lørdag, december 16, 2006

Formand for Nørrebros Handelsforening: Københavns Kommune skal betale!

Formanden for Nørrebros Handelsforening, Johnny Beyer, mener at dagens ødelæggelser af forretninger på Nørrebro skal betales af Københavns Kommune. Forretningsvinduerne på Nørrebrogade blev smadret af henholdsvis voldpsykopater fra Ungdomshuset og unge indvandrere fra området omkring Blågaards Plads.

- Vi har besluttet, at nu vil vi gøre kassen op, og så vil vi sende regningen til kommunen og sige, at de må refundere den, siger Johnny Beyer.

Det virker helt godnat at skatteborgerne i København skulle betale for det hærværk, jeg sad bl.a. herhjemme foran min tv-skærm og fulgte gadekampene på TV2/News og føler mig ikke medskyldig og jeg så hverken Anne Vang, Martin Geertsen eller andre medlemmer af Københavns Borgerrepræsentation kaste sten mod butiksvinduer, så jeg tror heller ikke at de har noget at gøre med de smadrede ruder.

Jeg synes at regningen i stedet skulle sendes til "Jagtvej 69-fonden" der så kan tage medansvar for det voldshelvede som de ønsker fortsat skal eksistere på Nørrebro.

Kilde: Politiken

S: Lars Gaardhøj ny folketingskandidat på Nørrebro

Vi har lige fået en mail med følgende indhold, som vi håber at afsenderen ikke bliver sur over at vi gengiver i dens helhed:

"Da jeg ved I har fulgt med vdr. urafstemningen på Nørrebro, sender jeg jer fluks det endelige resultat:

Lars Gaardhøj 127 stemmer
Villy Dyhr 107
Ugyldige 1

Jeg er således forsat folketingskandidat. I kan finde lidt mere info på http://s-dialog.dk/default.aspx?site=larsgaardhoej&func=article.view&id=172411

God weekend,

Bedste hilsener,

Lars Gaardhøj
Folketingskandidat (S) på Nørrebro
www.larsgaardhoej.dk"

Jamen så skal der da lyde et pænt tillykke til Lars herfra. Dermed har Socialdemokraterne fyldt alle 12 valgkredse i København med kandidater. Med de nuværende meningsmålinger bliver mellem 6 og 8 af dem valgt til Folketinget.

Lars Gaardhøj der ikke er kendt i offentligheden, ser i øvrigt således ud.

Nyt dansk medlem af Europa-Parlamentet

I går havde Folketinget sidste arbejdsdag inden juleferien, og det var sædvanen tro en dag, hvor MF'erne havde travlt ved stemmeknapperne. Den sidste sag på Tingets dagsorden var en indstilling fra Udvalget til Valgs Prøvelse.

I dagsordenen lyder punktet blot "Godkendelse af or­di­nært medlem af Europa-Parlamentet i stedet for Ole Kra­rup".

Ole Krarup har repræsenteret Folkebevægelsen mod EF-Unionen i en menneskealder, men et uheld for nylig har betydet, at han ikke er i stand til at genoptage sit hverv. I modsætning til det danske Folketing, hvor der jævnligt hentes suppleanter ind for kortere perioder, så er det ikke muligt i EU-Parlametet. Man kan kun træde helt ud af Parlamentet, og det er altså, hvad Krarup nu har besluttet.

Folketinget godkendte, at den tidligere MF'er for Enhedslisten, Søren Søndergaard, nu indtræder i Parlamentet på Krarups plads. Søndergaard var godt nok ikke nr. to på Folkebevægelsens liste ved EP-valget, men han fik så mange stemmer, at han står for tur.

Søndergaard kan begynde at modtage diæter og stemme nej til unionen pr. 1. januar 2007.

Pia udfordrer Anders ved næste valg

Ifølge vedholdende rygter på Christiansborg skifter Pia Kjærsgaard opstillingskreds inden næste valg.

I dag er hun opstillet i Københavns Amtskreds, hvor også Anders Fogh (V) og Mogens Lykketoft har været opstillet. Fogh er skiftet til Greve-Solrød-kredsen i Sjællands Storkreds i et forsøg på at sikre sig, at han får absolut flest stemmer ved næste valg.

Men nu vil DF's formand altså følge efter Fogh og søger opstilling i Danmarks suverænt største kreds, Kalundborg-kredsen.

Ifølge Kalundborg Folkeblad siger Peter Jacobsen, amtsformand for Dansk Folkeparti i Vestsjællands Amt, at man endnu ikke gået i gang med opstillingen i den nye kreds. Man har heller ikke drøftet kandidatmuligheder. Det skal man først i gang med i begyndelsen af det nye år.

»Pia Kjærsgaard skal være meget velkommen i Kalundborg-kredsen«, lyder det fra Peter Jacobsen.

Kilde: Kalundborg Folkeblad.

R kritiserer Brian Mikkelsen for nepotisme og fedteri

De radikales medieordfører, Simon Emil Ammitzbøll frygter, at den politiske kulturkamp vil blusse op i DR's bestyrelse. Frygten skyldes, at kulturminister Brian Mikkelsens (K) i går udpegede Katrine Winkel Holm som nyt bestyrelsesmedlem i DR. Det skriver Politiken.

Katrine Winkel Holm er teolog og næstformand i Trykkefrihedsselskabet og formand for Islamkritisk Netværk. Hun er en ivrig debattør og kronikskribent, med markante holdninger om blandt andet islam. Derudover er hun datter af Søren Krarup fra Dansk Folkeparti. Og netop det sidste falder også unge Ammitzbøll for brystet.

Han forstår ikke, hvilke kvalifikationer Katrine Winkel Holm har, der skulle kunne retfærdiggøre en plads i DR’s bestyrelse, og han er mildest talt irriteret over, at Brian Mikkelsen ikke har konsulteret medieforligets parter inden en udnævnelse, som Ammitzbøll kalder ’uden for nummer’.

»Udpegelsen er bare ministerens fedteri for den yderste højrefløj. Jeg frygter, at hun vil præge bestyrelsens arbejde i en uheldig retning. Men jeg vil holde øje med dem, og hvis jeg opdager nogen form for klapjagt på røde svende i DR, indkalder jeg ministeren til møde,« siger Simon Emil Ammitzbøll.

Brian Mikkelsen udpegede også Lone Færch, der er direktør i Færch Holding A/S, og i forvejen besidder bestyrelsesposter i blandt andet RealDania. Derudover genudpegede ministeren Mogens Munk-Rasmussen som bestyrelsesformand for DR.

Kilde: Politiken.

fredag, december 15, 2006

DF taber på Barfoed-sagen

Selv om det er regeringen som umiddelbart ser mest svækket ud efter Lars Barfoeds afgang som minister (og den nærmest hysterisk morsomme udnævnelse af Carina Christensen som hans afløser) så har også Dansk Folkeparti tabt på hele affæren.

- Dansk Folkeparti har dummet sig. Jeg tror, at det smarteste havde været at frede Barfoed, ligesom DF konstant har fredet alle andre ministre og blokeret for undersøgelser af samtlige kritisable forhold. Der er ingen tvivl om at netop denne taktik har skabt stor frustration i oppositionen, der har kunnet snakke stolpe op og stolpe ned om skinnenettet, DR Byen, Irak Krigen, Afghanistans krigsfanger osv. uden at kunne få hverken undersøgelseskommisioner eller ministerafgange. Barfoeds afgang giver blod på tanden - også hos pressen, det skriver bloggen "Talking Points - til centrum venstre".

Dansk Folkeparti var i virkeligheden sat i en yderst trist situation hvor de ikke kunne vinde. Hvis de lod Barfoed gå fri ville de blive anset for at være hykleriske og hvis de fældede ham skadede de regeringen. Men sådan er det nu jo når man gerne vil være med til at tage ansvar.

Nyudnævnt minister på vej i retten

En minister har svært ved at skjule noget for offentligheden. Det må den kommende familie- og forbrugerminister, Carina Christensen (K), nu sande. Allerede inden hun er officielt udnævnt til minister, har hun den første dårlige sag klæbende til sig. Hun ejer nemlig en møbelfabrik, som skal en tur i Højesteret - anklaget for piratkopiering af møbler, skriver Berlingske Tidende.

- Dårlig start, er vurderingen fra Socialdemokraternes fødevareordfører Jens Peter Vernersen. - Der er ingen tvivl om, at det er problematisk at have sådan en sag kørende sideløbende med at være minister. Og det er ikke mindre problematisk, når hun er forbrugerminister, siger Jens Peter Vernersen til Ritzau.

Den nye ministers møbelfabrik, Rugballe Møbelfabrik, blev frikendt i Sø- og Handelsretten i foråret, men den anklagende part har anket afgørelsen til Højesteret. Sagen ventes at komme for retten en gang i 2008.

Det er jo nærmest absurd at man vælge en kandidat til en ministerpost der har sådan en sag på halsen. Som vi tidligere skrev er hun åbenbart Bendt Bendtsens "Darling" og hun må virkelig have slået benene væk under partilederen for han må skuda have vidst det her og med vilje overset det. Hvis det her var et civiliseret land som eksempelvis USA så ville den slags være kommet til en behandling under en høring i kongressen og Carina Christensen ville blive trukket som kandidat. Måske skulle man lade folketinget godkende ministrene i stedet for det nuværende system - det er jo for pinligt.

Kilde: Politiken

Carina Christensen bliver ny forbrugerminister

Den 34-årige Carina Christensen (K) bliver ny minister for familie- og forbrugeranliggender, oplyser statsministeriet.

»Statsminister Anders Fogh Rasmussen har i dag besluttet, at medlem af Folketinget Carina Christensen i dag udnævnes som familie- og forbrugerminister«, skriver ministeriet.

»Det er en drøm. Det er det for alle politikere, og det er det også for mig«, sagde den nyudnævnte minister til TV 2 News, inden der blev skålet sammen med partiformand Bendt Bendtsen.

Den samme Bendt Bendtsen (K) der iøvrigt skulle fungere som en mentor for den nyudnævnte minister, i Ekstra Bladet omtales hun som "Bendt Bendtsens 'darling'. Ikke mindst fordi hun, som han selv, er fra Fyn. Men også fordi hun er aktiv erhvervskvinde. Men ellers er der ikke mange i K-gruppen, der egentlig forstår, hvorfor den ret farveløse Carina Christensen sådan er gået hen og blevet partilederens foretrukne".

Dermed er afløseren for Lars Barfoed (K) fundet. Barfoed gik tidligere på ugen af som minister, efter at Dansk Folkeparti valgte at trække støtten til ham som minister. Det skete på baggrund af en rapport fra Rigsrevisionen, der kritiserede fødevarekontrollen samt Barfoeds oplysninger til Folketinget om samme.

Carina Christensen har repræsenteret Det Konservative Folkeparti i Folketinget siden 2001. Hun er valgt i Fyns amtskreds, hvor hun er opstillet i Faaborg-Ærø-kredsen. Carina Christensen er født i 1972, blev student fra Middelfart Gymnasium i 1991 og har en uddannelse som cand.negot. fra Syddansk Universitet. Hun arbejdede en overgang i Brussel og var et par år møbelfabrikant ind til hun altså blev valgt til Folketinget.

Hun skal i dag 16.30 i tiltrædelsesaudiens hos dronning Margrethe.

Carina Christensen bestrider i dag posten som de konservatives uddannelsespolitiske ordfører. Der er intet oplyst om, hvem i den konservative folketingsgruppe, der skal overtage denne post, men her fra redaktionen gætter vi, at det bliver enten Pia Christmas Møller, eller arbejdsmarkedsordfører Jacob Axel Nielsen.

Kilde: Statsministeriet, Folketinget.dk, Ekstra Bladet og TV2 News samt Fyens Stiftstidende.

K-baglandet vil af med DF

Dansk Folkeparti skal smides på porten efter næste valg, og i stedet skal der åbnes for at basere en borgerlig regering f.eks. på De Radikale. Sådan lyder den klare melding fra Det Konservative Folkepartis bagland, efter regeringens støtteparti onsdag fældede forbrugerminister Lars Barfoed (K), skriver dagbladet Børsen.

Avisen har i går talt med 12 af de 16 amtsformænd i K.

Enkelte ville ikke udtalte sig om emnet, men ellers udtrykker amtsformændene samstemmende en stor frustration over DF's ageren, som kaldes »yderst pinlig«, »møgirriterende« og »under al kritik«.

Amtsformændene erkender, at der inden et valg ikke er andre muligheder end at få samarbejdet med DF til at fungere igen.

Men de seneste dages begivenheder har uden tvivl pustet til ilden i forhold til lysten til at finde et andet parlamentarisk grundlag efter et valg, lyder meldingen ifølge Børsen.

Det er så nok sidste gang, vi kommer til at se sådan en artikel. Amtsformænd i politiske partier er et begreb, der dør sammen med amterne den 31/12-2006. Det er derfor også til en vis grad "gratis" for amtsformændene at udtale sig i aviserne. Der er ingen bestyrelsesmøder tilbage, som kan banke dem på plads - og partiledelsen kan ikke true med at tage posterne fra dem etc.

Kilde: Børsen.

KU i frontalangreb på DF

De unge konservativ i KU er endnu mere rasende på Dansk Folkeparti end deres partiformand Bendtsen.

deres hjemmeside bliver Lars Barfoed hyldet som "martyr", og i et længere kampskrift skriver organisationens næstformand, Rune Kristensen, blandt andet:

Sagen er ganske enkelt selve definitionen på en uretfærdighed som led i Dansk Folkepartis selvprofilering. Lars Barfoed er blevet gjort ansvarlig for fejl, der for en stor del er sket under de forrige fødevareministre og ikke mindst den socialdemokratiske Ritt Bjerregaard [...] Dansk Folkeparti (har, red.) solgt pålidelighed og ansvarligheden for en større vælgertilslutning. Der er ganske enkelt tale om en forpestning af det danske politiske system [...] Endnu engang ser man altså DF stikke halen mellem benene og spille deres populistiske stemme-kort.


De ung-konservative har flere gange markeret sig som borgerlige kritikere af VK-samarbejdet med DF og mange KU'ere ønsker , at man går efter en VKR-regering efter næste valg.

Om KU og andre konservative kræfter nu vil forsøge at bruge Barfoed-sagen til at presse DF til indrømmelser, er ikke til at sige endnu, men det kan meget vel tænkes, at K faktisk bliver styrket overfor DF, og især vil bruge den til at presse Pia og co. til at acceptere en skattelettelse efter konservativ opskrift.

Kilde: Konservativ Ungdom.

Måling: Fogh svækket af Barfoed-sagen

En meningsmåling udført af Analyse-Danmark for gratisavisen URBAN viser, at mere end to ud af tre danskere – svarende til 68 procent af de 826 adspurgte – mener, at det har svækket statsministeren, at regeringens støtteparti Dansk Folkeparti svingede kniven over Lars Barfoed.

Kilde: Urban.

Kapløb om ny DSU-formand i gang

Den socialdemokratiske ungdomsorganisation, DSU, skal senest vælge ny formand i foråret 2008 og allerede nu er kapløbet om hvem der skal afløse Jacob Bjerregaard som Danmarks mest indflydelsesrige ungdomspolitiker gået ind.

På nuværende tidspunkt er Peter Strauss, der er politisk medarbejder på DSU’s Landsforbund og for få dage siden tabte en afstemning om at blive folketingskandidat i Nordjylland, storfavorit til at stille sig i spidsen for de små 3000 unge socialdemokrater. Det vurderer et centralt placeret medlem af DSU’s øverste ledelse, der peger på at Peter Strauss vil have opbakning på minimum 70 % af de delegerede på kongressen, uanset hvilken modkandidat der skulle blive stillet op imod ham. Peter Strauss har været medlem af DSU siden midten af 90’erne og der findes vel efterhånden ikke et medlem af organisationen der har mødt ham på et kursus, til et oplæg i deres afdeling eller på anden måde har været i kontakt med ham.
Der er endnu ikke kommet nogen udmelding for Peter Strauss der tidligst vil blive afklaret et svar i slutningen af foråret.

Et andet navn der florerer i organisationen er Magnus Barsøe, en tidligere formand for den socialdemokratiske studenterorganisation Frit Forum’s afdeling på RUC og nuværende formand for organisationens uddannelsespolitiske udvalg. Magnus Barsøe skulle efter sigende have støtte for ”allerøverst” i organisationen, men det er et åbent spørgsmål om forbundsformanden ønsker at forsøge at presse på for at få Magnus Barsøe valgt. Senest kunne man er foreningens medlemsblad ”DSU’eren” se at formanden havde valgt at udlicitere opgaven med at skrive ”Det Sidste Ord”, en klumme som forbundsformanden har haft patent på så længe jeg har kunne huske. Men om Magnus’ personlige kvaliteter syntes de fleste at være enige, alle som vi har talt med er synes at være enige om at han både er meget dygtig, pligtopfyldende og meget omgængelig
Magnus Barsøes kandidatur bliver i nogen grad besværliggjort af det faktum at mange DSU’ere af princip ikke ville kunne få sig selv til at stemme på en ”fritte” (der er slang for et medlem af Frit Forum). Blandt manglerne nævnes politisk innovation og politisk gennemslagskraft, i en grad som der kan forventes af en DSU-formand indeholder samt at han ikke har nok år på bagen i organisationen. Det vurderer altså en anonym kilde overfor vores lille blog.

Listen af tidligere DSU-formænd der senere har skabt sig en politisk karriere tæller Hans Hedtoft, H.C. Hansen, Per Hækkerup, Jan Petersen, Henrik Sass Larsen og Morten Bødskov. Den nuværende forbundsformand blev for nylig opstillet til Folketingskandidat i København og han spås rigtig gode chancer for at blive valgt ind ved næste valg.

torsdag, december 14, 2006

Ny fynsk S-kandidat klar

Socialdemokraterne i den nye Assens-kreds har nu afsluttet en urafstemning om, hvem der skulle være ny folketingskandidat. Der var to kandidater opstillet - Lars Søgaard og Julie Skovsby. Der deltog 63 procent af kredsens medlemmer, og hovedparten pegede på Julie Skovsby, som fik 54,06 procent af stemmerne. Hendes modkandidat måtte nøjes med 45,94 procent.

Julie Skovbys er født i Odense som en af et hold trillinger. Hun flyttede til Hillerød som seksårig med familien. I 1996 meldte hun sig ind i DSU. To år efter flyttede hun tilbage til Fyn og begyndte at studere statskundskab ved dengang Odense Universitet - i dag Syddansk Universitet.

Den 28-årige studerende blev i 2005 valgt til regionsrådet i Syddanmark, og overtog siden også Otterup-kredsen efter Lotte Bundsgaard, der flyttede til Odenses 2. kreds, fordi Otterup-kredsen blev nedlagt som følge af kredsreformen.

Kredsen ser det som en fordel, at Julie Skovsby er bosiddende i Odense og har opbakning fra DSU. Det mener man kan være med til at skaffe stemmer nok til en plads i Folketinget ved næste valg. Det vil dog uden tvivl kræve en massiv S-fremgang ved næste valg, hvis den lille landbo-kreds skal give stemmer nok.

Læs mere hos Fyens Stiftstidende.

Kilde: Julie Skovsbys hjemmeside.

V-parlamentariker banket på plads i telesag

Det er "søgt", at der skulle være konflikt mellem EU-parlamentarier Karin Riis-Jørgensen (V) og videnskabsminister Helge Sander (V) i spørgsmålet om et EU-indgreb mod teleselskabernes roamingtakster.

Sådan lyder det nu i en fælles pressemeddelelse fra de to, mens Riis-Jørgensen derimod så sent som mandag i en anden pressemeddelelse erklærede sig "helt på kommissionens side".

EU-kommissær Viviane Reding har ellers kritiseret en række lande, deriblandt Danmark, for at ønske en "katastrofal" udvanding af hendes forslag om et indgreb mod skyhøje ekstraudgifter på grænseoverskridende opkald med mobiltelefon. Sander mener selv, at han tværtimod bakkede Reding op.

Kilde: Venstre, Karin Riis-Jørgensen og Ritzau.

DF indstiller Ole Hyltoft til DR's bestyrelse

Dansk Folkeparti indstiller Ole Hyltoft til Danmarks Radios (DR) bestyrelse som afløser for partiets nuværende medlem, tidligere folketingsmedlem Aase D. Madsen.

Den 71-årige Ole Hyltoft, som samtidig har meldt sig ind i Dansk Folkeparti, er kendt for sit omfattende forfatterskab og anmeldervirksomhed, ligesom han er en flittig debattør i dagspressen.

Ole Hyltoft er cand.mag. i dansk og engelsk og har tidligere blandt andet været kulturredaktør på Aktuelt, TV-anmelder igennem 13 år, forfatter til 25 bøger og mangeårigt medlem af Socialdemokratiet. Her er han dog ikke længere medlem.

Kilde: Dansk Folkeparti.

CEPOS prøver med blog - og fejler

Den liberale tænketank CEPOS forsøger også at hoppe med på blogbølgen, men det forsøg må nok betegnes som en anelse mislykket for det er ikke muligt at kommentere på de enkelte indlæg og så er der jo ikke meget blog over det. Det er fint at man gerne vil være med på moden, men så skal man sku' gøre det ordentligt.

Bloggen kan findes her.

Thorning fylder rundt

I dag, torsdag den 14. december 2006, fylder Socialdemokraternes partiformand, Helle Thorning-Schmidt, 40 år.

Fødselsdagen fejres med en reception i Fællessalen på Christiansborg.

Partiformanden kan udover den runde fødselsdag fejre gode meningsmålinger, ro i folketingsgruppen og partiet, og ikke mindst, at det går skidt for den borgerlige regering.

Det bliver spændende at se, om nogle af de borgerlige politikere har tænkt sig at dukke op og gratulere fødselaren, som det sig hør og bør på Christiansborg.

Lene Espersen dømt

Justitsminister Lene Espersen (K) blev torsdag formiddag i et kortvarigt retsmøde i Tårnby idømt en bøde på 1500 kroner for overtrædelse af færdselsloven. Desuden blev hun frakendt kørekortet betinget. Det meddeler Ritzau.

Den 19. september om eftermiddagen overså ministeren en knallertkører, og ramte denne under et sving. Kvinden på knallerten slog knæet og har siden været sygemeldt.

Kilde: Ritzau.

Engell peger på tre unge kons'er som ny minister

Når der skal findes en konservativ afløser for Lars Barfoed som minister, er der tre oplagte muligheder, mener Hans Engell, chefredaktør på Ekstra Bladet og tidligere minister og K-partiformand.

Favoritterne er partiets uddannelsesordfører, Carina Christensen, arbejdsmarkedsordfører Jakob Axel Nielsen og Gitte Seeberg, medlem af EU-Parlamentet.

- De er alle tre yngre politikere, der har markeret sig og været i skudlinjen, siger Hans Engell.

Andre politiske kommentatorer nævner ligeledes Carina Christensen og Jakob Axel Nielsen blandt kandidaterne til at overtage den ledige ministerpost.

34-årige Carina Christensen, der har været valgt til Folketinget siden 2001, siger til Ritzau, at hun er smigret over at blive nævnt. Hun betegner Barfoeds afgang som en stor overraskelse.

Jakob Axel Nielsen, der er 39 år og advokat, er til gengæld ikke meget for at kommentere muligheden af at blive udnævnt til minister. Den konservative arbejdsmarkedsordfører kom i Folketinget ved valget i februar 2005.

Den sidste, som Engell nævner, er den konservative MEP'er, Gitte Seeberg, der forlod dansk politik til fordel for Europa-Parlamentet. Mange var i tvivl om, hvorvidt Seeberg var et stærkt nok navn til at blive valgt i en valgkamp, som Poul Nyrup dominerede totalt, men Seeberg beviste sit værd og fik et udmærket valg. Hun har siden markeret sig som en skarp kritiker af især regeringens samarbejde med Dansk Folkeparti, og selvom hun ikke just er på Bendt Bendtsens fløj, så taler netop hendes konfrontationer med DF for, at hun kunne blive minister. At udpege hende til en ministerpost vil stensikkert ikke være DF's kop the, og Bendtsen har mere end noget lyst til at genere Pia Kjærsgaard lige nu.

Kilde: Ritzau.

Skatteekspert: Kristian Jensen er en hykler

Skatteprofessor Søren Rasmussen beskylder skatteminister Kristian Jensen (V) for hykleri, fordi ministeren med hastelovgivning nu vil lukke et skattehul, skriver dagbladet Børsen torsdag.

Kristian Jensen kunne have grebet ind langt tidligere, mener to skatteeksperter, der langer hårdt ud efter håndteringen af sagen, som nu koster statskassen et stort millionbeløb.

Skatteministeren fremsatte i går i hast et lovforslag, som skal lukke for dét, som kaldes »den århusianske elevatormodel«. Modellen handler om beskatning af virksomheders aktiesalg.

Kristian Jensen mener, at der med baggrund i en højesteretsdom fra i fredags er opstået et »uoverskueligt skattehul«, som nu kræver omgående lovgivning. Eksperterne mener, at problemerne i lovgivningen har været kendt i årevis.

»Alle har skrevet om det. Alle har vidst det. Så er det altså noget hykleri at begynde at sige, at nu haster det lige pludselig. Der burde have være gjort noget ved det her for lang tid siden,« siger Søren Rasmussen, chef for Deloittes skatteafdeling og skatteprofessor ved Syddansk Universitet til Børsen.

Kilde: Børsen

CEPOS: Danskerne arbejder ikke nok

I går kunne vi læse, at vi knokler en vis legemsdel ud af bukserne. Men den såkaldt "liberale tænketank", Cepos, er uenig i den videnskabelige undersøgelse. Det skriver idag.dk.

Cepos mener ikke, det er arbejdsiver, der præger danskerne i forhold til hvad borgere i andre OECD-lande præsterer. Danmark er nemlig blandt de lande i OECD, der har den korteste gennemsnitlige arbejdstid med knap 1600 timer om året. Og det er 100 timer under gennemsnittet:

- Hvis den gennemsnitlige arbejdstid var lige så lang i Danmark - som OECD-gennemsnittet, ville det øge arbejdsindsatsen i Danmark svarende til godt 200.000 personer, og det svarer til et BNP-plus på cirka 8 procent, siger cheføkonom Mads Lundby Hansen fra Cepos til idag.dk.

- Hvis arbejdstiden endda var som på Island, hvor islændingene arbejder knapt 1800 timer årligt pr. beskæftiget, ville det give et løft til den samlede beskæftigelse svarende til godt 350.000 personer og øge Danmarks BNP med cirka 13 procent, fremhæver han og peger på, at en udvidelse af arbejdstiden i en situation med mangel på arbejdskraft er en god løsning, ikke mindst fordi medarbejderne allerede er oplært til det, de beskæftiger sig med.

Det er først og fremmest den offentlige sektor i Danmark, som trækker arbejdstiden ned. Ud af i alt cirka 2,7 millioner beskæftigede var de 830.000 i 2005 ansat i den offentlige sektor, hvor den årlige arbejdstid, ifølge Cepos, er 120 timer lavere end i den private sektor.

Cepos peger dog ikke på, hvordan man skal få folk til at arbejde mere, men et "godt bud" er nok, at liberalisterne vil anbefale, at man fjerner topskatten og skærer i overførselsindkomsterne. Det plejer i hvert fald at være standardsvaret fra den kant - uanset hvad spørgsmålet lyder.

Kilde: idag.dk

Politiet dropper Christianborgs kokainsag

Politiet har indstillet efterforskningen af kokainfundene på tre toiletter på Christiansborg i november, skriver Nyhedsavisen torsdag.

Der er simpelthen for mange politikere, ansatte og besøgende, der hver dag træder af på naturens vegne bag de pågældende toiletdøre, siger Per Larsen, chefkriminalinspektør i Københavns Politi, til avisen.

Per Larsen mener dog, at Folketinget bør tage en alvorlig snak om, hvordan man fremover forhindrer stoffer på Christiansborg. Det bliver der dog ikke noget af. Folketingets direktør, Henrik Tvarnø, har nemlig ikke tænkt sig at gøre mere ved sagen, siger han til Nyhedsavisen.

Kilde: Nyhedsavisen.

onsdag, december 13, 2006

Flere taxaer, ja tak!

Fra nytår bliver det nemmere at kapre en taxa på gaden i København. Det skyldes at kommunesammenlægningerne tvinger regeringen til at lave en ny taxalov. For hvilke taxaselskaber, der må køre i københavn afhænger af kommunegrænserne i de storkøbenhavnske yderområder.
Ret beset er det en ren administrativ lov, der skal vedtages, men den kommer altså til at spille ind på udbuddet af hyrevogne i hovedstaden.

- Ved årsskiftet nedlægges det Storkøbenhavnske Taxanævn formelt, og et nyt skal oprettes. For Storkøbenhavn bliver endnu større, og dermed får flere taxavognmænd adgang til København, forklarer Trine Wollenberg, der er direktør ved Storkøbenhavns Taxanævn.

For eksempel må taxier fra Stenløse og Ølstykke ikke samle kunder op i hovedstaden, mens hyrevogne fra Ledøje-Smørum godt må. Men det ændrer sig fra nytår, når de tre kommuner lægges sammen til Egedal Kommune, og så er taxierne fra Stenløse og Ølstykke pludselig inde i varmen.
Det samme gælder for Søllerød og Birkerød, der slås sammen til Rudersdal Kommune. Indtil videre har kun Søllerød hørt til inden for bygrænsen.
Foruden Rudersdal og Egedal kommuner skal den kommende Furesø Kommune muligvis også indlemmes i det kommende taxa-Storkøbenhavn. Det er dog ikke endnu ikke besluttet.

Ja, så kan det være at det bliver muligt at få fat i en gynge på vej hjem fra byen fredag aften. Jeg er dog tvivlende på om man kan være så heldig.

Kilde: Nyhedsavisen

Fogh: Der går "nogle dage", før ny minister er klar

Anders Fogh Rasmussen (V) har netop udsendt en erklæring i anledning af Barfoeds afgang. Han siger, at det "er med stor beklagelse, at jeg i dag har modtaget familie- og forbrugerminister Lars Barfoeds afskedsbegæring, men jeg forstår og respekterer hans beslutning. Lars Barfoed har gjort en stor indsats for at forbedre fødevarekontrollen. Det arbejde vil blive videreført og styrket af en ny familie- og forbrugerminister. For regeringen er det afgørende, at forbrugerne føler sig trygge ved deres fødevarer".

Fogh Rasmussen vil bede Dronningen om midlertidigt at overgive ledelsen af Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender til Justitsminister Lene Espersen.

Ifølge Fogh vil der "på grund af EU-topmøde torsdag og fredag" gå "nogle dage" inden han udnævner en ny minister.

Det kan både være helt rigtigt, men kan også skyldes, at han og Bendtsen ikke kan blive enige om en kandidat eller at den første, man spurgte, har sagt nej, tak.

Kilde: Statsministeriet

Bendt Bendtsen: Ingen rokade nu

Bendt Bendtsen (K) har netop meddelt, at der ikke bliver tale om en større ministerrokade som følge af Lars Barfoeds afgang. Han vil bruge den nærmeste tid på at udpege en afløser for Barfoed, og han slog på TV2 News fast, at der bliver tale om en konservativ minister.

Bendt Bendtsen afviste kontant, at sagen kan føre til et valg: "Nej", var ministerens kortfattede svar på spørgsmålet.

Bendtsen var desuden "meget skuffet" over Pia Kjærsgaards beslutning, og havde i øvrigt kun meget kortfattede bemærkninger.

Bendtsen var tydeligvis irriteret og sur. Han sagde desuden, at han opfattede DF's beslutning som "et angreb på regeringen, og ikke et angreb på Det konservative Folkeparti".

Lars Barfoed går - og smækker med døren

Lars Barfoed (K) kan nu skrive forhenværende minister på sit visitkort. Han har netop meddelt, at han i morgen vil tage til Dronningen og bede om sin afsked. Han fortsætter som medlem af Folketinget.

Under pressemødet langede Barfoed kraftigt ud efter Dansk Folkeparti, som han kaldte "hyklerisk" og beskyldte partiet for at "stikke halen mellem benene". Barfoed understregede, at alle tiltag, han havde gjort på fødevareområdet, var sket i et tæt samarbejde med Dansk Folkeparti.

Han puster dermed til den i forvejen dårlige stemning, der er mellem K og DF, og med Barfoed i folketingsgruppen vil de konservative nok ikke skrue ned for konfrontationslinjen.

På pressemødet kom det frem at Lars Barfoed allerede for et halvt år siden have tilbudt at trække sig tilbage, men det er jo åbenlyst blevet afvist af statsministeren og den konservative partiformand Bendt Bendtsen.

Update:
Familie- og forbrugerministeriet har udsendt en kortfattet pressemeddelelse, der i al sin enkelhed lyder:

Familie- og forbrugerminister Lars Barfoed udtaler:
”I lyset af Dansk Folkepartis udmelding har jeg fundet det rigtigst at anmode statsministeren om at ophøre som familie- og forbrugerminister, en anmodning som statsministeren har imødekommet.”.

R: Nedlæg Forbruger og Familieministeriet

Ovenpå DFs erklærede mistillid til Forbruger og Familieministeren, Lars Barfoed, kræver Det Radikale Venstres fødevareordfører, Elisabeth Geday, nu Barfoeds ministerium nedlagt:

"Jeg håber, at det her bliver starten på noget nyt - at Lars Barfoed trækker sig, og statsministeren nu erkender mange års fejlprioriteringer", udtaler Elisabeth Geday.

Det Radikale Venstres fødevareordfører er glad for, at DF endelig tager sit ansvar overfor forbrugerne alvorligt:

"Det, vi har brug for nu, er handlekraft. Min opfordring er klar: Nedlæg familie og forbrugerministeriet, og opret i stedet et stærkt forbrugerministerium - et jord-til-bord-ministerium. Giv den nye minister en stor pose penge, og inviter som det første alle folketingets partier til forhandlinger om et nationalt kompromis for en bedre fødevaresikkerhed."

Geday skal dog ikke gøre sig store forhåbninger om noget sådant. Familie- og forbrugerministeriet var et prestigeprojekt, som Fogh var meget stolt af, da han lancerede det i 2004 med Henriette Kjær i spidsen. Siden har han nok været lidt ærgerlig over det, da det nu er 2. gang, at en forbrugerminister må gå af ufrivilligt i løbet af de to år.

Mest sandsynligt er det, at Fogh i morgen kører til Dronningen og præsenterer en ny forbrugerminister.

Borgmester erkender medansvar for budgetoverskridelser

Okay, det kan måske virke lidt ligegyldigt mens sagen om Lars Barfoed kører på sit højeste, men lammeradvokaten retter kritik mod Frederikssunds borgmester og anbefaler nye forretningsgange efter budgetoverskridelser på J.F. Willumsens Museum i 2005.

Hverken tidligere bestyrelsesformand på J.F. Willumsens Museum, Frederikssund-borgmester Knud B. Christoffersen (S), eller den øvrige bestyrelse kan gøres erstatnings-ansvarlige i sagen om en budgetoverskridelse i 2005 på det kommunalt ejede J. F. Willumsens Museum i Frederikssund.

Men Knud B. Christoffersen burde have orienteret sin bestyrelse om en arv på en million kroner til museet og om budgetsituationen, vurderer Kammeradvokaten i en undersøgelse, Frederikssund Kommune har bestilt. Samtidig anbefaler Kammeradvokaten, at bestyrelsen indfører en forretningsorden, der klart fastlægger kompetencefordelingen hos bestyrelse og daglig ledelse.

- Set i bakspejlet kan jeg godt se, at jeg burde have gennemtrumfet et bestyrelsesmøde i maj-juni 2005. Men det indkaldte jeg ikke til, fordi museet i den grad var oppe på mærkerne for at blive færdige til dronningens indvielse, siger Knud B. Christoffersen, der tog konsekvensen af sagen tidligere i år, hvor han trak sig som bestyrelsesformand.

Byrådsmedlem Morten Skovgaard (K), der var med til at rejse kritikken, er tilfreds med undersøgelsen og dens konklusioner.

- Vi har kunnet konstatere, at de ankepunkter, vi havde, har været berettiget, og vi har én gang for alle fået renset de personer i administrationen, der ikke har haft andel i det her, siger Morten Skovgaard.

Kilde: Frederiksborg Amts Avis

Lars Barfoed indkalder til pressemøde klokken 21.15

Afgående Familie- og Forbrugerminister Lars Barfoed (K) har indkaldt til pressemøde om et lille kvarter. Her kan vi nok uden at være synske forudse at Lars Barfoed gerne vil have mere tid til familien. Der gik altså mindre end to timer fra Pia Kjærsgaard og Dansk Folkeparti fældede dommen til Barfoed måtte tage konsekvensen.

TV2/News spekulerer i at en af følgende tager over for Barfoed i morgen tidlig, der er tale om tre konservative medlemmer af folketinget, Carina Christensen, Jacob Axel Nielsen eller den politiske ordfører Pia Christmas-Møller.

Vi har desværre ikke nogen bedre bud.

SF: Tidligere DGS-formand blev folketingskandidat

Nanna Westerby, tidligere landsformand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS), opstilles som Socialistisk Folkepartis folketingskandidat i Egedal-kredsen i Nordsjælland.

Det blev resultatet af SF's afstemning i Nordsjælland, hvor hun placerede sig på en sikker andenplads.

Den 22-årige Nanna Westerby konstaterer i en pressemeddelelse, at SF "dermed har brudt med sin placering som et parti for halvgamle mænd". Hun studerer samfundsvidenskab på RUC og har de seneste tre år siddet i landsledelsem og forretningsudvalget i den folkesocialistiske ungdomsorganisation SFU.

Vinder af afstemningen og dermed spidskandidat i Nordsjælland blev Pia Olsen, der også er tidligere SFU'er (og var en af formændene for organisationen da undertegnede var medlem i slutningen af sidste årtusinde). Hun tabte i 2005 kampen om formandsposten i SF til Villy Søvndal og sidder i øjeblikket i Folketinget som afløser for den sygemeldte Poul Henrik Hedebo. Pia Olsen opstilles i Hillerød-kredsen.

Egedal-kredsen er en ny kreds der dækker de gamle Ledøje-Smørum, Stenløse og Ølstykke kommuner og som vist ikke kan betegnes som SF's kerneland.

