onsdag, marts 14, 2007

Helle Thornings mindretalsregering

Dansk Politik har før kigget i krystalkuglen og gjort os kloge på ting som vi ikke har den fjerneste idé om, men når Lotte Hansen kan udtale sig som ekspert om politisk strategi i "Jersild og Spin" kan menigmand vel udtale sig om hvad som helst.

Nok om hende, denne gang ser vi lidt på hvem der kan blive ministre i en socialdemokratisk mindretalsregering hvis Socialdemokraterne vinder næste valg (ja, vi indrømmer gerne at det nok ender med en SR, men man har vel lov til at håbe...). Vi sidder naturligvis klar en gang i efteråret 2008 når resultatet kommer.

Regeringen får 18 medlemmer og der er for første gang fuld ligestilling - d.v.s. ni mænd og ni kvinder og så er der også blevet plads til en vaskeægte indvandrer.

1. Statsminister Helle Thorning-Schmidt
Yeps - vi er meget opfindsomme.

2. Finansminister Henrik Sass Larsen
Helles nummer to skal naturligvis have de næsttungeste ministerium.

3. Udenrigsminister Mogens Lykketoft
Med fare for at han endnu en gang gør Udenrigsministeriet til en del af PLO er der nok ikke en vej uden om Geden.

4. Indenrigs- og erhvervsminister Nick Hækkerup
Hillerødborgmesteren skal tage sig af kommunerne og skal også tale til erhvervslivet om innovation etc.

5. Justitisminister Morten Bødskov
Der er nok ikke mange der forventer at Karen Hækkerup skal være landets førstebetjent. Bødskov var en glimrende retsordfører og justitsministeret er udemærket til partiets nummer tre.

6. Forsvarsminister Jeppe Kofod
Det er lidt af hovedpine at fylde den plads, egentlig vil vi gerne have at Søren Gade fortsætter, ellers kunne Lotte Bundsgaard der er tidligere ordfører på området oplagt - men hun bryder sig ikke om at rejse væk fra børnene og så sætter vi Jeppe Kofod, der på det tidspunkt er kommet hjem fra Harvard University, til at passe på tropperne.

7. Økonomiminister Henrik Dam Kristensen
Man kommer nok ikke uden om Postens mangeårige ministererfaring og landet skal jo have en økonomiminister.

8. Integrations- og ligestillingsminister Lotte Bundsgaard
Den tidligere skolelærer på Humlehaveskolen ved Vollsmose skal få flere indvandere i arbejde.

9. Transportminister Carsten Hansen
Det er utænkeligt at gruppeformanden ikke får plads i regeringen og Carsten kan byde trafikudvalget på smørrebrød og sørge for at få togene til at gå til tiden.

10. Miljø- og energiminister Karen Hækkerup
Her ville det jo være oplagt at pege på Svend Auken, men vi satser på en lidt yngre kvinde der ikke har styrken til endnu en gang at opbygge en stat i staten. Det kunne også være Al Gore. Han er her efterhånden så tit at han snart skal have fast bopæl.

11. Fødevare- og forbrugerminister Mette Gjerskov
Har professionel erfaring fra både Direktoratet for FødevareErhverv og som fuldmægtig i både Fødevareministeriet og i Forbrugerstyrelsen. Det er oplagt.

12. Sundhedsminister Susan Arac
Det noget amputerede sundhedsministerium går til det århusianske byrådsmedlem og lægen Susan Arac, der er datter af folketingsmedlem Hussein A. Hun er et af de højstplacerede medlemmer af partiet med indvandrerbaggrund.

13. Kulturminister Mogens Jensen
Den tidligere LO-konsulent skal holde DR i ørene, sige pæne ting om dansk film og tilsvarende grimme ting om doping. Det kan han nok klare.

14. Undervisnings- og forskningsminister Christine Antorini
Så får SF også en minister (hø hø). Hun er svær at komme udenom.

15. Skatteminister Anne-Marie Meldgaard
Meldgaard er tidligere told- og skattefoged og nu skal hun sørge for at rippe og flå danskerne til de sidste blodsdråbe (ligesom alle sine forgængere).

16. Socialminister Mette Frederiksen
112 % social indignation. Det er vist en no-brainer.

17. Udviklingsminister Kirsten Brosbøl
Ligegyldigt symbolsk ministerium som hendes forgænger (den nuværende) har vanrøgtet. Ikke en tung post.

18. Beskæftigelsesminister Thomas Adelskov
Så er der også lidt til venstrefløjen i partiet. Her er der kotyme (den gang det hed Arbejdsministeriet) for at hive en "faglig" ind. I så fald skulle det være Metals formand Thorkild E. Jensen.

Svend Auken bliver enten formand for Folketinget eller afskibet til EU-kommissionen.

9 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hvorfor ikke Carsten Bo jensen som kulturminister. Han har skrevet flere sange til arbejdersangbogen, og så bliver de også glade i Helsingør og omegn...

Anonym sagde ...

Henrik Dam Kristensen bliver næppe økonomiminister, det rækker hans intellektuelle kapacitet ikke til, og desuden passer den post ikke til hans stil
Anne Marie-Meldgaard bliver heller ikke skatteminister, det er der vist ingen tvivl om. Hun er jo så meget uvenner med Helle Thorning-Schmidt, at de to ikke engang hilser på hinanden.
Endelig tvivler jeg stærkt på, at Susan Arac, som jeg aldrig har hørt om, bliver sundhedsminister.
I øvrigt kommer Socialdemokraterne tidligst til magten i 2013.

Jarl Cordua sagde ...

Et glimrende bud på en ministeliste!

Anonym sagde ...

Stakkels Susan Arac, hvis hun bliver minister! Skal hun ikke lige prøve at sidde i byrådet i Århus lidt længere (hvor hun i øvrigt har ret højt fravær, fordi hun er i turnus på hospitalet). Mon ikke de ville finde en Arne Rolighed-type igen.

Anonym sagde ...

Susan Arac...! Du må da have spist svampe. Hun er et kønt ansigt, men det politiske talent har endnu ikke vist sig.

Overordnet tror jeg S må trække nogle erfarne kræfter ind udefra, når listen skal laves. Der er simpelthen ikke nok kilometer i benene i en Kirsten Brosbøl eller hvad de nu hedder alle sammen. Kender ikke det socialdemokratsiek bagland så godt, nogle bud på outsidere?

Anonym sagde ...

Hvad med den navnkundige Jytte Witrock? Hun har en stor balast bag sig...

Anonym sagde ...

Jeg synes, at listen er lidt for præget af de nuværende ordførere får deres ressortministerium. Har Helle og Henrik ikke mere opfindsomhed?
Eneste interessante er Arac som sundhedsminister, og det er da et interessant bud - andre kunne være at Sundhedsministeriet blev hos Indenrigsministeren (Hækkerup, Sophie Hæstorp Andersen (som jo elsker strålekanoner) eller at man køber sig fred med Orla Hav, Bent Hansen eller en anden fra de nuværende regioner.

Venlig hilsen
Katrine

Unknown sagde ...

Muntert bud, som David Trads netop har leget med på - med et bud på en S-SF-R-regering: http://avisen.dk/blogs/datr/trads-saadan-ser-ssfrregering-ud-190307.aspx
Mon han læser denne blog ;-)

Med venlig hilsen
Per Thiemann
Blog: http://avisen.dk/peth

Anonym sagde ...

Orla Hav, der stiller op til folketinget, er et langt mere oplagt bud på en sundhedsminister i en socialdemokratisk mindretalsregering, end Susan Arac.

Det er en strøtanke, men hvad med et erhvervs- og boligministerie bestyret af Carsten Hansen? Han skal vel stadig i en eller anden form fungere som en "chief whip" (eller skal vi kalde det budbringer). Alternativt med mixet arbejds- og boligministeriet.

Udviklingsministeriet ser jeg ikke fortsætte som et selvstændigt ministerie, men puttet ind hvor en ministers område skal tilsættes gær.

Økonomi- og skatteministeriet som samlet enhed og det kunne godt være med Henrik Dam som bestyrer. Balancen mellem finans- og økonomiministeriet er i forvejen rykket alvorligt i førstnævntes retning.

Jeg er enig i, at undervisnings- og videnskabsministeriet fusioneres til et uddannelsesministerie, og det er svært at komme udenom Antorini i den sammenhæng. Hvis man ikke ønsker at give hende et tungt ministerie kunne hun dog også, jævnfør hendes erhvervsmæssige baggrund, give hende fødevare- og forbrugerministeriet.

Lotte Bundsgaard er for svag til at bestyre et ministerie, men hvis man vælger at køre med kønskvoten kan det da godt være nødvendigt at hale hende ind.