onsdag, december 13, 2006

SF: Tidligere DGS-formand blev folketingskandidat

Nanna Westerby, tidligere landsformand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS), opstilles som Socialistisk Folkepartis folketingskandidat i Egedal-kredsen i Nordsjælland.

Det blev resultatet af SF's afstemning i Nordsjælland, hvor hun placerede sig på en sikker andenplads.

Den 22-årige Nanna Westerby konstaterer i en pressemeddelelse, at SF "dermed har brudt med sin placering som et parti for halvgamle mænd". Hun studerer samfundsvidenskab på RUC og har de seneste tre år siddet i landsledelsem og forretningsudvalget i den folkesocialistiske ungdomsorganisation SFU.

Vinder af afstemningen og dermed spidskandidat i Nordsjælland blev Pia Olsen, der også er tidligere SFU'er (og var en af formændene for organisationen da undertegnede var medlem i slutningen af sidste årtusinde). Hun tabte i 2005 kampen om formandsposten i SF til Villy Søvndal og sidder i øjeblikket i Folketinget som afløser for den sygemeldte Poul Henrik Hedebo. Pia Olsen opstilles i Hillerød-kredsen.

Egedal-kredsen er en ny kreds der dækker de gamle Ledøje-Smørum, Stenløse og Ølstykke kommuner og som vist ikke kan betegnes som SF's kerneland.

Kilde: Ritzau

H/T: Dan Holt Jensen

Ingen kommentarer: