mandag, oktober 16, 2006

Sådan drenge!

Gotcha!

Meningsmåling med indhold

Nu er jeg ellers ikke meget for danske udlægninger af meningsmålinger hvor en forandring på 0,5 % til den ene eller den anden side udlægges som forandring når man ved at det ligger inden for den statistiske usikkerhed. Men Rambøll havde en meningmåling fra sidste uge som viser at Socialdemokraterne efterhånden er meget tæt på resultatet af katastrofevalget i 2001.

Ved det valg fik partiet 29,1 % og målingen i Rambøll giver 27,9 %. Et resultat der ville giver partiet 50 mandater mod de nuværende 47. Skulle det ske at dette holdt hele vejen til valget kunne Danmark igen få en SR-regering støttet af den yderste venstrefløj og Mogens Lykketoft ville igen blive udenrigsminister (Gud bedre det...).

Desværre går SF også frem med næsten 3 % og Folketinget vil i så fald blive fyldt med 14 irritende folkesocialister og Ole Sohn.

I en måling fra hjemmesiden Altinget "Hvem vil du helst have som statsminister?" (kræver login) er der dog stadigvæk et 15 % forspring til Anders Fogh, 35 % mod 20 %. Men det er et spring opad på næsten 5 % frem af Helle Thorning-Schmidt, der i en tilsvarende rundspørge i august kun stod til 16 %.

Venstre og Dansk Folkeparti der har været igennem nogle hårde uger. Venstre der har fået verdens ondeste vælgergruppe, forsmåede børnefamilier, på nakken og Dansk Folkeparti der har praktiseret udrensinger der ikke lader Stalins officersudrensninger i 30'erne noget tilbage. Det er nok efterdønningerne af disse to som man ser give sig udslag i reelle vælgervandringer. Specielt DF tror jeg kan stå overfor et mere permanent tab af vælgere, det er de pæne, men meget bekymrede, danskere der i mange år har set Pia Kjærsgaard og hendes partifæller som deres værn mod det fremmede (indvandrere, EU, udviklingen i almindelighed...). De vil ikke støtte et parti der så åbenlyst forbyder diskussion, dialog eller debat, som jo også er en dansk værdi.

På Ekstra Bladets side 2 kunne man læse at en valgforsker havde udtalt at Sosserne havde gode meningsmålinger fordi det gik godt for partiet. Med sådanne udtalelser har man seriøst fortjent en dummeflad.