tirsdag, december 19, 2006

Socialdemokraterne frygter bøllebank på Sjælland

Der går kraftige rygter om at Socialdemokraterne går rundt med en frygt for at partiet kan få sig en ordentlig lussing i den nye sjællandske storkreds ved næste valg. Særligt to politiske navne som de fleste danskere kan forholde sig til, Anders og Pia, giver Socialdemokraterne grund til at klø sig en ekstra gang i hovedbunden.

Problemet er nemlig at Socialdemokraterne ikke selv stiller med nogen oplaget stemmeslugere og det kan koste op mod to mandater.

Selv om chefideolog Henrik Sass Larsen, der stiller op i Køge-kredsen, er blevet væsentligt mere kendt siden sidste valg er der ikke mange vi har talt med der gætter på at han får meget mere end 20.000 stemmer og han vil med al sandsynlighed være den Socialdemokrat der får flest, de øvrige "topkandidater" er arbejdsmarkedsordfører Thomas Adelskov og IT-ordfører Magnus Heunicke der begge har deres nationale gennembrud til gode. Ikke ligefrem navne der kan battle med Anders Fogh Rasmussen og Pia Kjærsgaard der hver især vurderes til at trække et sted mellem 80.000 og 120.000 stemmer.

Partiet kunne overveje at flytte en af deres mere etablerede navne til den sjællandske storkreds, men det vil også betyde ballade mellem de lokale der vil føle det som utidig central indblanding a'la det man ser i Dansk Folkeparti. Der vil også være utilfredshed fra de kandidater der i øjeblikket ligger på vippen til et folketingsmedlemskab og som vil blive skubbet længere ned på rangstien.

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

det er tvivlsomt at kendte navne trækker flere stemmer over fra den ene fløj til den anden. Der er ikke valgforskning, der tyder på det.
Derimod vil DF og V-kandidater få det svært mod de to mastodonter, og det kan give overraskelser i hvem der kommer ind

Anonym sagde ...

Tror ikke at Henrik Sass går over 15000, og hvis han er uheldig kan han endda blive slået af Magnus Heuniche - husk at vælgerne stemmer anderledes i provinsen end i København, og store navne er ikke nødvendigvis bedre end lokale navne, hvor især Heuniche markerer sig.

Men derudover burde man have sendt en rigtig stemmesluger ud til region sjælland, og i den sammenhæng er Helle Thorning og Mette F vel egentlig de eneste muligheder. Så må folk jo være sure lokalt.

Anonym sagde ...

Hvis fraværet af en socialdemokratisk profil risikerer at koste partiet 2 mandater, så er det da dybt urationelt hvis de nuværende kandidater skulle brokke sig over at få en profil til storkredsen.

Ok, jeg er måske naiv, eller også er det fordi jeg aldrig har været medlem hos de Konservative...