onsdag, marts 14, 2007

Enig folketingsgruppe bakker Bendtsen op

Den konservative folketingsgruppe tager til genmæle overfor kritikken af partiformanden.

- Det er en helt og aldeles urimelig kritik. Så længe han ønsker at være formand for de Konservative, så er jeg overbevist om, at ikke kun folketingsgruppen, men også en meget stor andel af partiet vil bakke op om Bendt, og derfor skal denne diskussion ikke fortsætte, siger justitsminister Lene Espersen, der er en af favoritterne til at efterfølge Bendt Bendtsen som formand, til TV 2.

Folketingsmedlem Per Ørum Jørgensen er endnu hårdere i sin fordømmelse af udmeldingen fra KU.

- Det er et angreb på hele folketingsgruppen. Og det er det hårdeste angreb i 70 år, siger han med henvisningen til KU'ernes strækmarch tilbage i 1930'erne.

Også Allan Niebuhr er helt klar i sin opbakning til Bendt Bendtsen.

- Jeg forstår slet ikke den debat. Det er slet ikke på tale at udskifte ledelsen. Den fungerer rigtig godt i dag, og Bendt Bendtsen gør det fortrinligt som formand.

Folketingsmedlem Tom Behnke siger til berlingske.dk, at Bendt Bendtsen har hans fulde opbakning.

En meget forventet udmelding fra folketingsgruppen - men alligevel rart at vide, at der er en smule rationalitet tilbage i partiet. Vi er dog ikke her på Dansk Politik så naive at vi ikke tror og ved at fløjkampen vil fortsætte i det skjulte.

Der er dog flere navne som bør nævnes end Lene Espersen og Connie Hedegaard, når man taler om hvem der kunne afløse Bendtsen , først og fremmest Frederiksbergs borgmester Mads Lebech, men også Folketingsmedlem Lars Barfoed der - på trods af kødskandalen - ikke skal begraves endnu.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Et kig på KU's debatforum afslører, at de mildt sagt ikke er glade for Per Ørum Jørgensens udtalelser.

Jarl Cordua sagde ...

Gik KU ligefrem i strækmarsch i 1930'erne? Sorte støvler, skrårem, grønne uiformer ja, Men strækmarsch?