torsdag, december 21, 2006

Nyhedsavisen i krig med DFU

Dansk Folkepartis Ungdom (DFU) formand Kenneth Kristensen (som vi gerne indrømmer at vi hverken har respekt eller sympati for) er meget tilfreds med en kendelsen fra Pressenævnet, der udtaler kritik af Nyhedsavisens historie om Muhammedtegninger fra de unge folkepartisters sommerlejr.

Chefredaktør David Trads er dog utilfreds med kendelsen som han kalder en gang "fordrukkent sludder" og han overvejer at indbringe for menneskerettighedsdomstolen.

Chefredaktør Trads skriver at det er "åbenlyst for enhver, at sagen havde offentlighedens interesse. Alt andet er absurd. Den sommerlejr, som DFU afholdte, var et officielt partiarrangement – støttet økonomisk af den danske stat. DFU er som øvrige ungdomspartier rugekasse for fremtidens politiske ledere – og derfor er det af indlysende årsager afgørende at afdække, hvad der foregår bag nedrullede gardiner."

Det får Kenneth K. helt op i det røde felt (hvilket ikke er svært, fordi der befinder han sig det meste af tiden).

- Jeg hører, at David Trads synes, at kendelsen er pinlig for Pressenævnet. Jeg synes, det er pinligt for David Trads, at han havde behov for at lancere sin avis med at bryde god presseskik, siger Kenneth Kristensen til Politiken.dk.

Der kan dog komme et længere retssagsdrama ud af forholdet mellem Kenneth Kristensen og David Trads. Chefredaktøren fastholder, at der er særlig vid ytringsfrihed i debat om politiske spørgsmål og vil altså derfor have sagen op for menneskerettighedsdomstolen, men Kenneth Kristensen er klar til at hive David Trads i retten

- Vi overvejer et privatretligt søgsmål mod ham for at have krænket de unges integritet ved at vise billederne fra sommermødet. Det har vi gjort hele tiden, men vi har ventet på Pressenævnets afgørelse, siger Kenneth Kristensen til Politiken.dk.

Jeg er glad for det ikke er mig der er blevet filmet på en DSU-Sommerlejr med skjult kamera (tænk hvis min mor så hvad jeg lavede) lige så lidt som jeg tror almindelige borgere har lyst til at blive filmet når de er på ferie på Gran Canaria, Rhodos eller i Phuket. En sommerlejr i en politisk ungdomsorganisation er først og fremmest en fest og ferie sammen med ens venner som man også er politisk aktiv sammen med og det må selv journalister sku' da kunne respektere.

Kilde: Politiken
Kilde2: David Trads' blog

Ingen kommentarer: