fredag, december 15, 2006

Carina Christensen bliver ny forbrugerminister

Den 34-årige Carina Christensen (K) bliver ny minister for familie- og forbrugeranliggender, oplyser statsministeriet.

»Statsminister Anders Fogh Rasmussen har i dag besluttet, at medlem af Folketinget Carina Christensen i dag udnævnes som familie- og forbrugerminister«, skriver ministeriet.

»Det er en drøm. Det er det for alle politikere, og det er det også for mig«, sagde den nyudnævnte minister til TV 2 News, inden der blev skålet sammen med partiformand Bendt Bendtsen.

Den samme Bendt Bendtsen (K) der iøvrigt skulle fungere som en mentor for den nyudnævnte minister, i Ekstra Bladet omtales hun som "Bendt Bendtsens 'darling'. Ikke mindst fordi hun, som han selv, er fra Fyn. Men også fordi hun er aktiv erhvervskvinde. Men ellers er der ikke mange i K-gruppen, der egentlig forstår, hvorfor den ret farveløse Carina Christensen sådan er gået hen og blevet partilederens foretrukne".

Dermed er afløseren for Lars Barfoed (K) fundet. Barfoed gik tidligere på ugen af som minister, efter at Dansk Folkeparti valgte at trække støtten til ham som minister. Det skete på baggrund af en rapport fra Rigsrevisionen, der kritiserede fødevarekontrollen samt Barfoeds oplysninger til Folketinget om samme.

Carina Christensen har repræsenteret Det Konservative Folkeparti i Folketinget siden 2001. Hun er valgt i Fyns amtskreds, hvor hun er opstillet i Faaborg-Ærø-kredsen. Carina Christensen er født i 1972, blev student fra Middelfart Gymnasium i 1991 og har en uddannelse som cand.negot. fra Syddansk Universitet. Hun arbejdede en overgang i Brussel og var et par år møbelfabrikant ind til hun altså blev valgt til Folketinget.

Hun skal i dag 16.30 i tiltrædelsesaudiens hos dronning Margrethe.

Carina Christensen bestrider i dag posten som de konservatives uddannelsespolitiske ordfører. Der er intet oplyst om, hvem i den konservative folketingsgruppe, der skal overtage denne post, men her fra redaktionen gætter vi, at det bliver enten Pia Christmas Møller, eller arbejdsmarkedsordfører Jacob Axel Nielsen.

Kilde: Statsministeriet, Folketinget.dk, Ekstra Bladet og TV2 News samt Fyens Stiftstidende.

Ingen kommentarer: