tirsdag, december 19, 2006

Claus Hjort har rod i arbejdsmiljøet

Der er udsigt til en rigtig sur eller måske slet ingen smiley for arbejdsmiljøet hos beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) og flere af hans styrelser.
Hverken ministeriet selv, Arbejdstilsynet, Arbejdsmiljøinstituttet, Arbejdsmarkedsstyrelsen eller Arbejdsformidlingen har fået et såkaldt arbejdsmiljøcertifikat, der er bevis på, at virksomheden har styr på arbejdsmiljøet.

Thomas Adelskov, arbejdsmarkedspolitisk ordfører (S) er rystet over, at beskæftigelsesministeren Claus Hjort Frederiksens (V) eget ministerium ikke har fået certifakt og grøn smiley for et godt arbejdsmiljø.

- Ministeren sender jo et signal om, at man er ligeglad med arbejdsmiljø. Hvis nogen burde går forrest, så er det da netop Claus Hjorts eget departement og de styrelser, der hører under hans ministerium. Jeg tog det som en selvfølge at netop disse institutioner havde fået en godkendelse. Et certifikat er det bedste man kan opnå for at demonstrere viljen til at arbejde for et godt arbejdsmiljø, siger Thomas Adelskov til Ritzau.

En virksomhed med et arbejdsmiljøcertifikat kan få en smilende grøn smiley for et godt arbejdsmiljø og slipper for besøg af Arbejdstilsynet. Det er frivilligt at få den særlige godkendelse.

Kilde: Ritzau

Ingen kommentarer: