mandag, december 11, 2006

Måling: Målret ydelser til de svageste

Hver tiende vælger har skiftet holdning til dansk velfærdspolitik det seneste år. 6 ud af 10 er nu klar til at målrette ydelser som SU, børnecheck og efterløn til de mest trængende. Det skriver ugebrevet A4.

Holdningsændringen kan give regeringen gode kort på hånden til et opgør med den velfærdsmodel, der netop bygger på, at alle har ret til grundlæggende ydelser som pension, uddannelse eller børnecheck. 61 procent af danskerne erklærer sig nemlig enige i, at disse ydelser i højere grad skal målrettes de mest trængende.

"Herligt!" lyder den korte kommentar fra formand for Kommunernes Landsforening (KL) og borgmester i Søllerød, Erik Fabrik (V), der uddyber sin begejstring.

"Det er en meget spændende holdningsudvikling, der flugter fint med KL’s tanker. Hvis alle skal have mere velfærd, ender det med, at de, der virkelig trænger, ikke får den hjælp, de har brug for." siger altså Erik Fabrin.

Sådan nogle meningsmålinger er jo en gratis omgang for de adspurgte og er ret hypotetiske, men i virkelighedens verden kan det være noget sværere at fjerne ydelser for mennesker der i bund og grund kunne klare sig uden, og det erkender Erik Fabrin da også.

"Alle ved, at det er følsomt stof. Hvis du fjerner rettighederne fra selv den mindste hønseavlerforening her i kongeriget, så er man jo i stand til at organisere et oprør, som om det var en katastrofe," siger Fabrin til A4.

Kilde: Ugebrevet A4

Ingen kommentarer: