tirsdag, december 19, 2006

DF: Forbyd skoleelever at købe slik

Elever skal ikke have mulighed for at forlade skolen for at handle hos den lokale kiosk eller bager. Det mener Dansk Folkepartis uddannelsesordfører, Martin Henriksen.

Henriksen vil i Folketinget opfordre undervisningsminister Bertel Haarder (V) til at anbefale landets skoler at følge et eksempel fra Tommerup Skole på Midtfyn.
Her har skolebestyrelsen besluttet, at eleverne i de tre ældste årgange ikke længere må forlade skolen i frikvarterne. Altså som udgangspunkt i den tid, børnene opholder sig i skolen.

Han ser også gerne Danmarks Lærerforening (DLF) og forældreorganisationen Skole og Samfund på banen med en klar udmelding om, at slik ikke hører hjemme, hverken på skolen eller i skoletiden.

- Det vil også være oplagt, at den ny familie- og forbrugerministeren engagerer sig i problematikken. Det vil være godt at skabe en debat i folkeskolen, hvor spørgsmålet om ernæring og indlæring også kan tages op i forbindelse med hjemkundskab og idræt, erklærer DF's ordfører.

Til TV2/Fyn siger Marianne Kyed, skoleleder på Tommerup Skole, at alle de elever, som valfartede til kiosken og bageren, kom tilbage med et "sukkerkick".
- De gik simpelthen hurtigere kolde, og så får man ikke det optimale ud af undervisningen, forklarer hun.

Jens Færk, formand for lederforeningen i Danmarks Lærerforening, siger, at spørgsmålet om sund levevis indgår i skolens opdragende funktion.

- Men efter min opfattelse er udgangsforbud meget drastisk og problematisk. Tryk avler gerne modtryk, og som udgangspunkt må dette være et anliggende mellem børnene og deres forældre. Det er selvfølgelig skolebestyrelsens ret at beslutte det, de har besluttet i Tommerup. Men hvis eleverne går i kiosken eller til bageren umiddelbart efter skoletid, er forbuddet reelt ikke noget værd, understreger Jens Færk.
Han gør opmærksom på, at skolerne er godt i gang med at erstatte sodavandsautomaterne med tilbud om drikkevand.

TV2/Fyn fortæller, at udgangsforbudet på Tommerup Skole har kostet kvarterets kiosk en årsomsætning på næsten en halv million kroner.

Det er jo fuldstændigt håbløst at DF på den ene side går ind for at sætte den kriminelle lavalder ned og på den anden side ikke stoler på at børn på samme alder kan styre at have lov til at købe en 7-up og et rosenbrød i deres frikvarter.

Kilde: TV2/Fyn.

Ingen kommentarer: