uafklarede økonomiske spørgsmål’ dels om et underskud på fem millioner kroner, et yderligere efterslæb på i alt fem millioner kroner, og samtidigt et stadionprojekt der ikke kan generere det forventede økonomiske overskud til en overbygning og de investorer, der måtte stå bag det nye stadion Køge Park

Den manglende økonomi i et nyt storstadion skyldes dels leje- og afdragsperioden, og dels at Køge Kommune ikke kan give grønt lys til det ønskede antal kvadratmeter til detailhandel i et nyt stadion, og dermed mindre indtægt end folkene bag projektet ønsker.

Køges borgmester Marie Stærke er dybt forundret over den dårlige økonomi i Køge Boldklub.

- Jeg er overrasket over at Køge Boldklubs økonomi er så dårlig. Det er bestemt ikke det billede der er givet til os politikere under forhandlingerne, og jeg er både skuffet og rystet. De sidste 24 timer må siges at have givet os alle et noget andet billede end det vi havde, siger Marie Stærke til Lørdags-Avisen.

Borgmesteren understreger dog, at hun selvfølgelig ønsker at en overbygning fortsat kan realiseres.

- Men nu vil jeg da vente på hvad Køge Boldklub kommer med af udspil. Det må være deres opgave at komme videre her fra, siger Stærke.

Kilde: Bold.dk

Ingen kommentarer: