tirsdag, december 19, 2006

Charlotte Dyremose fyret som skatteordfører

Charlotte Dyremose fyres som skatteordfører og er den store taber i den interne rokade på ordførerposterne i den konservative folketingsgruppe. Det fortæller JP.

Rokaden er udløst af Lars Barfoeds afgang som familie- og forbrugerminister, der er blevet overtaget af Carina Christensen, og i øjeblikket drøftes rokaden på et gruppemøde i den konservative folketingsgruppe.

Jakob Axel Nielsen overtager posten som skatteordfører og skal dermed stå i spidsen for K's massive ønske om at få gennemført skattelettelser. Han må til gengæld aflevere posten som arbejdsmarkedsordfører til Lars Barfoed, som også træder ind i folketingsgruppens ledelse som gruppenæstformand efter Carina Christensen.

Som et plaster på såret til Charlotte Dyremose, der i forvejen er ordfører på energi og kirke, overtager hun også formandsposten i Folketingets uddannelsesudvalg og bliver uddannelsesordfører efter Carina Christensen.

Charlotte Dyremose har som skatteordfører slået hårdt på skattelettelser - især lettelser i topskatten - som førte til et åbent opgør med regeringspartneren Venstre. Millionærdatteren fra Hellerup har ikke været alt for populær siden hun på tv stod og talte for skattelettelser til de rigeste samtidig med at hun stod og striglede en (sikkert dyr) hvid hest.

Kilde: Jyllands-Posten.

Ingen kommentarer: