mandag, december 11, 2006

Nordjyder dropper regeringen

De nordjydske vælgere er trætte af regeringen eller i hvert fald et lille flertal af dem, det viser en meningsmåling som Jysk Analyse har lavet for NORDJYSKE Stifttidende.

Ved folketingsvalget 8. februar 2005 stemte 52 pct. af vælgerne i Nordjyllands Amt på Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti. Hvis vælgerne i samme område skulle stemme i morgen, måtte de tre partier nøjes med 48 pct. af krydserne, så der er ikke ligefrem tale om en landslide, men dog alligevel en tendens.

Amtsformand for Socialdemokraterne i Nordjylland, Mogens Vestergaard Pedersen, glæder sig over, at hans parti ved et folketingsvalg nu ville få 35 pct. af de nordjyske stemmer mod godt 30 pct. ved valget i fjor.

"Mens regeringen har haft held til at sætte sig på mange andre dagsordener, har Socialdemokraterne i år sat sig solidt på velfærdsdiskussionen. Befolkningen vil velfærd - og jeg tolker fremgangen som udtryk for, at flere har indset, at vi er bedst til velfærd," siger han til NORDJYSKE.

Det er overraskende gode tal for Socialdemokraterne der i forvejen havde et fremragende resultat ved folketingsvalget i 2005 at forsvare. På en bølge af triste virksomhedslukninger i det nordjyske gik partiet frem i Nordjylland i modsætning til på landsplan.

Kilde: Politiken

Ingen kommentarer: