onsdag, december 13, 2006

R: Nedlæg Forbruger og Familieministeriet

Ovenpå DFs erklærede mistillid til Forbruger og Familieministeren, Lars Barfoed, kræver Det Radikale Venstres fødevareordfører, Elisabeth Geday, nu Barfoeds ministerium nedlagt:

"Jeg håber, at det her bliver starten på noget nyt - at Lars Barfoed trækker sig, og statsministeren nu erkender mange års fejlprioriteringer", udtaler Elisabeth Geday.

Det Radikale Venstres fødevareordfører er glad for, at DF endelig tager sit ansvar overfor forbrugerne alvorligt:

"Det, vi har brug for nu, er handlekraft. Min opfordring er klar: Nedlæg familie og forbrugerministeriet, og opret i stedet et stærkt forbrugerministerium - et jord-til-bord-ministerium. Giv den nye minister en stor pose penge, og inviter som det første alle folketingets partier til forhandlinger om et nationalt kompromis for en bedre fødevaresikkerhed."

Geday skal dog ikke gøre sig store forhåbninger om noget sådant. Familie- og forbrugerministeriet var et prestigeprojekt, som Fogh var meget stolt af, da han lancerede det i 2004 med Henriette Kjær i spidsen. Siden har han nok været lidt ærgerlig over det, da det nu er 2. gang, at en forbrugerminister må gå af ufrivilligt i løbet af de to år.

Mest sandsynligt er det, at Fogh i morgen kører til Dronningen og præsenterer en ny forbrugerminister.

Ingen kommentarer: