onsdag, marts 14, 2007

Konservative i åben formandskamp

Bendt Bendtsen er ikke længere den bedste til sikre de Konservative fremgang, det mener Allerøds konservative borgmester og KUs formand. Det skriver Berlingske Tidende.

For første gang i Bendt Bendtsens otte år lange karriere som formand for Det Konservative Folkeparti, siger ledende partifæller åbent, at Bendtsen ikke er den bedste til at sikre de Konservative øget opbakning fra vælgerne.

- Bendt Bendtsen har gjort det udmærket med at skabe ro i baglandet, men vi skal videre, og derfor er vi nok nødt til at tage den her diskussion, siger Allerøds konservative borgmester, Eva Nejstgaard.

Konservativ Ungdom holder i weekenden landsråd og vil i den forbindelse lade de delegerede stemme om, hvorvidt justitsminister Lene Espersen eller miljøminister Connie Hedegaard er den bedste afløser for Bendtsen. Ifølge KU-formand Hasper Hülsen ville begge være bedre til at skabe fremgang.

- I den analyse er jeg enig, og der tror jeg nok, jeg ville pege på Lene. Men både Connie og Lene er knaldhamrende dygtige, lyder Eva Nejstgaards kommentar til KUernes initiativ.

Hørsholms konservative borgmester, Uffe Thorndal, ønsker ikke at udtale sig om Bendt Bendtsens fremtid, men han vil gerne bidrage til KUernes diskussion ved at anbefale Connie Hedegaard.

- Dengang Connie Hedegaard blev udpeget som miljøminister, var jeg måske den første, der mailede til hende, at det var den bedste begivenhed i partiet i adskillige år, siger Uffe Thorndal.

Rolf Aagaard-Svendsen, borgmester i Lyngby-Taarbæk Kommune, vil heller ikke svare på, hvor længe Bendtsen skal blive, men han glæder sig over, at hele to kronprinsesser står klar.

- De er begge to gode, og det tror jeg, at mange synes, siger han.

Lene Espersen er til gengæld ikke officielt smigret af alt rosen fra partifællerne, men er i stedet fortørnet over, at hendes partifæller nu åbner en debat om formandsposten.

- Det er helt ud i hampen, at der er centrale tillidsfolk i vores parti, som stiller spørgsmålstegn ved Bendts lederskab, siger Lene Espersen.

Som politisk aktiv gennem nogle år er jeg ofte blevet overrasket over hvad KU finder på, men det her stunt er simpelthen så himmelråbende dumt og bør koste et hvert tilskud, pladser i forretningsudvalg og hvad der ellers kan tages fra dem, en mild straf i forhold til den partiskadelige virksomhed som er blevet begået.

Det kan godt være at man vil af med partiformanden, men KU's landsråd kan vel vente til Bendt Bendtsen selv går af, i stedet for at lave selvopfyldende profetier - for det er jo naturligvis klart, at der ikke kommer fremgang når der ikke er ro på bagsmækken. Jeg tror KU'erne tror at de er USA hvor alle mulige og umulige forsamlinger holder afstemninger om hvem der skal være den næste præsident - men det her er Danmark og der foregår den slags bare ikke.

At Eva Nejstgaard og Uffe Thorndal så også blander sig kan man jo så undre sig en smule over.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Ja, tudedumt er næsten for mildt et udtryk. Simpelthen utroligt at KU kan få sig til det. Der er ingen positiv presse i det her, kun uro og tummel.