tirsdag, december 19, 2006

K: Vi vil ha' skattelettelser

De Konservative står fast på skattelettelser inden næste valg. Partiet har ikke ændret holdning, skønt Charlotte Dyremose afløses som skatteordfører af Jacob Axel Nielsen efter tirsdagens rokade i folketingsgruppen.

Det siger De Konservatives gruppeformand, Helge Adam Møller, til Ritzau.

Gruppeformanden understreger, at Charlotte Dyremose ikke fyres som følge af sommerens konflikt med Venstre og skat, hvor hun krævede lavere topskat, mens hun i tv striglede sin dyre konkurrencehest Mr. Poco Scotch.

- Det er tværtimod en forfremmelse. Hun bliver formand for et af Folketingets store udvalg. Hun har selv bedt om det, fordi hun gerne ville være formand på uddannelsesområdet. Som Charlotte sagde, kunne det måske være meget godt at vise den undrende omverden, at det ikke er Charlotte Dyremose, der har de holdninger til skattepolitik, men hele den konservative gruppe, siger Helge Adam Møller.

Ingen dansker skal ifølge partiet betale over halvdelen af indkomsten i marginalskat af den sidst tjente krone. Desuden skal skatten på arbejde sænkes inden folketingsvalget, når der er økonomisk råderum. Det fremgår af regeringsgrundlaget.

Jacob Axel Nielsen fortsætter partiets linje. Charlotte Dyremose har sat skat mest på verdenskortet af partiets ordførere den seneste snes år, mener gruppeformanden.
Helge Adam Møller afviser, at holdningen skærper konflikten med Venstre om skattelettelser.

- Jeg tør ikke sige, hvad Venstre vil. I regeringsgrundlaget står på side 6, 19 og 21, at skatten på arbejdsindkomst skal sænkes. Og at regeringen i denne periode vil fremlægge en plan, hvis der er økonomisk råderum. Det holder vi fast i, siger gruppeformanden ifølge Ritzau.

Ingen kommentarer: