fredag, oktober 13, 2006

SF: Morten Homann trækker sig ved næste valg

SFs "unge" folketingsmedlem Morten Homann, 32, har åbenbart fået nok af Christiansborg og København i denne omgang og siger følgende til den kinesiske lynjournalist RitZau:

"For mig har politik aldrig været noget, jeg skulle lave resten af mit liv. Når vi når frem til næste valg, har jeg siddet to perioder, og det, synes jeg, er lang tid. Jeg tror, at både jeg og SF har godt af, at jeg prøver noget andet," siger Homann.

Jeg tror faktisk at det er den sande forklaring.
Jeg kan ikke forestille mig at han er blevet presset ud eller at det er en del af den fortløbende magtkamp som altid raser (med større eller mindre kraft) hos folkesocialisterne.

Morten Homann blev valgt til Folketinget fra Århus i 2001 og har vel brug for at komme ud og få lidt andre erfaringer.

Et godt bud kunne vel være at man rykker Morten Homanns bedre halvdel: Malene Vestergaard fra hendes kreds i Holstebro-Struer og ind til Århus og dermed spiller "ung-kvinde"-kortet i byen med de mange studerende.

Flere Muhammed-tegninger

Nu er det så medlemmerne af Radikal Ungdom der har tegnet Muhammed og det er der nogen der mener ikke er så heldigt, bl.a. partileder Marianne Jelved der skælder ud på sine unge partifæller:

"Det er svært at forholde sig til tegninger, man ikke kender. Men jeg synes, det er ualmindeligt dumt, for de unges forsøg på morskab taler for sig selv.", siger hun til Nyhedsavisen.

Man kan jo nu forvente sig lignende historier fra DSU, VU eller Konservative Studerende. Jeg gætter på at der på et påskekursus sikkert er en DSU'ere der under endnu et kedeligt oplæg har tegnet en lille Muhammed på sin blog eller at et VU-landstyrelsesmedlem der på en lang togtur mellem den fædrende gård og udvalgsmødet i København har gjort sig en lille udåd. Og hvis jeg har ret vil disse historier jo uden tvivl nå samtlige aviser i den arabiske verden hurtigere end Helge Adam Møller kan nå at bælle to øl.

torsdag, oktober 12, 2006

S: Fire kandidater i Utterslevkredsen

Der er fire kandidater til stiller op til folketingskandidat i den nye Utterslevkreds i København. De fire, der er alle er med til at vise bredden i det store parti er:
  • DSUs forbundsformanden Jacob Bjerregaard.
  • Tidligere formand for den socialdemokratiske studenterorganisation Frit Forums afdeling i København, Mikael Bay Hansen.
  • Tidligere formand for den socialdemokratiske studenterorganisation Frit Forums afdeling i København, Jonas Jensen.
  • Den nuværende folketingskandidat Jakob Thiemann, der fik 238 stemmer ved folketingsvalget i 2005.
Umiddelbart er min fornemmelse at Jacob Bjerregaard vel er favorit, der er mange aktive unge socialdemokrater der kender ham, men at han har Mikael Bay lige i hælene. Politisk set er der nok tale om minimale gradsforskelle, men Bjerregaard er vel den venstreorienterede, hvor Mikael Bay, der har mange års erfaring fra ledelsessekretariatet i Dansk Metal under den socialdemokratiske godfather Jørgen Elikofers vinger, er den mere midtsøgende (af de to). Der er dog ikke tale om forskellige fløje i partiet, man bør nok regne med at alle fire stemte på Helle ved formandsvalget.

DSU-formanden Jacob Bjerregaard, favorit til at blive folketingskandidat i Utterslev.

Der er generalforsamling i slutningen af måneden og hvis ikke generalforsamlingen kan finde en løsning ryger kandidaterne i urafstemning blandt medlemmerne i den nye kreds.

S: Sophie Hæstorp Andersen til Brøndby

Sophie Hæstorp Andersen, der er socialdemokratisk medlem af Regionsrådet i Hovedstaden og indtil sidste folketingsvalg var valgt ind i Folketinget fra 13. kreds Vesterbro er flyttet til den nye Brøndby-kreds der dækker kommunerne Brøndby, Ishøj og Vallensbæk på den københavnske vestegn.

Hun flytter dermed også væk fra den nye københavnske storkreds hvor hun ville komme i direkte konkurrence om de socialdemokratiske stemmer med både Helle Thorning-Schmidt og Christine Antorini.

Ved sidste folketingsvalg var Sophie Hæstorp Andersen kun nogle få hundrede stemmer fra at fravriste det socialdemokratiske mandat fra Pia Gjellerup

Sophie Hæstorp Andersen, der er 32 år gammel, kommer dermed i direkte konkurrence omm stemmerne med den højt profilerede Mette Frederiksen der er opstillet i Ballerup-kredsen.

Der mangler blogs om dansk politik...

Jeg har længe gået og savnet at nogen gad og blogge mere generelt om hvad der sker på den politiske front herhjemme, ikke nødvendigvis kun hvad der sker i kampen mellem islam og vesten, men en blog der i stil med den amerikanske politics1.com forsøger at dele sol og vind lige og fortælle mere nøgternt og objektivt hvad der sker herhjemme. Hvem der stiller op til Folketinget, hvem der gerne vil være borgmestre og hvem der er på vej til at blive eksporteret til Europa-parlamentet. Kort sagt en blog om dansk politik.

Men det er der åbenbart ingen der har haft den samme interesse i som jeg har haft og derfor må jeg jo selv gøre det. Jeg har i de sidste par år blogget om amerikansk politik og det her er et sideløbende projekt som jeg lige vil prøve af de næste par måneder.

Velkommen til.

Med venlig hilsen

David Troels Garby
En blogger

P.S. Hvis du vil skrive med skal du ikke holde dig tilbage med at sende en mail.