onsdag, december 13, 2006

Flere taxaer, ja tak!

Fra nytår bliver det nemmere at kapre en taxa på gaden i København. Det skyldes at kommunesammenlægningerne tvinger regeringen til at lave en ny taxalov. For hvilke taxaselskaber, der må køre i københavn afhænger af kommunegrænserne i de storkøbenhavnske yderområder.
Ret beset er det en ren administrativ lov, der skal vedtages, men den kommer altså til at spille ind på udbuddet af hyrevogne i hovedstaden.

- Ved årsskiftet nedlægges det Storkøbenhavnske Taxanævn formelt, og et nyt skal oprettes. For Storkøbenhavn bliver endnu større, og dermed får flere taxavognmænd adgang til København, forklarer Trine Wollenberg, der er direktør ved Storkøbenhavns Taxanævn.

For eksempel må taxier fra Stenløse og Ølstykke ikke samle kunder op i hovedstaden, mens hyrevogne fra Ledøje-Smørum godt må. Men det ændrer sig fra nytår, når de tre kommuner lægges sammen til Egedal Kommune, og så er taxierne fra Stenløse og Ølstykke pludselig inde i varmen.
Det samme gælder for Søllerød og Birkerød, der slås sammen til Rudersdal Kommune. Indtil videre har kun Søllerød hørt til inden for bygrænsen.
Foruden Rudersdal og Egedal kommuner skal den kommende Furesø Kommune muligvis også indlemmes i det kommende taxa-Storkøbenhavn. Det er dog ikke endnu ikke besluttet.

Ja, så kan det være at det bliver muligt at få fat i en gynge på vej hjem fra byen fredag aften. Jeg er dog tvivlende på om man kan være så heldig.

Kilde: Nyhedsavisen

Ingen kommentarer: