tirsdag, december 19, 2006

Politikere sikrer sig skattefri gevinster

Skatteministeriet har helt usædvanligt trukket i nødbremsen i en skattesag, der kunne få store skattefrie gevinster til at fordufte for politikere og andre weekendpendlere, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Flere politikere, der ifølge Skatteministeriet også tæller skatteminister Kristian Jensen (V), har købt ejerlejligheder i København for at slippe for at pendle dagligt mellem bopælen uden for København og Christiansborg.

Dermed har politikerne fået del i de enorme værdistigninger på boliger, der især er slået igennem i Storkøbenhavn. Men en dom i sommer i Vestre Landsret betød med ét slag, at fortjenesten skal beskattes. En ejendom kan nemlig kun sælges skattefrit, hvis den har tjent som bolig for sælgeren - og det kan to boliger ikke gøre samtidig, fastslog landsretten.

Det var Skatteministeriet, der selv havde indbragt sagen for Vestre Landsret, efter at Royal Greenland-direktør Keld Askær havde fået medhold i Landsskatteretten. Keld Askær arbejder delvist i Grønland og delvist i Danmark, men har folkeregisteradresse i Nuuk.

Derfor ville Skatteministeriet beskatte ham, da han solgte sin ejendom på Sydfyn i 2000 for 2,4 millioner kroner med en gevinst på over 600.000 kroner.

Kilde: Jyllands-Posten.

Ingen kommentarer: