onsdag, december 13, 2006

DF: Connie H. sætter industriens interesser over børnenes

Miljøminister Connie Hedegaard (K) trodser et folketingsflertal og vil tillade, at legetøjsbranchen får tre måneder ekstra til at sælge legetøj med ftalater, inden et forbud træder i kraft i april.
Dansk Folkepartis miljøordfører, Jørn Dohrmann, kritiserer over for Ritzau i skarpe vendinger, hvad han kalder ministerens enegang i sagen.

- Hermed tilkendegiver Connie Hedegaard klart, at hun sætter branchens indtjening højere end børns sikkerhed. Hun skeler udelukkende til pengepungen, og det sagde hun også til mig på et møde, jeg havde med hende, siger Jørn Dohrmann.

- Ved næste valg må vælgerne så vurdere, om de vil stemme på en minister, der spiller hasard med børns sundhed, og om de synes, at hun er en værdig repræsentant for miljøet, erklærer Dohrmann.

Et nyt EU-forbud mod ftalater træder i kraft den 16. januar, men i Danmark kommer forbuddet altså først tre måneder senere, hvilket EU har givet medlemslandene mulighed for.
I en pressemeddelelse fra Miljøministeriet tirsdag aften skriver ministeren, at hun ikke kan lave lovgivning med tilbagevirkende kraft.

- Hvis vi trak bekendtgørelsen tilbage nu, vil der endvidere ifølge Justitsministeriet kunne være tale om en ekspropriation i strid med miljølovgivningen og grundloven. Derfor fastholder regeringen, at forbuddet gælder fra april, hedder det.

Danmark gik i 1999 enegang i EU med et forbud mod ftalater i legetøj til børn under tre år. Ftalaterne bruges til at blødgøre plastic, og de er under mistanke, dels for at være hormonforstyrrende, dels for at skade forplantningsevnen.

Kilde: Politiken

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Ja, de hygger sig rigtigt ude på højre-fløjen med mudderkast!

Sjovt at en sag som denne overhovedet tages op af medier og bloggere, alt imens det stormer om ørerne på forbrugerminister Lars Barfod for hans sløseri med madkonrollen i Danmark.

Endnu mere pudsigt, at mens der i sagen om ftalatar ren faktisk bliver gjort noget (gennemført et EU-forbud), er det ikke gjort noget i fødevareskandalen - ud over at netop DF selv har været med til at skære ned på området! Men det tror DF måske befolkningen har glemt? Suk!

Tillykke til højrefløjen for endnu engang at skyde sig selv i foden i en skandale.

Anonym sagde ...

Ja, vi skulle have kristne værdier !:

KØB IKKE GAVER- GIV DINE PENGE TIL HJEMLØSE, som du ser hver sted! (i København)

De kan måske købe et hus eller udleje et værelse med dine penge.

politiker Stanford Tavistock,dk