fredag, december 15, 2006

Kapløb om ny DSU-formand i gang

Den socialdemokratiske ungdomsorganisation, DSU, skal senest vælge ny formand i foråret 2008 og allerede nu er kapløbet om hvem der skal afløse Jacob Bjerregaard som Danmarks mest indflydelsesrige ungdomspolitiker gået ind.

På nuværende tidspunkt er Peter Strauss, der er politisk medarbejder på DSU’s Landsforbund og for få dage siden tabte en afstemning om at blive folketingskandidat i Nordjylland, storfavorit til at stille sig i spidsen for de små 3000 unge socialdemokrater. Det vurderer et centralt placeret medlem af DSU’s øverste ledelse, der peger på at Peter Strauss vil have opbakning på minimum 70 % af de delegerede på kongressen, uanset hvilken modkandidat der skulle blive stillet op imod ham. Peter Strauss har været medlem af DSU siden midten af 90’erne og der findes vel efterhånden ikke et medlem af organisationen der har mødt ham på et kursus, til et oplæg i deres afdeling eller på anden måde har været i kontakt med ham.
Der er endnu ikke kommet nogen udmelding for Peter Strauss der tidligst vil blive afklaret et svar i slutningen af foråret.

Et andet navn der florerer i organisationen er Magnus Barsøe, en tidligere formand for den socialdemokratiske studenterorganisation Frit Forum’s afdeling på RUC og nuværende formand for organisationens uddannelsespolitiske udvalg. Magnus Barsøe skulle efter sigende have støtte for ”allerøverst” i organisationen, men det er et åbent spørgsmål om forbundsformanden ønsker at forsøge at presse på for at få Magnus Barsøe valgt. Senest kunne man er foreningens medlemsblad ”DSU’eren” se at formanden havde valgt at udlicitere opgaven med at skrive ”Det Sidste Ord”, en klumme som forbundsformanden har haft patent på så længe jeg har kunne huske. Men om Magnus’ personlige kvaliteter syntes de fleste at være enige, alle som vi har talt med er synes at være enige om at han både er meget dygtig, pligtopfyldende og meget omgængelig
Magnus Barsøes kandidatur bliver i nogen grad besværliggjort af det faktum at mange DSU’ere af princip ikke ville kunne få sig selv til at stemme på en ”fritte” (der er slang for et medlem af Frit Forum). Blandt manglerne nævnes politisk innovation og politisk gennemslagskraft, i en grad som der kan forventes af en DSU-formand indeholder samt at han ikke har nok år på bagen i organisationen. Det vurderer altså en anonym kilde overfor vores lille blog.

Listen af tidligere DSU-formænd der senere har skabt sig en politisk karriere tæller Hans Hedtoft, H.C. Hansen, Per Hækkerup, Jan Petersen, Henrik Sass Larsen og Morten Bødskov. Den nuværende forbundsformand blev for nylig opstillet til Folketingskandidat i København og han spås rigtig gode chancer for at blive valgt ind ved næste valg.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det skal ikke være Barsøe. Han er ikke rigtig DSU'er. Han er for grøn. Og alt for smartass-agtig.

Anonym sagde ...

Hva med Peter Hummelgaard? Han kunne også være et muligt bud, hvis han vil?