søndag, marts 11, 2007

S-Kolding får deres chance for en ung kvinde

"En ung venstreorienteret kvinde". Det var den ønskede profil på den eventuelle afløser for Liss Mathiassen da hun sidste år proklamerede, at knap 30 år i Folketinget var nok for hende.

Den profil matcher åbenbart på 23-årige Julie Rademacher, der er en af fire mulige kandidater til det ledige folketingskandidatur i Kolding.

Det er ikke første gang at Julie Rademacher, der til dagligt læser på Syddansk Universitet og arbejder på Socialdemokraternes partikontot i København, forsøger at blive opstillet.

- Jeg kommer igen, men nok ikke som folketingskandidat, sagde Julie Rademacher til Jydske-Vestkysten, da hun for et halvt år siden blev vraget som folketingskandidat i hjembyen Sønderborg. Det varede åbenbart ikke længe inden hun igen fik blod på tanden. Hun var desuden kandidat til forretningsudvalget i DSU i 2004, hvor hun heller ikke opnåede valg - på trods af at hun var på den fløj der ellers vandt den kongres.

De øvrige kandidater er den lokale partiformand, Kristian Fink samt skolelæreren Simon Hempel Jørgensen og Heino Svenningsen der er redningschef for Falck i Syddanmark (og den slags er jo gode at have i folketingsgruppen hvis der nu sker en katastrofe - :-)).

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Ja, lad os dog få nogen ind med noget erhvervserfaring i stedet for endnu en ung kvinde, der ikke har prøvet en pind andet end at læse lidt statskundskab.

Anonym sagde ...

Kan kan efterhånden fodre svin med yngre kvindelige politkere med åh-så rigtige meninger, en opvækst i et beskyttet politisk værksted (Uni, Bruxelles, et job i fagbevægelsen eller på Christansborg) og en korrekt social indignation, der er som taget ud af det LO-kursus, de sikkert alle har været på. Everybody wants one... Men for søren hvor er det dog kedeligt og forudsigeligt - en slags kvindeudgave af mænd i grå jakkesæt.

Anonym sagde ...

Uddannelsesniveauet har jeg ikke noget i mod. Det irriterende er i stedet, at de fleste af den slags typer alle har ligestilling, som deres number one priority.