lørdag, marts 17, 2007

Ny formand for DFU

Vi troede aldrig det skulle ske, men efter ikke færre end otte år på posten som leder af Dansk Folkeparti Ungdom faldt Kenneth Kristensen for aldersgrænsen.

Det gav plads til Allan Steen Hansen, der lørdag blev valgt som ny formand på DFUs årsmøde på Rømø.

Han er 27 år og handelsassistent i Brande. Siden 2003 har han været medlem af DFU-hovedbestyrelsen som organisatorisk næstformand, og han er meget glad for sin titel.

Udover at skabe en solid organistation, stærke kampagner og gode kurser for medlemmerne, lovede han også at føre DFs politik videre.

- På det politiske plan vil jeg arbejde for, at Danmark fortsat bliver et godt og harmonisk land at leve i, siger han.

Om 14 dage konstituerer bestyrelsen, som desuden består af fire andre medlemmer, sig endeligt.

Kenneth Kristensen er folketingskandidat i Ballerup-kredsen og det er vist kun ham selv og de mest overbeviste partisoldater der tror at manden med skærebrænderstemmen og de ekstreme holdninger, nogensinde kommer i Folketinget.

Allan Steen Hansen var kandidat til kommunalbestyrelsen i Ikast-Brande Kommune, hvor han ved valget i 2005 fik 67 stemmer og dermed ikke opnåede valg (han er vist 4. suppleant).

Kilde: Nyhedsavisen

KU pegede på Lene Espersen

KU's meget omtalte "straw poll" mellem miljøminister Connie Hedegaard og justitsminister Lene Espersen om hvem der skal være konservativ partileder, når Bendt Bendtsen engang træder tilbage, endte med en ret overbevisende sejr til Lene Espersen.

En afstemning blandt knap 200 deltagere på de unges landsråd gav 62 procent af stemmerne til Lene Espersen, mens 33 procent stemte på miljøminister Connie Hedegaard, og resten stemte blankt. Det oplyser landsformand Kasper Hülsen fra landsrådet for Konservativ Ungdom i Odense.

Bendt Bendtsen holdt tale for Landsrådet, men han gad ikke blande sig i debatten om hvem der skulle afløse ham.

Kilde: Ritzau via Politiken.

fredag, marts 16, 2007

Løkke genopstillet for 20. gang

På et velbesøgt opstillingsmøde med 70-80 fremmødte tirsdag i denne uge på Åbjergskolen i Frederikssund blev indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen valgt til Venstres folketingkandidat i den nye Frederikssundkreds. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det er 21. gang, at Lars Løkke Rasmussen stiller op i denne kreds, som han derfor har et helt særligt tilhørsforhold til, oplyser formand for kandidatbestyrelsen, Bent Raith.

På det lukkede møde for Venstre-folk gjorde Lars Løkke Rasmussen opmærksom på, at det var en helt anden mand, der stillede op i dag end for 21 år siden. Den gang havde han kunnet kaste sig ind i glødende lokale debatter - uden i øvrigt at have indflydelse, der hvor det gjaldt.
Kredsen, der tidligere hed Frederiksværkkredsen, består af områderne Frederiksværk, Frederikssund, Hundested, Jægerspris, Skibby og Slangerup.

Lars Løkke Rasmussen, der er tidligere amtsborgmester i det nu nedlagte Frederiksborg Amt, er selvfølgelig storfavorit til at blive stemmesluger nummer et i den nye nordsjællandske storkreds. Han fik næsten 30.000 personlige stemmer ved sidste folketingsvalg.



Kilde: Frederiksborg Amts Avis

torsdag, marts 15, 2007

S søger unge domsmænd

Socialdemokraterne i Struer skal udpege 30 domsmænd, og har valgt at gå en utraditionel vej for at sikre en bred repræsentation der afspejler samfundet mangfoldighed.

Justitsministeren har skærpet kravene til bredden i domsmandskorpset, hvor det hidtil har knebet med at få øje på for eksempel de unge, kvinderne og de etniske minoriteter.

Og derfor har socialdemokraterne i Struer skrevet til elevrådene på Struer Statsgymnasium og Struer Erhvervsskole for at få forslag til unge domsmænd.

Senest på mandag skal elevrådene sende deres forslag til kulturudvalgsformand Niels Viggo Lynghøj Christensen (S), som vil tage forslagene med, når socialdemokraterne skal sammensætte listen med partiets 30 navne.

- Vi er meget åbne for forslag, og vi stiller ikke krav om medlemskab af Socialdemokratiet, siger Niels Viggo Lynghøj Christensen til Dagbladet Holstebro-Struer.

Han ser blandt andet meget gerne, at det også lykkes at repræsentere etniske minoriteter.

Kilde: Dagbladet Holstebro-Struer

Danske parlamentarikere vil have Gud ud af EU

Når den tyske kansler Angela Merkel på EU's 50-års-fødselsdag i næste uge præsenterer et forslag, der skal få den strandede forfatning på ret køl, må der ikke stå et ord om kristendom, Gud eller religion i erklæringen.

Det mener i hvert fald 11 ud af 14 danske europaparlamentarikere, skriver Kristeligt Dagblad. De har skrevet under på et græsrodsinitiativ, der slår fast, at EU er baseret på alle de kulturer, det moderne Europa består af, og retsstaten skal forblive neutral, hvad religion og trosspørgsmål angår. Endelig må EU ikke favorisere én overbevisning frem for andre.

Kilde: Kristeligt Dagblad

S-Kolding lokker Henrik Dam

Socialdemokraterne i Kolding forsøger nu at lokke den tidligere minister og nuværende partisekretær Henrik Dam Kristensen til at blive lokal spidskandidat ved næste folketingsvalg. Det skriver JydskeVestkysten.

Dam Kristensen, der ellers stiller op i Horsens, kommenterer udspillet fra Kolding således:

- Det er ingen hemmelighed, at jeg ønsker at vende tilbage til dansk politik og heller ikke, at jeg er folketingskandidat i Horsens.

Når Kolding alligevel er på jagt efter den populære socialdemokrat, så skyldes det at partiforeningen mener, der skal en stemmesluger som Dam Kristensen til at tage kampen op mod Venstres socialminister, Eva Kjer Hansen, der også stiller op i Kolding.

Kolding-kredsen er blevet opsplittet i to opstillingskredse, og derfor er det næppe sandsynligt, at kredsen får held med at tiltrække hverken Dam eller andre ping'er.

Kilde: JV

onsdag, marts 14, 2007

Connies mand trodser stadig Fogh

Miljøminister Connie Hedegaards (K) mand - Jacob Andersen - vil stadig ikke oplyse sine økonomiske interesser i sit firma, Dansk Kommunikation.

Det fremgår af listen over ministrene og deres ægtefællers økonomiske interesser, som onsdag blev opdateret på Statsministeriets hjemmeside. Listen indgik i regeringsgrundlaget "Nye mål" fra februar 2005, og kom efter sagen om Thor Pedersens (V) mange hemmelige økonomiske forhold.

Miljøministeren har A.P. Møller Mærk-aktier for godt 266.000 kroner i sin ratepension.

Partifællen, familie- og forbrugerminister Carina Christensen, måtte i december 2006 stoppe som direktør for familiefirmaet Rugballe Møbelfabrik. Hendes mand er bestyrelsesformand i selskabet med en egenkapital på 2,7 millioner kroner.

Kilde: Ritzau via JP.

SF: Ny folketingskandidat i Faxe-kredsen

Efter at have vundet en urafstemning er den 34-årige journalist Jesper Gisli blevet stillet op som folketingskandidat i Faxe-kredsen der dækker kommunerne Stevns og (tah dah!) Faxe. Jesper Gisli er journalist på Lørdags-Avisen i Køge, hvor han dækker lokalpolitikken i Køge og omegn og familienavnet Gisli er kendt i byen.

Spidskandidaten for SF i Sjællands Storkreds er Ole Sohn, men derefter er feltet rimelig tyndt besat med en masse unge, uerfarne kandidater. Historien fortæller at første kvinde på listen, hvem det nu ellers er, altid får mange stemmer hos SF.
SF-vælgere er dog overhovedet ikke kendt for at stemme personligt...

Jesper Gisli har dog fordel af at han i praksis dækker næsten tre kredse, udover Faxe-kredsen, kan han også få stemmer i Køgekredsen og den lille Solrød-kreds som deler lokale medier med Køge. Men det vil alligevel være en overraskelse hvis han kommer ind.

Han betegnes af en vi kender som "en lidt atypisk SF'er, han er blandt andet "tough on indvandring" og "han ligner jo ikke en typisk SF'er".

Jesper Gisli har, som det sig hører og bør, også sin egen blog (der bl.a. linker til denne blog...)

Helle Thornings mindretalsregering

Dansk Politik har før kigget i krystalkuglen og gjort os kloge på ting som vi ikke har den fjerneste idé om, men når Lotte Hansen kan udtale sig som ekspert om politisk strategi i "Jersild og Spin" kan menigmand vel udtale sig om hvad som helst.

Nok om hende, denne gang ser vi lidt på hvem der kan blive ministre i en socialdemokratisk mindretalsregering hvis Socialdemokraterne vinder næste valg (ja, vi indrømmer gerne at det nok ender med en SR, men man har vel lov til at håbe...). Vi sidder naturligvis klar en gang i efteråret 2008 når resultatet kommer.

Regeringen får 18 medlemmer og der er for første gang fuld ligestilling - d.v.s. ni mænd og ni kvinder og så er der også blevet plads til en vaskeægte indvandrer.

1. Statsminister Helle Thorning-Schmidt
Yeps - vi er meget opfindsomme.

2. Finansminister Henrik Sass Larsen
Helles nummer to skal naturligvis have de næsttungeste ministerium.

3. Udenrigsminister Mogens Lykketoft
Med fare for at han endnu en gang gør Udenrigsministeriet til en del af PLO er der nok ikke en vej uden om Geden.

4. Indenrigs- og erhvervsminister Nick Hækkerup
Hillerødborgmesteren skal tage sig af kommunerne og skal også tale til erhvervslivet om innovation etc.

5. Justitisminister Morten Bødskov
Der er nok ikke mange der forventer at Karen Hækkerup skal være landets førstebetjent. Bødskov var en glimrende retsordfører og justitsministeret er udemærket til partiets nummer tre.

6. Forsvarsminister Jeppe Kofod
Det er lidt af hovedpine at fylde den plads, egentlig vil vi gerne have at Søren Gade fortsætter, ellers kunne Lotte Bundsgaard der er tidligere ordfører på området oplagt - men hun bryder sig ikke om at rejse væk fra børnene og så sætter vi Jeppe Kofod, der på det tidspunkt er kommet hjem fra Harvard University, til at passe på tropperne.

7. Økonomiminister Henrik Dam Kristensen
Man kommer nok ikke uden om Postens mangeårige ministererfaring og landet skal jo have en økonomiminister.

8. Integrations- og ligestillingsminister Lotte Bundsgaard
Den tidligere skolelærer på Humlehaveskolen ved Vollsmose skal få flere indvandere i arbejde.

9. Transportminister Carsten Hansen
Det er utænkeligt at gruppeformanden ikke får plads i regeringen og Carsten kan byde trafikudvalget på smørrebrød og sørge for at få togene til at gå til tiden.

10. Miljø- og energiminister Karen Hækkerup
Her ville det jo være oplagt at pege på Svend Auken, men vi satser på en lidt yngre kvinde der ikke har styrken til endnu en gang at opbygge en stat i staten. Det kunne også være Al Gore. Han er her efterhånden så tit at han snart skal have fast bopæl.

11. Fødevare- og forbrugerminister Mette Gjerskov
Har professionel erfaring fra både Direktoratet for FødevareErhverv og som fuldmægtig i både Fødevareministeriet og i Forbrugerstyrelsen. Det er oplagt.

12. Sundhedsminister Susan Arac
Det noget amputerede sundhedsministerium går til det århusianske byrådsmedlem og lægen Susan Arac, der er datter af folketingsmedlem Hussein A. Hun er et af de højstplacerede medlemmer af partiet med indvandrerbaggrund.

13. Kulturminister Mogens Jensen
Den tidligere LO-konsulent skal holde DR i ørene, sige pæne ting om dansk film og tilsvarende grimme ting om doping. Det kan han nok klare.

14. Undervisnings- og forskningsminister Christine Antorini
Så får SF også en minister (hø hø). Hun er svær at komme udenom.

15. Skatteminister Anne-Marie Meldgaard
Meldgaard er tidligere told- og skattefoged og nu skal hun sørge for at rippe og flå danskerne til de sidste blodsdråbe (ligesom alle sine forgængere).

16. Socialminister Mette Frederiksen
112 % social indignation. Det er vist en no-brainer.

17. Udviklingsminister Kirsten Brosbøl
Ligegyldigt symbolsk ministerium som hendes forgænger (den nuværende) har vanrøgtet. Ikke en tung post.

18. Beskæftigelsesminister Thomas Adelskov
Så er der også lidt til venstrefløjen i partiet. Her er der kotyme (den gang det hed Arbejdsministeriet) for at hive en "faglig" ind. I så fald skulle det være Metals formand Thorkild E. Jensen.

Svend Auken bliver enten formand for Folketinget eller afskibet til EU-kommissionen.

KU'ere rasende på folketingsmedlem

"Det hårdeste angreb i 70 år" kaldte folketingsmedlem Poul Ørum Jørgensen den konservative ungdomsorganisation, KU, idé om at holde en "straw poll" om hvem der er de ung-konservatives favoritkandidat til at overtage formandsposten i partiet. Kommentaren var en henvisning til dengang i 30'erne hvor KU'erne (ligesom andre politiske ungdomsorganisationer) flirtede lidt for kraftigt mod autoritære tanker.

Den kommentar har fået medlemmmerne af KU til at se rødt og komme med meget følelsesladede kommentarer på foreningens debatforum på internettet.

Her er et uddrag af de kommentarer som brugerne har ytret.

- Per Ørum skal komme med en offentlig undskyldning for den kommentar!, kræver brugeren Scheelsbeck.

- Det er det dummeste jeg nogensinde har hørt. Selv fra Per Ørum, der må siges, at være noget af det dummeste, vi har i folketingsgruppen. Manden der selv på områder, som er vores mærkesager, kan drives i defensiven af Gud og hver mand, skriver Christian Skov.

- Jeg er røstet. Mage til kniv i ryggen skal man lede længe efter. Utroligt at partiet vil træde på de æg de selv burde være i gang med at rue ud. Er de ude på at miste tallentmassen igen? Partiet mangler i den grad gamle KU'ere i toppen. Partiet mangler elegance. Partiet mangler hjerner og ambitiøse mennesker. Alt det KU kan tilbyde, skriver SE Garbus.

Vi er her på Dansk Politik ikke i tvivl om hvem det er der har "pisset i nælderne" - det er KU. Ideen om en "straw poll" mellem to ikke-erklærdede formandskandidater er bare alt andet end elegant eller intelligent. Det er et direkte, utvetydigt angreb på partiformanden.

KU'erne burde rette deres vrede mod den person der har fået ideen og ikke mindst mod den ledelse, der burde have set at det var det tåbeligste forslag, siden Eva lod sig overtale af slangen til at spise af æblet.

Helle Thorning taler til svensk S-kongres

Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, taler lørdag til de svenske socialdemokraters ekstraordinære kongres i Folkets Hus i Stockholm.

Blandt tilhørerne er hendes partifælle, Mona Sahlin, som ventes valgt til ny formand i stedet for Göran Persson, der gik af efter valgnederlagt sidste år.

Mona Sahlin er eneste kandidat og bliver de svenske socialdemokraters første kvindelige formand, ganske som Thorning-Schmidt er sit partis første kvinde på posten.

Når hun er valgt, går Helle Thorning-Schmidt på scenen og lykønsker den ny formand i sin tale til de svenske socialdemokrater.

Helles tale skulle i følge programmet kunne følges direkte på SVT1, der sender direkte mellem 11.00 og 12.30.

Enig folketingsgruppe bakker Bendtsen op

Den konservative folketingsgruppe tager til genmæle overfor kritikken af partiformanden.

- Det er en helt og aldeles urimelig kritik. Så længe han ønsker at være formand for de Konservative, så er jeg overbevist om, at ikke kun folketingsgruppen, men også en meget stor andel af partiet vil bakke op om Bendt, og derfor skal denne diskussion ikke fortsætte, siger justitsminister Lene Espersen, der er en af favoritterne til at efterfølge Bendt Bendtsen som formand, til TV 2.

Folketingsmedlem Per Ørum Jørgensen er endnu hårdere i sin fordømmelse af udmeldingen fra KU.

- Det er et angreb på hele folketingsgruppen. Og det er det hårdeste angreb i 70 år, siger han med henvisningen til KU'ernes strækmarch tilbage i 1930'erne.

Også Allan Niebuhr er helt klar i sin opbakning til Bendt Bendtsen.

- Jeg forstår slet ikke den debat. Det er slet ikke på tale at udskifte ledelsen. Den fungerer rigtig godt i dag, og Bendt Bendtsen gør det fortrinligt som formand.

Folketingsmedlem Tom Behnke siger til berlingske.dk, at Bendt Bendtsen har hans fulde opbakning.

En meget forventet udmelding fra folketingsgruppen - men alligevel rart at vide, at der er en smule rationalitet tilbage i partiet. Vi er dog ikke her på Dansk Politik så naive at vi ikke tror og ved at fløjkampen vil fortsætte i det skjulte.

Der er dog flere navne som bør nævnes end Lene Espersen og Connie Hedegaard, når man taler om hvem der kunne afløse Bendtsen , først og fremmest Frederiksbergs borgmester Mads Lebech, men også Folketingsmedlem Lars Barfoed der - på trods af kødskandalen - ikke skal begraves endnu.

DF-politiker melder sig ud på grund af partiforeningsformand

En strid mellem Dansk Folkepartis byrådsmedlem i Struer Kommune Johannes Mortensen og hans lokale partiformand Anne Marie Brix Poulsen får nu Johannes Mortensen til at bryde med partiet og blive løsgænger.

Uenigheden drejede sig først om, hvem der skulle udpege Dansk Folkepartis lokale domsmænd, men udviklede sig i en mere principiel retning, fortæller Johannes Mortensen til Dagbladet Holstebro-Struer.

- Enden på diskussionen blev, at hun krævede at se hver gang, der kommer breve fra kommunen, men det vil jeg ikke være med til, forklarer han.

Anne Marie Brix Poulsen er i store træk enige i Johannes Mortensens udlægning af sagen, men mener dog, at det nærmere handler om vilje til at samarbejde.

- Det handler om, at vi i vores parti samarbejder, og det er hele bestyrelsen, der ønsker indsigt, og det har vi ikke fået. Hvis man ikke kan finde ud af at samarbejde, så er det i orden at gå, men det er selvfølgelig ærgerligt, siger hun til avisen.

Johannes Mortensen afløste ved årsskiftet sin tidligere partifælle Poul Skodborggaard, og har repræsenteret Dansk Folkeparti i sammenlægningsudvalget i Struer Kommune. Han understreger, at bruddet ikke ændrer ved den politik, han fører.

Kilde: Danske Kommuner.

Fogh vil have åbenhed om lokalpolitikeres økonomi

Lokalpolitikere bør fortælle åbent om økonomiske interesser og hverv, så de undgår at blive mistænkt for at sammenblande politik og privatinteresser, mener statsminister Anders Fogh Rasmussen (V). Han opfordrer de lokale folkevalgte til at lade sig registrere på samme måde, som folketingspolitikerne gør på frivillig basis, og som han kræver det af såvel sine ministre som deres ægtefæller. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Mennesker, der påtager sig et folkevalgt hverv, bør også være åbne om, hvilke interesser de har. Det er bedst for at skærme sig imod mistanke om, at der er konfliktende interesser i det arbejde, man udfører. Det er grunden til, at jeg altid personligt frivilligt har ladet mig registrere. Det er først og fremmest en lokal afgørelse, om det skal udbredes til kommunerne, men jeg synes, at det er klogt, hvis man gør det i kommunerne ikke mindst nu, da vi har fået 98 nye, store kommuner, hvor der kan stå mange interesser på spil, siger Anders Fogh Rasmussen til avisen.

Statsministerens opfordring falder på baggrund af den såkaldte korruptionssag i Københavns Kommune, hvor entreprenørvirksomheden har anklaget medlem af Borgerrepræsentationen Jesper Schou Hansen (V) for at stille krav om modydelser til gengæld for opbakning til byggetilladelse af 204 boliger på Teglholmen.

Her på Dansk Politik støtter vi klart Foghs opfordring. Man kunne dog godt ønske sig, at Fogh faktisk ville gøre mere end blot at opfordre til det. Fx indføre den samme tvang, som han påtvinger sine ministre. Hvad med at gå forrest, og lave et arkiv på venstre.dk, hvor man kan se informationerne om alle Venstres folkevalgte? Vi savner i høj grad offentlighed omkring politikerne. Ikke fordi vi mistænker dem for andet end at passe deres arbejde, men for at gøre politik åbent og mere gennemskueligt. Det kan være med til at afskaffe lidt af den såkaldte "politikerlede".

Kilde: Jyllands-Posten

Konservative i åben formandskamp

Bendt Bendtsen er ikke længere den bedste til sikre de Konservative fremgang, det mener Allerøds konservative borgmester og KUs formand. Det skriver Berlingske Tidende.

For første gang i Bendt Bendtsens otte år lange karriere som formand for Det Konservative Folkeparti, siger ledende partifæller åbent, at Bendtsen ikke er den bedste til at sikre de Konservative øget opbakning fra vælgerne.

- Bendt Bendtsen har gjort det udmærket med at skabe ro i baglandet, men vi skal videre, og derfor er vi nok nødt til at tage den her diskussion, siger Allerøds konservative borgmester, Eva Nejstgaard.

Konservativ Ungdom holder i weekenden landsråd og vil i den forbindelse lade de delegerede stemme om, hvorvidt justitsminister Lene Espersen eller miljøminister Connie Hedegaard er den bedste afløser for Bendtsen. Ifølge KU-formand Hasper Hülsen ville begge være bedre til at skabe fremgang.

- I den analyse er jeg enig, og der tror jeg nok, jeg ville pege på Lene. Men både Connie og Lene er knaldhamrende dygtige, lyder Eva Nejstgaards kommentar til KUernes initiativ.

Hørsholms konservative borgmester, Uffe Thorndal, ønsker ikke at udtale sig om Bendt Bendtsens fremtid, men han vil gerne bidrage til KUernes diskussion ved at anbefale Connie Hedegaard.

- Dengang Connie Hedegaard blev udpeget som miljøminister, var jeg måske den første, der mailede til hende, at det var den bedste begivenhed i partiet i adskillige år, siger Uffe Thorndal.

Rolf Aagaard-Svendsen, borgmester i Lyngby-Taarbæk Kommune, vil heller ikke svare på, hvor længe Bendtsen skal blive, men han glæder sig over, at hele to kronprinsesser står klar.

- De er begge to gode, og det tror jeg, at mange synes, siger han.

Lene Espersen er til gengæld ikke officielt smigret af alt rosen fra partifællerne, men er i stedet fortørnet over, at hendes partifæller nu åbner en debat om formandsposten.

- Det er helt ud i hampen, at der er centrale tillidsfolk i vores parti, som stiller spørgsmålstegn ved Bendts lederskab, siger Lene Espersen.

Som politisk aktiv gennem nogle år er jeg ofte blevet overrasket over hvad KU finder på, men det her stunt er simpelthen så himmelråbende dumt og bør koste et hvert tilskud, pladser i forretningsudvalg og hvad der ellers kan tages fra dem, en mild straf i forhold til den partiskadelige virksomhed som er blevet begået.

Det kan godt være at man vil af med partiformanden, men KU's landsråd kan vel vente til Bendt Bendtsen selv går af, i stedet for at lave selvopfyldende profetier - for det er jo naturligvis klart, at der ikke kommer fremgang når der ikke er ro på bagsmækken. Jeg tror KU'erne tror at de er USA hvor alle mulige og umulige forsamlinger holder afstemninger om hvem der skal være den næste præsident - men det her er Danmark og der foregår den slags bare ikke.

At Eva Nejstgaard og Uffe Thorndal så også blander sig kan man jo så undre sig en smule over.

tirsdag, marts 13, 2007

Venstres sponsorer belønnes med poster

Venstre giver politisk post til sponsorer Socialdemokraterne og SF beskylder regeringspartiet Venstre for at dække over, at det i flere år har givet politisk indflydelse til folk, som har givet skjult økonomisk støtte til partiet. Det sker, efter, at Venstre selv har kritiseret Socialdemokraterne for at lade fagbevægelsen købe sig til politisk indflydelse gennem samarbejdsaftaler med fagbevægelsen. Det skriver Politiken.

Formanden for Den Liberale Erhvervsklub, Fritz Schur, som har samlet et ukendt millionbeløb ind til Venstre, er også medlem af Venstres hovedbestyrelse. Dermed har »stærke pengemænd« haft mulighed for at sidde med på første parket, når Venstres top, heriblandt statsminister Anders Fogh Rasmussen, tilrettelagde partiets politik, mener Socialdemokraternes partisekretær, Henrik Dam Kristensen. »Derfor er det jo rent hykleri, at Venstre kritiserer os for vores samarbejde med fagbevægelsen«, siger han.

Ifølge loven skal partierne kun offentliggøre navnene på bidragydere, der betaler mere end 20.000 kroner i partistøtte. Medlemmerne af Den Liberale Erhvervsklub betaler kun op til 20.000 i kontingent, og dermed undgår de, at deres navne kommer frem i offentligheden. Ifølge Schur giver hans klub op til 300.000 kroner om året til Venstre.

Både Venstre og Fritz Schur fejer kritikken af bordet: »Modsat HK-sagen er der ingen politiske bindinger på de penge, vi modtager fra Den Liberale Erhvervsklub«, siger Venstres partisekretær Jens Skipper Rasmussen. »Der sker intet politisk interessant på Venstres hovedbestyrelsesmøder. Det er rent organisatorisk snak. Så helt ærligt: Jeg kan ikke se problemet«, siger Fritz Schur.

Kilde: Politiken.

Venstre vil måle tilfredshed

Venstre foreslår nu systematiske målinger af borgernes tilfredshed med den offentlige service. Dermed forsøger det store regeringsparti at opstille et alternativ til Dansk Folkeparti, der mandag fandt sammen med Socialdemokraterne
og dermed kan tvinge regeringen til at indføre minimumstandarder for serviceniveauet i den offentlige sektor, skriver Berlingske Tidende.

- Vi synes, at alle offentlige institutioner, der yder service til borgerne, en gang hvert år skal lave en undersøgelse af borgernes tilfredshed, siger Venstres politiske ordfører, Troels Lund Poulsen.

Målet er at lave såkaldte tilfredshedsbarometre, så man kan sammenligne, hvor tilfredse borgerne er, og dermed bliver der gennemsigtighed til at vælge mellem de forskellige tilbud, mener Venstre, der også er klar til at diskutere, om der skal indføres sanktioner mod de institutioner, der får dårlige bedømmelser.

- Der er generelt en høj tilfredshed med den offentlige service, men hvis der er steder med lav tilfredshed, skal man naturligvis handle på det. Vi kan ikke acceptere, at der er meget lav tilfredshed på nogle af de tunge sociale områder. Sker det, må det naturligvis have en konsekvens, siger Troels Lund Poulsen, der dog ikke vil konkretisere, hvad konsekvensen skal være, hvis en
institution får dumpekarakter. Det vil være med til at udhule det kommunale selvstyre, mener han.

Tilfredshedsbarometrene er et forsøg på at sikre borgernes rettigheder. Og så er det et forsøg på at komme med et alternativ til Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne, der nu er enige om at indføre minimumstandarder i den
offentlige sektor.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, kalder Venstres forslag for "varm luft" og "tandløst", og heller ikke kommunernes formand, venstremanden Erik Fabrin, har meget positivt at sige om sit eget partis forslag, som han kalder "værdiløst".

mandag, marts 12, 2007

Vardes eksborgmester er død

Det blev til 17 år i kommunalpolitik, heraf ni som borgmester, inden Venstre-manden Kaj Nielsen tog afsked med den gamle Varde Kommune den 31. december sidste år. Syg af kræft havde han opgivet at stille op til den nye kommunes byråd. Nu har Kaj Nielsen så tabt kampen mod kræften, bare 58 år gammel. Det fortæller Danske Kommuner.

Den vestjyske gårdejer blev valgt ind i Varde Byråd i 1989. Efter en periode som viceborgmester indtog han borgmesterstolen i 1998. Fire år senere sikrede han sig genvalg med 2249 personlige stemmer, det højeste andel nogensinde i den gamle Varde Kommune.

Gennem de sidste knap tre år af sin borgmestertid var Kaj Nielsen syg af kræft, men blev ved med at passe sin folkevalgte stilling. Sygdommen fik ham dog til at opgive at genopstille, selv om han var blevet formand for det udvalg, der skulle forberede den nye Varde Kommune.

Kaj Nielsen efterlader sig sin kone, tre børn og fire børnebørn.

Kilde: Danske Kommuner.

S i Vejen vil drøfte fusion

Socialdemokraterne i Vejen Kommune er på vej til at slanke organisationen.

I øjeblikket er der fire partiforeninger i de fire gamle kommuner - Brørup, Holsted, Rødding og Vejen, men en del tyder på, at de fire foreninger reduceres til kun to.

Socialdemokraterne i Brørup har på en netop afviklet generalforsamling taget imod en invitation fra partifællerne i de to foreninger i Rødding og Holsted.

- Vi finder ikke tiden inde til kun en enkelt partiforening, lød det fra den afgående Brørup-formand, Tage Nielsen til JydskeVestkysten.

Socialdemokraternes partikontor udsat for hærværk

Det socialdemokratiske hovedkvarter blev natten til i dag udsat for hærværk. På billederne som vi venligst har lånt af Peter Strauss der arbejder for DSU kan man se omfanget.

Der er endnu ingen der har taget ansvaret for aktionen - men mon ikke det er den mere piercede del af den københavnske ungdom, der har været på spil.

søndag, marts 11, 2007

S-Kolding får deres chance for en ung kvinde

"En ung venstreorienteret kvinde". Det var den ønskede profil på den eventuelle afløser for Liss Mathiassen da hun sidste år proklamerede, at knap 30 år i Folketinget var nok for hende.

Den profil matcher åbenbart på 23-årige Julie Rademacher, der er en af fire mulige kandidater til det ledige folketingskandidatur i Kolding.

Det er ikke første gang at Julie Rademacher, der til dagligt læser på Syddansk Universitet og arbejder på Socialdemokraternes partikontot i København, forsøger at blive opstillet.

- Jeg kommer igen, men nok ikke som folketingskandidat, sagde Julie Rademacher til Jydske-Vestkysten, da hun for et halvt år siden blev vraget som folketingskandidat i hjembyen Sønderborg. Det varede åbenbart ikke længe inden hun igen fik blod på tanden. Hun var desuden kandidat til forretningsudvalget i DSU i 2004, hvor hun heller ikke opnåede valg - på trods af at hun var på den fløj der ellers vandt den kongres.

De øvrige kandidater er den lokale partiformand, Kristian Fink samt skolelæreren Simon Hempel Jørgensen og Heino Svenningsen der er redningschef for Falck i Syddanmark (og den slags er jo gode at have i folketingsgruppen hvis der nu sker en katastrofe - :-)).

Borgmester-trivia

Ballerups borgmester Ove E. Dahlsgaard (S) er med sine 68 år, landets ældste borgmester. Nummer to på listen er Tommy Dinesen (SF) fra Kalundborg der er et år yngre.

Køges borgmester Marie Stærke (S) er med sine 27 år, landets yngste (og hun er også den der har siddet i kortest tid).

Hernings borgmester Lars Krarup (V), 34, er den yngste mand.

Guldborgssunds borgmester Kaj Petersen (S) har været borgmester i Sakskøbing siden 1977, mens Finn Aaberg (S) fra Albertslund har været borgmester i den samme kommune i længst tid, han har været borgmester siden 1978.

Den borgerlige borgmester der har siddet længst tid,' er Kommunernes Landsforenings formand Erik Fabrin (V), der blev borgmester i Søllerød i 1986 og nu er borgmester i Rudersdal.

Jørn Sørensen fra Holbæk er Danmarks eneste radikale borgmester og førnævnte Tommy Dinesen er den eneste fra SF.

Der er otte kvinder der er borgmestre, udover Marie Stærke, er det Lis Tribler (S) fra Slagelse, Eva Nejstgaard (K) fra Allerød, Britta Christensen (S) fra Hvidovre, Tove Larsen (S) fra Aabenraa, Anny Winther (V) fra Rebild, Ritt Bjerregaard (S) fra København samt Karin Søjberg Holst (S) fra Gladsaxe.

Der er fire borgmestre der er valgt for lokallister, Bjarne Kristiansen fra Bornholm, Knud Gether fra Langeland, Torben Jensen fra Norddjurs og den tidligere Venstremand Svend Kjærgaard Jensen fra Egedal.

Læsøs borgmester Olav Juul Gaarn Larsen (V) er tidligere saltsyder. Der er en overvægt af tidligere skolelærere blandt de danske borgmestre, men også en del advokater/jurister. Britta Christensen er den eneste pædagog, Tommy Dinesen har været matros og Koldings borgmester Per Bødker Andersen (S) har været teaterforlægger.

Kristendemokraterne stiller Bodil Kornbek op på Frederiksberg

Kristendemokraterne i Københavns Storkreds holder opstillingsmøde d. 20. marts. Her forventes det at partiformanden Bodil Kornbek vil blive opstillet som folketingskandidat i Slotskredsen på Fredseriksberg.

Bodil Kornbek sad i Folketinget fra 2001 til 2005 hvor hun var opstillet i Lyngbykredsen i Københavns Amt. Hun var opstillet som partiets spidskandidat til Regionsrådsvalget i Hovedstadsregionen, men opnåede ikke valg.

Bodil Kornbeks blog.

Karen Jespersen vil have undskyldning fra Thorning

Venstres folketingskandidat i Favrskovkredsen, Karen Jespersen, vil have en uforbeholden undskyldning fra Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt, fordi to socialdemokratiske politikere i en kronik i Jyllands-Posten har kædet hende sammen med fascistisk tankegang.

- Det er rystende, at Helle Thorning-Schmidt ikke kan finde ud af at tage afstand fra et uhørt groft begreb som fascisme i debatten om integration. Det ville have klædt hende, siger Karen Jespersen til Jyllands-Posten.

Kronikken var skrevet af den socialdemokratiske folketingskandidat Johannes Lundsfryd Jensen og folketingsmedlem Kim Mortensen.

Uddrag af kroniken kan læses her på Uriasposten.

Karen Jespersen savner åbenbart at se sit navn i avisen og derfor bruger hun så krudt på at kræve en unskyldning af Socialdemokraternes formand. Det er dog morsomt at Karen Jespersen, der efter eget udsagn er en stor tilhænger af ytringsfrihed, nu kræver en undskyldning af Helle. Respekten for ytringsfriheden gælder åbenbart kun når det kan værre med til at fremme Karen Jespersens personlige religionskrg.

Kilde: DR Nyheder