mandag, december 11, 2006

K: Stig Elling opstillet i København

Her til aften har kredsbestyrelsen for den nye konservative opstillingskreds, København Indre By, besluttet at opstille "rejsekongen" Stig Elling som folketingskandidat. Stig Elling er mest kendt som adm. direktør i Star Tour, men han har faktisk i et år været medlem af Frederiksberg Kommunalbestyrelse. Ved valget i 2005 fik han et særdeles godt valg, og blev på trods af sin manglende erfaring belønnet med en post som formand for Arbejdsmarkedsudvalget i kommunen.

Elling kommer dermed til at tage kampen op med de to nuværende københavnske K-MF'ere, Helle Sjelle og udenrigsminister Per Stig Møller.

Der er flere interessante aspekter ved opstillingen. For det første er det værd at bemærke, at Elling kommer fra Frederiksberg, hvor Per Stig er opstillet. Med den nye kredsreform kan både Per Stig og Elling få stemmer både på og uden for Frederiksberg.

Per Stig er regeringens mest populære minister, og selvom han i 1998 havde svært ved at holde sit kredsmandat, så er der ingen tvivl om, at han nok skal blive valgt.

Mere svært ser det ud for Helle Sjelle, og hvis de konservative ikke får tre mandater, så er det formodentlig det tidligere BR-medlem, der skal ud og søge nyt job.

Der har i den senere tid været en del spekulationer om, hvorvidt Per Stig ville forlade dansk politik til fordel for et internationalt topjob. Var det blevet tilbudt, så havde han ganske givet sagt ja, men den slags hænger som bekendt ikke på træerne.

Når Per Stig en dag siger stop, vil der bliver rift om at overtage hans plads. Frederiksbergs borgmester, Mads Lebech, er oplagt kandidat, men nu har Elling også meldt sig i kampen om at blive de københavnske konservatives politiske spydspids.

I øvrigt er det vist første gang, at et ukontroversielt valg af en folketingskandidat uden modkandidater kan få DR til at køre live-sendevognen ud og have et fem minutter langt indslag i 21-avisen. Ikke desto mindre, så var det faktisk tilfældet her til aften.

Kilde: DR Nyheder.

Ingen kommentarer: