onsdag, december 13, 2006

Brian Mikkelsen utilfreds med revisionsfirma

Kulturminister Brian Mikkelsen (K) opfordrer revisionsfirmaet KPMG til øjeblikkeligt at trække sin rapport om besparelser på kulturområdet tilbage.

Undersøgelsen indeholder alvorlige fejl og mangler, mener Brian Mikkelsen.
Den kritik afvises af foreningen Danske Sangskrivere og Komponister (DJBFA), der har bestilt undersøgelsen hos revisionsfirmaet KPMG. Konklusionerne står 100 procent ved magt, siger sekretariatsleder Poul-Henrik Jensen.

- Det virker fuldstændigt skingert og desperat at forlange rapporten trukket tilbage, siger han.
Rapporten viser, at der de seneste år er sparet 386 millioner kroner på de statslige bevillinger til kultur. Det svarer til et minus på otte procent.

Kulturministeren fastholder derimod, at budgettet i faste priser er steget med 45 millioner kroner siden 2001.

Brian Mikkelsen er blevet indkaldt til samråd af Folketingets kulturudvalg hvor oppositionen i vanlig stil vil stille masser af skarpe spørgsmål og ministeren vil gøre alt for ikke at afgive et konkret svar.

Socialdemokraternes kulturordfører Mogens Jensen, der har indkaldt til dagens samråd siger i øvrigt om rapporten:

- Her må ministeren jo forklare, hvordan en rapport fra et internationalt anerkendt revisionsfirma kan konkludere, at der mangler 386 millioner kroner på kulturministerens område, mens ministeren selv siger; "Jeg har ikke skåret noget."
Han siger videre, at han tolker det som om ministeren bevidst forsøger at "pynte på tallene."

Her på bloggen undrer vi os en anelse over at de konservative normalt ønsker at de private skal spille en større rolle i samfundet i forhold til det offentlige, men når de private så kommer med en konklusion en den der lige passer, så er det altså for galt! Kunstnere der blander sig i politik plejer normalt at være en usaglig plage, men i dette tilfælde opfører de sig jo ganske hæderligt.

Konklusion: Brian Mikkelsen skal op med nogle flere penge til fattige kunstnere som D:A:D, Nik & Jay (billed) og Red Warszawa.

Kilde: TV2/Nyhederne
Kilde2: DR

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det er da ufrivilligt morsomt at beskylde et revisionsfirma for alvorlige fejl og mangler i deres rapport, når deres kerne kompetence netop er i hverdagen at revidere mht. at fjerne væsentlige fejl og mangler fra informations materiale.

Rapporten tager da også forbehold for at der kan være fejl i det anvendte tal materiale, som jo er baseret på ministerieres og lignende kilder. Det kan Brian Mikkelsen jo blot påvise, hvis der altså er de mangler til stede.

Mht. kulturområdet, så forveksler du nok konservative med liberalister. Konservative går jo ind for det de kalder kulturbevarende, og det forudsætter jo offentlig støtte i konservativ optik.

DanskPol sagde ...

Nu var kommentaren om offentligt kontra privat møntet på et mere generelt ideologisk synspunkt og ikke specifikt på kulturområdet.

Anonym sagde ...

Det er også useriøst, at ministeren kritiserer et høderkronet revisionsinstitut som KPMG, når Staten selv har brugt det i en række tilfælde.