onsdag, december 13, 2006

Lars Barfoed går - og smækker med døren

Lars Barfoed (K) kan nu skrive forhenværende minister på sit visitkort. Han har netop meddelt, at han i morgen vil tage til Dronningen og bede om sin afsked. Han fortsætter som medlem af Folketinget.

Under pressemødet langede Barfoed kraftigt ud efter Dansk Folkeparti, som han kaldte "hyklerisk" og beskyldte partiet for at "stikke halen mellem benene". Barfoed understregede, at alle tiltag, han havde gjort på fødevareområdet, var sket i et tæt samarbejde med Dansk Folkeparti.

Han puster dermed til den i forvejen dårlige stemning, der er mellem K og DF, og med Barfoed i folketingsgruppen vil de konservative nok ikke skrue ned for konfrontationslinjen.

På pressemødet kom det frem at Lars Barfoed allerede for et halvt år siden have tilbudt at trække sig tilbage, men det er jo åbenlyst blevet afvist af statsministeren og den konservative partiformand Bendt Bendtsen.

Update:
Familie- og forbrugerministeriet har udsendt en kortfattet pressemeddelelse, der i al sin enkelhed lyder:

Familie- og forbrugerminister Lars Barfoed udtaler:
”I lyset af Dansk Folkepartis udmelding har jeg fundet det rigtigst at anmode statsministeren om at ophøre som familie- og forbrugerminister, en anmodning som statsministeren har imødekommet.”.

Ingen kommentarer: