torsdag, december 14, 2006

Engell peger på tre unge kons'er som ny minister

Når der skal findes en konservativ afløser for Lars Barfoed som minister, er der tre oplagte muligheder, mener Hans Engell, chefredaktør på Ekstra Bladet og tidligere minister og K-partiformand.

Favoritterne er partiets uddannelsesordfører, Carina Christensen, arbejdsmarkedsordfører Jakob Axel Nielsen og Gitte Seeberg, medlem af EU-Parlamentet.

- De er alle tre yngre politikere, der har markeret sig og været i skudlinjen, siger Hans Engell.

Andre politiske kommentatorer nævner ligeledes Carina Christensen og Jakob Axel Nielsen blandt kandidaterne til at overtage den ledige ministerpost.

34-årige Carina Christensen, der har været valgt til Folketinget siden 2001, siger til Ritzau, at hun er smigret over at blive nævnt. Hun betegner Barfoeds afgang som en stor overraskelse.

Jakob Axel Nielsen, der er 39 år og advokat, er til gengæld ikke meget for at kommentere muligheden af at blive udnævnt til minister. Den konservative arbejdsmarkedsordfører kom i Folketinget ved valget i februar 2005.

Den sidste, som Engell nævner, er den konservative MEP'er, Gitte Seeberg, der forlod dansk politik til fordel for Europa-Parlamentet. Mange var i tvivl om, hvorvidt Seeberg var et stærkt nok navn til at blive valgt i en valgkamp, som Poul Nyrup dominerede totalt, men Seeberg beviste sit værd og fik et udmærket valg. Hun har siden markeret sig som en skarp kritiker af især regeringens samarbejde med Dansk Folkeparti, og selvom hun ikke just er på Bendt Bendtsens fløj, så taler netop hendes konfrontationer med DF for, at hun kunne blive minister. At udpege hende til en ministerpost vil stensikkert ikke være DF's kop the, og Bendtsen har mere end noget lyst til at genere Pia Kjærsgaard lige nu.

Kilde: Ritzau.

3 kommentarer:

Jarl Cordua sagde ...

Gitte Seeberg må være favorit. Hun tog "nitten" at være K's spidskandidat ved EU-valget i 2004. Det gjorde hun fint med langt over 100.000 stemmer. Bendsten fik ved den lejlighed sin første rigtige valgsejr. Nu er det tid til at indløse goodwill-kontoen og give Seeberg den returbillet til dansk politik, som hun både ønsker og vel også fortejner. (Selvom at det langt fra altid går efter fortjeneste i dansk politik)

Unknown sagde ...

Jeg er slet ikke enig i, at Seeberg skulle være favorit. Det skyldes hendes mildest talt belastede forhold til DF - husk på, at det jo netop var et sådant forhold, der kostede Barfoed posten som minister. Jeg tror ikke Fogh og Bendtsen er vilde efter flere samarbejdsproblemer med det parlamentariske grundlag.

Jacob Axel Nielsen har også markedsført sig selv på at være DF-kritisk, hvorfor jeg gætter på Carina Christensen. Alternativt kunne man hive en kvinde ind udefra - men jeg kan ikke lige se, hvem det skulle være. Måske Suzanne Bjerrehus ;-)

Anonym sagde ...

Jeg tænker også Seeberg som en svag favorit. Men man skal huske på, at der også er borgerlige borgmestre, som er arbejdsløse efter 1/1 - og der kan også være nogen, man kan hente ind derfra. Nogen oplagte kvinder?

Jeg tror i modsætning til ask, at Bendt netop har lyst til at provokere DF mere nu end nogensinde før. Han er jo rasende.