Kilde: Ritzau

H/T: Dan Holt Jensen

DF fyrer Barfoed

Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard, har netop på TV2 News meddelt, at DF ikke længere har tillid til Lars Barfoed og ønsker ham fjernet som forbrugerminister.

Hvad Fogh vil drage af konklusioner er endnu ikke kendt, men han har enten mulighed for at udskrive valg eller blot udpege en ny minister. Da DF sidst truede Barfoed, sagde Fogh, at regeringen ville gå med Barfoed - og det fik DF til at trække følehornene til sig. Spørgsmålet er, om Fogh stadig vil stå last og brast med Barfoed, eller om han nu er politisk historie.

Vi følger sagen.

Brian Mikkelsen utilfreds med revisionsfirma

Kulturminister Brian Mikkelsen (K) opfordrer revisionsfirmaet KPMG til øjeblikkeligt at trække sin rapport om besparelser på kulturområdet tilbage.

Undersøgelsen indeholder alvorlige fejl og mangler, mener Brian Mikkelsen.
Den kritik afvises af foreningen Danske Sangskrivere og Komponister (DJBFA), der har bestilt undersøgelsen hos revisionsfirmaet KPMG. Konklusionerne står 100 procent ved magt, siger sekretariatsleder Poul-Henrik Jensen.

- Det virker fuldstændigt skingert og desperat at forlange rapporten trukket tilbage, siger han.
Rapporten viser, at der de seneste år er sparet 386 millioner kroner på de statslige bevillinger til kultur. Det svarer til et minus på otte procent.

Kulturministeren fastholder derimod, at budgettet i faste priser er steget med 45 millioner kroner siden 2001.

Brian Mikkelsen er blevet indkaldt til samråd af Folketingets kulturudvalg hvor oppositionen i vanlig stil vil stille masser af skarpe spørgsmål og ministeren vil gøre alt for ikke at afgive et konkret svar.

Socialdemokraternes kulturordfører Mogens Jensen, der har indkaldt til dagens samråd siger i øvrigt om rapporten:

- Her må ministeren jo forklare, hvordan en rapport fra et internationalt anerkendt revisionsfirma kan konkludere, at der mangler 386 millioner kroner på kulturministerens område, mens ministeren selv siger; "Jeg har ikke skåret noget."
Han siger videre, at han tolker det som om ministeren bevidst forsøger at "pynte på tallene."

Her på bloggen undrer vi os en anelse over at de konservative normalt ønsker at de private skal spille en større rolle i samfundet i forhold til det offentlige, men når de private så kommer med en konklusion en den der lige passer, så er det altså for galt! Kunstnere der blander sig i politik plejer normalt at være en usaglig plage, men i dette tilfælde opfører de sig jo ganske hæderligt.

Konklusion: Brian Mikkelsen skal op med nogle flere penge til fattige kunstnere som D:A:D, Nik & Jay (billed) og Red Warszawa.

Kilde: TV2/Nyhederne
Kilde2: DR

DF: Connie H. sætter industriens interesser over børnenes

Miljøminister Connie Hedegaard (K) trodser et folketingsflertal og vil tillade, at legetøjsbranchen får tre måneder ekstra til at sælge legetøj med ftalater, inden et forbud træder i kraft i april.
Dansk Folkepartis miljøordfører, Jørn Dohrmann, kritiserer over for Ritzau i skarpe vendinger, hvad han kalder ministerens enegang i sagen.

- Hermed tilkendegiver Connie Hedegaard klart, at hun sætter branchens indtjening højere end børns sikkerhed. Hun skeler udelukkende til pengepungen, og det sagde hun også til mig på et møde, jeg havde med hende, siger Jørn Dohrmann.

- Ved næste valg må vælgerne så vurdere, om de vil stemme på en minister, der spiller hasard med børns sundhed, og om de synes, at hun er en værdig repræsentant for miljøet, erklærer Dohrmann.

Et nyt EU-forbud mod ftalater træder i kraft den 16. januar, men i Danmark kommer forbuddet altså først tre måneder senere, hvilket EU har givet medlemslandene mulighed for.
I en pressemeddelelse fra Miljøministeriet tirsdag aften skriver ministeren, at hun ikke kan lave lovgivning med tilbagevirkende kraft.

- Hvis vi trak bekendtgørelsen tilbage nu, vil der endvidere ifølge Justitsministeriet kunne være tale om en ekspropriation i strid med miljølovgivningen og grundloven. Derfor fastholder regeringen, at forbuddet gælder fra april, hedder det.

Danmark gik i 1999 enegang i EU med et forbud mod ftalater i legetøj til børn under tre år. Ftalaterne bruges til at blødgøre plastic, og de er under mistanke, dels for at være hormonforstyrrende, dels for at skade forplantningsevnen.

Kilde: Politiken

Tak for det Dansk Folkeparti!

Uhmm, gammelt kød fordi Lars Barfoed ikke har været sit ministeransvar bevidst! Det er godt at vi forbrugere har Dansk Folkeparti til at passe på os - nå nej!

tirsdag, december 12, 2006

Lykketofts 25 år i tinget

Mogens Lykketoft bliver i dag fejret af sine kolleger for sit 25-års jubilæum i Folketinget.

Manden, der mere end nogen anden har prøvet lidt af hvert i dansk politik blev valgt til Folketinget første gang den 8. december 1981.

Lykketoft blev 60 år tidligere i år, han er cand. polit, var minister for skatter og afgifter fra 20. januar 1981 til 10. september 1982, finansminister fra 25. januar 1993 til 21. december 2000 og udenrigsminister fra 21. december 2000 til 27. november 2001, hvor Socialdemokraterne tabte magten til Anders Fogh Rasmussen og VK-regeringen.

Berlingske.dk har talt med ham og bedrevet et lille portrætinterview, der dog tydeligt bærer præg af, at Lykketoft ikke har følt sig kaldet til at bidrage med meget mere end enstavelsessvar og lidt fakta.

Men der er da et par små-sjove historier og citater, så læs hele artiklen her.

Portræt: Manden, der blev minister ved et tilfælde

Det er ikke første gang, Lars Barfoed er i centrum for alles opmærksomhed, men alligevel er han ikke et særlig velbeskrevet blad. Vi har samlet lidt baggrund om manden, der blev minister ved et tilfælde, og den sag, der måske fører til hans tidlige exit fra magtens højeste tinder:

Der er blandt mange borgerlige et udbredt had til Danmarks Radio, og hvis Lars Barfoed ikke er blandt de røde lejesvendes fans, så er det ganske forståeligt. Det var nemlig DR's "Kontant", der den 14. marts i år satte gang i det, der skulle blive til "kødskandalen".

Programmet afslørede, at Thulin Kød havde videresolgt flere ton gammelt kød. Og selvom ministerens medarbejdere var blevet advaret, så var der ikke sket noget. Der rejste sig en politisk storm, og oppositionen krævede forbrugerministerens afgang.


Men statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) holdt hånden over sin forbrugerminister. Og da Fogh gjorde det klart for Dansk Folkeparti, at mistillid til Lars Barfoed var det samme som mistillid til hele regeringen, kunne Barfoed blive på sin post.

Allerede før kødskandalen var Lars Barfoeds position blevet svækket af historien om et parti virusinficerede hindbær fra Polen, som ikke blev opfanget af Fødevarekontrollen. Flere end 1000 danskere blev syge og fem døde.

Efter kødskandalen fulgte en række andre tilfælde, hvor det viste sig, at Fødevarekontrollen havde vist sig utilstrækkelig.

Lars Barfoed fastholdt, at den svigtende fødevarekontrol ikke var et resultat af nedskæringer, sådan som det gang på gang blev fremført af oppositionen til venstre side i Folketinget. Det handlede bare om at tilrettelægge kontrollen bedre.

Han blev udnævnt til familie- og forbrugerminister i februar 2005, da partifællen Henriette Kjær sagde farvel efter afsløringer af rod i privatøkonomien.

Lars Barfoed er født i 1957 på Frederiksberg. Han begyndte sin rejse mod Christiansborg, da han som 17-årig meldte sig ind i Konservativ Ungdom (KU). I 2001 blev han valgt til Folketinget for Frederiksborg Amtskreds. På det tidspunkt var han direktør i Finansrådet, bankernes interesseorganisation. Før det havde Lars Barfoed, der er uddannet cand.jur. i 1981, en længere karriere i brancheorganisationer som f.eks. Dansk Arbejdsgiverforening, Dansk Organisation af Detailkæder, Butikshandelens Fællesråd og Dansk Handel & Service.

Lars Barfoed var før ministertiden kendt som en dygtig og fagligt kompetent finansordfører, men var samtidig også kendt som lige vel ideologisk, når han insisterede på at tale om voldsomme velfærdsreformer og afskaffelse af efterløn. Flere - både i og uden for hans eget parti - beskyldte ham for at være "politisk tonedøv", men Barfoed holdt fast, og det aftvang også respekt.

Fogh overrasker: Holder hånden over Lars Barfoed

Danmarks familie- og forbrugerminister hedder fortsat Lars Barfoed (K). Det er konklusionen på statsminister Anders Fogh Rasmussens (V) pressemøde tirsdag i Statsministeriet.

- Jeg mener ikke, at den her rigsrevisionsrapport giver grundlag for at kræve en ministers afgang, sagde statsministeren.

- Jeg har tillid til alle ministre. Ellers ville de ikke være ministre, lød det fra statsministeren ifølge Ritzau.

Statsministeren bakker altså op om den konservative minister, der i disse timer er udsat for en ministerstorm.

Statsministeren erkendte, at ministre skal svare korrekt på spørgsmål. Men han henviste til, at fejlen skete kort tid efter Lars Barfoed blev minister.

- Når vi snakker jura, er der efter min bedste opfattelse ikke noget. Politisk må man sige, at en minister altid skal give klare og tilstrækkelige svar. Men jeg synes, at det her først og fremmest handler om den faktiske fødevarekontrol, og der er der altså taget en lang række initiativer, sagde statsministeren.

Fogh understregede flere gange, at regeringen "har taget talrige initiativer" for at sikre fødevarekontrollen i Danmark. Initiativerne er taget i erkendelse af, at området ikke har fungeret godt nok.

- Jeg ved da godt, at på Christiansborg og i nærmeste omegn er interessen først og fremmest samlet om, man kan få et ministerhoved til at rulle. Men for forbrugerne, tror jeg, det vigtigste er, om der er ordentlig og effektiv fødevarekontrol, sagde statsministeren.

Udtalelelserne fra statsministeren er langt fra så skråsikre, som de plejer at være. Fogh har for vane at bruge udtryk som "Der er ikke noget at komme efter" og "Der er ikke fugls føde på den sag". Men i denne sag vælger han mindre krasbørstige udtryk.

Det handler nemlig i høj grad ikke om Foghs eller regeringens troværdighed, men derimod om Dansk Folkepartis. Og hvor Fogh sidst Barfoed var i problemer understregede overfor Pia Kjærsgaard, at regeringen ville gå sammen med Lars Barfoed, så er der næppe den samme solidaritet fra chefens side denne gang. Pia Kjærsgaard sidder altså med magten, men samtidig også med aben. Hvis hun lader Barfoed sidde, så er det hende - og hende alene - der har det politiske ansvar for hele fødevareområdet. Og hvis oppositionen tager sig lidt sammen, så kan de sagtens lave grimme reklamekampagner, plakater og forespørgselsdebatter, hvor det gang på gang bliver pointeret, at det er DF, der har ansvaret for fødevareskandalerne.

Kilde: TV2 og Ritzau.

DF udsætter dom over Barfoed

Dansk Folkeparti vil først tage stilling til, om forbrugerminister Lars Barfoed (K) fortsat skal beholde sin ministerpost onsdag. Regeringens støtteparti vil ikke tage stilling til Rigsrevisionens kritik af fødevarekontrollen, før statsrevisorerne har udtalt sig onsdag, hvor de holder møde klokken 13.

Efter et gruppebestyrelsesmøde i Dansk Folkeparti tirsdag morgen sagde gruppeformand Kristian Thulesen Dahl, at statsrevisorerne først skal give deres vurdering til Folketinget, inden hans parti vil melde ud. Det fortæller Ritzau.

At Pia Kjærsgaard har brug for at finde ud af, hvad statsrevisorerne mener, kan man undre sig lidt over. DF's repræsentant i organet er nemlig Henrik Thorup, der udover at være medlem af Københavns Amtsråd deler dobbeltseng og folkeregisteradresse med partiejeren. Kan hun ikke bare sende ham en SMS og spørge: "Skal vi fyre ham der Lars eller hva??"

Konservativ borgmester vil i Folketinget - og så alligevel ikke

Københavns sundhedsborgmester Mogens Lønborg (K) erklærer nu, at han vil fortsætte på sin post samtidig med, at han håber på, at blive valgt ind i Folketinget ved næste valg.

Men sundhedsborgmesteren ønsker til gengæld ikke at fortsætte i Folketinget, hvis han derefter skulle blive genvalgt som borgmester ved næste kommunalvalg. Dermed kan Mogens Lønborgs landspolitiske karriere blive meget kort. For det kommende folketingsvalg skal senest udskrives i februar 2009, som er bare otte måneder før det næste kommunalvalg.

- Jeg mener godt jeg kan klare begge dele. Men kun i en kortere periode. Men hvis jeg bliver genvalgt som borgmester, ønsker jeg ikke at fortsætte som folketingsmedlem. Det vil være for hårdt for mit familieliv, siger Mogens Lønborg. Sundhedsborgmesteren har tidligere udtalt, at det var »useriøst«, hvis man både besad posten som borgmester og folketingskandidat. Det mener han dog ikke mere.

- Når jeg tænker mig om, må jeg må nok erkende, at jeg har været lidt for hurtig. Det har jeg ikke belæg for at sige. Eksempelvis synes jeg, at Søren Pind har klaret det glimrende, selvom han både var borgmester i København og medlem af Folketinget, siger Mogens Lønborg.

Det ville nok virke mere troværdigt hvis Mogens Lønborg satsede på enten det ene eller det andet, i stedet for at spille på to heste. Men nu er der ikke den store risiko for at Lønborg kommer i en situation hvor han skal vælge mellem Christiansborg og Københavns Rådhus. Det kræver nemlig en markant konservativ fremgang før borgerrepræsentationens konge af taxakørsel kommer i Tinget.

Kilde: Berlingske

Nødhjælp på charmetur hos de borgerlige

Efter fem års chok over borgerlige regeringers besparelser på u-landsbistanden er Folkekirkens Nødhjælp klar med en ny, politisk strategi. Det skal være slut med sure miner og korslagte arme. I stedet går foreningen nu mere direkte efter at komme i dialog med de borgerlige partier og især deres folkelige bagland. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Behovet er så stort, at organisationen har ansat en medarbejder i otte måneder, som alene skal analysere og øge den folkelige forankring og kontakten til partierne.

I første omgang er initiativet rettet mod det største borgerlige parti, Venstre. En gruppe partimedlemmer og folketingsmedlem Ellen Trane Nørby (V) er netop vendt hjem fra en uges rejse med Folkekirkens Nødhjælps projektmedarbejder for at se på nødhjælpsprojekter i Uganda og Tanzania. Der planlægges yderligere samarbejde med Liberalt Oplysningsforbund, LOF, og for nylig blev der uddelt en folder til alle de delegerede på Venstres landsmøde.

Initiativet betyder dog ikke, at organisationen holder op med at kritisere regeringen.

Generalsekretær Henrik Stubkjær har for nylig skarpt bebrejdet udviklingsminister Ulla Tørnæs (V), at hun vil lade kendte danskere udvælge bistandsprojekter i fem afrikanske lande. Det centrale er imidlertid stadig dialogen.

- Vi gør så meget ud af Venstre, fordi vi har erkendt, at vi har haft for få kontakter der. Det oplevede vi især omkring regeringsskiftet i 2001, hvor dialogen var meget tynd. Efter mange års konsensus om bistandspolitik skete der pludselig nogle drastiske ændringer, og vi havde ikke nogen god dialog, forklarer Henrik Stubkjær.

Kilde: Kristeligt Dagblad.

Venstre kritiserer Rigsrevisionen

Når en rapport fra Rigsrevisionen kan lække før tiden, mister institutionen integritet og respekt, mener Venstres forbrugerordfører ifølge Ritzau.

Meget af glansen går af den hæderkronede Rigsrevisionen på grund af den lækkede rapport om forbrugerminister Lars Barfoed (K), mener Venstres forbrugerpolitiske ordfører, Inger Støjberg.

- Tidligere ventede man andægtigt på sådan en rapport. Nu er Rigsrevisionen blevet et politisk instrument og en politisk kampplads, sagde hun.

- Det rykker ved min opfattelse af Rigsrevisionen som en institution, hvis udtalelse man har respekt for, og som har haft stor integritet, siger Støjberg.

Rapporten skulle oprindeligt først offentliggøres onsdag, men pga. lækken mandag, offentliggøres den allerede i dag tirsdag.

Her på Dansk Politik følger vi spændt udviklingen.

mandag, december 11, 2006

K: Stig Elling opstillet i København

Her til aften har kredsbestyrelsen for den nye konservative opstillingskreds, København Indre By, besluttet at opstille "rejsekongen" Stig Elling som folketingskandidat. Stig Elling er mest kendt som adm. direktør i Star Tour, men han har faktisk i et år været medlem af Frederiksberg Kommunalbestyrelse. Ved valget i 2005 fik han et særdeles godt valg, og blev på trods af sin manglende erfaring belønnet med en post som formand for Arbejdsmarkedsudvalget i kommunen.

Elling kommer dermed til at tage kampen op med de to nuværende københavnske K-MF'ere, Helle Sjelle og udenrigsminister Per Stig Møller.

Der er flere interessante aspekter ved opstillingen. For det første er det værd at bemærke, at Elling kommer fra Frederiksberg, hvor Per Stig er opstillet. Med den nye kredsreform kan både Per Stig og Elling få stemmer både på og uden for Frederiksberg.

Per Stig er regeringens mest populære minister, og selvom han i 1998 havde svært ved at holde sit kredsmandat, så er der ingen tvivl om, at han nok skal blive valgt.

Mere svært ser det ud for Helle Sjelle, og hvis de konservative ikke får tre mandater, så er det formodentlig det tidligere BR-medlem, der skal ud og søge nyt job.

Der har i den senere tid været en del spekulationer om, hvorvidt Per Stig ville forlade dansk politik til fordel for et internationalt topjob. Var det blevet tilbudt, så havde han ganske givet sagt ja, men den slags hænger som bekendt ikke på træerne.

Når Per Stig en dag siger stop, vil der bliver rift om at overtage hans plads. Frederiksbergs borgmester, Mads Lebech, er oplagt kandidat, men nu har Elling også meldt sig i kampen om at blive de københavnske konservatives politiske spydspids.

I øvrigt er det vist første gang, at et ukontroversielt valg af en folketingskandidat uden modkandidater kan få DR til at køre live-sendevognen ud og have et fem minutter langt indslag i 21-avisen. Ikke desto mindre, så var det faktisk tilfældet her til aften.

Kilde: DR Nyheder.

Claus Hjort: Ungerne skal bare holde kæft

En ny undersøgelse viser at støjniveuet på mange arbejdspladser er alt, alt for højt, bl.a er pædagogerne hårdt ramt, rapporterede de om på DR. Heldigvis har de udsatte pædagoger beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) der er klar med konstruktive løsninger på de udsatte pædagoger og skolelæreres problemer. Bedre organisering af arbejdet var et af Claus Hjorts forslag, men det bedste var nu at forældrene burde tale med deres børn om at de ikke skulle tale så højt.
Vi tager den lige en gang til: Forældrene skal få deres børn til at støje mindre når de er institution og skole! Måske kunne Claus Hjort overveje at se på klassekovotienter og daginstitutionsnomeringer inde han siger sådan noget tåbeligt noget. Det er satme en OM'er.

Kilde: DR

Dommen over Barfoed: FYRET!

Familie- og forbrugerminister Lars Barfoeds dage som minister er talte. "Dansk Politik" vurderer, at ministeren allerede i aften eller senest onsdag meddeler sin afgang.

Det sker efter at centrale passager i Rigsrevisionens rapport om den såkaldte "kødskandale" gennemhagler ministeren for ikke at have informeret Folketinget korrekt om fødevarekontrollen. Kritikken er så markant, at Lars Barfoed ikke kan fortsætte som minister, han er simpelthen en for stor belastning til regeringen.

Oppositionens fødevareordførere Elisabeth Geday (R) og Jens Peter Vernersen (S) krævede naturligvis ministerens afgang direkte på TV2 News her kl. 17:30.

Kaare R. Skou vurderede på TV2/News, der vist havde deres første "Breaking News", at det er op til Dansk Folkeparti at vurdere om Barfoed skal fortsætte som minister, men at det var et spørgsmål om timer inden ministeren melder sin afgang. Her på bloggen forudser vi, at Lars Barfoed efter TV2/Nyhederne klokken 22.00 indkalder til et pressemøde i morgen tidlig og statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) vil så på sit pressemøde senere på formiddagen kunne meddele hvem der skal afløse Lars Barfoed.

Bag om "Det røde kabinet"

Efter Socialdemokraternes chefideolog, Henrik Sass Larsen, i sidste uge åbent erklærede, at SF er det næstbedste parti og at man sagtens kunne forestille sig ministerposter til SF, skulle den parlamentariske situation arte sig således, har begrebet "Det røde kabinet" floreret i den politiske retorik.

Da en stor del af denne blogs læsere næppede levede tilbage i midten af 1960'erne, da begrebet blev opfundet, har vi her samlet lidt politisk-historisk anskuelsesundervisning:

Socialdemokratiets statsminister Jens Otto Krag udskrev et overraskelsesvalg i 1966 på spørgsmålet om kildeskat, som mange borgerlige politikere var imod (hvorfor har man svært ved at forstå i dag, men det var de altså).

Valget førte til et brud mellem S og RV efter et mangeårigt regeringssamarbejde. Krag satsede på en S-fremgang, der skulle fremtvinge en ny alliance med De Radikale og Venstre, men fik i stedet danmarkshistoriens første røde "arbejderflertal".

Under valgkampen bedyrede Krag, at SF ikke ville få indrømmelser, endsige ministerposter. Han sagde, at "man kan roligt udelukke enhver tanke om, at vi for at tilkøbe os støtte vil sælge indrømmelser til Socialistisk Folkeparti. Vi akkorderer ikke, og der bliver ingen handel med dette parti om adgangsbilletter til regeringen."

Den fremgang, Krag havde regnet med, gik dog ikke til sosserne, men til folkesocialisterne, der blev valgets helt store sejrherre. SF fordoblede antallet af mandater til 20, mens Krag måtte sige farvel til seks gruppefæller.

Det var første gang i Socialdemokratiets historie, at partiet havde flertal uden De Radikale, og derfor foretog Krag et kursskifte over for SF. Og det er her, at han kommer med de legendariske ord om, at "man har et standpunkt, til man tager et nyt."

Allerede på valgnatten drak Krag kaffe med den tidligere kommunistleder og stifter af SF, Aksel Larsen. Det var ifølge Krag-biografisten Bo Lidegaard første gang, at de talte sammen - på trods af, at de begge havde været MF'er i 20 år.

Forhandlingerne med SF førte til interne spændinger i Socialdemokratiet. Mange havde svært ved at sluge et samarbejde med SF. For dem var det yderste venstre stadig hovedfjenden, og Aksel Larsen var jo tidligere DKP-formand, trods alt.

Aksel Larsen ville deltage direkte i regeringen, men det afviste et flertal i SF på grund af Socialdemokraternes holdning til især MOMS, udenrigspolitik og NATO.

Resultatet blev derfor en S-mindretalsregering baseret på en samarbejdsaftale med SF, og der blev nedsat et kontaktudvalg på tre personer fra hvert parti. Det blev af de borgerlige døbt "Det røde Kabinet".

Samarbejdet var dog fyldt med problemer allerede fra begyndelsen, og da regeringen indfører moms'en, gik mange folkesocialister til angreb. Uenigheden eksploderede, da regeringen - som reaktion på, at den engelsk pund blev devalueret - ville indefryse en dyrtidsportion.

Her stemte flere SF-MF'ere imod regeringen, og dengang udløste den slags altid valg. Det udskrev Krag i januar 1968.

Umiddelbart før var SF blevet sprængt, og VS dannet af en udbrydderfraktion fra partiet.

Krag taber regeringsmagten. De radikale fordobler sit mandattal, og Hilmar Baunsgaard bliver statsminister i VKR-regeringen, der sidder frem til 1971, hvorefter Krag igen vinder magten.

Det var altså historien om Det røde Kabinet.

Skulle der opstå en ny mulighed for "et rødt kabinet" efter et valg, er det dog næppe NATO-medlemsskab eller moms, der vil føre til splittelse. Og efter Schlüters regeringsperiode, hvor regeringen blev siddende selv om den blev stemt ned i salen, så vil en S-ledet regering nok blive siddende hele perioden ud - selvom nogle SF'ere skulle få et par hjerneblødninger og stemme imod regeringen.

Kilde: Wikipedia, Bo Lidegaard, Jyllands-Posten m.fl.

SF: Baastrup sikker vinder på Fyn

SF holder urafstemninger om opstilling af folketingskandidater i de nye storkredse i denne tid. Nu er resultatet af afstemningen blandt de fynske folkesocialister så kommet, og den nuværende retsordfører, Anne Baastrup, var en sikker vinder. Det fortæller Fyens Stiftstidende.

Med 260 stemmer - flere end dobbelt så mange som Karsten Hønge på plads 2 - blev hun en meget sikker vinder af urafstemningen om folketingsopstilling i SF-Fyns storkreds.

800 SF-medlemmer havde mulighed for at deltage i afstemningen, 379 medlemmer deltog, og det giver en stemmeprocent på 47,4pct.

På forhånd var det afgjort, at otte skulle opstille, og de fik følgende stemmetal og selvvalgt opstillingskreds:

1. Anne Baastrup 260 stemmer, Odense 1. kreds
2. Karsten Hønge 123 stemmer, Odense 3. kreds
3. Masoum Moradi 122 stemmer, Svendborgkredsen
4. Annette Vilhelmsen 103 stemmer,Odense 2. kreds
5. Brian Dybro 91 stemmer, Middelfartkredsen
6. Signe Goldmann 76 stemmer, Faaborg-Midtfynkredsen
7. Mette Steffensen 63 stemmer, Nyborgkredsen
8. Daniel Bendix Nielsen 47 stemmer, Assenskredsen

SF stiller kandidaterne op sideordnet, og det betyder, at det personlige stemmetal er altafgørende.

Her scorede Anne Baastrup ved sidste valg langt de største personlige stemmetal af SF's kandidater og blev valgt til folketingsmedlem fra Fyn.

Og skal hun have følgeskab af forhåndsfavoritterne Karsten Hønge og Masoum Moradi, skal SF øge antallet af mandater fra de nuværende 11 til formodentlig 17, vurderer Fyens Stiftstidende.

Kilde: Fyens Stiftstidende [kræver login]

Lene Espersen: Staten ud af folks privatliv

Det of­fent­li­ge skal ikke løse danskerne pri­va­te pro­ble­mer. Det me­ner De Kon­ser­va­ti­ve, som er klar til at kig­ge kri­tisk på, hvor langt det of­fent­li­ge skal ind i folks hjem.

- Vi vil som par­ti være bed­re til at gå alle lov­for­slag igen­nem med hen­blik på at fjer­ne de ting, der be­væ­ger sig ind på folks pri­vat­liv, si­ger jus­tits­mi­nis­ter Lene Es­per­sen til Nordjyske.

Hun me­ner, at dan­sker­ne ri­si­ke­rer at mis­te den sid­ste rest af selv­stæn­dig­hed, hvis ikke ud­vik­lin­gen ven­des.

- Det er utro­ligt skræm­men­de, og vi skal vel til­ba­ge til kul­tur­re­vo­lu­tio­nen, for at se ek­semp­ler på, at sta­ten på den måde dik­te­rer, hvor­dan vi le­ver vo­res liv. For­di nog­le har be­hov for hjælp - be­hø­ver ikke at lov­gi­ve om hjælp til alle, si­ger Lene Es­per­sen.

Hun peger på lo­ven om les­bis­kes ret til kun­stig be­frugt­ning som et af de slem­me ek­semp­ler.

Kilde: Nordjyske Stitfstidende [kræver login].

R: Forfulgte forfattere til Danmark

Det Radikale Venstre mener, at Danmark skal huse internationale skribenter, der er truet, fordi de har udtrykt sig frit.

Forfulgte forfattere, journalister og tegnere skal kunne søge tilflugt i Danmark og på et statsligt stipendium fortsætte deres virksomhed i op til to år. I perioden skal de være undtaget fra krav om beskæftigelse på det ordinære arbejdsmarked.

Forslaget kommer fra Det Radikale Venstre og knytter sig til netværket ICORN (International City of Refuge Network for persecuted writers), fortæller Jyllands-Posten.

Netværket opstod i 1994 som en reaktion på den iranske fatwa mod Salman Rushdie.

Udgangspunktet er, at en by tager imod forfatteren og eventuel ægtefælle.
Byen stiller bolig til rådighed og påtager sig et vist sikkerhedsansvar, mens den danske stat bidrager økonomisk. Forfatteren kvitterer ved at udnytte sin ytringsfrihed og deltage i det lokale kulturliv.

På verdensplan er i alt cirka 50 såkaldte fribyer medlem af netværket. Byer i Norge, Sverige, Tyskland, Storbritannien og Spanien er tilsluttet.

Kilde: Jyllands-Posten.

Dagens lille nyhed: DF peger på Fogh

Det er næppe en stor overraskelse, men nu er det i hvert fald officielt: Dansk Folkeparti også efter næste valg pege på Anders Fogh Rasmussen som statsminister. Det meddeler partiet i en pressemeddelelse.

Næste valg kan ligge så langt ude i fremtiden som i 2009, men den seneste tid har oppositionens ministersnak stjålet billedet, mener Pia Kjærsgaard.

- Nu gik hele sidste uge jo med dels, at SF orienterede vælgerne om, at de efter moden overvejelse pegede på Helle Thorning-Schmidt som statsminister efter et valg, dels at Socialdemokratiet som tak for støtten skam gerne ser SF-ministre i en mulig Thorning-Schmidt-regering. Så tænkte vi, at vi ligeså godt kunne meddele vælgerne, hvem vi vil pege på, forklarer Pia Kjærsgaard.

Hun siger, at samarbejdet "generelt" har været godt med Anders Fogh Rasmussens regeringer.

- Efter moden overvejelse har vi besluttet, at vi lige så godt nu kan meddele vælgerne, at Dansk Folkeparti peger på Anders Fogh Rasmussen som statsminister, siger Pia Kjærsgaard i en pressemeddelelse. Og der skulle nok have været en smiley, hvis den var udsendt som SMS eller e-mail.

Integrationsråd ramt af pjæk

Der er udbrudt pjækkesyge integrationsrådene - og dermed mister mange kommuner nydanskernes stemme i spørgsmål om integration. Det fortæller Radioavisen her til morgen.

Der er så meget fravær i landets landets integrationsråd, så en ud af tre har store problemer med at udføre deres arbejde. Det viser en rundspørge DR har lavet.

- Vi er ofte kun en seks-syv stykker, hvilket betyder at vi ikke er beslutningsdygtige, siger Thomas Larsen til Radioavisen på P4.

Han er formand for integrationsrådet i Karlebo kommune, hvor der sidder i alt 17 medlemmer.

Landets 63 integrationsråd er sat i verden for at hjælpe kommunerne, så Muhammed får den bedst mulige skolegang, eller så hans mor og far kommer i arbejde. Men i hvert tredje råd er er fraværet så stort, at det reelt ikke duer til noget.

Kilde: DR Radioavisen.

Måling: Målret ydelser til de svageste

Hver tiende vælger har skiftet holdning til dansk velfærdspolitik det seneste år. 6 ud af 10 er nu klar til at målrette ydelser som SU, børnecheck og efterløn til de mest trængende. Det skriver ugebrevet A4.

Holdningsændringen kan give regeringen gode kort på hånden til et opgør med den velfærdsmodel, der netop bygger på, at alle har ret til grundlæggende ydelser som pension, uddannelse eller børnecheck. 61 procent af danskerne erklærer sig nemlig enige i, at disse ydelser i højere grad skal målrettes de mest trængende.

"Herligt!" lyder den korte kommentar fra formand for Kommunernes Landsforening (KL) og borgmester i Søllerød, Erik Fabrik (V), der uddyber sin begejstring.

"Det er en meget spændende holdningsudvikling, der flugter fint med KL’s tanker. Hvis alle skal have mere velfærd, ender det med, at de, der virkelig trænger, ikke får den hjælp, de har brug for." siger altså Erik Fabrin.

Sådan nogle meningsmålinger er jo en gratis omgang for de adspurgte og er ret hypotetiske, men i virkelighedens verden kan det være noget sværere at fjerne ydelser for mennesker der i bund og grund kunne klare sig uden, og det erkender Erik Fabrin da også.

"Alle ved, at det er følsomt stof. Hvis du fjerner rettighederne fra selv den mindste hønseavlerforening her i kongeriget, så er man jo i stand til at organisere et oprør, som om det var en katastrofe," siger Fabrin til A4.

Kilde: Ugebrevet A4

Nordjyder dropper regeringen

De nordjydske vælgere er trætte af regeringen eller i hvert fald et lille flertal af dem, det viser en meningsmåling som Jysk Analyse har lavet for NORDJYSKE Stifttidende.

Ved folketingsvalget 8. februar 2005 stemte 52 pct. af vælgerne i Nordjyllands Amt på Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti. Hvis vælgerne i samme område skulle stemme i morgen, måtte de tre partier nøjes med 48 pct. af krydserne, så der er ikke ligefrem tale om en landslide, men dog alligevel en tendens.

Amtsformand for Socialdemokraterne i Nordjylland, Mogens Vestergaard Pedersen, glæder sig over, at hans parti ved et folketingsvalg nu ville få 35 pct. af de nordjyske stemmer mod godt 30 pct. ved valget i fjor.

"Mens regeringen har haft held til at sætte sig på mange andre dagsordener, har Socialdemokraterne i år sat sig solidt på velfærdsdiskussionen. Befolkningen vil velfærd - og jeg tolker fremgangen som udtryk for, at flere har indset, at vi er bedst til velfærd," siger han til NORDJYSKE.

Det er overraskende gode tal for Socialdemokraterne der i forvejen havde et fremragende resultat ved folketingsvalget i 2005 at forsvare. På en bølge af triste virksomhedslukninger i det nordjyske gik partiet frem i Nordjylland i modsætning til på landsplan.

Kilde: Politiken

DF: Anders Fogh skal fortsætte som statsminister

Anders Fogh Rasmussen skal også være statsminister efter næste valg hvis det står til Pia Kjærsgaard (DF).

"Nu gik hele sidste uge jo med dels, at SF orienterede vælgerne om, at de efter moden overvejelse pegede på Helle Thorning-Schmidt som statsminister efter et valg, dels at Socialdemokratiet som tak for støtten skam gerne ser SF-ministre i en mulig Thorning-Schmidt-regering. Så tænkte vi, at vi ligeså godt kunne meddele vælgerne, hvem vi vil pege på," forklarer Pia Kjærsgaard.

Hun siger, at samarbejdet 'generelt' har været godt med Anders Fogh Rasmussens regeringer.

"Efter moden overvejelse har vi besluttet, at vi lige så godt nu kan meddele vælgerne, at Dansk Folkeparti peger på Anders Fogh Rasmussen som statsminister," siger altså Pia Kjærsgaard.

Meddelelsen fra Dansk Folkeparti kommer nok ikke som den store overraskelse for hverken iagttagere af dansk politik eller den danske befolkning i almindelighed. Dansk Folkeparti har været regeringens meget loyale støtteparti i hele regeringstiden.

Kilde: Politiken

K: Mindre offentlig omklamring

Der skal sæt­tes en stop­per for det of­fent­li­ges lyst til at løse folks pri­va­te pro­ble­mer. Det me­ner De Kon­ser­va­ti­ve, som er klar til at kig­ge kri­tisk på, hvor langt det of­fent­li­ge skal ind i folks hjem.

"Vi vil som par­ti være bed­re til at gå alle lov­for­slag igen­nem med hen­blik på at fjer­ne de ting, der be­væ­ger sig ind på folks pri­vat­liv" si­ger jus­tits­mi­nis­ter Lene Es­per­sen til NORDJYSKE Stiftstidende og Fyens Stiftstidende.

Hun me­ner, at dan­sker­ne ri­si­ke­rer at mis­te den sid­ste rest af selv­stæn­dig­hed, hvis ikke ud­vik­lin­gen ven­des.

"Det er utro­ligt skræm­men­de, og vi skal vel til­ba­ge til kul­tur­re­vo­lu­tio­nen, for at se ek­semp­ler på, at sta­ten på den måde dik­te­rer, hvor­dan vi le­ver vo­res liv. For­di nog­le har be­hov for hjælp - be­hø­ver ikke at lov­gi­ve om hjælp til alle" si­ger Lene Es­per­sen og pe­ger på lo­ven om les­bis­kes ret til kun­stig be­frugt­ning som et af de slem­me ek­semp­ler.

Selvom Lene Es­per­sen nu slår på det per­son­li­ge an­svar, så ind­røm­mer hun blankt, at pro­ble­met ikke er ble­vet min­dre de se­nes­te fem år.

"Jeg er enig i, at det er ble­vet vær­re. Der­for skal vi være mere tro mod ide­en med vel­færds­sam­fun­det, nem­lig at vi skal hjæl­pe de sva­ge og ikke blan­de os i, hvor­dan vel­fun­ge­ren­de men­ne­sker le­ver de­res liv. Jeg har ikke brug for vej­led­ning til at op­dra­ge mine børn, og hvis jeg har, så rin­ger jeg til min mor," si­ger Lene Es­per­sen til de to aviser.

Det er sjovt at det lige er Lene Espersen der er ude med den slags klassisk konservative politik, hun har om nogen stået for at gribe ind i folks privatsfære de sidste fem år med øget overvågning og indgreb i borgerrettigheder med henvisning til den offentlige orden.

Kilde: Berlingske Tidende