onsdag, marts 14, 2007

KU'ere rasende på folketingsmedlem

"Det hårdeste angreb i 70 år" kaldte folketingsmedlem Poul Ørum Jørgensen den konservative ungdomsorganisation, KU, idé om at holde en "straw poll" om hvem der er de ung-konservatives favoritkandidat til at overtage formandsposten i partiet. Kommentaren var en henvisning til dengang i 30'erne hvor KU'erne (ligesom andre politiske ungdomsorganisationer) flirtede lidt for kraftigt mod autoritære tanker.

Den kommentar har fået medlemmmerne af KU til at se rødt og komme med meget følelsesladede kommentarer på foreningens debatforum på internettet.

Her er et uddrag af de kommentarer som brugerne har ytret.

- Per Ørum skal komme med en offentlig undskyldning for den kommentar!, kræver brugeren Scheelsbeck.

- Det er det dummeste jeg nogensinde har hørt. Selv fra Per Ørum, der må siges, at være noget af det dummeste, vi har i folketingsgruppen. Manden der selv på områder, som er vores mærkesager, kan drives i defensiven af Gud og hver mand, skriver Christian Skov.

- Jeg er røstet. Mage til kniv i ryggen skal man lede længe efter. Utroligt at partiet vil træde på de æg de selv burde være i gang med at rue ud. Er de ude på at miste tallentmassen igen? Partiet mangler i den grad gamle KU'ere i toppen. Partiet mangler elegance. Partiet mangler hjerner og ambitiøse mennesker. Alt det KU kan tilbyde, skriver SE Garbus.

Vi er her på Dansk Politik ikke i tvivl om hvem det er der har "pisset i nælderne" - det er KU. Ideen om en "straw poll" mellem to ikke-erklærdede formandskandidater er bare alt andet end elegant eller intelligent. Det er et direkte, utvetydigt angreb på partiformanden.

KU'erne burde rette deres vrede mod den person der har fået ideen og ikke mindst mod den ledelse, der burde have set at det var det tåbeligste forslag, siden Eva lod sig overtale af slangen til at spise af æblet.

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Der er to ting man skal hæfte sig ved i denne sammenhæng:

1) At dømme ud fra de unge KU'eres evne til at stave, så er der ingen tvivl om at kravet om bedre skoler kommer fra det konservative bagland.

2) At det i sig selv er et mirakel at nogen har taget KU så seriøst at de gider at skyde deres forslag ned. Tyder på en "slow news day".

Anonym sagde ...

Det er naturligvis let at afvise KU'ernes melding som sidst nyt fra legestuen. Det virker dog som om der er en større veltilrettelagt offensiv i gang mod Bendtsen på de indre linier. To ting peget i den retning synes jeg:

1) KU'erne fik straks opbakning fra borgmestre i Nordsjælland. Nogen har snakket sammen.

2) Når folketingsmedlemmer stiller sig op med bekymret mine og udtaler, at de "bakker Bendt Bendtsen op" virker det som om, at der vitterligt er noget at diskutere. Det rigtige havde vel været i stedet bare at afvise KU'erne som nogle tosser fra rød stue.

Vi får se. Det sidste ord er næppe sagt i den sag.

Anonym sagde ...

Og MFeren undskylder...

http://www.konservativungdom.dk/holdninger-og-debat/debat/?view=single_thread&cat_uid=4&conf_uid=3&thread_uid=2009

og det så er godt nok er der lidt debat om.