tirsdag, december 12, 2006

Nødhjælp på charmetur hos de borgerlige

Efter fem års chok over borgerlige regeringers besparelser på u-landsbistanden er Folkekirkens Nødhjælp klar med en ny, politisk strategi. Det skal være slut med sure miner og korslagte arme. I stedet går foreningen nu mere direkte efter at komme i dialog med de borgerlige partier og især deres folkelige bagland. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Behovet er så stort, at organisationen har ansat en medarbejder i otte måneder, som alene skal analysere og øge den folkelige forankring og kontakten til partierne.

I første omgang er initiativet rettet mod det største borgerlige parti, Venstre. En gruppe partimedlemmer og folketingsmedlem Ellen Trane Nørby (V) er netop vendt hjem fra en uges rejse med Folkekirkens Nødhjælps projektmedarbejder for at se på nødhjælpsprojekter i Uganda og Tanzania. Der planlægges yderligere samarbejde med Liberalt Oplysningsforbund, LOF, og for nylig blev der uddelt en folder til alle de delegerede på Venstres landsmøde.

Initiativet betyder dog ikke, at organisationen holder op med at kritisere regeringen.

Generalsekretær Henrik Stubkjær har for nylig skarpt bebrejdet udviklingsminister Ulla Tørnæs (V), at hun vil lade kendte danskere udvælge bistandsprojekter i fem afrikanske lande. Det centrale er imidlertid stadig dialogen.

- Vi gør så meget ud af Venstre, fordi vi har erkendt, at vi har haft for få kontakter der. Det oplevede vi især omkring regeringsskiftet i 2001, hvor dialogen var meget tynd. Efter mange års konsensus om bistandspolitik skete der pludselig nogle drastiske ændringer, og vi havde ikke nogen god dialog, forklarer Henrik Stubkjær.

Kilde: Kristeligt Dagblad.

Ingen kommentarer: