onsdag, december 13, 2006

Borgmester erkender medansvar for budgetoverskridelser

Okay, det kan måske virke lidt ligegyldigt mens sagen om Lars Barfoed kører på sit højeste, men lammeradvokaten retter kritik mod Frederikssunds borgmester og anbefaler nye forretningsgange efter budgetoverskridelser på J.F. Willumsens Museum i 2005.

Hverken tidligere bestyrelsesformand på J.F. Willumsens Museum, Frederikssund-borgmester Knud B. Christoffersen (S), eller den øvrige bestyrelse kan gøres erstatnings-ansvarlige i sagen om en budgetoverskridelse i 2005 på det kommunalt ejede J. F. Willumsens Museum i Frederikssund.

Men Knud B. Christoffersen burde have orienteret sin bestyrelse om en arv på en million kroner til museet og om budgetsituationen, vurderer Kammeradvokaten i en undersøgelse, Frederikssund Kommune har bestilt. Samtidig anbefaler Kammeradvokaten, at bestyrelsen indfører en forretningsorden, der klart fastlægger kompetencefordelingen hos bestyrelse og daglig ledelse.

- Set i bakspejlet kan jeg godt se, at jeg burde have gennemtrumfet et bestyrelsesmøde i maj-juni 2005. Men det indkaldte jeg ikke til, fordi museet i den grad var oppe på mærkerne for at blive færdige til dronningens indvielse, siger Knud B. Christoffersen, der tog konsekvensen af sagen tidligere i år, hvor han trak sig som bestyrelsesformand.

Byrådsmedlem Morten Skovgaard (K), der var med til at rejse kritikken, er tilfreds med undersøgelsen og dens konklusioner.

- Vi har kunnet konstatere, at de ankepunkter, vi havde, har været berettiget, og vi har én gang for alle fået renset de personer i administrationen, der ikke har haft andel i det her, siger Morten Skovgaard.

Kilde: Frederiksborg Amts Avis

Ingen kommentarer: