fredag, november 24, 2006

6 borgmestre: Giv os penge til tog

Borgmestrene fra Danmarks seks største byer, København, Århus, Aalborg, Odense, Esbjerg og Randers vil gerne have flere penge til hurtigere toge eller flere spor så man hurtigere kan komme hjem fra provinsen.
Det er som udgangspunkt en rigtig god idé, for provinsen er ganske trist og investeringer i infrastruktur er i mine øjne ægte velfærd - jeg er ikke bange for at prioritere mellem mere motorvej og flere hjemmehjælpstimer.

MEN når det er sagt synes jeg er borgmestrenes forslag er udtryk for politics as usual, for der er ikke tale om et forslag men en opfordring om at statskassen skal punge ud.

"Jernbaneinvesteringer er og bliver en statsopgave. Men de fem milliarder kroner, som regeringen har afsat til renovering af spor og signaler, er slet ikke tilstrækkelige. De rækker kun til en middelmådig opgradering," sagde Københavns overborgmester Ritt Bjerregaard (S) på et pressemøde.

Det er bare for nemt for de seks borgmestre at tigge statskassen om at betale flere penge og så efterfølgende tage hjem og give regeringen skylden for at deres "visionære" plan ikke bliver til noget lige foreløbig. De indvolverede kommunerne må være med til at løfte opgaven, i hvert fald bare symbolsk. Det havde måske battet noget mere hvis de seks borgmestre have haft lidt millioner med til de indledende forberedelser.

Kilde: Nyhedsavisen.

Ingen kommentarer: