mandag, december 18, 2006

K i Århus satser på ny organisation

De seneste 35 år har været én lang nedtur for de konservative i Århus. Mere eller mindre. Fra at være otte mandater i byrådet i 1970 er partiet langsomt, men sikkert, skrumpet ind til blot at have ét byrådsmedlem i dag. Den udvikling skal vendes, og manden i spidsen for det er partiets formand gennem det seneste år, Flemming Vennekilde. Det fortæller JP Århus.

De konservative i Jyllands hovedstad satser derfor på en helt ny organisation, der bl.a. skal være med til at engagere flere af medlemmerne i Den Konservative Vælgerforening.

Fra at være delt op i fire kredse, hvor slagets gang primært blev styret af kredsformændene og en overordnet bestyrelse, er organisationen nu blevet baseret på otte-ni forskellige udvalg.

Det giver medlemmerne mulighed for at engagere sig i lige præcist det arbejde, som de har lyst til. Flemming Vennekilde eller partiets næstformand Lis Andersen er repræsenteret i samtlige udvalg. På den måde har de tråd i, hvad der kommer ud af arbejdet, men kan også spotte potentielle talenter til den politiske frontrække.

Formanden er tilfreds med de foreløbige resultater af den nye strategi. Udvalgsarbejdet har givet meget positiv input. Både fra nye og gamle medlemmer.

Det dårlige valg spredte en dårlig stemning i alle kroge af partiet, men trods problemer er han tilfreds med, at man har været i stand til at holde dem inden for egne rækker.

Partiet er på det punkt hæmmet af, at det kun har et byrådsmedlem, Marc Perera Christensen, til at profilere partiet, men Flemming Vennekilde er fortrøstningsfuld.

Kilde: JP Århus.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej

Glimrende med noget nytænkning af partierne organisering, men vurdere ikke C i Århus har fundet et gyldent æg.

At oprette mange udvalg og bede formanden deltage i allesammen virker som almindeligt partibeton. Hvor er de unge KUere med deres ideer om netværk og projekter i denne sag?

Men glæder mig til at følge projektet ved næste valg.

Flemming sagde ...

Ja så er næste valg jo overstået, og det gik iokke så ringe endda, som vi siger her i Jylland

Flemming