fredag, november 24, 2006

Dom i absurd KU-sag

En besynderlig strid, der har haft Konservativ Ungdom (KU) som den ene part, endte fredag i Østre Landsret med bøder til to af organisationens medlemmer.

Sagen tog sin begyndelse, da en mand ved navn Rasmus Paludan ville forhindre et medlem af KU's forretningsudvalg, der lyder navnet Rasmus Paludan Malver, i blot at kalde sig Paludan til efternavn. Rasmus Paludan har flere gange involveret både medier og politi i sin sag.

Balladen førte til en stribe debatindlæg på ungdomsorganisationens hjemmeside, hvor Rasmus Paludan - altså ham uden Malver - blev hængt grumme til tørre af medlemmerne.

Det ville den Malver-løse Rasmus Paludan ikke finde sig i, og han har derfor kørt sagen gennem alle det juridiske systems instanser og i dag har Østre Landsret så - efter i længere tid at have gransket debattens ordlyd - afsagt dom.

Dommen lyder ifølge Ritzau på, at to KU-medlemmer har benyttet så groft et ordvalg, at der er tale om æreskrænkelse.

De to - der brugte vendinger som "a nasty slick boy" og "neurotisk" i deres beskrivelse af manden, er begge dømt til at betale to dagbøder á 500 kroner. De var begge blevet frifundet i byretten, fordi dommeren mente, at en hjemmeside for en ungdomsorganisation måtte have et vist frisprog.

Konservativ Ungdom blev frifundet i både by- og landsret for som organisation at have lagt hjemmeside til debatten. To andre KU'ere blev ligeledes frifundet, da deres ordvalg var mere skånsomt. De havde kun brugt ord som "smørhår", "narhat" og "slikfriller".

Under retssagen har det været nødvendigt at høre Dansk Sprognævn om betydningen af ordet "slikfriller" - et ord som nævnet aldrig før havde hørt. Ordet "anvendes ikke i en sammenhæng, der gør det muligt at afgøre eller bare gætte på betydningen", skriver nævnet.

Hvis nogle af vore læsere ved, hvad "slikfriller" betyder, så hører vi gerne en forklaring...

Update: Sagen blev bl.a. også behandlet af Pressenævnet tilbage i november 2005.

S-toppolitiker hemmelig rådgiver for virksomheder

Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, rådgav indtil foråret danske virksomheder på grund af kæmpe gæld. Det fortæller business.dk.

En kæmpestor personlig gæld er årsagen til, at Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, indtil i foråret 2006 rådgav danske virksomheder.

Det skete gennem firmaet SASS Consult ApS, et datterselskab af SASS Holding ApS. Begge selskaber har adresse på hans bopæl i Køge, og han lukker selskabet efter dette regnskabsår.Det oplyser han til Business.dk, som har gennemgået regnskaberne.I 2005 havde SASS Holding ApS et underskud på 398.501 kroner.

Gælden er årsagen til, at han indtil foråret rådgav danske virksomheder sammen med sine poster som socialdemokratisk finansordfører og næstformand i folketingsgruppen.Han vil ikke afsløre, hvem han har arbejdet for.

Henrik Sass Larsen var - før han blev indsuppleret i folketinget - partner i et konsulentfirma, som netop rådgav virksomheder og organisationer om kommunikation, PR og lobby-arbejde.

Læs hele historien hos Business.dk.

Hammeren faldt prompte fra Claus Hjort

Efter at vi i går kunne berette om at der var indgået våbenhvile i Venstre mellem de oprørske folketingsmedlemmer og regeringens pendant til en kampvognsbrigade, men våbenhvilen holdt kun en enkelt dag, for i dag kan Politiken berette om at kommunalordfører Leif Mikkelsen blev sat fra bestilling.
Gruppeformand Svend Erik Hovmand sagde at fyringen af Mikkelsen skyldtes at han havde været "Uretfærdig og ukollegial".

Der er tale om et meget hårdt angreb på de utilfredse folketingsmedlemmer og en af dem, Søren Pind,
"Først påstår man, at en mand lyver. Når han så tager til genmæle, så fyrer man ham. Jeg er dybt chokeret", sagde Søren Pind efter gruppemødet.

Ja, der er så sandelig ganske højt til loftet i partiet Venstre.

V-ordfører fyret for "uretfærdig og ukollegial optræden"

Venstres folketingsgruppe har fyret Leif Mikkelsen som kommunalordfører på grund af "uretfærdig og ukollegial" optræden. Det meddelete gruppeformand Svend Erik Hovmand efter et gruppemøde fredag morgen.

Som vi fortalte på bloggen i går, så har Leif Mikkelsen angrebet Claus Hjort Frederiksen, fordi denne i sidste uge angreb ham og to andre gruppefæller for at bedrive partiskadelig virksomhed og bl.a. lække til pressen.

Men at Mikkelsen udsendte en pressemeddelelse, der direkte kaldte Hjort Frederiksen en løgner blev for meget for partiledelsen, der dog uden Foghs vidende måtte skride til den drastiske fyring af kommunalordføreren.

I Foghs fravær var det næstformand Lars Løkke, der leverede indstillinge, og kun udenrigsordfører Søren Pind tog ordet og talte imod ledelsens indstilling. Om det så også får konsekvenser for Pind står stadig hen i det uvisse.

Folketingsgruppen udpeger Leif Mikkelsens afløser ved sit næste møde.

Sagen kommer som en foreløbig kulmination på flere ugers intern ballade, der ifølge flere kilder, som JP har talt med, bringer mindelser frem om de smertefulde konservative blodkampe i 1990'erne.

Og timingen kunne næsten ikke være værre. For næstformand Løkke er selv meget travlt optaget af en sag, som også har vokset sig enorm i denne uge, og har derfor svært ved at koncentrere sig om intern ballade. I dag tog medicinaldirektør Gøttrick sin afsked med øjeblikkelig virkning efter hans minister havde undsagt ham i går på direkte TV i Deadline og Debatten på DR2.

Det har fået flere folketingspolitikere til at fare i flint og kalde Løkke i samråd, hvor han skal uddybe sine angreb. Blandt andet regeringens støtteparti er utilfreds med Løkkes håndtering, og det kan blive en svær sag.

Der er dog ingen tvivl om, at Løkke sidder sikkert i sadlen. Det ville i givet fald være et kabinetspørgsmål for Fogh, hvis DF krævede Løkkes afgang.

Pige i trøjen

Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt har været en tur i Afghanistan sammen med forsvarsminister Søren Gade (V) og medlemmer af Udenrigspolitisk Nævn for at besøge de danske tropper.

"Jeg har stor respekt for vores soldater. De er diplomater i uniform, som ved, at kampen ikke kun kan vindes med våben. Den skal også vindes ved at række ud efter lokalbefolkningen og skabe projekter," sagde Helle til TV2 Nyhederne.

Helle TS er bedst til at slå ungdommeligt udseende nordjyske mænd, men skal Mullah Omar have smæk er hun sikkert også klar.

Ovenstående udmelding er i mine øjne en klar opbakning fra Socialdemokraterne til operationen i Afghanistan, hvor imod Socialdemokraternes kurs i det endnu farligere og voldsramte Irak er noget mere slingrende. Forleden foreslog samme Helle Thorning-Schmidt nemlig et stort kompromis om den danske tropper med i Irak. Det sjove kompromisforslaget var at Helle foreslog at tropperne skulle hjem om seks måneder og så kunne regeringen og Dansk Folkeparti så forholde sig til det. Fedt kompromis:-(

6 borgmestre: Giv os penge til tog

Borgmestrene fra Danmarks seks største byer, København, Århus, Aalborg, Odense, Esbjerg og Randers vil gerne have flere penge til hurtigere toge eller flere spor så man hurtigere kan komme hjem fra provinsen.
Det er som udgangspunkt en rigtig god idé, for provinsen er ganske trist og investeringer i infrastruktur er i mine øjne ægte velfærd - jeg er ikke bange for at prioritere mellem mere motorvej og flere hjemmehjælpstimer.

MEN når det er sagt synes jeg er borgmestrenes forslag er udtryk for politics as usual, for der er ikke tale om et forslag men en opfordring om at statskassen skal punge ud.

"Jernbaneinvesteringer er og bliver en statsopgave. Men de fem milliarder kroner, som regeringen har afsat til renovering af spor og signaler, er slet ikke tilstrækkelige. De rækker kun til en middelmådig opgradering," sagde Københavns overborgmester Ritt Bjerregaard (S) på et pressemøde.

Det er bare for nemt for de seks borgmestre at tigge statskassen om at betale flere penge og så efterfølgende tage hjem og give regeringen skylden for at deres "visionære" plan ikke bliver til noget lige foreløbig. De indvolverede kommunerne må være med til at løfte opgaven, i hvert fald bare symbolsk. Det havde måske battet noget mere hvis de seks borgmestre have haft lidt millioner med til de indledende forberedelser.

Kilde: Nyhedsavisen.

torsdag, november 23, 2006

Venstre-rebeller fik indrømmelser fra Claus Hjort

Folketingsmedlemmerne Leif Mikkelsen og Peter Christiansen tog i dag til genmæle efter at regeringspartiets "Chief Whip" Claus Hjort Frederiksen havde beskyldt de to for, sammen med Søren Pind, at komme med anonyme angreb på statsministeren. Leif Mikkelsen krævede at Claus Hjort kom med håndfaste beviser for at det var de tre, der altså i følge beskæftigelsesministeren både er skadelige for partiet og ude af trit med virkeligheden, der sladrer til journalisterne og webloggerne.

På et mælingsmøde mellem de to parter, ledet af Venstre-næstformand Lars Løkke Rasmussen, kunne anonyme kilder igen fortælle at Claus Hjort ikke havde beviser for sine påstande og Leif Mikkelsen kunne konstatere:

"Luften er renset. Efter flere dages beskyldninger mod tre navngivne gruppemedlemmer om partiskadelig virke og anonyme angreb i pressen, har vi nu bedt om beviser. De er der ikke, derfor har vi på mødet i Beskæftigelsesministeriet aftalt, at jeg i pressen kan fastslå, at beskyldninger er usande." sagde altså Leif Mikkelsen.

Kilde: Jyllandsposten

Jeg tror at Claus Hjort skal være glad for at han fortsat nyder statsministerens tillid for der er da ikke andet end ballade og problemer med den mand. Hans politiske fingerspidsfornemmelser er omtrent lige så veludviklede som hans evner som folkeforfører og han er vist jævnt upopulær i folketingsgruppen pga. sin diktatoriske ledelsesstil.
Bloggeren Jarl Cordua sammenlignede ham for nylig med den nyligt fyrede amerikanske forsvarsminister Donald Rumsfeld og mon ikke statsministeren kunne vinde point på den korte bane ved at rokere lidt rundt på ministerposterne og sende sin åbenlyst overophedede bulldog til afkøling på de bagerste rækker i gruppen.

Danske politikere på ekskursion til Afghanistan-soldater

Forsvarsminister Søren Gade (V) og en stribe danske toppolitikere har de seneste tre dage været på besøg i Afghanistan. Her har de blandt andet holdt møde i Kabul med præsident Karzai, hvor den politiske og sikkerhedsmæssige situation i Afghanistan blev drøftet, og besøgt de danske soldater i Camp Bastion og i Kandahar i det sydlige Afghanistan.

Ud over forsvarsministeren talte den danske delegation Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, og Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard. Derudover deltog seks andre medlemmer af Det Udenrigspolitiske Nævn og Folketingets forsvarsudvalg.

Kilde: TV2 Politik.

Lokal S-politiker dømt i byretten

Formanden for socialdemokraternes fællesledelse i Køge, Tommy Kamp, som har sæde i Roskilde Amtsråd, det ny Regionsråd Sjælland og begge råds økonomiudvalg, er i Retten i Køge blevet dømt til at betale godt 113.000 kroner til Boligselskabet Brøndbyparken som erstatning for de tab, han som ejendomsinspektør har påført selskabet og dermed lejerne på grund af forsinkede fraflytningsrapporter. Det fortæller Dagbladet Køge.

"Efter et års tid som ejendomsinspektør i en af selskabets boligafdelinger og efter flere advarsler lod han en dag nøglerne blive liggende på skrivebordet og viste sig aldrig siden.

Boligselskabet bortviste ham in absentia og gjorde derefter tabet op. Kun tre uger efter domsafsigelsen forudså selskabets advokat, at Tommy Kamp ville sidde kravet overhørigt og satte gryden over til en fogedretssag. Knap fire måneder efter betalingsfristens udløb har boligselskabet ifølge forretningsfører Ebern Ott stadig ikke modtaget en krone."

Tommy Kamp har også i tidligere jobs været på kant med loven. Da han i sin tid var driftschef for Køge Socialfilantropiske Boligselskab blev han blandt meget andet bebrejdet for at låne selskabsmidler til sin politiske valgkamp og beskyldt, men aldrig dømt, for returkommission og tyveri af belægningssten til sin egen indkørsel.

Kilde: Dagbladet Køge.

DSU-formand på vej i Folketinget

Formanden for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU), Jacob Bjerregaard, bliver Socialdemokraternes folketingskandidat i den nye Utterslevkreds i København.

Den 29-årige Jacob Bjerregaard, der har været formand for DSU siden 2004, bor selv i kredsen, som blandt andet dækker Københavns nordvestkvarter.

Hvis Jacob Bjerregaard bliver valgt ind i Folketinget, kan han slutte sig til flere tidligere formænd for DSU. Både retsordfører Morten Bødskov, den politiske ordfører Henrik Sass Larsen og finansordfører Jan Petersen, som dog træder ud af Folketinget efter næste valg, har tidligere stået i spidsen for partiets ungdomsorganisation.

Besøg Jacob Bjerregaards hjemmeside her.

Kilde: Ritzau.

mandag, november 20, 2006

Får Ham Som Bestemmer mange gaver?

Dette er en historie fra i dag. Jeg har været på arbejde (jeg er pædagogmedhjælper i en børnehave i Vallensbæk) og jeg skulle en tur til 'Køwenhavnstrup' for at købe nogle ting og jeg havde Mikkel og Markus, begge på fem år, med.
De begynder i S-toget at diskutere hvem der bestemmer i Danmark og både Gud og Kongen kommer på banen (de er jo fra Vallensbæk hvor et parti med hang til gud, konge og fædreland står rimeligt stærkt) og jeg vil ikke blande mig eller mente vel at det var en anelse for kompliceret at fortælle om statsministeren.

Vi kommer forbi en 7-eleven og på forsiden af avis er Anders Fogh og jeg fortæller at det er ham der bestemmer i Danmark hvor efter Mikkel konstaterer at ham har han set i fjernsynet. Han kigger på mig og spørger så "Ham der bestemmer, får han mange gaver?".
Jeg vidste ikke helt hvad jeg skulle svare til den og kunne ikke forklare de to drenge hvorfor jeg var ved at bryde sammen af grin midt på Toftegårds Plads og grinte meget højt.

Her er et billede af Mikkel fra hans fem års fødselsdag. Der får man også gaver.