torsdag, december 21, 2006

DF taber på minister-fyring

Dansk Folkepartis fyring af forbrugerminister Lars Barfoed (K) ligner en boomerang, der rammer Pia Kjærsgaard lige i nakken. Det skriver B.T. torsdag på baggrund af en meningsmåling, som avisen har fået lavet.

Dansk Folkeparti taber terræn, mens De Konservative går frem, viser målingen, der er udført af analyseinstituttet Sentio.

Dansk Folkeparti går 1,6 pct. tilbage, mens Konservative er gået 0,9 pct. frem siden sidste valg. Dermed vinder de Konservative to mandater og opnår det bedste resultat nogensinde i en Sentio-måling.

Hvis Pia Kjærsgaard troede, hun ville vinde respekt hos vælgerne ved at spille med musklerne og fyre en minister, har hun tilsyneladende for en gangs skyld taget fejl.
Tværtimod tyder meget på, at sympatien har samlet sig om Lars Barfoed, selv om han få dage tidligere var en udskældt og hårdt presset minister pga. kødskandalen og den mangelfulde fødevarekontrol.

Vælgernes mening er indhentet mellem 11. og 17. december. Lars Barfoed gik af 13. december, og det vil altså sige, at langt størstedelen af svarene er indhentet efter hans afgang.

Efter fyringen valgte Lars Barfoed at lange hårdt ud efter Dansk Folkeparti, og han fortsatte i en række interviews med at fastslå, hvor forbløffet han var over reaktionen i regeringens støtteparti.

Den strategi vækker åbenbart forståelse hos vælgerne. Ifølge B.T.s kilder er der internt i Dansk Folkeparti tilfredshed med forløbet. Holdningen er, at partiet vil vinde på fyringen af Barfoed på længere sigt.

I øvrigt viser Sentios måling i B.T., at regeringen måtte gå af, hvis der var valg i dag. Den opnår kun 85 mandater sammen med Dansk Folkeparti, mens oppositionen har 90.

Kilde: BT.

Ingen kommentarer: