mandag, december 11, 2006

Claus Hjort: Ungerne skal bare holde kæft

En ny undersøgelse viser at støjniveuet på mange arbejdspladser er alt, alt for højt, bl.a er pædagogerne hårdt ramt, rapporterede de om på DR. Heldigvis har de udsatte pædagoger beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) der er klar med konstruktive løsninger på de udsatte pædagoger og skolelæreres problemer. Bedre organisering af arbejdet var et af Claus Hjorts forslag, men det bedste var nu at forældrene burde tale med deres børn om at de ikke skulle tale så højt.
Vi tager den lige en gang til: Forældrene skal få deres børn til at støje mindre når de er institution og skole! Måske kunne Claus Hjort overveje at se på klassekovotienter og daginstitutionsnomeringer inde han siger sådan noget tåbeligt noget. Det er satme en OM'er.

Kilde: DR

4 kommentarer:

Niels Lund sagde ...

Give me a break. Selvfoelgelig handler det da om, at eleverne (og deres foraeldre) skal opfoere sig ordentligt og respektere laererens rolle. Hvorfor er det blevet ligegyldigt om eens boern opfoerer sig raaddent?

Garby sagde ...

Kan du ikke lige fortælle hvordan forældrene kan få lille Alexander på fire år til at være mere stille når han er i børnehave? Det er jo absurd?

Niels Lund sagde ...

Jeg tror det handler om afstemmede forventninger hele vejen rundt + et opgoer med daarlige vaner. Min soen har gaaet i en Montessori boernehave i 2 aar i en klasse paa 28 boern i alderen 2.5-6 med 3 paedagoger. Og boernene tussede stille og roligt imellem hinanden, naar de var indenfor. Selvfoelgelig kan det lade sig goere. Og nej, de brugte ikke spanskroer...

Anonym sagde ...

Nu er din søn jo også lidt mere end fx 10 måneder, Niels.

Og at man kan opdrage på børn på 4-5 år, er ingen vel uenige i. Men jeg tvivler på, at man kan få dem til at være helt stille. Og ville slet ikke ønske at sende mit barn i en sådan institution.

Og så løser det så absolut ikke problemet med støj for pædagogerne, som altså er et ret alvorligt arbejdsmiljøproblem.

Og garby gør helt ret i at kritisere den absurde, verdensfjerne holdning, som CHF lægger for dagen.

Det er utroligt nemt for en minister bare at sige, at det er forældrenes problem. Når man faktisk har en masse muligheder for at løse problemet fra politisk hold.

Normeringer er et væsentligt element, et andet er bedre udefaciliteter og flere kvadratmeter pr. barn.